Novi logo za Microsoft?

poruka: 100
|
čitano: 17.205
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Novi logo za Microsoft?".
16 godina
neaktivan
Novi logo za Microsoft?

Logo je smiješan za firmu koja moze unajmiti najbolje dizajnere svijeta... Volim jednostavnost i šarenilo ali ovako nesto talentovani skolarci rade...

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Novi logo za Microsoft?

Katastrofa. Logo je daleko od "jednostavnog" kad se na njemu koristi 12 (dvanaest!!!) nijansi boja. Dok se Appleovu jabuku, primjerice, može nacrtati samo s dvije krivulje.

0 0 hvala 0
17 godina
Novi logo za Microsoft?

Stari logo je bio bezveze. Izgledao je kao leteći tapeti. WTF? Novi je puno bolji, ali daleko od toga da je izvrstan. A i Apple logo je sh1t. Nagrižena jabuka (mogli su i crvljivu stavit). Ma dajte ljudi.

WTF?
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 11:12 (shkval).
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Novi logo za Microsoft?
naxeem kaže...

"Navodni" logo je jako ružan, ali u nekih korisnika glupost je daleko veća od ružnoće ovog logoa. Dobro je Einstein rekao...

Samo dvije stvari su beskonačne, svemir i ljudska glupost.

Saki Saki 5$
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 11:26 (El Manifico_Buster).
17 godina
El Manifico_Buster kaže...
naxeem kaže...

"Navodni" logo je jako ružan, ali u nekih korisnika glupost je daleko veća od ružnoće ovog logoa. Dobro je Einstein rekao...

Samo dvije stvari su beskonačne, svemir i ljudska glupost.

Prva nije 100% sigurna, ali druga je.

WTF?
18 godina
neaktivan
Novi logo za Microsoft?

Ovaj novi logo će se koristiti u njihovim (Microsoft) dućanim (radi se o pravim dućanima, a ne virtualnim) koje planiraju otvoriti uskoro (već su "procurile" na webu slike tih novih dućana). Dakle, treba vidjeti kako će izgledati taj novi logo u kontekstu čitavog dizajna dućana, itd...

Inače, da ne bi bilo zabune, novi logo ne zamjenjuje nikakav stari logo koji se ukida :-)

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 11:53 (martin).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hvala aaaaaaa na objasnjenju. mislim da je doslo da zabune kod mnogih koji su procitali vijest!

www.DOWNLOAD.ba | www.wallpapers.ba | www.info.co.ba | www.games.co.ba | www.MOBILNI.co.ba
16 godina
Novi logo za Microsoft?

aaaaaaa fuj je gadno ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
bor4c kaže...

Ovaj logo je svastika na subliminalnoj razini!

Prije Rainbow f(l)ag na subliminalnoj razini.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...I'm not your friend, buddy! I'm not your buddy, guy! He's not your guy, friend! I'm not your friend, buddy! We're not your buddies guy
17 godina
neaktivan
Novi logo za Microsoft?

Novi logo=sucks!

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369...A možda se stanje i promijeni

9 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi logo za Microsoft?

Mozes imat' novce al' ukus se ne kupuje.Odvratan je logo.

Did protons and electrons create the earth? Or did Allah meditate and create it's birth? Is everyday in this place a curse ? Or should I pray on my knees and ebrace it's dirt?
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PureEntity kaže...

Veliki iskorak od strane Microsofta, konacno i hrabro su krenuli ka transformaciji logoa u svastiku. Šarenu gay svastiku, najiskreniji vizualni identitet do sada.

loool ... Smijeh

neznam što bi reko ... nije da je neka invencija ali figurati će ... živjele sedamdesete i šezdesete.

A.

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Microsoft nigde ne tvrdi da ce ovaj logo koristiti masovno. Oni samo stite nesto sto podsjeca na njihov logo ili bar misle da ce se moci koristiti.

Slicno kao sa Lindowsima

Inace neko zinad mene je spomenuo laganu propast Microsofta?? Ma dajte molim vas,uozbiljite se. Ako MS lagano propada onda sta raste? Linux?? Apple? Unix mozda?

http://www.businessweek.com/technology/content/aug2009/tc20090811_324273.htm?campaign_id=yhoo

apple svakako ... iako google vidim kao novi microsoft prije ...

uglavnom, ovaj dućan je potpuno skopirani apple store, od genius bara i uređenja nadalje ... 

A.

17 godina
neaktivan

Pa vjerujem da se ovaj definitivno lakše tiska....onaj bivši se teško lijepi na staklo i teško crta na zid............ugl uštedili su....

Iako ima puno prednosti i nesviđa mi se baš...ja bi nekako išao na prozirnije i da se te kockice priklapaju.....

Ali iskreno nije toliko loš....

Onaj koji kaže da je windows logo swastika moran priznat da stvarno podsječa ali kad bi tako išli tada bi i razmake između tipaka na tipkovnici naravno isto mogli nazvati svastikama...

TE osim toga svvastiakama bi mogli nazvat i mrlje na stolu.....iskreno ja bi možda vidio leptira na mrlji alio ako ti vidiš svastiku ili mikrosoftov logo samo naprijed pokaži cijelom svijetu (hhh šalim se hh :) )

A ja se nebi puno drža Einstaina...jer je opče poznata ćinjenica da je on budala hhh.....ljudska glupost je beskonačna ,einstain je covjek.....budite deduktivni hhh....chil off on je sam rekao da je budala hhh :D

A to što je kopirani apple store....pa ne mora se bit orginalan uvijek.....MOZART je u svojim djelovima REMIXAO narodne popjevke.....dovoljno je smao da to bude dobar remix apple storea hhh :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 17:19 (Tale).
17 godina
neaktivan
Tale kaže...

A to što je kopirani apple store....pa ne mora se bit orginalan uvijek.....MOZART je u svojim djelovima REMIXAO narodne popjevke.....dovoljno je smao da to bude dobar remix apple storea hhh :D

možda ... iako i dalje ne vidim neki razlog da microsoft dućani uspiju ... neznam što će privlačit ljude unutra ... windowsi? office? Nije baš da su ljudi opčinjeni tim proizvodima ... al ajde ... nek pokušaju.

A.

16 godina
protjeran
Novi logo za Microsoft?

logo je preruzan

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Mozda se ovim (novim) logom koji izgleda kao da je nasto prije 10ak godina zele i vratiti u to vrijeme kada nije bilo krize i kada su pravili stvarno inovativne stvari

podrav iz MOSTARA (nije reklama za cigare) :)
16 godina
neaktivan
Novi logo za Microsoft?

Za sve koji nisu pročitali tekst ,evo još jedamput :

Ekipa iz PC Worlda otkrila je Microsoftov zahtjev za zaštitu novog loga tvrtke, a koji će se koristiti na Microsoftovim dućanima koji se uskoro otvaraju u SAD-u, a kasnije će uslijediti i drugdje u svijetu. Pored dućana, navodno će se naći i na online trgovinama za računala, razne medijske svirače, mobitele, računalne igre i druge, slične stvari.

Navodno "novi" logo je zapravo "kockastija" izvedenica sadašnjeg loga, kao što se vidi sa slike...

Koliko ja vidim ovdje piše navodni logo i da je napravljen za dućane (kopije nečega?!) i online shopove ,ne kao zamjena za glavni M$ logo.

I još ništa nije sigurno ,a samo je u kockastom stilu današnjeg dizajna ko i mnogi drugi logoi danas.

logo logo

Zašto je takav - pogledajmo logo Windows-a i Office-a koje ujedinjuje.

A o tome jel dobar ili nije ,to je stvar ukusa.

Seven Seven
Office Office
Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 20:04 (kizo2703).
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Novi logo za Microsoft?

Iz aspekta vizualnog identiteta Microsofta, ovo je najbolje i gotovo jedino moguce rjesenje. Naime jedan Apple nema ni izbliza toliko proizvoda i usluga kao gore spomenuta korporacija.

Kako bi se izbjeglo rasipanje, morali su napraviti neke kompromise koji su mozda i mogli biti bolje izvedeni. Nakon nekog vremena, ovaj logo velika vecina ljudi nece moci izbiti iz glave jer je su kombinacije oblika i krizanja boja napravljenje kompozicijski gotovo savrseno. Zamisljeno rjesenje, ukoliko se ostvari, daleko bolje ce izgledati na raznoraznim ekranima nego otisnuto.

Sve u svemu, iako mozda ne izgleda tako, zapravo je vrlo kreativno te promisljeno. Od svega najvise, bit ce ucinkovito.

... ...sine spe

9 2 hvala 0
18 godina
neaktivan
threadNo245 kaže...

Iz aspekta vizualnog identiteta Microsofta, ovo je najbolje i gotovo jedino moguce rjesenje. Naime jedan Apple nema ni izbliza toliko proizvoda i usluga kao gore spomenuta korporacija.

Kako bi se izbjeglo rasipanje, morali su napraviti neke kompromise koji su mozda i mogli biti bolje izvedeni. Nakon nekog vremena, ovaj logo velika vecina ljudi nece moci izbiti iz glave jer je su kombinacije oblika i krizanja boja napravljenje kompozicijski gotovo savrseno. Zamisljeno rjesenje, ukoliko se ostvari, daleko bolje ce izgledati na raznoraznim ekranima nego otisnuto.

Sve u svemu, iako mozda ne izgleda tako, zapravo je vrlo kreativno te promisljeno. Od svega najvise, bit ce ucinkovito.

Amen. Konacno neko pametan.

Ozbiljno

Microsoft (kao i sve ostale korporacije) opipava reakcije okoline na ovaj logo. Gradacija ili "gradacija" je odlicno resena. Na primjer ovo stvarno dobro ide naslikano na neki zid u nekoj MS prodavnici...ili gde vec.

Samo probajte "twistati" ovaj oblik i eto ti jedan mal milijun oblika i formi

Jednostavnost nekog logoa jamci uspijeh istog (nije pravilo) ,isto tako jednostavni oblici logotipa i onamo gde se ne mesaju/preklapaju gemoterisjki oblici (okruglo/kockasto) jamce uspeh (isto tako nije pravilo)

Ne mnogo boja (pravilo je)

A poet who reads his verse in public may have other nasty habits. Lazarus Long
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 19:55 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan
Novi logo za Microsoft?

@Lazarus :

Očito čovjek zna posao i toj se analizi nema kaj dodat.

@artfull :

Dobro ,kaj ti ništa drugo ne radiš tu na forumu nego trollaš? Jel kak drugačije shvatit tvoj zadnji post?!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 20:06 (kizo2703).
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Novi logo za Microsoft?

Novi logo je zakon. Vidi se da je Microsoft, što su i htjeli, a totalni MINIMALIZAM.  To vam je inače moderno u ovim vremenima, čim manje cifranja, oštri bridovi, jednostavnost. Naravno ne na Balkanu gdje stoljnjak visi preko gornjeg ruba televizora.

Core 2 Duo 6750 3.2GHz 4GB ddr2 800 MHz Gigabyte HD4870 512 MB Gigabyte P35-DS3L Windows 7 Ultimate beta
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
MiH kaže...

Novi logo je zakon. Vidi se da je Microsoft, što su i htjeli, a totalni MINIMALIZAM.  To vam je inače moderno u ovim vremenima, čim manje cifranja, oštri bridovi, jednostavnost. Naravno ne na Balkanu gdje stoljnjak visi preko gornjeg ruba televizora.

Smijeh

Ovo sa stolnjakom je predobro.

... ...sine spe
18 godina
Novi logo za Microsoft?

@kizo2703

@Lazarus Long

Slucajno sam u struci pa ponesto i znam. Vidim da ni vama ne ide lose.

... ...sine spe

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Novi logo za Microsoft?

to nit je minimalizam (jel vi uopće znate što je minimalizam... majko moja mila- proučiti vizualne komunikacije!!!), nit je dobro, niti je efektno, ni vizualno prihvatljivo, a daleko od toga da je kreativno i promišljeno, pa ne vjeruješ... minimalizam je često puno teže napraviti od kompliciranih stvari, ne nužno uvijek, ali ovo je daleko od toga.... isto tako logo ne mora biti takav ugrožen sa 12 tonova boja, minimalizam neko kaže opet... e pa stvarno, a ako je dobar dizajn nad kojim se zgraža većina ljudi tada je potpuno podbacio u svojoj svrsi... ali ok dobar je npr.... za demonstraciju palete boja na zidu u Kemoboji....

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 20:39 (tomytheboss).

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novi logo za Microsoft?

katastrofa...

1 1 hvala 0
18 godina
protjeran
Novi logo za Microsoft?

Evo im pomoć u kreiranju loga:

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...I'm not your friend, buddy! I'm not your buddy, guy! He's not your guy, friend! I'm not your friend, buddy! We're not your buddies guy
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.8.2009 21:45 (the_tux).

4 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Novi logo za Microsoft?

Logo je ... ok za neki pattern po zidu u nekoj diskoteci recimo ...

Ma vjerojatno će izgledat ok na zidu, al uopće ne ide sa recimo typografijom microsofta - nikako ... al valjda su smislili neku novu typo ... a da nije italic ...

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

novi logo im je gadan ko porezna uprava, kao da im je sila mijenjati onaj lijepi i prepoznatljivi sadasnji

17 godina
protjeran
Novi logo za Microsoft?

prestrašno

cijeli život će mi se preokrenuti radi ovoga

ova vijest je puni pogodak

isto ko kad u 24 sata vidiš ogromnim slovima

SIMONI JUČER PUKLA PETA DOK SE PENJALA NA PISOAR

mislim..

logo ko logo, istina je da su mogli nekaj "modernije" napravit ...

ovaj logo kad pogledam, microsoft je zadnje kaj mi padne na pamet, fakat bezveze

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice