Odabir preglednika u Windowsima

poruka: 61
|
čitano: 11.776
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Odabir preglednika u Windowsima".
16 godina

Ovo je stvarno prevarantski. Pa Microsoft je napravio svoj softver i može u njega stavit što hoće. Koliko sam shvatio oni hoće da microsoft daje mogućnost korisnicima izbor kunkurenta umjesto svoga vlastitog alata. Prema tome npr. kad dođeš u konzum on bi tebi trebao nudit proizvode od lidla. Je li itko na linux postavlja ie ili chorme. Naravno da ne, već stavljaju mozzilu.

Kad firefox napravi svoj OS nek u njega stavlja mozzilu. Ta nije microsoft kriv sto ima najprodavaniji OS.

2 3 hvala 0
16 godina
protjeran

Pa idiotizam je da eu tjera microsoft da u svoj os stavlja konkurentski proizvod to je kao da u opelu se nalazi mercedesov radio...

Hmmmmmmm... zašto mi je ovaj post ko deja vu? AHA! Zato što smo svi već to konstatirali nekoliko puta.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Odabir preglednika u Windowsima
captain_soap_McTawish kaže...

Kad firefox napravi svoj OS nek u njega stavlja mozzilu. Ta nije microsoft kriv sto ima najprodavaniji OS.

???

16 godina
nedIm kaže...

???

Sorry mislio sam na tvrtku koja pravi mozzilu firefox.Sramim se

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 21:24 (captain_soap_McTawish).
16 godina
neaktivan
Locutus of Borg kaže...
zlajutin kaže...

Ja i dalje ne kontam ove iz EU,naime Internet Explorer je Microsoftov proizvod,dakle dolazi uz drugi MICROSOFTOV proizvod zvani Windows,zasto bi se ljudima udarala zabrana da ga stavljaju uz Windows to je cista glupost.Ne kontam kako oni mogu prisiliti Microsft da promovisu druge kompanije(mozilla,google,opera etc) u licno njihovom proizvodu, eeej to mi ne ide u glavu nikako.Pa jos malo nece smjeti ljudi stavljati u Windowse ni Windows media player morat ce Winamp,nece smjeti stavljati paint morat ce Photoshop :S.Ljudi fino napravili u Windowsu opciju Remove windows components i fino uklonis sebi IE i instaliras preglednik koji hoces sta imaju oni tebi odmah  promovisati druge kompanije i njihove programe prije svoga haha glupi su ljudi ko noc.Ja licno veoma rijetko koristim IE,ali neka ga zatreba.Sva sreca samo ovi iz EU su glupi ili imaju nesto oni od mozille,googla i ostalih kompanija,i ne odnosi se na Ostatak svijeta.

Možda zato što IE koči razvoj web-a?

pogledaj koliko ljudi koristi IE 6 i IE 7, koji ne podržavaju ni CSS2 kako treba, a IE 8 podržava samo NEKE CSS3 goodiese. prije više od 10 godina uvedeno je svojstvo text-shaddow, koje je IE podržao tek prije nekoliko mjeseci...

Hm to sto navodis ima donekle smisla ali samo donekle.Slazem se da IE ima mnogo problema sa kompatibilnoscu ,ali ne postoji nacin da IE koci razvoj web-a.Jednostavno ne moras ga koristiti i tacka,Microsoft nije "blokirao" upotrebu ostalih browsera i to nije ni blizu dovoljan razlog zasto bi Microsoft prestao ukljucivati IE u Windowse pa to je njihov proizvod i njihova stvar,uostalom ako se momcima iz EU nesvidja sta Windowsi sadrze brate predji na linux oni nemaju IE.I to sve da kazemo okee,i da MS prestane ukljucivati IE,ali kakva im je furka da moraju automatski davati izbor za druge browser(jos samo da napisu"please download mozilla" il nesto slicno) pa to su konkurentske firme covjece.

16 godina
neaktivan

vidim da se dosta nas slaze da je ovo bezveze ta zabrana..eu nekad izmislja pravila usostalom mozilla i ostali browseri su svjesni bili od samog pocetka da je ie u prednosti jer dolazi sa microsoftovim os-om kao i media player i office koji se kupuje. po meni neka se mozilla svojim radom probija u zadnje vrijeme mozilla je dobila konkurenciju u ostalim browserima tako da sad ima taj problem iako smatram da je mozilla najkompletniji browser ali ie8 uopce nije los browser i spor kako neki pokusavaju prikazat iako mogu rec da je i opera 10.50 isto super browser

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
zlajutin kaže...

Hm to sto navodis ima donekle smisla ali samo donekle.Slazem se da IE ima mnogo problema sa kompatibilnoscu ,ali ne postoji nacin da IE koci razvoj web-a.Jednostavno ne moras ga koristiti i tacka,Microsoft nije "blokirao" upotrebu ostalih browsera i to nije ni blizu dovoljan razlog zasto bi Microsoft prestao ukljucivati IE u Windowse pa to je njihov proizvod i njihova stvar,uostalom ako se momcima iz EU nesvidja sta Windowsi sadrze brate predji na linux oni nemaju IE.I to sve da kazemo okee,i da MS prestane ukljucivati IE,ali kakva im je furka da moraju automatski davati izbor za druge browser(jos samo da napisu"please download mozilla" il nesto slicno) pa to su konkurentske firme covjece.

ali opet, velika većina ljudi koristi IE, jer ni ne znaju da postoji nesto drugo. a upravo IE zadaje najviše glavobolja dizajnerima, i iako je jako zastario, IE 6 se dosta često nalazi kod korisnika... i najviše radi kompatibilnosti sa IEom se koči razvoj weba

već sam naveo, CSS3 je podržan djelomično u IE8, ni CSS2 nije potpuno podržan u IE8, a o acid testu da i ne govorim

I am Locutus of Borg. Your life as it has been is over. From this time forward, you will service...us!
17 godina
neaktivan

Koristim firefox,najbolji preglednik po mom ali,sve vise problema sa njim,cini mi se da postaje sve losiji.

0 0 hvala 0
16 godina
vombat kaže...

Koristim firefox,najbolji preglednik po mom ali,sve vise problema sa njim,cini mi se da postaje sve losiji.

Zato sam ja prešo na Chrome. Osmijeh

Pošaljite SMS sadržaja HAITI na 67677 i osigurajte mjesec dana pitke vode za jedno dijete na Haitiju!!!
18 godina
neaktivan
Locutus of Borg kaže...
zlajutin kaže...

ali opet, velika većina ljudi koristi IE, jer ni ne znaju da postoji nesto drugo. a upravo IE zadaje najviše glavobolja dizajnerima, i iako je jako zastario, IE 6 se dosta često nalazi kod korisnika... i najviše radi kompatibilnosti sa IEom se koči razvoj weba

već sam naveo, CSS3 je podržan djelomično u IE8, ni CSS2 nije potpuno podržan u IE8, a o acid testu da i ne govorim

Ona velika vecina koja i koristi IE je dummy user grupa i sasvim im je dovoljan IE za njihove potrebe (koji u zadnjoj verziji stvarno nije los).

Sto se tiče IE6 problem je malo kompleksniji jer vecinom je rijec o racunalima sa piratskom verzijom OS-a (na svim windowsima ukoliko su legalni je moguće IE nadogradit na aktualnu verziju), pa samim time jos je uvijek aktualan. Eto W7 su uvatili maha pa ce sad valjda ekipa imat IE8 na piratskim W7. Al to je drugi par postola...

A sto se tice ove odluke po meni je s jedne strane gledista sasvim razumljiva (op.a.vidi reč. poslje) dok pak s druge strane mi nekako...

Sjetimo se vremena prije nego se FF pojavi na trzistu kako je zapravo bilo monotono i dosadno. Imali smo IE koji je onda sam sebi posta standard i sam sebi svrha... (a kad si sam sebi svrha onda radis sta te volja....)

EDIT: MS neće prestat uključivat IE u win vec ce samo prilikom update-a ponudit i alternativu.

"Tokom javnog ispitivanja korisnici koji već imaju postavljen Internet Explorer kao svoj početno zadani preglednik Interneta imat će mogućnost dobrovoljne nadogradnje putem Windows Updatea kojom će dobiti sučelje za izbor preglednika."

"Također se ističe kako sporazum omogućuje proizvođačima računala isključivanje Internet Explorera, a uvođenjem ekrana za izbor preglednika automatski će se maknuti Internet Explorer iz trake sa zadacima Windowsa 7."

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 4:11 (lp.studios).
16 godina
neaktivan
lp.studios kaže...
Ona velika vecina koja i koristi IE je dummy user grupa i sasvim im je dovoljan IE za njihove potrebe (koji u zadnjoj verziji stvarno nije los).

Sto se tiče IE6 problem je malo kompleksniji jer vecinom je rijec o racunalima sa piratskom verzijom OS-a (na svim windowsima ukoliko su legalni je moguće IE nadogradit na aktualnu verziju), pa samim time jos je uvijek aktualan. Eto W7 su uvatili maha pa ce sad valjda ekipa imat IE8 na piratskim W7. Al to je drugi par postola...

više je stvar u poslovnim korisnicima u velikim okruženjima koji zbog legacy aplikacija i sigurnosnih politika ne žele/ ne mogu samo tako promijenit preglednik

kod mene normalno radi.....
18 godina

Pa baš super kad radi, ajde mi onda riješi problem kod klijenta gdje zbog šugavog Internet bankarstva mora koristiti Internet explorer 8 koji se jednostavno krši i jedina solucija je da klijent restarta komp i onda radi. Pa onda nakon x vremena opet izbaci neki error i onda reboot pa radi... Super je IE8! Naravno, svježe reinstaliran sistem.

ps. nemam ništa protiv da dodaju ostale browsere, dapače, windowsi bi bili puuuuno zanimljiviji kada bi uz svoje škrte proizvode nudili i ostali softvare kako to nudi ubuntu, odeš pod office tab i biraš koji office želiš, odeš pod games, biraš igre, odeš pod music, biraš amarok, vlc,totem, itd.... Nije to nikakva konkurencija, to je zdravo razmišljanje. Samo je bolje prodat budalama office koji pišu običan tekst u wordu za 2000kn... da sad će MOŽDA bit besplatan, ali opet budala si ako si ga kupio kad openoffice rastura za 99.9% poslova koje obavlja običan korisnik.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2010 9:37 (zbuzanic).
16 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Pa baš super kad radi, ajde mi onda riješi problem kod klijenta gdje zbog šugavog Internet bankarstva mora koristiti Internet explorer 8 koji se jednostavno krši i jedina solucija je da klijent restarta komp i onda radi. Pa onda nakon x vremena opet izbaci neki error i onda reboot pa radi... Super je IE8! Naravno, svježe reinstaliran sistem.

može, kakav nacin placanja ti odgovara :)

18 godina

IE sam koristio mozda sve skupa par mjeseci u cijelom zivotu.

Prije se furao Netscape, Opera, Firefox i sada sam na Safari-u.

Svejedno mislim da je ovo glupo. Nitko nebi trebao diktirati MSu kako ce njihov software izgledati.

Ovo je glupo da ne moze biti gluplje.

Sta sa mobilnim OSevima?

Hoce li sada Android/Symbian/WinMo i sto je najsmjesnije iPhone morati nuditi sve moguce browsere odmah pri kupnji uredaja???

Ovdje se ocito tlaci MS zato sto imaju para.

- Psiho246
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

"velika većina ljudi koristi IE" njihov problem pogotovo ako koriste IE6,ponavljam niko ih ne prisiljava da druge alternative ne koriste usto zasto koristiti IE 6 kad imas novije i naprednije verzije koje su besplatne.Ljudi izgleda hoce da im se servira sve na gotovo.Ponavljam ovo nisu ni blizu dovoljni razlog za ovakve poduhvate EU,takodje uvjeren sam da ce IE uznapredovati veoma brzo pogotovo zbog pritiska konkurencije.

16 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

ps. nemam ništa protiv da dodaju ostale browsere, dapače, windowsi bi bili puuuuno zanimljiviji kada bi uz svoje škrte proizvode nudili i ostali softvare kako to nudi ubuntu, odeš pod office tab i biraš koji office želiš, odeš pod games, biraš igre, odeš pod music, biraš amarok, vlc,totem, itd.... Nije to nikakva konkurencija, to je zdravo razmišljanje. Samo je bolje prodat budalama office koji pišu običan tekst u wordu za 2000kn... da sad će MOŽDA bit besplatan, ali opet budala si ako si ga kupio kad openoffice rastura za 99.9% poslova koje obavlja običan korisnik.

Zato drug Ubuntu drzi 0.0001% trzista a MS 95%(grubo receno),samo neka nude oni tudji software daleko ce dogurati,ma kakva konkurencija to su "partneri" sve ;)

18 godina

A sta je sa ostalim browserima? Ovo bi kao trebalo biti zbog borbe protiv monopola i ravnopravne borbe na trzistu? Pa ovih 5 nisu jedini browseri!

18 godina
neaktivan
cekpi kaže...
lp.studios kaže...

više je stvar u poslovnim korisnicima u velikim okruženjima koji zbog legacy aplikacija i sigurnosnih politika ne žele/ ne mogu samo tako promijenit preglednik

Ajd budimo realni koliko zapravo korisnika IE u postotcima su poslovni korisnici, a koliko ekipa s piratima? Netrebas odgovorit.

Pretpostavka je da svako racunalo za poslovne svrhe sluzi upravo za te svrhe, a ne kraćenje vremena na poslu. Čist sumnjam da razvoj poslovnih aplikacija ne prati trendove i da nove verzije tih istih ne rade sa novim browserima (neću ulazit u isplativost investicije kupovine nadogradnje ili novog softvera). Isto tako nove verzije preglednika ispravljaju sigurnosne probleme starih (i naravno otvaraju nove) no onaj kome je zaista to potrebno to će i koristit. Drugi je problem sto se kod nas rijetko i nevoljko ide na nadogradnju sustava.

16 godina
neaktivan
lp.studios kaže...
1) Ajd budimo realni koliko zapravo korisnika IE u postotcima su poslovni korisnici, a koliko ekipa s piratima? Netrebas odgovorit.

2)Pretpostavka je da svako racunalo za poslovne svrhe sluzi upravo za te svrhe, a ne kraćenje vremena na poslu. Čist sumnjam da razvoj poslovnih aplikacija ne prati trendove i da nove verzije tih istih ne rade sa novim browserima (neću ulazit u isplativost investicije kupovine nadogradnje ili novog softvera). Isto tako nove verzije preglednika ispravljaju sigurnosne probleme starih (i naravno otvaraju nove) no onaj kome je zaista to potrebno to će i koristit.

3) Drugi je problem sto se kod nas rijetko i nevoljko ide na nadogradnju sustava.

1) pošto ja ne trebam odgovorit aj mi pliz ti odgovori

2) ja sam spomenuo  legacy aplikacije (http://en.wikipedia.org/wiki/Legacy_system) no pošto se nadovezuješ na sigurnost onda sve to skupa možemo gledati iz tog aspekta gdje sa novim verzijama dolazi xy novih sigurnosnih postavki koje se onda moraju podesit tako da:

- zadovoljavaju sigurnosne politike sustava

- da su kompitabilne sa postojećim aplikacijama (znači i xy aplikacija i yx aplikacija mora radit u svim mogućim slučajevima)

- da kontinuitet poslovanja nije prekinut

i sad to sve uglavi u sustav sa nekoliko tisuća korisnika podijeljenih u regije, divizije, sektore, sve to začini s nekim citrxom dodaj malo certifikata i nešto jave i neki nenormalni zahtjev za up timeom....

na kraju cijele balade dobiješ leptirov efekt

3) najlakše je podesit domain policy za wu na ožeži mile i approvat IE, u tom slučaju ćeš imat samo 98% korisnika koji će reć da im više ne radi internet (set up windows internet explorer 8)

16 godina
neaktivan
cekpi kaže...
zbuzanic kaže...

može, kakav nacin placanja ti odgovara :)

Žalosno, ali istinito je ovo što govori. Ja također imam s internet bankarstvom problema ako ne koristim IE. Zato IE koristim samo za to.

Inače. probao sam sve i jedan browser. Godinama sam koristio Operu, ali počela je u zadnjoj verziji nešto blokirat s nekim stranicama, pa sam koristio Chromu (koja je stvarno dobar preglednik i definitivno najbrži).

U zadnje vrijeme sam otkrio da mi neke stranice koje nisu radile u Operi neke u Chromi (iako su u IE radile sve) rade na FF i onda sam počeo s njim.

Nije loš, ali dok se upali, spor u 3PM i bez hrpe add-onova ga nisam uspio dobit da mi princip rada i neke funkcije budu kao u Operi.

No, kada sam na kraju stavio to sve...dobio sam spor preglednik u kojem skoro sve radi kako spada......osim Sharepointa, to i dalje radi na IE u potpunosti ispravno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 9:55 (AtlantisCro).
16 godina
neaktivan
AtlantisCro kaže...
......osim Sharepointa, to i dalje radi na IE u potpunosti ispravno.

navodno bi u 2010 verziji trebalo radit i s drugim preglednicima (no tu opet dolazimo do problema hrpetine addonova i nemogućnosti upravljanja s jednog centralnog mjesta)

16 godina
neaktivan

Da, ali tko će ove u mojoj firmi natjerati da pređu na novu verziju sharepointa.

Čak ne razmišljaju niti o Officeu 2007 koji bi nekima ovdje dobro došao (npr. meni jer Excel ima više od 65.536 redova) i sve je lakše posložiti u novom excelu da bolje izgleda (govorim o reportima koje radim). A i samo sučelje mi se sviđa.

Njihov moto je: Pa i stari software radi ! Ionako plaćaju licence za to sve.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 10:44 (AtlantisCro).
16 godina
neaktivan

e to je drugi par rukavica.......

a kaj se tiče offica tu te kužim, u bivšoj firmi sam jako puno reportinga radio (i to s poprilično velikim tablicama) i bome sam se preporodio kad sam prešao magičnu granicu od 65k redova

16 godina
neaktivan
cekpi kaže...
AtlantisCro kaže...
......osim Sharepointa, to i dalje radi na IE u potpunosti ispravno.

navodno bi u 2010 verziji trebalo radit i s drugim preglednicima (no tu opet dolazimo do problema hrpetine addonova i nemogućnosti upravljanja s jednog centralnog mjesta)

sad probano, SharePoint Foundation 2010 radi ok sa firefoxom

16 godina
neaktivan

Odlično. Jesi na domeni ?

Ja sam imao 2 problema: 1. izbacivao me zbog logina na domeni (ne znam zašto iako sam ručno u postavkama firefoxa podesio da se automatski logira na domenu)

2. pucala je veza između firefoxa i sharepointa kada sam radio izmjene u dizajnu tj. dodavanju novih stavki

16 godina
neaktivan
AtlantisCro kaže...

Odlično. Jesi na domeni ?

Ja sam imao 2 problema: 1. izbacivao me zbog logina na domeni (ne znam zašto iako sam ručno u postavkama firefoxa podesio da se automatski logira na domenu)

2. pucala je veza između firefoxa i sharepointa kada sam radio izmjene u dizajnu tj. dodavanju novih stavki

da na domeni sam al nisam podešaval SSO za firefox (ne znam da li uopce postoji) nego sam prvi put ukucal password i reko firefoxu da fa zapamti

2. sad sam uredno par stavki dodal, jedan webpart, nešto slika i dokumenata i sve je radilo normalno

ps-da se razumijemo riječ je o WSS2010, u ranijim verzijama ti je bilo slično ko i sa exchange owa pristupom gdje si samo s IE imao full(rich/enhanced/wow) experience

16 godina
neaktivan

Da, OK je je ako ti se password na domeni ne mjenja, ali nama su kompovi složeni da svakih mjesec dana istječe password i onda mu ne možeš reći da zapamti.

http://superuser.com/questions/5161/windows-domain-authentication-with-firefox

17 godina
neaktivan

Je li itko na linux postavlja ie ili chorme. Naravno da ne, već stavljaju mozzilu.

Mislio sam da ovdi više nema budala, al očito je da ima. Nemaju svi Mozillu, debian ne stavlja mozillu, kubuntu nema mozilu, to ovisi od distribucije do distribucije. 

Ako čemo davati one glupe komentare (nek mozilla napravi svoj OS itd, bla bla) , nek microsoft napravi svoj PC pa nek stavlja u njega kaj hoče. 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
16 godina
neaktivan
linuxuser kaže...

Je li itko na linux postavlja ie ili chorme. Naravno da ne, već stavljaju mozzilu.

Mislio sam da ovdi više nema budala, al očito je da ima. Nemaju svi Mozillu, debian ne stavlja mozillu, kubuntu nema mozilu, to ovisi od distribucije do distribucije. 

Ako čemo davati one glupe komentare (nek mozilla napravi svoj OS itd, bla bla) , nek microsoft napravi svoj PC pa nek stavlja u njega kaj hoče. 

Microsoft ne treba raditi svoj PC pa stavljati u njega što želi jer ima svoj OS i može u njega stavljati što želi. MS je softwareska kompanija (iako imaju tu i tamo koji hardware, ali ne vjerujem da ga oni proizvode).

To je kao da si rekao da Honda ne smije stavljati svoja sjedala u auto već pri kupnji ti daju auto bez sjedala i pokraj njega stoje Honda sjedala, BMW sjedala ili ne daj Bože sjedala iz FIAT-a i sada ti trebaš odabrati, a sve to je propisala Europska pametna unija koja nema drugog posla nego izmišljati glupe zakone.

Ja ako hoću druga sjedala, mogu kupiti auto s drugim sjedalima....recimo sportskim.

Isto tako kada kupiš Windowse i gore stoji IE, to je meni OK jer je to proizvod te firme.

Ako ti se ne sviđa, lijepo skini Operu ili nešto drugo pa surfaj brate mili. Jedina je razlika što ćeš u autu bolja sjedala nadoplatiti, a ovdje je to sve besplatno.

Uostalom, ti si kao Linux user najveći primjer ovdje da se MS OS ne treba niti koristiti već postoje besplatne alternative gdje uopće nema IE !

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 8:01 (AtlantisCro).
16 godina
neaktivan
AtlantisCro kaže...

Da, OK je je ako ti se password na domeni ne mjenja, ali nama su kompovi složeni da svakih mjesec dana istječe password i onda mu ne možeš reći da zapamti.

http://superuser.com/questions/5161/windows-domain-authentication-with-firefox

daj mi reci zake uopce ideš preko ff-a na sharepoint (moja neka ranija iskustva su pokazala da nije baš u mogućnosti 100% ispravno prikazat wss3 tj da su mi se neke webpartovi raspadali i slično)?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice