Nadogradnja BugOnline Foruma

poruka: 680
|
čitano: 96.244
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nadogradnja BugOnline Foruma".
12 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja BugOnline Foruma
hrvooje kaže...

ako tebe neke teme zanimaju, a nekoga neke druge to ne znači da je pala kvaliteta. pad kvalitete bi se nazvao ako bi se npr. pristupilo površno nekoj od tema, a ne njen odabir/neodabir.

što se tiče argumenta da bug izlazi puno više od 10 godina, nek je cifra dupla za 20 godina, 8400 kn, opet je upitno i potpuno subjektivno što je 'ogroman novac'. osobno bih 'ogroman' novac nazvao nešto za što mi treba nekoliko godina rada/plaća npr. novac potreban za izgradnju kuće, kupnju auta itd. 

Tvoj pogled na pojam kvalitete je različit od mojega. Kvaliteta časopisa se itekako temelji na odabiru tema. To časopis čini zanimljivim ili nezanimljivim na tržištu.

Ooooo, bezobrazni Hrvooje. BUG sam kupovao i kao student s malo ili nimalo novca u ratnim vremenima i kao polu-zaposleni i na kraju kao zaposleni. I nije mi uvijek bilo lako skupiti taj novac. A ti vrijeđaš i dalje. Gdje te mogu prijaviti za uvredu?

18 godina
moderator
4mal kaže...

cek nis fer oces recda mi bugovci smo niza intelegentnija bica od mrezovaca

Nipošto. Želim reći da se u Mreži mahom piše o temama koje je čovjek naveo kao njemu zanimljive (računalna sigurnost na višoj razini, biometrija, pregledi raznih aspekata IT tržišta i slično) 

Selling doors, door to door.
18 godina
moderator
BudalastoStvorenje kaže...
BUG je nekada bio informatički časopis. A što je sada? Popularno znanstveni časopis? Školski časopis (jer su Enter ugasili)? Uzmi u ruku jedan BUG iz 1990ih i sadašnji BUG, pa ih usporedi.

E vidiš, ovo je klasična "greška" u percepciji. Ne samo tvojoj, već svakoga tko rezonira na isti način ("Bug je prije bio bolji nego sada"). Nije. Bug je trenutno bolji i sadržajniji nego ikad. To ne govorim samo iz perspektive nekoga tko ga danas stvara, već i nekoga tko ga je, poput tebe, čitao od prvog broja i hranio se materijom (koju s navršenih 9 godina uvelike nisam ni razumio). Međutim, od tada do danas su prošle 23 godine. U te 23 godine smo i ti i ja o informatici naučili jako puno. Samim time Bug za nas ne može sadržati isključivo teme o kojima ne znamo ništa i koje ćemo gutati na isti način kako smo ih gutali dok su nam bile potpuno nepoznate.

Da mi je prije 23 godine (ili prije 10 ili 5 godina) netko dao u ruke Bug kakav danas izdajemo, umro bih od sreće, uzbuđenja i divljenja. Ne nužno tim redom 

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 17:25 (Davor).
11 godina
neaktivan

Bug sam povremeno kupovao od 3 ili 4 broja, nikad nisam bio pretplatnik. Sjećam se izdanja sa prvom disketom, CD-om pa DVD-om. Zadnji Bug sam kupio možda prije 5-7 godina jer u doba interneta ne znam što bih interesantnog pročitao u tiskanom izdanju informatičkog časopisa, a da bih to platio. Mislim da mu negdje u to vrijeme počinje i pad kvalitete članaka. Dopada mi se žilavost redakcije obzirom da po mom mišljenju nemaju šanse na duži rok održati tiskano izdanje, a mislim da premalo ulažu u portal koji je uglavnom prepisivačina s neta. Znam da u našim uvjetima nije moguće financijski održavati bilo kakav portal pa i one najposjećenije i stoga podržavam premium forumske članove. Ako im to pomogne barem za neko vrijeme - super.

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
maximilian kaže...

Bug sam povremeno kupovao od 3 ili 4 broja, nikad nisam bio pretplatnik. Sjećam se izdanja sa prvom disketom, CD-om pa DVD-om. Zadnji Bug sam kupio možda prije 5-7 godina jer u doba interneta ne znam što bih interesantnog pročitao u tiskanom izdanju informatičkog časopisa, a da bih to platio. Mislim da mu negdje u to vrijeme počinje i pad kvalitete članaka. Dopada mi se žilavost redakcije obzirom da po mom mišljenju nemaju šanse na duži rok održati tiskano izdanje, a mislim da premalo ulažu u portal koji je uglavnom prepisivačina s neta. Znam da u našim uvjetima nije moguće financijski održavati bilo kakav portal pa i one najposjećenije i stoga podržavam premium forumske članove. Ako im to pomogne barem za neko vrijeme - super.

Neka sam oni ostanu u tiskanom obliku, pa tko će tablet nosit na wc?! Padne ti jednom u šolju i adio tablet. A bug (časopis) je puuno žilavije sorte. Trpi kojekakva gnječenja, presavijanja i namakanja u školjku.

pero_HR
12 godina
neaktivan
Davor kaže...

E vidiš, ovo je klasična "greška" u percepciji. Ne samo tvojoj, već svakoga tko rezonira na isti način ("Bug je prije bio bolji nego sada"). Nije. Bug je trenutno bolji i sadržajniji nego ikad. To ne govorim samo iz perspektive nekoga tko ga danas stvara, već i nekoga tko ga je, poput tebe, čitao od prvog broja i hranio se materijom (koju s navršenih 9 godina uvelike nisam ni razumio). Međutim, od tada do danas su prošle 23 godine. U te 23 godine smo i ti i ja o informatici naučili jako puno. Samim time Bug za nas ne može sadržati isključivo teme o kojima ne znamo ništa i koje ćemo gutati na isti način kako smo ih gutali dok su nam bile potpuno nepoznate.

Da mi je prije 23 godine (ili prije 10 ili 5 godina) netko dao u ruke Bug kakav danas izdajemo, umro bih od sreće, uzbuđenja i divljenja. Ne nužno tim redom 

Moje mišljenje nije pogreška u percepciji.

Ranije sam BUG čitao od korica do korica, a zadnjih par brojeva koje sam kupio, samo sam prelistao i potom sam odustao od kupovanja svaki mjesec. Od informatičkog časopisa očekujem puno, puno više. Napisao sam što. Radiš u BUG-u, pa imaš drugačiji pogled na časopis. Kao kupac i čitatelj u ovom broju nisam pronašao ništa što me zanima. Čekam broj za veljaču.

P.S. Nisi mi odgovorio kojoj vrsti časopisa sada pripada BUG.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 17:44 (BudalastoStvorenje).
18 godina
moderator

To je zato jer sam dovoljno dugo na Internetu da znam prepoznati jeftinu provokaciju i navlakušu za flejm. Ne bu išlo 

14 godina
protjeran
amd freak kaže...
Stjepanj kaže...
Hrpa td trollera(99,9% njih je trajno uklonjeno), no najvise me iznenadila cinjenica da neki stariji forumasi djele td na svaki post di se ne spominje njegov tabor bio netko u pravu ili ne...jadno! Prava slika fanoljubaca se tek sad vidi! Inace veliki Tu" za promjene! Forum je postao jos bolji!Lp

Ti si zadnja osoba na ovome forumu koja bi trebala komentirati takve stvari.

Pogledaj samo kakve ti komplekse i probleme imaš u svojoj glavi kada TD-aš gotovo svaki moj post.

jbga bio sam nadrkan, no i nisam se slagao s tvojim stavom tako da...inace ne dajem bezveze td-ove!tako da eto imam srama priznati i s mojom glavom je sve u redu!LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 18:12 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan
Davor kaže...

To je zato jer sam dovoljno dugo na Internetu da znam prepoznati jeftinu provokaciju i navlakušu za flejm. Ne bu išlo 

Ne, to nije nikakva jeftina provokacija niti navlakuša na flejm.

Odgovor?

13 godina
neaktivan

zabavni časopis

(ma dajte potrudio sam  se staviti i č )

TD people now you are on my "Death Note"

1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Davor kaže...

Da ti pomognem. Trebao si odgovoriti - informatički časopis.

Kako nisi odgovorio na pitanje, zapravo si pokazao da ni sam nisi siguran u kakvoj vrsti časopisa radiš.

Iz moje perspektive, BUG više nije isključivo informatički časopis zbog sadržaja koje uključuje zadnjih nekoliko godina.

Vrijeme je za doček Nove godine.

Sve najbolje u Novoj godini onima koji ovo pročitaju!

18 godina

ajmo stat malo...jeste svjesni da ova tema ima u manje od 24h od kad je nastala 200 i kusur postova,finu pushkicu nam je slozio bug heh 

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Umjesto da raspravljamo o nadogradnji foruma, dajemo svoje ideje i prijavljujemo bugove kako bi forum učinili još lijepšim i funkcionalnijim, mi pričamo o izdanjima Buga i Mreže.

1 0 hvala 0
18 godina

svadjamo,spamamo,flamamo i malo trolamo 

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
4mal kaže...

svadjamo,spamamo,flamamo i malo trolamo 

Ja pogotovo 

CoolerMaster Support
18 godina
moderator

Kako nisi odgovorio na pitanje, zapravo si pokazao da ni sam nisi siguran u kakvoj vrsti časopisa radiš.

Momčino, spuštaš ton razgovora iz blago-iritirajuće-sveznajućeg na razinu trola vulgaris. Kad ti netko ne nasjedne na jeftinu retoriku, ne možeš si na nju odgovoriti sam i samo nastaviti u revijalnom tonu. Internet ne funkcionira tako  To je to od mene na ovu (offtopic) temu, a ti dalje slobodno odgovaraj sam sebi - živimo u (relativno) slobodnoj zemlji 

14 godina
neaktivan
Davor kaže...

Momčino, spuštaš ton razgovora iz blago-iritirajuće-sveznajućeg na razinu trola vulgaris. Kad ti netko ne nasjedne na jeftinu retoriku, ne možeš si na nju odgovoriti sam i samo nastaviti u revijalnom tonu. Internet ne funkcionira tako  To je to od mene na ovu (offtopic) temu, a ti dalje slobodno odgovaraj sam sebi - živimo u (relativno) slobodnoj zemlji 

što se spuštaš na njegov nivo,samo potpiruješ vatru.ignoriraj postove i mirna bosna.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
18 godina
neaktivan

Davore, pusti...

4 1 hvala 0
14 godina
protjeran

Aj bolje riješite ovaj bug. (o tome pišem već mjesecima)

Forumaš @ivanoman tri posta prije daje u isto vrijeme i Hvala i TD.

Link

★OMG! 了不起 NISPE !
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 20:13 (Budokai).

1 4 hvala 2
18 godina

on je extra premium user ,njega su izabrali za primjer kod uvodjenja istog. u tekstu 

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 20:14 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina

Hahah

sup bro?
Moj PC  
1 0 hvala 1
18 godina
moderator
Borg8472 kaže...
ADMINISTRATORE, Gospodine Miro kao i neki drugi članovi foruma, kupujem svaki broj Bug-a, ali volim ga kupovati na kiosku, stoga imam pitanje da li postoji opcija da se Vama ili redakciji pošalje broj za nagradnu igru pa time možete utvrditi da smo kupci i sukladno tome dodjeliti premium status?
Srdačan pozdrav

Ne, takva opcija trenutno ne postoji.

...
14 godina
protjeran

Čudan neki bug.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world

1 0 hvala 0
18 godina

Kolko sam ja primjetil hm, nakon ove nadogradnje više mi ne šljakaju oni stari emotikoni preko Firefox/Greasemonkey dodatka.Jel se tu nekaj možda zbrčkalo, ili je ta opcija korištenja starinskih emotikona možda čak i blokirana fučkaj ga?

http://www.bug.hr/forum/topic/razvoj-web-stranica/korisnicke-skripte-bug-online-forum/60357.aspx?page=5&jumpto=3288499&sort=asc&view=flat

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Strm kaže...

Hahah

Imaš još jedan profil, "ramesses", ponestalo mu je ideja za nick.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2EQYimzsaW0
14 godina
protjeran
rambox kaže...

Kolko sam ja primjetil hm, nakon ove nadogradnje više mi ne šljakaju oni stari emotikoni preko Firefox/Greasemonkey dodatka.Jel se tu nekaj možda zbrčkalo, ili je ta opcija korištenja starinskih emotikona možda čak i blokirana fučkaj ga?

http://www.bug.hr/forum/topic/razvoj-web-stranica/korisnicke-skripte-bug-online-forum/60357.aspx?page=5&jumpto=3288499&sort=asc&view=flat

Naravno da ne radi kad se radi o novoj verziji TinyMCE-a.

Death closes all: but something ere the end, Some work of noble note, may yet be done, Not unbecoming men that strove with Gods....Come, my friends, Tis not too late to seek a newer world
15 godina
NiramX kaže...
rambox kaže...

Naravno da ne radi kad se radi o novoj verziji TinyMCE-a.

Sve si mi objasnio

sup bro?
18 godina
moderator
Budokai kaže...

Aj bolje riješite ovaj bug. (o tome pišem već mjesecima)

Forumaš @ivanoman tri posta prije daje u isto vrijeme i Hvala i TD.

Link

Jasno mi je što te smeta, ali što je tu bug? Zašto se s nečijim stavom ili tvrdnjom ne bi mogao neslagati, ali mu hoćeš i zahvaliti što je to javno napisao? Rijetko, ali ne nemoguće toliko da bi se ti valjao po podu od smijeh (sada ja karikirano doživljavam smajli kao ti klik na ikone koje služe za manje pisanja praznih postova).

Evo, ja se ne slažem s tvojim postom da je ovo bug, ali hvala ti što si mi ukazao na to da ima ljudi kojima smeta ova mogućnost. 

...
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 22:02 (Miro).
15 godina
Miro kaže...

Jasno mi je što te smeta, ali što je tu bug? Zašto se s nečijim stavom ili tvrdnjom ne bi mogao neslagati, ali mu hoćeš i zahvaliti što je to javno napisao? Rijetko, ali ne nemoguće 

Na primjer lupim ti HVALA jer dijeliš steam key za Bioshock, ali ti isto tako lupim i TD jer dijeliš steam key baš za Bioshock.

Što se mene osobno tiče, ovaj premium status mi nije bitan jer rijetko sam započinjem teme, ali ne vidim ništa loše u tome da netko može donekle moderirati svoju temu. S druge strane treba biti oprezan da se ne dogodi da netko praktički uništi temu koja je "bitnija" za forum, u trenutku nekakvog ludila, pijanstva, bijesa, razočaranja pobjedom Kolinde itd.

Jasno mi je da je i to kakav takav podstrijeh da uzmeš pretplatu, ali iskreno malo vjerujem da će sad biti ogromna navala na pretplatu ili da će netko odustati od otkazivanja iste ako je planirao, isključivo radi premium statusa. Pa s te strane podržavam da oni koji su duže na forumu također dobe premium status. I naravno ista stvar za one koji kupuju BUG na kiosku, ako bi se to dalo riješiti na neki jednostavan način. Ovo da ukucavanjem koda nagradne igre odmah dobiješ i premium status zvuči dobro, ako postoje tehničke mogućnosti za tako nešto.

Evo i poneka primjedba da se baš ne opustite previše. Ova plava zvijezda mi je preuočljiva. Bubamara u uglu je bila puno diskretnija i po meni bolje rješenje, ali svakom njegovo. Provjera pravopisa još uvijek ne radi. Možda slijedeće godine... I kad smo već kod toga, sve najbolje u Novoj Godini svima.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
neaktivan

njušim masovno preregistriranje "određenih elemenata" koji su dosad bili na čučavcu u anonimici, velikodušno dijeleći PD-e šakom i ... drugom šakom. baš me zanima hoće li sad sinatra postati dean martin 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice