Oracle donira OpenOffice.org Apacheu

poruka: 9
|
čitano: 2.272
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Oracle donira OpenOffice.org Apacheu".
18 godina
neaktivan

donira, kad je većina razvijatelja napustila  projekat.

Većinu novca sam prokartao, prokurvao i propio. Ostatak sam potrošio bezveze - George Best

7 0 hvala 0
18 godina
Re: Oracle donira OpenOffice.org Apacheu
hrvooje kaže...

donira, kad je većina razvijatelja napustila  projekat.

Zato i donira :)

Mentalist je moj idol... I torrente isto
16 godina
neaktivan

To bi možda mogao biti spas openoffice.org-a...

Ja sam Plavi zmaj.
16 godina
protjeran
g12356 kaže...

To bi možda mogao biti spas openoffice.org-a...

Pa naslijednik Open Officea je još i bolji:

http://www.libreoffice.org/download/

Ne moram skidati dva odvojena setupa za HR i ENG posebno, sve je u jednome, što je mnogo bolje...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
18 godina

Developeri koji su napustili OpenOffice pokrenuli su LibreOffice, na taj način su iskazali svoje nezadovoljstvo prema Oracle kompaniji koja je počela gušiti i zapostavljati OpenOffice.

Koristim LibreOffice od samog početka..

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

A sto cemo s Javom?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Drazen kaže...

A sto cemo s Javom?

Donirat je meni. 

18 godina
Krešimir Brebrić kaže...

Oracle ističe kako "donira" otvoreni izvorni kod kako bi demonstrirao svoju privrženost razvijateljima i zajednici koja svoj rad temeljeni na principima otvorenog izvornog koda.

LOL, koji likovi - demonstriraju privrženost tako da se odriču projekta  :D

Gledam te!
18 godina
moderator
Veliki Brat kaže...
Krešimir Brebrić kaže...

Oracle ističe kako "donira" otvoreni izvorni kod kako bi demonstrirao svoju privrženost razvijateljima i zajednici koja svoj rad temeljeni na principima otvorenog izvornog koda.

LOL, koji likovi - demonstriraju privrženost tako da se odriču projekta  :D

Dobili su po nosu i to je jedino što su mogli napraviti (ili to ili ostaviti da propadne, odnosno da ga prestanu uopće razvijati), a "doniranjem" pokušavaju skupiti političke poene ili barem malo umanjiti negativnu percepciju. Fora je u tome što Oracle bez svih ovih razvijatelja koji su otišli razvijat LibreOffice nema nikakve koristi od OpenOfficea - ima eventualno samo financijske štete ako će na ikoji način financijski podupirati njegov razvoj. I što im onda treba takav komad softvera? Pa normano da ga se onda hoće riješiti. Htjeli su biti gazde, open-source zajednica im to nije dopustila i sad su se iz marketinških razloga morali povući.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice