Odlična prodaja iPhonea 3G

poruka: 147
|
čitano: 14.731
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Odlična prodaja iPhonea 3G".
18 godina
neaktivan

Odlična prodaja, ali nitko nije spomenuo katastrofalan launch.

Mnogi satima i danima nisu mogli aktivirati telefone, softver ruši i stare i nove uređaje, mnogi su zbog katastrofalnog updejta morali reinstalirati cijele telefone. Usporenja, blokade i rušenja sustava...

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni je najača baza to što apple ima jedan telefon u ponudi (sada u dvi generacije) koji je kao neki hit, i onda ga njegovi fanovi predstavljaju kao nešto revolucionarno, nešto najnovije, puno inovacija... Pa ostali proizvođači mobitela imaju u ponudi na desetke aparata koji su za svačiji ukus i imaju različite profile korsinike. Od onih najeftinijih, do onih koji su kao bolji za mp3, neki su za poslovne korisnike itd. Tako da mi nekakve usporedbe iPhone sa drugim mobitelima nikako ne leže. Iphone je jedan proizvod i nema ništa van njega. Nema jeftinije, skuplje i slično varijante. I čisto ne virujem da će bit nešto ekstra jeftin jer je apple poznat po tome da je skuuuuupppp.

A još mi je najača baza kad se najavi izumiranje ostalih proizvođača mobitela i propadanje tih giganata kao npr Nokia jer je došao Iphone. Jedini model koji apple ima u ponudi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Odlična prodaja iPhonea 3G
daseparo kaže...

Meni je najača baza to što apple ima jedan telefon u ponudi (sada u dvi generacije) koji je kao neki hit, i onda ga njegovi fanovi predstavljaju kao nešto revolucionarno, nešto najnovije, puno inovacija... Pa ostali proizvođači mobitela imaju u ponudi na desetke aparata koji su za svačiji ukus i imaju različite profile korsinike. Od onih najeftinijih, do onih koji su kao bolji za mp3, neki su za poslovne korisnike itd. Tako da mi nekakve usporedbe iPhone sa drugim mobitelima nikako ne leže. Iphone je jedan proizvod i nema ništa van njega. Nema jeftinije, skuplje i slično varijante. I čisto ne virujem da će bit nešto ekstra jeftin jer je apple poznat po tome da je skuuuuupppp.

A još mi je najača baza kad se najavi izumiranje ostalih proizvođača mobitela i propadanje tih giganata kao npr Nokia jer je došao Iphone. Jedini model koji apple ima u ponudi.

Pa stvar i je u tome da iPhone ima sve, da uz njega ne moras imat druge uredjaje! A i uskoro bi trebali izaci i novi iPhoneovi koji ce se zvati slicno kao i iPodovi, znaci Shuffle, Nano, Mini... Ovaj koji je sada aktualan ce se zvati Classic, kao i iPod!
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
Assassin kaže...
 Pa stvar i je u tome da iPhone ima sve, da uz njega ne moras imat druge uredjaje! A i uskoro bi trebali izaci i novi iPhoneovi koji ce se zvati slicno kao i iPodovi, znaci Shuffle, Nano, Mini... Ovaj koji je sada aktualan ce se zvati Classic, kao i iPod!

Pa imaš i druge mobitele koji imaju sve. I nisi skužio poantu, a to je da je apple novi igrač u ovom području i da mu treba još mnogo prodanih proizvoda da se priključi u rangu najačih kao što je Nokia, Sony-Ericsson. Da oni imaju na serije mobitela, smartphone-a... Možda u budućnosti apple istisne sve ove proizvođače, ali čisto sumjan da će se to dogoditi... Pogotovo što apple upoće nema tehničkih inovacija u svom proizvodu, on je jednostavno ukonponirao u svoj dizajn tehnologiju već prisutnu kod drugih proizvođača... I još mu fali mnogo toga da se približi nekim top modelima ostalih proizvođača. 
Jedino u čemu vidim nadmoć iPhone prema ostalima je Itunes servis, koji još uvijek nije dostupan u nas...
I
17 godina
neaktivan
Europi početi prodavati uoči božićnih blagdana kada bi njegova prodaja trebala početi i u Hrvatskoj. Cijena iPhonea bit će oko tri tisuće kuna.

3 tisuće kuna?
pa koliko ja znam 200$ nije 3000kn ili dolar sada košta 15 kuna?
to je stvarno bezobrazno i pohlepno neznam što da kažem!
ali nadam se da če iphone moći kupit u nekoj pretplati za nekih 1500kn.
Nemam šta reći nego da su t-mobile i druge tvrtke stvarno bahate i bezobrazne!!!!
Viva la vida
17 godina
neaktivan
daseparo kaže...
Assassin kaže...

Pa imaš i druge mobitele koji imaju sve. I nisi skužio poantu, a to je da je apple novi igrač u ovom području i da mu treba još mnogo prodanih proizvoda da se priključi u rangu najačih kao što je Nokia, Sony-Ericsson. Da oni imaju na serije mobitela, smartphone-a... Možda u budućnosti apple istisne sve ove proizvođače, ali čisto sumjan da će se to dogoditi... Pogotovo što apple upoće nema tehničkih inovacija u svom proizvodu, on je jednostavno ukonponirao u svoj dizajn tehnologiju već prisutnu kod drugih proizvođača... I još mu fali mnogo toga da se približi nekim top modelima ostalih proizvođača. 
Jedino u čemu vidim nadmoć iPhone prema ostalima je Itunes servis, koji još uvijek nije dostupan u nas...
I
 Ako nisi znao Multi touch je samo jedna od inovacija! To ne postoji nigdje drugdje jer je Apple to patentirao! Isto tako i žiroskop, koji apple nije izmislio, ali ga je doveo do savrsenstva jer reagir na svaki, pa cak i najmanji pokret! Pravi je uzitak igrat Super Monkey Ball na njemu!
unknown kaže...
Europi početi prodavati uoči božićnih blagdana kada bi njegova prodaja trebala početi i u Hrvatskoj. Cijena iPhonea bit će oko tri tisuće kuna.

3 tisuće kuna?
pa koliko ja znam 200$ nije 3000kn ili dolar sada košta 15 kuna?
to je stvarno bezobrazno i pohlepno neznam što da kažem!
ali nadam se da če iphone moći kupit u nekoj pretplati za nekih 1500kn.
Nemam šta reći nego da su t-mobile i druge tvrtke stvarno bahate i bezobrazne!!!!
 3000 kuna nije jednako 200 dolara, ali je skoro jednako cijeni od 600 dolara! A 600 dolara kosta iPhone BEZ pretplate!
Znaci iPhone kosta 200 dolara samo ako se kupi uz dvogodisnju pretplatu kod AT&T! Isto tako ce biti i kod T-Mobilea!
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
18 godina
neaktivan

Ovaj dečko Assassin cijeli uživljen u iPhone i Apple k'o da je u najmanju ruku regionalni menadžer... :D

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ovaj dečko Assassin cijeli uživljen u iPhone i Apple k'o da je u najmanju ruku regionalni menadžer... :D

E da bar... Ma ja samo zelim da svi znaju istinu! Priznajem da iPhone ima jos dosta nedostataka, ali ima i jako puno novih i jos nevidjenih stvari!
18 godina
neaktivan

Npr.?

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2008 13:52 (naxeem).
17 godina
neaktivan

Daj naxeem idi mami nešto pomogni po kući, a ne trati 5-6 sati dnevno na forum gdje pišeš gluposti. Vidim da nemaš pojma o ovome, pa nemoj svaki post glupo komentirati. Postoji drugi forum (mackorisnik.com) koji je ozbiljan i ako nekog zanima iPhone i sve u vezi s njim neka ode tamo, jer ovdje možete naći samo infantilna prepucavanja tipa "moj tata je jači od tvog". Svaki dan sam sve bliže odjavi s ovog dječjeg igrališta.

Core 2 Duo 6750 3.2GHz 4GB ddr2 800 MHz GeForce 8800GT 512 MB Gigabyte P35-DS3L Vista Ultimate
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2008 17:25 (MiH).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
znaći da bi platio iphone 200$ morao bi uzeti neku ponudu npr. pretplatu
pa nije to tako loše! jer ionako sam na pretplati.
Viva la vida
17 godina

apple definitivno nije izmislio multi touch, tehnologija postoji još od 1982 (ako je vjerovati nekim izvorima). Iako ga je apple doveo na velika vrata on je implementrian i u neke druge proizvode kao što je Microsoft Surface koji je razvijan još od 2001 godine... a za žiroskop si i sam rekao da nije nova tehnologija...

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2008 14:12 (daseparo).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
MiH kaže...

pisajući

Ti moraš prvo osnovnu školu završiti.
unknown kaže...
znaći da bi platio iphone 200$ morao bi uzeti neku ponudu npr. pretplatu
pa nije to tako loše! jer ionako sam na pretplati.
 Eh, samo što ta cijena vrijedi u SAD-u, a ne i u nas. Treba još vidjeti kolike će biti cijene, ali $200 odnosno 900kn se ne nadaj. Ako bude za tu cijenu uz nekakvu pretplatu nižeg ranga, onda je to solidan telefon za te novce. Međutim, sve se bojim da će cijena dobiti dvojku ispred čak i s pretplatom.
daseparo kaže...

apple definitivno nije izmislio multi touch, tehnologija postoji još od 1982 (ako je vjerovati nekim izvorima). Iako ga je apple doveo na velika vrata on je implementrian i u neke druge proizvode kao što je Microsoft Surface koji je razvijan još od 2001 godine... a za žiroskop si i sam rekao da nije nova tehnologija...

Vis á vis novih tehnologija, da, ništa tu nije novo, pa me i zanima što to iPhone donosi od novih tehnologija? - Blackberry, P1 N9x, sve su to telefoni koji nude više od iPhonea uz manje vezanja za softver poput iTunesa.
18 godina

Jedan malo stariji review, ali prakticno su "odnosi snaga" isti jos uvijek.

http://www.atmasphere.net/wp/archives/2007/10/08/nokia-n95-or-apple-iphone

As reluctant as I was perhaps initially to say this, the iPhone is not a smartphone. It is however, a truly fantastic feature phone and one that all phones and handheld devices will be measured against based on some fantastic software engineering.
...
Marketing can really create the perception that something is more than it is and it would be hard to find fault in the Apple strategy which to date has been executed flawlessly. Because Apple is targeting a mass audience they have developed the popular perception that the iPhone is everything that you need in a beautiful simple package.

...

While I enjoyed using AppTapp to download and play with the applications that were available to iPhones, they were in no way competitive with the current roster of applications for the S60 platform.

...

The iPhone is for consuming content, while the N95 is for creating it.

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2008 16:23 (knight).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
MiH kaže...

pisajući

Ti moraš prvo osnovnu školu završiti.
 Lapsus cerebri+calami. To su ti mentalne petlje kad se iznerviram. Uglavnom ja nikada ne ispravljam ljude za č,ć, ije, je jer je to idiotizam, a vjerojatno sam i  završio malo veće škole od tebe.
Core 2 Duo 6750 3.2GHz 4GB ddr2 800 MHz GeForce 8800GT 512 MB Gigabyte P35-DS3L Vista Ultimate
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2008 17:29 (MiH).
18 godina
neaktivan

Na stranu tvoj lapsus mentis ili koji već, ali izgleda da vlasnici iPhone-a misle kao i ja (link nekoliko postova iznad). Možda si ti taj koji nema pojma o ovome? :)

Jerbo, ja osim tvog ad hominem komentara, u tvom postu ne nalazim nikakav argument ni dokaz u prilog iPhoneu i njegovoj bezvremenskoj savršenosti i samodopadnoj samodovoljnosti (to je direktan opis Appleovog marketinga s reklame na ulazu u Las Vegas: jedini uređaj koji će vam ikada više zatrebati).

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2008 17:48 (naxeem).
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Jerbo, ja osim tvog ad hominem komentara, u tvom postu ne nalazim nikakav argument ni dokaz u prilog iPhoneu i njegovoj bezvremenskoj savršenosti i samodopadnoj samodovoljnosti (to je direktan opis Appleovog marketinga s reklame na ulazu u Las Vegas: jedini uređaj koji će vam ikada više zatrebati).

Naravno da su takve rečenice bezvezarija i nitko ih ozbiljan ni ne čita. Pogledaj ranije postove. Svaki uređaj ima prednost, ali ne mogu vjerovati da je po tebi iPhone smeće, isto kao i Mac, MacBook. Nije mi jasno odakle takva predrasuda.
 Nitko ne može reći da iPhone nije revolucionaran uređaj. I nije revolucionaran zato jer tako Apple kaže nego je objektivno tako.  Tri glavna aspekta te njihove "savršenosti": INTERNET na mobitelu se zapravo koristi (probaj pa ćeš znati o čemu govorim), IPOD touch, TELEFON s naprednim i jednostavnim touch mogućnostima. To je savršeno u odnosu na konkurenciju.
Accelerometer nije novost, ali ovdje doživljava punu iskoristivost (iPhysics, igre, Photos). Multi touch u smislu pinch-zoom, pull i ostalo je prvi put viđeno. Veličina ekrana, senzitivnost ekrana i softvera na dodir daleko ispred npr. LG Viewty. Senzori za blizinu (glave) i senzor za osvjetljenje ekrana. Sve nikad viđene stvari u jednom mobilnom uređaju. Što se tiče dizajna i kvalitete izrade ne moram govoriti, a još više ne moram govoriti o iPhone OSX (Mac OS X prilagođen za iPhone) i njegovoj jednostavnosti korištenja i multipraktičnostim. I sve ove stvari su savršene u odnosu na konkurenciju.
 Evo ti nekoliko argumenata koji nisu ad hominem, nego fakat objektivni. Naravno da iPhone nije savršenstvo, niti doma imam Apple oltar, ali što se tiče argumenata u korist iPhone-a, imam ih na bacanje.
18 godina
moderator

MiH i naxeem - bit cu njezan pa zasad samo pisano upozorenje - medjusobne nesuglasice rjesavajte preko PP-ova. Dakle, drzite se teme i bez komentiranja sudionika foruma. Dalje slijede kartoni, a ako treba i zakljucavanje teme.

18 godina
neaktivan
MiH kaže...
naxeem kaže...

erbo, ja osim tvog ad hominem komentara, u tvom postu ne nalazim nikakav argument ni dokaz u prilog iPhoneu i njegovoj bezvremenskoj savršenosti i samodopadnoj samodovoljnosti (to je direktan opis Appleovog marketinga s reklame na ulazu u Las Vegas: jedini uređaj koji će vam ikada više zatrebati).

Naravno da su takve rečenice bezvezarija i nitko ih ozbiljan ni ne čita. Pogledaj ranije postove. Svaki uređaj ima prednost, ali ne mogu vjerovati da je po tebi iPhone smeće, isto kao i Mac, MacBook. Nije mi jasno odakle takva predrasuda.
 Nitko ne može reći da iPhone nije revolucionaran uređaj. I nije revolucionaran zato jer tako Apple kaže nego je objektivno tako.  Tri glavna aspekta te njihove "savršenosti": INTERNET na mobitelu se zapravo koristi (probaj pa ćeš znati o čemu govorim), IPOD touch, TELEFON s naprednim i jednostavnim touch mogućnostima. To je savršeno u odnosu na konkurenciju.
Accelerometer nije novost, ali ovdje doživljava punu iskoristivost (iPhysics, igre, Photos). Multi touch u smislu pinch-zoom, pull i ostalo je prvi put viđeno. Veličina ekrana, senzitivnost ekrana i softvera na dodir daleko ispred npr. LG Viewty. Senzori za blizinu (glave) i senzor za osvjetljenje ekrana. Sve nikad viđene stvari u jednom mobilnom uređaju. Što se tiče dizajna i kvalitete izrade ne moram govoriti, a još više ne moram govoriti o iPhone OSX (Mac OS X prilagođen za iPhone) i njegovoj jednostavnosti korištenja i multipraktičnostim. I sve ove stvari su savršene u odnosu na konkurenciju.
 Evo ti nekoliko argumenata koji nisu ad hominem, nego fakat objektivni. Naravno da iPhone nije savršenstvo, niti doma imam Apple oltar, ali što se tiče argumenata u korist iPhone-a, imam ih na bacanje.
Ako referiraš na ovaj moj post, molim te, uoči izrazito visoku dozu sarkazma.

Ne mrzim ja Appleove uređaje, već previsoke cijene i prodavanje muda pod bubrege.

Što se revolucionarnosti tiče, pa da, nije valjda da vjeruješ u to? - Internet se koristi odavno na svakom PDA-u/Smartphoneu bez problema i to na Operi koja je vjerovao ili ne, bolja od izvedbe Safarija na iPhoneu.
Multitouch nije prvi put viđen. Kao tehnologija postoji već 7-8 godina u razvoju za vojna i korisnička sučelja (military, consumer). Prije više godina najavljen je i u prodaju na Microsoftovom stolnom računalu, a prije više od 3 godine predstavljen je u Japanu kao razvojni projekt. - Accelerometer je zabavan, ali samo to, kao i svaka igračka. Multitouch je novost za mobilne telefone, ali s obzirom na malu radnu površinu ima vrlo ograničenu upotrebu.
Razni senzori i sl. nisu novost, a senzor za blizinu glave, to mi još moraš pojasnit šta je i čemu služi jer mi se ne sviđa da nešto skenira sve objekte oko sebe i traži... što? Mozak? Kao dokaz da je to glava?

Eh, sad, dizajn. De gustibus non est disputandum, ali nisam jedini koji misli da su Macbookovi ružni, kao što je ružan i iPhone. Prodaju jedan te isti bijeli plastični dizajn već godinama; ne vidim neku komplikaciju u bijelom papiru zaobljenih rubova, a ti?

Jednostavnost korištenja? Pa baš se i ne bih složio. Koristio sam ga i zapravo nije jednostavan nego hrpu stvari komplicira. Osjećaj je kao da ideš računalom poslati SMS preko weba. Obični telefoni te stvari rade u 1-2 klika naslijepo, iPhone to radi u 5 klikova koje moraš pratiti. Vezanje uz iTunes, najgori softver na svijetu? Osjećaj je grozan. Gdje mi je MMS? Video? Višestruko slanje SMS-ova? Fwd SMS-ova? Sloboda s melodijama? Trajanje baterije? Izmjenjiva memorija? I da ne spominjem katastrofalno loš softver i sustav nadogradnji istog.
Mac OSX nije nikakav pojam OS-a, pogotovo ne informatičarima i osobama svjesne IT svijeta i ponude oko sebe. Da se radi o nekom otvorenom Linuxu, ajde, ali ovako se osjećam skučenije nego na desktop Mac-u. Na mom faxu kolege u laboratoriju su kupili Mac računala, ali su ih "purgali" (with flame?:P) i stavili XP jer im je OSX išao na živce.

iPhone je vjerojatno jako dobar mobitel, ako ne i najbolji telefon za informatički nepismenu populaciju i američko tržište gdje oni jednostavno "ne vole puno komplicirati" (u nekim stvarima se slažem s tom filozofijom), ali kada jednom probaš HP mobitel na Win 6 ili neki Symbian uređaj, iPhone ti izgleda zabavno, ali ga ne uzimaš s police.

iPhone je kul.
I samo to.

Citiram ti i jednu svoju izjavu od ranije:

"Moj prijezir i gađenje prema genijalnom Appleovom marketingu kojim uspiju prodati stari Xeon 2.8 za 200% višu cijenu od novog Xeona 3.2 npr., ne isključuje da ću i ja baciti nekih $200 i kupiti to govno u Americi (nemam namjeru bez razloga dati Mudriniću svoj teško stečeni novac ako mogu obaviti sivi uvoz) samo zato da se mogu k**čiti da ga imam. :)"

17 godina
neaktivan

Dosta prepucavanja oko mobitela koji jos nitko od vas nije imao u ruci(mislim na 3g ne obican iphone) a sad naxeem sve ti je jasno u vezi marketinga kad imaju Stevena Jobsa...pogledaj na koji nacin se vratio u Apple i sve ti je jasno..a mogucnosti OSX-a i Windowsa su po meni iste..kaj ne?cemu onda svadanjeBelji se

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

To su samo rasprave, ne svađe. Odrasli ljudi često raspravljaju. :P

O marketingu cijelo vrijeme i govorim; sam telefon je samo "dobar".

17 godina
neaktivan

Ako je tebi to samo "telefon" onda ne kuzim zakaj su se ljudi doslovce trgali da ga kupe..nisu svi jednostavno glupi i imaju viska novca da se samo tako navuku zahvaljujuci marketingu..mislim da iphone ima nesto sto drugi mobiteli nemaju..sad sto to neznamBelji se

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Lion King kaže...

Ako je tebi to samo "telefon" onda ne kuzim zakaj su se ljudi doslovce trgali da ga kupe..nisu svi jednostavno glupi i imaju viska novca da se samo tako navuku zahvaljujuci marketingu..mislim da iphone ima nesto sto drugi mobiteli nemaju..sad sto to neznamBelji se

Bas si dobro argumentirao svoj stav. Smijeh Cini mi se da podcjenjujes marketing, da nemas pojma u kakvom se drustvu nalazimo (hint: potrosackom).
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2008 23:33 (mbaksa).
17 godina
neaktivan

Ne podcjenjujem..stovise marketing im je odlican...kad si ikada na tv-u(mislim neki hrv kanal) vidio reklamu za apple(bilo koji proizvod)??ja nikad..a vip se trudi iz i ulaze novce i novce da ljudi kupuju mobitele kod njih a pogledaj u ovoj temi koliko nas bi htjeli iPhone??sigruno preko 50%...mora da je onda taj mob nesto posebno ili smo svi njubeki kaj volimo imat znak jabuke na mobitelimaNamigiva

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Reklamiranje ne mora biti isključivo na televiziji, heck, ja uopće ne gledam TV skoro...

18 godina
moderator
Lion King kaže...

Ne podcjenjujem..stovise marketing im je odlican...

Podcjenjujes utjecaj marketinga na ljude, pogotovo u ovo doba hi-tech stvarcica. Ma i ne nuzno marketinga nego ignoriras cinjenicu da se drustvo promijenilo, da su se ljudi promijenili - nismo vise u osamdesetima ili devedesetima kad je kul-tehnologija bila dostupna samo malom broju ljudi.
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2008 0:05 (mbaksa).
17 godina
neaktivan

E sad mi se stvarno vise neda raspravljat! Oni kojima se iPhone svidja nek ga kupe, a onima kojima se ne svidja nek ga zaobidju i gotova stvar! A i ne znam od kada je dobar marketing znak loseg proizvoda! Svi mobiteli koje sam do sada vidio a da imaju Touch sucelje (a vjerujte mi, vidio sam ih jaaako puno) nisu toliko precizni koliko je iPhone! Ja na iPod Touchu, kada mi se ucita ovaj forum preko cijele stranice, znaci kada vidim najvecu mogucu povrsinu (kao da je zoom najmanji) uspijem pogoditi tocan broj iznad postova kada hocu preskociti na neku odredjenu stranicu, a taj broj je mozda velik 1x2 mm (sa prsom naravno)! Na ostalim uredjajima prvo moras izvadit stylus, a ni onda ne mozes to pogodit! Vidim da se ne vrijedi svadjati (raspravljati) s nekim ljudima ovdje jer su jednostavno tvrdoglavi i uopce ne zele prihvatiti tudje misljenje. I da, naxeem, ja stvarno mislim da si ti iPhone u ruci drzao najvise 5 minuta! To si i sam pokazao kad si napisao da ne zelis da ti neki uredjaj skenira mozak! Taj uredjaj je jako koristan jer jer iskljucuje cijelu multi touch tehnologiju kada iPhone prineseš uhu dok telefoniras tako da nebi slucajno nesto stisnuo. I ta tvoja ispravljanja tudjih pravopisnih pogresaka su stvarno jadna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
moderator
Assassin kaže...

Vidim da se ne vrijedi svadjati (raspravljati) s nekim ljudima ovdje jer su jednostavno tvrdoglavi i uopce ne zele prihvatiti tudje misljenje.

...

Rekoh bez komentiranja sudionika rasprave - oni nisu tema ove teme. Ovo je zadnje upozorenje bez kartona.
18 godina
neaktivan

Touch dio tehnologije je stvarno odličan na iPhoneu, nitko to ne osporava. Ono što ja tvrdim je da se iPhone prodaje kao nešto što nije, a to je savršeni mobitel sa svime što čovjeku treba; ne, iPhoneu nedostaju mogućnosti i rješenja već i starijih i jeftinijih telefona.

Ja nisam rekao da ja mrzim iPhone ili da je smeće (osim u linkanom postu koji je sarkastično napisan), već da mi se diže želudac na preseravanje Apple-a oko svakog proizvoda kao da je slijedeći tehnološki milestone iza kotača i parnog stroja.

Stolna računala su im brendirani PC-u s duplom cijenom, prijenosnici su im ružni i teški, monitori su im išli na lošije, mobitelu nedostaju osnovne funkcije telefona/multi-uređaja koje imaju i par godina stariji konkurentski modeli.

Što je najgore, taj famozni OSX je vrlo ograničena verzija UNIX-a prilagođena da funkcionira na principu slavine: otvoriš i zatvoriš.

Solidan proizvod, dobar dizajn (meni po ničemu poseban, ali to su već ukusi) i touchy ekran, nisu razlog za dizanje u nebo, limitiranje uređaja na mreže, užasan sistem integracije iTunesa i sl.

Što je najsmješnije od svega, ja ne govorim nigdje da je iPhone smeće, već samo da nije ništa posebno. Čak sam rekao da ću ga kupiti s nadom da je nova verzija barem nešto bolja, ali da cijenu smatram pretjeranom i da će me čak otključana US verzija koštati manje nego ova u nas.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2008 1:32 (mbaksa).
17 godina
neaktivan

ne mogu vjerovat kako ljudi puše ovo  "double speed, half the price" .....half the price za uređaj, double the pretplata....

t-com + apple = sisanje novaca

moja procjena je da che uređaj koštat 1999kn + 300kn mjesečna pretplata na 2godine što znači da 2godine korištenja apple iphona che vas dochi skoro 10 000kn...

ko misli da che manje je klasa optimist

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice