Nvidia Quadro K5000

poruka: 38
|
čitano: 5.413
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nvidia Quadro K5000".
14 godina
neaktivan
Re: Nvidia Quadro K5000
Father_Dougal kaže...
Indestructible kaže...

skok sa PCIE 2 na PCIE3 u perfomansama je neprimjetan

http://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Ivy_Bridge_PCI-Express_Scaling/

Da - sa igrama vjerojatno i jest. No u tome i jest bit. Ne radi se o igrama, da si pogledao link koji sam poslao, dobio bi okvirno ideju. A PCIE3 je tek u povojima, čekaj da dođu jače Quadrice i FireGL kartice.

u nekim igrama PCI-E 2.0 daje bolji rezultat nego PCI-E 3.0 no ovdje govorimo o Quadro karticama pa mislim da se igre vise ne bi trebale spominjati.

Sto se tice boldanog, o tome i govorim. Trenutno je svejedno a sta ce buducnost donijeti to cemo vidjeti. Osobno mislim da se computing nece ni vrsiti preko PCI-E sucelja.

17 godina
neaktivan
Nvidia Quadro K5000

Igranje na Quadro seriji?

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 0:44 (heged).

0 0 hvala 0
18 godina
BlueMax kaže...

Sto se tice boldanog, o tome i govorim. Trenutno je svejedno a sta ce buducnost donijeti to cemo vidjeti. Osobno mislim da se computing nece ni vrsiti preko PCI-E sucelja.

Dobro, kaj je s tobom, jesi li zatvoren u neku mračnu sobu bez pristupa informacijama?

Tesla? Jel ti to zvoni nešto? Pri tome ne mislim na Nikolu.
Već se vrši. A što još želiš da ti se pokaže, složena konfiguracija sa RedHatom na kojoj se izračunava, ne znam, crashtest? Raytracing? Molekularna analiza? Ne bavim se tim stvarima, no postoje, znaš, veliki datasetovi koji se analiziraju, zbog kojih ljudi imaju radne stanice sa 192 GB memorije i nekoliko ovakvih kartica da zajedno rade. Nemaju toliko memorije da bi isključili swap file i time se kur*čili po forumima.

Quadrice i FireGL kartice su korak naprijed u odnosu na obične consumer kartice po tom pitanju - sa specijaliziranim driverima za svaki program posebno, koji ubrzavaju iscrtavanje objekata ako se radi o 3D programima ili CADu (i pri tome ne mislim na one kaj imaju instaliran AutoCAD pa onda naprave tlocrt stana i postave namještaj)... zbog toga obične kartice neće nikad doseći tu brzinu - nisu tome namijenjene. Nije da ne bi mogle, no onda se ne bi mogle prodavati ove, skuplje kartice... :)

I kao što rekoh, u igrama se ta razlika ne primjeti, jer igre ne rade po istom principu kao AutoCAD, recimo... po onom testu ubrzanje je 10% - sintetski test, da, no obzirom da se radi o čistim matematičkim kalkulacijama, dobro pokazuje koja je razlika kada se prebacuju podaci i radi izračun na njima.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
17 godina
neaktivan
Nvidia Quadro K5000

Pa dobro, što sad napadaš čovjeka, vidiš da ne zna o čemu priča, ne trebaš mu ništa dokazivati. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
BlueMax kaže...

Dobro, kaj je s tobom, jesi li zatvoren u neku mračnu sobu bez pristupa informacijama?

Tesla? Jel ti to zvoni nešto? Pri tome ne mislim na Nikolu.
Već se vrši. A što još želiš da ti se pokaže, složena konfiguracija sa RedHatom na kojoj se izračunava, ne znam, crashtest? Raytracing? Molekularna analiza? Ne bavim se tim stvarima, no postoje, znaš, veliki datasetovi koji se analiziraju, zbog kojih ljudi imaju radne stanice sa 192 GB memorije i nekoliko ovakvih kartica da zajedno rade. Nemaju toliko memorije da bi isključili swap file i time se kur*čili po forumima.

Quadrice i FireGL kartice su korak naprijed u odnosu na obične consumer kartice po tom pitanju - sa specijaliziranim driverima za svaki program posebno, koji ubrzavaju iscrtavanje objekata ako se radi o 3D programima ili CADu (i pri tome ne mislim na one kaj imaju instaliran AutoCAD pa onda naprave tlocrt stana i postave namještaj)... zbog toga obične kartice neće nikad doseći tu brzinu - nisu tome namijenjene. Nije da ne bi mogle, no onda se ne bi mogle prodavati ove, skuplje kartice... :)

I kao što rekoh, u igrama se ta razlika ne primjeti, jer igre ne rade po istom principu kao AutoCAD, recimo... po onom testu ubrzanje je 10% - sintetski test, da, no obzirom da se radi o čistim matematičkim kalkulacijama, dobro pokazuje koja je razlika kada se prebacuju podaci i radi izračun na njima.

Opet ti sa svojom bahatoscu i gluposcu. Da, Tesla je Nvidijina computing perjanica a ovdje pricamo o Quadro koja je ipak prvenstveno OpenGL kartica. Ova kartica nikakvu korist ne vuce od PCI-E 3.0 sucelja i dok mi ne dokazes suprotno ovo tvoje prekomjerno tipkanje se svodi na lajanje na mjesec.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.8.2012 14:28 (BlueMax).
14 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Pa dobro, što sad napadaš čovjeka, vidiš da ne zna o čemu priča, ne trebaš mu ništa dokazivati. 

Nadam se da se obracas meni ili ni ti nemas pojma o ovoj temi.

18 godina
BlueMax kaže...

Opet ti sa svojom bahatoscu i gluposcu. Da, Tesla je Nvidijina computing perjanica a ovdje pricamo o Quadro koja je ipak prvenstveno OpenGL kartica. Ova kartica nikakvu korist ne vuce od PCI-E 3.0 sucelja i dok mi ne dokazes suprotno ovo tvoje prekomjerno tipkanje se svodi na lajanje na mjesec.

Nisam ja tvrdio da se nikakvi izračuni neće raditi preko PCIE sabirnice. Ajde malo odi par postova nazad i vidi kaj si napisao, pa slijedeći puta razmisli prije nego nekon nazoveš glupim.

Uostalom, spoji 4x4k monitora, pa izvrti nekakvu openGL aplikaciju sa masu tekstura. Plus, dodaj Infiniband FDR mrežne kontrolere te RAID sa omanjom gomilom SAS/SSD diskova da u realnom vremenu snimaju to na disk + streamaju na neki server... da vidimo kako će se ponašati PCIE sabirnica. No mislim da bi samo 4x4k rezolucija nekakvog OpenGLa sa puno tekstura bila dovoljna da ju bace na koljena.

Vrlo usko razmišljaš. Gledaš sa stajališta gamera, kojem je FullHD igranje ono, vrh - napuni video RAM teksturama, ako ima dovoljno mjesta, nema više nikakvog swapanja, to jest, PCIE promet je minimalan.

Quadro kartice nisu za tu primjenu.

Đabe meni dokazivati kada si ti svoju odluku donio, a nisi u stanju prihvatiti da postoje stvari koje su izvan tih okvira. Ja pričam o profesionalnoj primjeni, ti o kućnoj. Neka - svakom svoje, meni je ovo EOD.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
neaktivan
Nvidia Quadro K5000

Trubis bezveze. O temi nemas pojma niti si se ikad bavio stvarima koje su u dodiru sa Quadro i FireGL karticama. Ja sam na ovom podrucju "doma" a ti bez osnovnog znanja kupis promotivni materijal sa interneta i pokusavas ga oblikovat kao neku svoju mudrost i meni pametujes o razlikama AutoCAD-a i igrica?

Vec ti je jednom netko na ovom forumu na pisao da se prestanes razumjeti u sve jer samo pokazujes da ne znas nista. Ako zelis znanje iz ovog podrucja (u biti koja je tvoja struka? cim se bavis? ja 3d vizalizacijama u arhitekturi vec preko 20 godina) posjeti nas na http://www.cgarchitect.com/ ali promijeni malo retoriku jer neces dugo. Do tada, na ovom forumu, iskoristit cu mogucnost ne citanja tvojih postova.

1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice