Nokia - antitalent za prodaju smartfonova?

poruka: 72
|
čitano: 12.156
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nokia - antitalent za prodaju smartfonova?".
17 godina
Re: Nokia - antitalent za prodaju smartfonova?
branitelj91 kaže...

Samo vi sanjajte.

Nokia je pukla sa prodajom smartfone uređaja zato jer koriste ono smeće od OS-a. U Redmondu bi, (da se mene pita), svi od vlasnika do zadnje čistaćice dobili otkaze zbog vrijeđanjainteligencije korisnika. A bome bi i u Nokiji zato prštali otkazi,

Koji se idiot sjeti nakon paltforme koja se narugala WM-u u svoj telefon staviti WP.

WP nije u stanju ponuditi ništa drugo nego bezrazložno trošenje dragocijenog vremena i novca.

toliko!

Pričaš gluposti, da ne duljim.

15 godina
protjeran
Najveći se*atori se našli pljuvat po Nokii, za razliku od vas meni je drago da je došao treći igrač (na OS mislim) na tržište i pozdravljam ostale...Lumia 920 retail u Italiji je 600$ ~ 3600kn zasad...
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Razvoj aplikacija je prejednostavan na njemu

Dobro sad, nemojmo pretjerivati, neće ti se aplikacije same napisati. Prejednostavno nije, no razvojni alati olakšavaju programeru dosta toga, pa je jednostavnije.

Uvjek rađe radim u C#-u nego u Javi ili Objective-C (pogotovo u njemu).

14 godina
neaktivan
propuhmajstor kaže...

Ništa se neće bitno promijeniti jer su Lumie preskupe, a nude zatvoreni OS koji ima neizvjesnu budućnost.

A sto to konkretno meni kao prosjecnom korisniku znaci zatvoreno/otvoreno? Odem na app store, skinem aplikacije/igre koji me trebaju i koristim ih. Isto kao i na PCju (osim sto umjesto app storea odem na piratebay {#}).

Jedino sto mi smeta kod iOSa je sto za razvoj aplikacija zahtjeva OS-X. Kad bi postojala neka platforma za koju bi mogao jednostavno napravit svoje aplikacije na Windowsima, u Visual Studiju, i jednostavno ih prebacit na uredjaj, kao stoje nekad bio Windows Mobile,  to bi bilo mrak...

Pa kao prosječnom korisniku telefona bi ti trebalo značiti.

Prije svega taj njihov APPstore je u stvari ("Ako Prođe Prođe" store), jer je siromašan. Većinu toga ne možeš pronaći, a ono što možeš je neupotrebljivo, (poput onih podsjetnika za Kur'an ili mobilni molitvenik, odnosno neke bezvezne igre i slično).

Ozbiljnih aplikacija gotovo da i nema.

A da ne spomenem kako na memorije uređaja koji rade pod WP-om, (kao i kod I-Nešto), ne možeš staviti nikakav sadržaj koji ne prođe kroz, često, glomazan i prekompliciran software za sinkronizaciju.

Ako se mene pita, to je nepotrebno kompliciranje, a prića o zaštiti autorskih prava je tu skroz suvišna, jer će software izvršiti sinkronizaciju bilo da je mp3 skinut sa torrenta ili sa najoriginalnijeg CD-a.

(da nebi bilo zabune, imam HTC HD2, /vjerovatno najbolji telefon što će ga HTC ikada napraviti/, na kojeg je podjednako lako staviti i WMxx i android kao i WP 7. Stavio sam to smeće na telefon i za pola sata je na mom telefonu opet bila najbolja kompilacija Androida koju sam imao prilike koristiti).

A i da se referiam na naslov.

Žao mi je Nokije, (oduvijek su bili pojam za kvalitetne aparate). No za ovaj slučaj su si sami krivi.

Microsoft treba ignorirati i to od verzije Millenium, (koja je prva verzija smeća), preko sverazvikane 7-mice pa dalje. Sve dok se ne opamete i ne sastave hibrid uspješnosti XP-a i stabilnosti 3.11-ice.

Ja kazo svoje!

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2012 12:54 (branitelj91).
17 godina
odjavljen

Meni se čini da je Elop završija menagement u Hrvatskoj!

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

1 0 hvala 0
15 godina
royalhero kaže...
sirka666 kaže...

Razvoj aplikacija je prejednostavan na njemu

Dobro sad, nemojmo pretjerivati, neće ti se aplikacije same napisati. Prejednostavno nije, no razvojni alati olakšavaju programeru dosta toga, pa je jednostavnije.

Uvjek rađe radim u C#-u nego u Javi ili Objective-C (pogotovo u njemu).

Da, krivo sam se izrazio, ali na to sam ciljao.

Swedish latin super funk.
14 godina
neaktivan
dd.inc kaže...
branitelj91 kaže...

Samo vi sanjajte.

Nokia je pukla sa prodajom smartfone uređaja zato jer koriste ono smeće od OS-a. U Redmondu bi, (da se mene pita), svi od vlasnika do zadnje čistaćice dobili otkaze zbog vrijeđanjainteligencije korisnika. A bome bi i u Nokiji zato prštali otkazi,

Koji se idiot sjeti nakon paltforme koja se narugala WM-u u svoj telefon staviti WP.

WP nije u stanju ponuditi ništa drugo nego bezrazložno trošenje dragocijenog vremena i novca.

toliko!

Pričaš gluposti, da ne duljim.

Temeljem ćega to tvrdiš ?

14 godina
neaktivan

WP7 (8) je vrlo vjerojatno najbolje tehnički riješen od sva tri ova najpopularnija OS-a.

Android ima previše smeće aplikacija i prevelika fragmentacija verzija se dogodila/događa. Dok je iOS, prezatvoren, odnosno prodaje samo 2-3 modela mobitela sa njim.

Windows Phone je točno između toga, istina moguće da je malo prekasno uletio na tržište ali ima on još štošta ponudit. Razvoj aplikacija je prejednostavan na njemu, fluidan OS, broj aplikacija će se samo nastavljat povećavat

Nerado se slažem s izjavom da je fluidan, no tu prića završava.

Zatvorenost OS-a, (u smislu da moraš koristiti posebne aplikacije za sinkoronizaciju kako bi stavio neku datoteku na telefon), siromaštvo i bezvezna ponuda aplikacija, (kako si sam rekao tu se stanje mijenja i to zato jer postoje ljudi koji su voljni odvojiti malo vremena za to), te osnovno sučelje koje mi se nimalo ne sviđa, (što je samo moja osbna percepcija), ali za koje nisam vidio alternativu. Vjerovatno postoji još niz zamjerki u samom korijenu platforme, no na mojem mobitelu jednostavno nije dovoljno dugo živjela da bih stigao i to provjeriti.

17 godina
neaktivan
Problem je u tomr sto ljudi ne znaju , nisu upuceni, danas svatko ima smartphone a ne koristi ni 20% mogucnosti. Pa ce radije dati 800 kb za neki low cost android nego za duplo skuplju lumiu recimo.
Ustvari briga me... Pozz sa lumie :):):)
It s me against the world
17 godina
Tony.Soprano kaže...

Dok sam ovo čitao sjetio sam se onih vremena dok je bila vrh mobitela Nokia N73, N95 i te N serije.. prije nekoliko godina, tada je Nokia stvarno dobar posao radila, kad su došli na vlast smartphone-i polako se spuštalo prema dolje, konkurencija ih je polako, ali sigurno sustizala..

Sta nitko na ovom forumu ne razmislja prije nego nesto napise???

Dosli na vlast SP-ovi? SP je naziv koji je postojao godinama i godinama prije prvih popularnih TS mobitela i jos su godinama bili napredniji od prvih popularnih TS mobitela.

Sto znaci Nokia je radila dobar posao?

Danas to ne radi? Probao si nove Lumie i imas argumente zasto su losiji od prosjeka?

Na koji posao zapravo mislis? Izradu mobitela ili prodaju mobitela? I ja se slazem da ovaj drugi posao nisu obavili, ali glupo je uopce pretpostavljati da Nokia ne radi dobre mobitele, a i ovakve vjesti su gotovo retardirane, tj. ciljano su kopirane sa siteova koji zele srusiti prodaju novih Nokia.

Zasto to kazem? Zato sto je W8 izasao jucer, a prvi WP8 Nokia mobiteli jos nisu izasli, a upravo to je ono u sto Nokia ulaze svoje resurse.

Kada prode nekih godinu dana od izlaska Nokiine ponude WP8 mobitela, onda cemo pricati o tome je li Nokia napravila dobar posao ili nije.

- Psiho246
17 godina
neaktivan

ne mogu oni biti toliki antitalent za prodaju koliko ja mogu biti za kupnju (bilo čega što je navodno "smart", a posebno ako je u to upleten MS)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
previse su sarali s os-evima
ja sam preskocio s60v5 i wp7, iako se moze reci da sam fan nokie.
a necu ni wp8 bez xenona.

ali cini mi se da vlada veci hype za wp8 nego 7
u dosta anketa po netu uvijek je 920 na prvom mjestu kao zeljeni iduci uredaj
druga firma bi vec davno propala. cini mi se da nokia, ka i hajduk zivi vjecno na racun svojih fanova i izuma.
realno zadnjih par godina 808 i 920 su jedini mobiteli koji su donijeli nesto novo na trziste
Any aluminum product may scratch or chip with use, exposing its natural silver color. That is normal.
14 godina
neaktivan

Naažalost. Nokia je napustila svoj projekt Simbian OS-a, no to je nužnost novog doba.
Zato je Microsoft ostao jedini na tržištu dok rupu nije popunio Google sa svojim Androidom.
Kako su ova dva, (prvi i i ona potonji), u ovom tekstu u osnovi OS-ovi sa Linux korijenima to je i logika rada potpuno drugačija nego kod Windowsa.
Čovjek bi još i mogao nešto kazati u korist novih platformi iz Redmonda kada bi one imale i trunku povezivosti sa prethodnim OS-ovima. Ali ne! Onaj idiotski "vizionar" iz Microsofta mora sve napraviti na svoj način i to će ih, (po mojem skromnom mišljenju), koštati.
A nije da mi se slična "proročanstva" nisu obistinila.

A što se tiće Nokie kao proizvođaća opreme, tu zaista nemam što reći jer mi se Loomie čine kao prekrasni aparati. (ne znam toćne hardware-ske specifikacije no vjerujem da su impresivne).

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2012 13:48 (branitelj91).
14 godina
neaktivan
"Problem je u tomr sto ljudi ne znaju , nisu upuceni, danas svatko ima smartphone a ne koristi ni 20% mogucnosti. Pa ce radije dati 800 kb za neki low cost android nego za duplo skuplju lumiu recimo.
Ustvari briga me... Pozz sa lumie :):):) "

A kao, low cost android ne može isto što i uređaj kojeg tjera WP 7, (čast Nokijama jer u ovom trenutku ne referiram na njih kao aparate)?

17 godina
protjeran

Je li se ovi šale iz Nokije s cijenom?

A complex man drawn off of simplicity.

2 1 hvala 1
16 godina
Psiho246 kaže...
Tony.Soprano kaže...

Dok sam ovo čitao sjetio sam se onih vremena dok je bila vrh mobitela Nokia N73, N95 i te N serije.. prije nekoliko godina, tada je Nokia stvarno dobar posao radila, kad su došli na vlast smartphone-i polako se spuštalo prema dolje, konkurencija ih je polako, ali sigurno sustizala..

Sta nitko na ovom forumu ne razmislja prije nego nesto napise???

Dosli na vlast SP-ovi? SP je naziv koji je postojao godinama i godinama prije prvih popularnih TS mobitela i jos su godinama bili napredniji od prvih popularnih TS mobitela.

Jesu bili napredniji, malo sutra. cak i za ono vrijeme symbian smarphoneovi su ostavljali dojam nečeg zastarjelog što očajnički vapi za modernizacijom. Pa šta ako je postojao naziv SP? Jesu li tada SP-i bili "na vlasti"? Tek sa dolaskom ios-a sp-ovi su popularizirani jer su postali lakši za upotrebu pa nisi više morao biti nerd sa gomilom slobodnog vremena i volje za prčkanje po mobitelu, lutanje bespućima interneta ili druženje sa još većim nerdovima da bi saznao da postoji nešto korisno za tvoj mobitel.

Jakovp thumbdown subscriber
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2012 15:30 (Ezio).
17 godina
neaktivan

Mislim da ima razloga za optimizam.

Predstavljanje microsofta surface i win 8 nekako bi trebamo pomoći prodaji win phone 7(8) mobitela.

Do sada je jednio Nokia stala iza nove win 8 platforme 8 (win 8 i win phone 7(8) dijele metro sučelje koje vizualno ne razlikuje previše mobilne uređaje, tablete i desktop računala) kao glavni proizvođač i usredotočena na win 8.

Tako da predstavljanje surfacea i win 8 od strane velikog microsofta mislim da bi trebao pomoći nokia-i. Milsim da je samsung i htc predstavio par mobitela na win phone 7 (ili 7.5...nije bitno) prije godinu ili dvije ali to jednostavno nije ostavilo veliki trag na tržištu. Razlog na vrhu su iOS i android......mislim da će se ubuduće stavri počet mijenjat i da će win 8 zaživit. Nokia ima novu seriju lumija koje mislim da su izvrstan proizvod i vjerujem da će nadmašit prodaju predhodne serije. Čuo sam glasine da bi Microsoft ušao na tržište mobitela, ako se to ostvari (vjerovatno tek 2013 vidim to moguće) neće baš biti super za nokia ali za win 8 platformu svakako dobra stvar. Ima razloga za optimizam kod nove lumije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
sirka666 kaže...

WP7 (8) je vrlo vjerojatno najbolje tehnički riješen od sva tri ova najpopularnija OS-a.

Mene ovo što si napisao podsjeća na ogg vorbis i kojekakve druge softverske i hardverske proizvode koje, kakti, nitko ne razumije, a toliko su napredni...

Jedino ih tržište ne želi. A to je kao i da ne postoje.

16 godina
protjeran
gin.tonic kaže...
Najveći se*atori se našli pljuvat po Nokii, za razliku od vas meni je drago da je došao treći igrač (na OS mislim) na tržište i pozdravljam ostale...Lumia 920 retail u Italiji je 600$ ~ 3600kn zasad...

Ne vrijedi taj mobitel tog novca. Ni mnogi drugi, da se razumijemo.

16 godina

Problem je što večina ljudi kada vidi moju lumiu, kada me pita da im dam da vide uređaj, prvo što pitaju je: "kako da odem na pozadinu". iPhone se kupuje zbog imena a samsung te htc zbog androida.

Opali HVALA ↓↓↓
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Žao mi je zbog Nokie. Mi koji ne volimo Apple, znači Samsungovci, HTCovci i ostali bi se trebali podupirati.

Al eto, netko ju je srušio iznutra, jer mogla je kao Samsung, koji je od polovice 90tih bio pri vrhu u mobitelima a sad je prvi i u smartphoneima.

BTW Pogledajte si grafikon na Engadgetu gdje piše: Apple: ca.25% prodanih smartfona, ca.65%prihoda od sveukupne prodaje smartfona (svih proizvođača); Samsung: ca.65% prodanih i ca.25%  zarade od svih prodanih smartfona (svih proizvođača).{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
branitelj91 kaže...
propuhmajstor kaže...

Ništa se neće bitno promijeniti jer su Lumie preskupe, a nude zatvoreni OS koji ima neizvjesnu budućnost.

A sto to konkretno meni kao prosjecnom korisniku znaci zatvoreno/otvoreno? Odem na app store, skinem aplikacije/igre koji me trebaju i koristim ih. Isto kao i na PCju (osim sto umjesto app storea odem na piratebay {#}).

Jedino sto mi smeta kod iOSa je sto za razvoj aplikacija zahtjeva OS-X. Kad bi postojala neka platforma za koju bi mogao jednostavno napravit svoje aplikacije na Windowsima, u Visual Studiju, i jednostavno ih prebacit na uredjaj, kao stoje nekad bio Windows Mobile,  to bi bilo mrak...

Pa kao prosječnom korisniku telefona bi ti trebalo značiti.

Prije svega taj njihov APPstore je u stvari ("Ako Prođe Prođe" store), jer je siromašan. Većinu toga ne možeš pronaći, a ono što možeš je neupotrebljivo, (poput onih podsjetnika za Kur'an ili mobilni molitvenik, odnosno neke bezvezne igre i slično).

Ozbiljnih aplikacija gotovo da i nema.

A da ne spomenem kako na memorije uređaja koji rade pod WP-om, (kao i kod I-Nešto), ne možeš staviti nikakav sadržaj koji ne prođe kroz, često, glomazan i prekompliciran software za sinkronizaciju.

Ako se mene pita, to je nepotrebno kompliciranje, a prića o zaštiti autorskih prava je tu skroz suvišna, jer će software izvršiti sinkronizaciju bilo da je mp3 skinut sa torrenta ili sa najoriginalnijeg CD-a.

(da nebi bilo zabune, imam HTC HD2, /vjerovatno najbolji telefon što će ga HTC ikada napraviti/, na kojeg je podjednako lako staviti i WMxx i android kao i WP 7. Stavio sam to smeće na telefon i za pola sata je na mom telefonu opet bila najbolja kompilacija Androida koju sam imao prilike koristiti).

A i da se referiam na naslov.

Žao mi je Nokije, (oduvijek su bili pojam za kvalitetne aparate). No za ovaj slučaj su si sami krivi.

Microsoft treba ignorirati i to od verzije Millenium, (koja je prva verzija smeća), preko sverazvikane 7-mice pa dalje. Sve dok se ne opamete i ne sastave hibrid uspješnosti XP-a i stabilnosti 3.11-ice.

Ja kazo svoje!

Da nema XP-a i 7ice ne bi postojalo današnjice. Otprilike.{#}Trebalo bi napraviti hibrid 8ice i 7ice i XP-a. Stabilnost XPa, jednostavnost i mogućnosti 7ice i nove izglede i brzinu 8ice.

16 godina
logik kaže...

Žao mi je zbog Nokie. Mi koji ne volimo Apple, znači Samsungovci, HTCovci i ostali bi se trebali podupirati.

ROTFL. Jel ti to izletio slogan sa zadnjeg sastanka udruge "mrzimapple"?

Jakovp thumbdown subscriber
16 godina
Psiho246 kaže...

Zasto to kazem? Zato sto je W8 izasao jucer, a prvi WP8 Nokia mobiteli jos nisu izasli, a upravo to je ono u sto Nokia ulaze svoje resurse.

Kada prode nekih godinu dana od izlaska Nokiine ponude WP8 mobitela, onda cemo pricati o tome je li Nokia napravila dobar posao ili nije.

Za godinu dana sa ovakvim tempom,  Nokia će na žalost bankrotirati.

Prodaju sve čega se mogu riješiti, divizije, nekretnine, patenti.

Zanimljivo mi je pratiti na koje sve načine ruše nekad respektabilnu kompaniju.

Povjest MS-ovih parnera u mobilnoj telefoniji ne daje razloga optimizmu.

Potezi Elopa su potezi stečajnog upravitelja, a ne vizionara.

Da isti nije tako čvrsto orjentiran na MS, Nokia bi možda i imala budućnost.

Ovako na žalost (pa imali oni i najbolji tel. na tržištu što nemaju) nemaju šanse.

No1. CEO štetočina (gledano na promašaje i gubitke izazvane kompaniji) je:

7 Elop
3 Apotheker
3 Netko drugi
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2012 17:36 (rmiculini).
16 godina
royalhero kaže...

Da WP nema budućnost, tu se ne slažem. Da je Nokia izabrala pogrešno, pa baš i nije, išli su na duge staze. Pogledaj Lumie 820 i 920, pa onda reci, da Microsoft ne zna napraviti OS, a Nokia telefon...

Microsoft ne zna napraviti OS, ali Nokia zna napraviti telefon. Ustvari zna Microsoft napravit OS, to su pokazali s WM prije nego su odlučili napravit WP.

sirka666 kaže...

Android ima previše smeće aplikacija i prevelika fragmentacija verzija se dogodila/događa. Dok je iOS, prezatvoren, odnosno prodaje samo 2-3 modela mobitela sa njim.

Windows Phone je točno između toga, istina moguće da je malo prekasno uletio na tržište ali ima on još štošta ponudit. Razvoj aplikacija je prejednostavan na njemu, fluidan OS, broj aplikacija će se samo nastavljat povećavat.

Kad se god uđe u raspravu o androidu i iosu, i spomene padajući izbornik i kako ga je apple skopirao, javite se vi s pričom da vas nije briga ko je koga skopirao, da je krajnjem korisniku bitno da radi. E pa zašto da onda mene briga u čemu se programira? Mene kao krajnjeg korisnika zanima aplikacija. ili?

Imaju i App store i Marketplace smeće od aplikacija, tako da ne stoji da to ima samo android.

WP možda jest fluidan, ali nije opet toliko. Frend s lumiom 710 se stalno žali da mu trza u nekim stvarima, ili se en može spojit na marketplace. I ja sam se osobno uvjerio da trza, pa zato ne možeš reći da je fluidan.

Što točno wp ima za ponuditi? ništa posebno, barem što se tiče sučelja. čak bi prije odabrao iphone nego wp. pločice i popis aplikacija?

Sam UI je ko da smo retardirani i da nam treba takvo smeće. Slideri, gumbi, checkboxevi... pa molim te, samo to je smiješno kak izgleda. 

Nema widgeta. Nemoj samo reći da su live tiles ko widgeti, jer nisu. 

Ja hoću OS prilagoditi sebi a ne da mi Microsoft odlučuje kako da ga koristim.

A meni je bitno sučelje, i da čim prije i čim jednostavnije napravim neke radnje.

hobi:moj-android.net
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2012 19:52 (nsoul).
17 godina
nsoul kaže...
 Frend s lumiom 710 se stalno žali da mu trza u nekim stvarima, ili se en može spojit na marketplace. I ja sam se osobno uvjerio da trza, pa zato ne možeš reći da je fluidan.

Što točno wp ima za ponuditi? ništa posebno, barem što se tiče sučelja. čak bi prije odabrao iphone nego wp. pločice i popis aplikacija?

Sam UI je ko da smo retardirani i da nam treba takvo smeće. Slideri, gumbi, checkboxevi... pa molim te, samo to je smiješno kak izgleda. 

A meni je bitno sučelje, i da čim prije i čim jednostavnije napravim neke radnje.

Reci frendu da mob pošalje na servis jer je ocito neispravan ,a ti se i dalje upuštaj u ove rasprave o mobitelima koje si vidio dvaput u životu kod nekog frenda koji je još i neispravan pa iz toga vuci "pametne" zaključke i materijal za raspravu , čestitamo!

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2012 21:25 (bik).
15 godina

Zna se da je Nokia prije bila najkvalitetniji proizvođač mobitela a Microsoft kralj OS-a. Očekujem veliki povratak sa novim Lumiama sa WP8. Moje osobno stajalište, if u don't mind, ne samo da su svršavačina sa tehničke strane, sa kvalitetom izrade i sa novim OS-om nego su, sveukupno gledajući, apsolutno prekrasne!

MIKROBLOG: ungrateful madafakas
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2012 21:27 (KIKI3ooo).

2 0 hvala 0
16 godina
bik kaže...
nsoul kaže...
 Frend s lumiom 710 se stalno žali da mu trza u nekim stvarima, ili se en može spojit na marketplace. I ja sam se osobno uvjerio da trza, pa zato ne možeš reći da je fluidan.

Reci frendu da mob pošalje na servis jer je ocito neispravan ,a ti se i dalje upuštaj u ove rasprave o mobitelima koje si vidio dvaput u životu kod nekog frenda koji je još i neispravan pa iz toga vuci "pametne" zaključke i materijal za raspravu , čestitamo!

Vidio sam više wp uređaja, i ne dvaput u životu. Vidim ga svaki drugi dan. Isto ko i omnia 7, i znam o čemu govorim. A koliko znam ovo je javni forum i mogu raspravljati o čemu hoću.

hobi:moj-android.net
13 godina
neaktivan

Stani malo, mi ovdje pricamo o prvim WP uredjajima. Znaci o prvoj verziji jednog novog OS-a na trzistu.

Mozete pricati sta god hocete, ali ja kazem da je 10,5 mil. uredjaja sa probnim OS-om itekako puno. Jos kada se odavno znalo da se radi WP8 na koji se ovi uredjaji nece moci nadograditi, dobro je pa nije prodaja totalno stala.

Kao sto neko rece, godinu dana nakon WP8 uredjaja mozemo pricati o uspjesnosti ovog novog OS-a. Jos kad izbace slabije modele za najnizi segment, tek cemo onda vidjeti kako ce im ici prodaja.

2 0 hvala 0
17 godina
royalhero kaže...

Ja se nadam da će se ovo promjeniti novim Lumiama, ali ostaje da vidimo. Ako propadne, bit će mi žao Nokie...

Meni neće jer imam lumiu i znam kakva je to frustracija... netko te zovne a tebi se u tom trenutku smrzne telefon, loš signal, desetak problema uvijek prisutnih... jednostavno loš proizvod

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice