Logo je smiješan za firmu koja moze unajmiti najbolje dizajnere svijeta... Volim jednostavnost i šarenilo ali ovako nesto talentovani skolarci rade...
Katastrofa. Logo je daleko od "jednostavnog" kad se na njemu koristi 12 (dvanaest!!!) nijansi boja. Dok se Appleovu jabuku, primjerice, može nacrtati samo s dvije krivulje.
Stari logo je bio bezveze. Izgledao je kao leteći tapeti. WTF? Novi je puno bolji, ali daleko od toga da je izvrstan. A i Apple logo je sh1t. Nagrižena jabuka (mogli su i crvljivu stavit). Ma dajte ljudi.
"Navodni" logo je jako ružan, ali u nekih korisnika glupost je daleko veća od ružnoće ovog logoa. Dobro je Einstein rekao...
Samo dvije stvari su beskonačne, svemir i ljudska glupost.
"Navodni" logo je jako ružan, ali u nekih korisnika glupost je daleko veća od ružnoće ovog logoa. Dobro je Einstein rekao...
Samo dvije stvari su beskonačne, svemir i ljudska glupost.
Prva nije 100% sigurna, ali druga je.
Ovaj novi logo će se koristiti u njihovim (Microsoft) dućanim (radi se o pravim dućanima, a ne virtualnim) koje planiraju otvoriti uskoro (već su "procurile" na webu slike tih novih dućana). Dakle, treba vidjeti kako će izgledati taj novi logo u kontekstu čitavog dizajna dućana, itd...
Inače, da ne bi bilo zabune, novi logo ne zamjenjuje nikakav stari logo koji se ukida :-)
hvala aaaaaaa na objasnjenju. mislim da je doslo da zabune kod mnogih koji su procitali vijest!
aaaaaaa fuj je gadno ...
Ovaj logo je svastika na subliminalnoj razini!
Prije Rainbow f(l)ag na subliminalnoj razini.
Novi logo=sucks!
Mozes imat' novce al' ukus se ne kupuje.Odvratan je logo.
Veliki iskorak od strane Microsofta, konacno i hrabro su krenuli ka transformaciji logoa u svastiku. Šarenu gay svastiku, najiskreniji vizualni identitet do sada.
loool ... 
neznam što bi reko ... nije da je neka invencija ali figurati će ... živjele sedamdesete i šezdesete.
A.
Microsoft nigde ne tvrdi da ce ovaj logo koristiti masovno. Oni samo stite nesto sto podsjeca na njihov logo ili bar misle da ce se moci koristiti.
Slicno kao sa Lindowsima
Inace neko zinad mene je spomenuo laganu propast Microsofta?? Ma dajte molim vas,uozbiljite se. Ako MS lagano propada onda sta raste? Linux?? Apple? Unix mozda?
http://www.businessweek.com/technology/content/aug2009/tc20090811_324273.htm?campaign_id=yhoo
apple svakako ... iako google vidim kao novi microsoft prije ...
uglavnom, ovaj dućan je potpuno skopirani apple store, od genius bara i uređenja nadalje ...
A.
Pa vjerujem da se ovaj definitivno lakše tiska....onaj bivši se teško lijepi na staklo i teško crta na zid............ugl uštedili su....
Iako ima puno prednosti i nesviđa mi se baš...ja bi nekako išao na prozirnije i da se te kockice priklapaju.....
Ali iskreno nije toliko loš....
Onaj koji kaže da je windows logo swastika moran priznat da stvarno podsječa ali kad bi tako išli tada bi i razmake između tipaka na tipkovnici naravno isto mogli nazvati svastikama...
TE osim toga svvastiakama bi mogli nazvat i mrlje na stolu.....iskreno ja bi možda vidio leptira na mrlji alio ako ti vidiš svastiku ili mikrosoftov logo samo naprijed pokaži cijelom svijetu (hhh šalim se hh :) )
A ja se nebi puno drža Einstaina...jer je opče poznata ćinjenica da je on budala hhh.....ljudska glupost je beskonačna ,einstain je covjek.....budite deduktivni hhh....chil off on je sam rekao da je budala hhh :D
A to što je kopirani apple store....pa ne mora se bit orginalan uvijek.....MOZART je u svojim djelovima REMIXAO narodne popjevke.....dovoljno je smao da to bude dobar remix apple storea hhh :D
A to što je kopirani apple store....pa ne mora se bit orginalan uvijek.....MOZART je u svojim djelovima REMIXAO narodne popjevke.....dovoljno je smao da to bude dobar remix apple storea hhh :D
možda ... iako i dalje ne vidim neki razlog da microsoft dućani uspiju ... neznam što će privlačit ljude unutra ... windowsi? office? Nije baš da su ljudi opčinjeni tim proizvodima ... al ajde ... nek pokušaju.
A.
logo je preruzan
Mozda se ovim (novim) logom koji izgleda kao da je nasto prije 10ak godina zele i vratiti u to vrijeme kada nije bilo krize i kada su pravili stvarno inovativne stvari
Za sve koji nisu pročitali tekst ,evo još jedamput :
Ekipa iz PC Worlda otkrila je Microsoftov zahtjev za zaštitu novog loga tvrtke, a koji će se koristiti na Microsoftovim dućanima koji se uskoro otvaraju u SAD-u, a kasnije će uslijediti i drugdje u svijetu. Pored dućana, navodno će se naći i na online trgovinama za računala, razne medijske svirače, mobitele, računalne igre i druge, slične stvari.
Navodno "novi" logo je zapravo "kockastija" izvedenica sadašnjeg loga, kao što se vidi sa slike...
Koliko ja vidim ovdje piše navodni logo i da je napravljen za dućane (kopije nečega?!) i online shopove ,ne kao zamjena za glavni M$ logo.
I još ništa nije sigurno ,a samo je u kockastom stilu današnjeg dizajna ko i mnogi drugi logoi danas.
Zašto je takav - pogledajmo logo Windows-a i Office-a koje ujedinjuje.
A o tome jel dobar ili nije ,to je stvar ukusa.
Iz aspekta vizualnog identiteta Microsofta, ovo je najbolje i gotovo jedino moguce rjesenje. Naime jedan Apple nema ni izbliza toliko proizvoda i usluga kao gore spomenuta korporacija.
Kako bi se izbjeglo rasipanje, morali su napraviti neke kompromise koji su mozda i mogli biti bolje izvedeni. Nakon nekog vremena, ovaj logo velika vecina ljudi nece moci izbiti iz glave jer je su kombinacije oblika i krizanja boja napravljenje kompozicijski gotovo savrseno. Zamisljeno rjesenje, ukoliko se ostvari, daleko bolje ce izgledati na raznoraznim ekranima nego otisnuto.
Sve u svemu, iako mozda ne izgleda tako, zapravo je vrlo kreativno te promisljeno. Od svega najvise, bit ce ucinkovito.
Iz aspekta vizualnog identiteta Microsofta, ovo je najbolje i gotovo jedino moguce rjesenje. Naime jedan Apple nema ni izbliza toliko proizvoda i usluga kao gore spomenuta korporacija.
Kako bi se izbjeglo rasipanje, morali su napraviti neke kompromise koji su mozda i mogli biti bolje izvedeni. Nakon nekog vremena, ovaj logo velika vecina ljudi nece moci izbiti iz glave jer je su kombinacije oblika i krizanja boja napravljenje kompozicijski gotovo savrseno. Zamisljeno rjesenje, ukoliko se ostvari, daleko bolje ce izgledati na raznoraznim ekranima nego otisnuto.
Sve u svemu, iako mozda ne izgleda tako, zapravo je vrlo kreativno te promisljeno. Od svega najvise, bit ce ucinkovito.
Amen. Konacno neko pametan.
Ozbiljno
Microsoft (kao i sve ostale korporacije) opipava reakcije okoline na ovaj logo. Gradacija ili "gradacija" je odlicno resena. Na primjer ovo stvarno dobro ide naslikano na neki zid u nekoj MS prodavnici...ili gde vec.
Samo probajte "twistati" ovaj oblik i eto ti jedan mal milijun oblika i formi
Jednostavnost nekog logoa jamci uspijeh istog (nije pravilo) ,isto tako jednostavni oblici logotipa i onamo gde se ne mesaju/preklapaju gemoterisjki oblici (okruglo/kockasto) jamce uspeh (isto tako nije pravilo)
Ne mnogo boja (pravilo je)
@Lazarus :
Očito čovjek zna posao i toj se analizi nema kaj dodat.
@artfull :
Dobro ,kaj ti ništa drugo ne radiš tu na forumu nego trollaš? Jel kak drugačije shvatit tvoj zadnji post?!
Novi logo je zakon. Vidi se da je Microsoft, što su i htjeli, a totalni MINIMALIZAM. To vam je inače moderno u ovim vremenima, čim manje cifranja, oštri bridovi, jednostavnost. Naravno ne na Balkanu gdje stoljnjak visi preko gornjeg ruba televizora.
Novi logo je zakon. Vidi se da je Microsoft, što su i htjeli, a totalni MINIMALIZAM. To vam je inače moderno u ovim vremenima, čim manje cifranja, oštri bridovi, jednostavnost. Naravno ne na Balkanu gdje stoljnjak visi preko gornjeg ruba televizora.

Ovo sa stolnjakom je predobro.
@kizo2703
@Lazarus Long
Slucajno sam u struci pa ponesto i znam. Vidim da ni vama ne ide lose.
to nit je minimalizam (jel vi uopće znate što je minimalizam... majko moja mila- proučiti vizualne komunikacije!!!), nit je dobro, niti je efektno, ni vizualno prihvatljivo, a daleko od toga da je kreativno i promišljeno, pa ne vjeruješ... minimalizam je često puno teže napraviti od kompliciranih stvari, ne nužno uvijek, ali ovo je daleko od toga.... isto tako logo ne mora biti takav ugrožen sa 12 tonova boja, minimalizam neko kaže opet... e pa stvarno, a ako je dobar dizajn nad kojim se zgraža većina ljudi tada je potpuno podbacio u svojoj svrsi... ali ok dobar je npr.... za demonstraciju palete boja na zidu u Kemoboji....
katastrofa...
Logo je ... ok za neki pattern po zidu u nekoj diskoteci recimo ...
Ma vjerojatno će izgledat ok na zidu, al uopće ne ide sa recimo typografijom microsofta - nikako ... al valjda su smislili neku novu typo ... a da nije italic ...
A.
novi logo im je gadan ko porezna uprava, kao da im je sila mijenjati onaj lijepi i prepoznatljivi sadasnji
prestrašno
cijeli život će mi se preokrenuti radi ovoga
ova vijest je puni pogodak
isto ko kad u 24 sata vidiš ogromnim slovima
SIMONI JUČER PUKLA PETA DOK SE PENJALA NA PISOAR
mislim..
logo ko logo, istina je da su mogli nekaj "modernije" napravit ...
ovaj logo kad pogledam, microsoft je zadnje kaj mi padne na pamet, fakat bezveze