Nvidia u rukama Microsofta

poruka: 29
|
čitano: 6.052
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia u rukama Microsofta".
17 godina
neaktivan

Nakon što su se istrošili na Skype, nekako mislim da nemaju love za dodatne akvizicije, barem ne u dogledno vrijeme.

0 11 hvala 0
17 godina
Re: Nvidia u rukama Microsofta

ti stvarno to misliš?{#}

17 godina
neaktivan
Tom69 kaže...

Nakon što su se istrošili na Skype, nekako mislim da nemaju love za dodatne akvizicije, barem ne u dogledno vrijeme.

Ja se nebih složio, vjerujem da oni uvijek imaju neki "crni fond" za takve akvizicije. Ipak riječ je o nVidiji, a ne nekoj marginaliziranoj firmi. Siguran sam da će Microsoft, ako mu bude prijeko potrebno naći novac da preuzme dotičnu firmu. A opet s druge strane, čak i da ne žele kupiti, s tim ugovorom će spriječiti nekog drugog da učini isto zato da oni to mogu napraviti kasnije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 9:20 (nCh!).
17 godina
neaktivan

Tegra bi nekima sjela ko budali šamar, u prvom redu Apple-u i Intelu.

I'll be back
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
protjeran

New nvidia GT 10000X now with service pack 3, .Net framework 5.5 and usual Tuesday patch.

Better safe than Sony

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Zašto appleu? Koliko se da primijetiti njhov trenutni SoC Apple A5 proizveden od strane samsunga, sa poversgx grafičkom jezgrom je potukao Tegru do koljena u svim testovima. Naravno, svaka realna usporedba izostaje čisto iz razloga što se pravi test ne može napraviti, sve dok se oba SoC-a ne testiraju na istom OS-u.

18 godina

Ne znam zašto Intel već jednom ne kupi nvidiu. Imaju para ko blata a treba im dobra grafička jezgra. Kombinacija bi bila ubitačna.

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nCh! kaže...
microman kaže...

Zašto appleu?

nadolazeca Tegra3

I'll be back
17 godina

Ovako kako se nastavlja, u budučnosti če sva IT industrija biti u rukama par kompanija.

scientia est potentia

3 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Brijem da Apple u rukama več ima inžinjerske primjerke A6 ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
chemmy kaže...

Dok apple ima inžinjerske primjerke dvojezgrenog A6 proca, konkurencija će pocetkom druge godine na Quadove.

I'll be back
18 godina
neaktivan
Ms u ofanzivi i na istocnom i zapadnom frontu. Prvo Nokia, pa Skype i sad nVidia. Master mobile plan.
17 godina
neaktivan
funat kaže...
Ms u ofanzivi i na istocnom i zapadnom frontu. Prvo Nokia, pa Skype i sad nVidia. Master mobile plan.

Boga mi jeste{#}

I'll be back
15 godina
protjeran
microman kaže...
chemmy kaže...

Dok apple ima inžinjerske primjerke dvojezgrenog A6 proca, konkurencija će pocetkom druge godine na Quadove.

A6 će biti quad 100%, iPad3 za Božić ili Q1 iduće godine

15 godina
neaktivan

Microsoft dobiva finu lovu od HTC-a tako da sumnjam da nemaju za kupovinu nVidie :)

16 godina
neaktivan

Događanja zadnjih mjeseci mi nekako izgledaju kao da nakon dugog perioda inercije Microsoft napokon mijenja fokus stvari.

Flertuju i kupuju sa svima koji imaju produkte iskoristive u mobilnoj branši. (Skype, tegra (nvidia), nokia). Očito se sprema nešto veliko od strane Microsofta!

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Prema ugovoru, Microsoft u određenim uvjetima ima pravo preuzimanja, odnosno prvokupa većinskog paketa dionica Nvidije ili sprječavanja neke druge kompanije da učini istu stvar.

To sto Microsoft ima pravo na prvokup ne znaci da ce i kupiti dionice. Mada sumnjam da ce MS ostati ravnodusan ako se netko drzne kupovati dionice. Medutim kako ce ragirati "antitrustovci"?

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Microsoft -> Moraš skupit sve!

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
neaktivan
Tom69 kaže...

Prošle su godine rekli da imaju preko 50 milijardi dolara zaliha, ali nisu rekli jesu li to US ili van-US zalihe (Skype su kupili sa van-US zalihama). Čak i ako je to kombinirana vrijednost + dodaj da je prošla godina dana - imaju dakle BAREM 45 milijardi zaliha. Iskešati 5-7 milijardi za nVidiju je ništa.

15 godina
neaktivan
microman kaže...
chemmy kaže...

Malo je blesavo pričati o vaporewareu. Realno je uspoređivati ono što se može kupiti i testirati, a u tom slučaju A5 je debelo ispred tegre2. Kao što je izvjesna tegra 3 tako je i A6 krajem godine.

Neznam što bi apple sa firmom veličine nVidie, nije to njihov način da preuzimaju velike firme. Problemi sa integracijom, nikad to nisu radili. Al tko zna, vremena sa mijenjaju, možda bi im dobro došli svi ti ljudi. 

16 godina
protjeran
grzzi kaže...
microman kaže...
chemmy kaže...

Malo je blesavo pričati o vaporewareu. Realno je uspoređivati ono što se može kupiti i testirati, a u tom slučaju A5 je debelo ispred tegre2. Kao što je izvjesna tegra 3 tako je i A6 krajem godine.

Neznam što bi apple sa firmom veličine nVidie, nije to njihov način da preuzimaju velike firme. Problemi sa integracijom, nikad to nisu radili. Al tko zna, vremena sa mijenjaju, možda bi im dobro došli svi ti ljudi. 

pa npr mogu davati "popuste" firmama koje rade mobitele na mobile win 

drugo u ratu su s intelom vec jako dugoi treba ima neko/nest da ih "zveknu" a nv/arm je to izgleda

sad imaju win za arm koji pokrece sve x86 programe

po meni je to kompletiranje  hw/os  kao sto apple sad radi s armom

vec polako izdaju laptope pa nakon a6+ mozda i one imac minije

e to ti ms sad zeli (ionako stalno kopiraju apple)

17 godina
neaktivan

Pretpostavljam da ce se iduca graficka umjesto GeForce zvati SideWinder GT ili nesto slicno? :D

Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
microman kaže...

Nit' Appleu treba tuđi ARM čip, nit je Intel ARM igrač.

OK, možda je Apple-u više interesantan Qualcomm, ali to samo iz razloga što rade čipove koji pokrivaju sve mobilne standarde. Tegra tu ne spada.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 14:18 (stef).
17 godina
funat kaže...

i meni se sve vise tako cini... kako se odvijaju stvari mislim da ce uvest neku vrstu internet telefoniranja di se nece trositi pare na pozive nego jednostavno na internet promet...

smrdi na nesto revolucionarno...

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2011 15:55 (Abomb).
16 godina
neaktivan
akramar kaže...

Ne znam zašto Intel već jednom ne kupi nvidiu. Imaju para ko blata a treba im dobra grafička jezgra. Kombinacija bi bila ubitačna.

Zato sto nemaju interesa, GMA je prilicno popularan u uredskim racunalima. Da imaju interesa za ozbiljniji graficki nastup ne bi pokopali Larrabee (tj. nisu ga pokopali, nego su ga prenamjenili, ali krajnjem korisniku izade na isto).

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
16 godina

Još malo pa će Microsoft sve u vezi mobitela pokupovat, i onda izađe nova vrsta mobitela: MS Phone.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ali znas sto? Ljudi su bili jednako skepticni kada je MS najavio ulazak u trziste konzola sa svojim Xbox-om. MS sa svojim pozamasnim financijskim backgroundom moze biti *veoma* uvjerljiv.

Naravno to ne znaci da nisu imali velikih promasaja, bilo kako bilo vidjet cemo kamo ce ovo otici...

So then I typed GOTO 500 - and here I am!
18 godina
akramar kaže...

Zato sto to nije moguce.Antimonopol organizacija bi sprijecila tu transakciju. A i druga stvar je da nvidiji ide sasvim dobro i sigurno ne bi pristali na kupovinu od strane Intela.

18 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Ali znas sto? Ljudi su bili jednako skepticni kada je MS najavio ulazak u trziste konzola sa svojim Xbox-om. MS sa svojim pozamasnim financijskim backgroundom moze biti *veoma* uvjerljiv.

Naravno to ne znaci da nisu imali velikih promasaja, bilo kako bilo vidjet cemo kamo ce ovo otici...

Priznajem da mi je bilo presmišno kad je još davno prvi put počela priča o Xbox-u. Mislio sam da se to netko sprdaje. Pored giganata kao što su Nintendo i Sony nisam mislio da itko ima šanse. Bome nemoš ništa prognozirat.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice