NAS za po doma

poruka: 9
|
čitano: 1.170
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "NAS za po doma".
18 godina
NAS za po doma

Ovo mi izgleda malo puno. Za slične pare se može dobiti dlink DNS-320(L) u koji idu dva harda. Istina da dlink nema wifi, no za kućnu upotrebu je OK. Ja ne njemu držim filmove i serije da mi budu dostupni na svim uređajima u stanu i kao takav radi OK.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Re: NAS za po doma
Solo761 kaže...

Ovo mi izgleda malo puno. Za slične pare se može dobiti dlink DNS-320(L) u koji idu dva harda. Istina da dlink nema wifi, no za kućnu upotrebu je OK. Ja ne njemu držim filmove i serije da mi budu dostupni na svim uređajima u stanu i kao takav radi OK.

Jel ima DLNA i kako radi ako ima?

Freak Show Inc.
18 godina
neaktivan
Meni, osnovna ideja NASa je sigurnost podataka tako da ovakovi sa 1 diskom su bezveze.
17 godina
odjavljen
Drazen kaže...
Meni, osnovna ideja NASa je sigurnost podataka tako da ovakovi sa 1 diskom su bezveze.

Podrazumijeva se da to nešto imaš i na svom računalu. Barem ja tako gledam na to...

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
Drazen kaže...

Ovisno za sto sluzi. Ako koristis za multimedijski sadrzaj, nemas bas nekog prostora za backup. A dva diska ako imas u NAS-u, ne bi se trebao oslanjati na RAID polje (pretpostavljam da si na to ciljao) kao neku sigurnost.

18 godina
neaktivan
skoosha kaže...
Drazen kaže...

Ovisno za sto sluzi. Ako koristis za multimedijski sadrzaj, nemas bas nekog prostora za backup. A dva diska ako imas u NAS-u, ne bi se trebao oslanjati na RAID polje (pretpostavljam da si na to ciljao) kao neku sigurnost.

Da, RAID. Makar mirror jer su danasnji diskovi tesko smece. Evo, frend kupil WD Red koji je bas namijenjen za NASove i disk krepal nakon par mjeseci. Da su i gore filmovi za jenput pogledat zal ti je jer moras pak skidat s Interneta.

Ja imam NAS sa 4 diska i nakon 5 godina krepala 2 diska (oba serverska). Fala bogu prvo jedan pa drugi tako da sam imal vremena sve sredit. Postoji i backup ali samo za vazne stvari.

17 godina
neaktivan
Solo761 kaže...

Potpisujem, ovo je preskupo, takodjer imam 320L kod kuce, a manjak WIFI-a 99% korisnika nece biti problem jer ce ga sigurno imati 

spojenog na router koji je prakticki nemoguce naci bez WIFI-a, pa tako i 320L ima svu identicnu funkcionalnost + jos i cloud pristup podacima

preko dlink web-a ili preko ios ili android aplikacije i kad nisi doma.

17 godina
neaktivan
skoosha kaže...
Drazen kaže...

Meni je raid spasio podatke u zadnjoj havariji sa strujom u stanu.

Jedan od 2 samo 4 mjeseca stara 2TB WD RED-a unutar 320L-a je vrisnio, drugi je prezivio zajedno sa svim podacima.

Sad sam stavio NAS na UPS pa sam mirniji, ali eto, trebalo se opeci..

17 godina
NAS za po doma

ja sam jedno 2 godine imao dns-320... i jednostavno mogućnosti i moji zahtjevi nisu bili usklađeni. tako da sam si kupio atoma... i ne žalim ga ni kune.

ali ako netko treba jednostavno skladištenje, a da bude dostupno u 100% slučajeva, pa čak i ako router zakaže, onda mi se čini da je taj NAS solidna stvar. Ne za držat gore neke bitne podatke naravno. Uvijek se može napravit neki sync na cloud ako je nešto jako bitno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice