OpenCL za mase

poruka: 21
|
čitano: 3.722
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "OpenCL za mase".
17 godina
neaktivan
OpenCL za mase

Zanimljivo. Samo, izmišljaju toplu vodu, sad je to kao neka nova tehnologija (Havok Cloth...), a realno to se može ostvariti i bez toga.

Aynway, ako urednici Bug online-a mogu stavljati youtube filmiće, i ja bi :P

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OpenCL za mase

Ovo je odlično jedva čekam testirati to u praksi!

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
OpenCL za mase

Osnovna prednost fizike preko OpenCL-a je što se radi o općeprihvaćenom standardu kojeg svatko može koristiti, za razliku od Cuda/Physix.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2009 20:57 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
OpenCL za mase

Jednom riječju: nevjerovatno!

Computers will never take the place of books. You can't stand on a floppy disk to reach a high shelf. -- Sam Ewing

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
OpenCL za mase

jel to znaci da radi i na nvidiji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: OpenCL za mase
stef kaže...

Osnovna prednost fizike preko OpenCL-a je što se radi o općeprihvaćenom standardu kojeg svatko može koristiti, za razliku od Cuda/Physix.

Ne budi naivan. Cuda -> NVidia. OpenCL -> AMD/ATI. Nitko ti ne brani niti da koristis Cuda-u. To sto pise "open" u nazivu ne znaci nista, jer sve ionako ovisi o implementaciji u driverima, a osim AMD-a i Nvidije i nema nekih drugih proizvodjaca koji bi to mogli iskoristiti. Kao sto je vec receno, izmisljanje tople vode...
Evo jednog Nvidijinog komentara:
"Nvidia’s response was that CUDA is better able to take advantage of the low level features in its hardware than OpenCL. Common standards make features harder to program for, and CUDA lets you get more performance out of an Nvidia GPU than OpenCL. Regardless, Nvidia’s hardware supports both OpenCL and CUDA, and Nvidia believes there is only a minor implementation difference between the two."
Think locally, act globally...
17 godina
neaktivan

Zanimljivo je vidjet da tekstura ne prolazi koz drugu dok se recimo ona haljina nagužva što recimo nije slučaj na nvidijinom rješenju.

17 godina
neaktivan
Blue_Fatal1ty kaže...

Zanimljivo je vidjet da tekstura ne prolazi koz drugu dok se recimo ona haljina nagužva što recimo nije slučaj na nvidijinom rješenju.

Jao, strašno. Kao da se ovaj razgovor vodi prije 5 godina...
17 godina
OpenCL za mase

Nemojte se smijati , ali kaj uopće je OpenCL ?

Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...
stef kaže...

Ne budi naivan. Cuda -> NVidia. OpenCL -> AMD/ATI. Nitko ti ne brani niti da koristis Cuda-u. To sto pise "open" u nazivu ne znaci nista, jer sve ionako ovisi o implementaciji u driverima, a osim AMD-a i Nvidije i nema nekih drugih proizvodjaca koji bi to mogli iskoristiti. Kao sto je vec receno, izmisljanje tople vode...
"Nvidia’s response was that CUDA is better able to take advantage of the low level features in its hardware than OpenCL. Common standards make features harder to program for, and CUDA lets you get more performance out of an Nvidia GPU than OpenCL. Regardless, Nvidia’s hardware supports both OpenCL and CUDA, and Nvidia believes there is only a minor implementation difference between the two."

I Glide je navodno bio bolji API od OpenGLa, OpenGL bio bolji od DirectX-a (u početku) ... pa vidi gdje smo sad došli.
Još jednom, CUDA nije otvoreni standard za razliku od OpenCLa, OpenGLa i OpenALa koji to jesu. To što piše "open" znači jako puno, jer iza toga stoje kompanije kao Apple, Intel, AMD, Nvidia itd. CUDA je solo Nvidijin standard. Ako su razlike između standarda male, tim bolje/lošije za Nvidiu. Imat će bolju OpenCL implementaciju u startu, popušit će CUDAu dugoročno. Microsoftov DX11 bi trebao biti treći standard u ponudi.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2009 22:10 (stef).
17 godina
neaktivan
Blue_Fatal1ty kaže...

da, baš se sve super vidi na 300x300 filmicu shit kvalitete.

18 godina
protjeran
Random. kaže...

Zanimljivo. Samo, izmišljaju toplu vodu, sad je to kao neka nova tehnologija (Havok Cloth...), a realno to se može ostvariti i bez toga.

Aynway, ako urednici Bug online-a mogu stavljati youtube filmiće, i ja bi :P

nvidija izmišlja toplu vodu sa PhysXom.

SupremeCommander kaže...
stef kaže...

Ne budi naivan. Cuda -> NVidia. OpenCL -> AMD/ATI. Nitko ti ne brani niti da koristis Cuda-u. To sto pise "open" u nazivu ne znaci nista, jer sve ionako ovisi o implementaciji u driverima, a osim AMD-a i Nvidije i nema nekih drugih proizvodjaca koji bi to mogli iskoristiti.  Kao sto je vec  receno, izmisljanje tople vode...
  Može nvidia PR-ati koliko želi. OpenCL mi se sviđa iz razloga, da se igračima ne ponavlja Mirrors Edge sindrom i potreba kupovanja nvidija grafičke za ono malo jadne fancy grafike u physx modu.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
18 godina
emerik kaže...

Nemojte se smijati , ali kaj uopće je OpenCL ?

Open Computing Language. Iza jezika stoji neprofitna organizacija, otvoren je i, između ostalog, biće dobro integrisan sa Mac OS X-om 1.6, aka Snow Leopardom. Samim tim što je otvoren, radiće i na Nvidijinom harveru, ali bi Nvidia volela da ne zaživi jer bi onda zarađivali licencirajući svoj (kupljeni) PhysX i održavali veštaču prednost u mogućnostima nad ATI-jem.

Inače, animacija je zaista impresivna, ako je ono išlo u realnom vremenu na ne više od 2 GPU-a, svaka čast. Tako nešto je do skora bilo rezervisano za crtane filmove, i to one sa dobrim budžetom.
17 godina
OpenCL za mase

Ne kužim čemu tolika frka. Nisu li ključne riječi u ovom konkretnom primjeru "Havok Engine"? Jel' on "free"?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
OpenCL za mase

Nije, nikada nije ni bio, ali to nama nije bitno.

Kao i svaki engine, biće prisutan u onim igrama za koje ga developeri icenciraju i pri tom, za razliku od PhysXa koji Nvidia nije htela da licencira ATI-ju, sve grafičke ga mogu izvršavati (uz drajvere koji podržavaju OpenCL koji jeste otvoren). Jedino je bilo pitanje da li će vlasnik Havoka, Intel, kao proizvođač CPU-ova, uopšte napraviti GPGPU verziju koja je bila u planu još u trenutku kupovine, ali to se evo desilo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 0:17 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
OpenCL za mase

Hm..   nadam se da će s vremenom unificirati standard ATI/AMD i Nvidia (CUDA/OpenCL), jer ovako će programerima biti muka prilagoditi pojedinu aplikaciju (pogotovo igre) i ATIjevim i Nvidijinim karticama.

U globalu je super što se razvijaju takvi API-i što se snaga modernih grafičkih čipova napokon počela većim djelom iskorištavati Namigiva

Ček malo..   što OpenCL radi i na Nvidia hardveru?

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 11:18 (Dado_ZG78).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ivan(4) kaže...

za razliku od PhysXa koji Nvidia nije htela da licencira ATI-ju

Ček malo, ja sam negdje pročitao da ATI nije htio PhysX, a ne da ovi nisu htjeli dati.
18 godina
protjeran
Korky kaže...
Ivan(4) kaže...

Ček malo, ja sam negdje pročitao da ATI nije htio PhysX, a ne da ovi nisu htjeli dati.
To bi bilo ovo: 

Nvidia Helps Porting PhysX on Radeon

AMD still refuses to help, but Nvidia will officially aid the porting of PhysX GPU Acceleration on Radeon Cards

I zašto bi se AMD/ATI zamarao sa nVIDIA/Ageia tehnologijom kada postoji HAVOK i OpenCL. Mislim da se ni programeri neće previše zamarati sa physxom kad već imaju OpenCL, a nVIDIA će morati ispljunuti zelembaće za sponzoriranje i "the way it's meant to be played" igre, s obzirom na sadašnju poziciju, novce će trebati uložiti u razvoj. Zašto bi koristili neki standard koji radi na samo jednoj grafičkoj najbolje kada postoji univerzalni standard koji radi na svakoj grafičkoj.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 11:35 (the_tux).
18 godina
Dado_ZG78 kaže...
...

Ček malo..   što OpenCL radi i na Nvidia hardveru?

Radi, ili je barem sigurno u pripremi, smatra se da je OpenCL jedan od razloga što je Apple u svojim jeftinijim računarima zamenio Intelovu grafiku Nvidijinom 9400M. Osmijeh

@Korky: Možda, to ko je šta hteo je prilično mutno. U "Tuxovom" članku između ostalog piše da je ta Nvidijina inicijativa krenula nakon što je ATI krenuo u saradnju sa Intelom oko Havoka. Takođe, bilo je indicija da PhysX i CUDA samo što nisu proradili na Radeonima. Sad, da l' ATI nije hteo da daje Nvidiji dodatni publicitet ili je Nvidija kočila licenciranje dok ATI nije našao drugu stranu voljniju za saradnju (jer je opet bilo glasina da Intel kao proizvođač CPU-ova neće Havok na GPU-ovima) ili kombinacija svega toga, vrag bi ga znao.
17 godina
Ivan(4) kaže...

Takođe, bilo je indicija da PhysX i CUDA samo što nisu proradili na Radeonima.

Al' PhysX radi i na Radeonima. :)

P.S.
Jel' to samo kod mene ili je ovaj bugov forum malko u banani, sa ovim kvotanjem i tako to?
18 godina
the_tux kaže...
Korky kaže...
Ivan(4) kaže...

To bi bilo ovo: 

Nvidia Helps Porting PhysX on Radeon

AMD still refuses to help, but Nvidia will officially aid the porting of PhysX GPU Acceleration on Radeon Cards

I zašto bi se AMD/ATI zamarao sa nVIDIA/Ageia tehnologijom kada postoji HAVOK i OpenCL. Mislim da se ni programeri neće previše zamarati sa physxom kad već imaju OpenCL, a nVIDIA će morati ispljunuti zelembaće za sponzoriranje i "the way it's meant to be played" igre, s obzirom na sadašnju poziciju, novce će trebati uložiti u razvoj. Zašto bi koristili neki standard koji radi na samo jednoj grafičkoj najbolje kada postoji univerzalni standard koji radi na svakoj grafičkoj.

Upravo tako!!!
OpenCL napreduje i on je budučnost, a to mene kao MAC korisnika posebno veseli.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice