MSI mATX ploča za igrače

poruka: 23
|
čitano: 2.327
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MSI mATX ploča za igrače".
17 godina
neaktivan
MSI mATX ploča za igrače

ploca izgleda primamljivo :P

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: MSI mATX ploča za igrače

Još kad se riješe konektora za floppy i IDE...

16 godina
MSI mATX ploča za igrače

Počele su mi sline curit čim sam vidio 2 PCIe x16 utora na mATX ploči...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
MSI mATX ploča za igrače

Moćno.

Još neko mini kućište s drškom za nošenje, tipa Silverstone Sugo i pali...

Joj, da mi je vako nešto bilo prije nekoliko godina, još dok sam vuko pilu po LAN-partijama...

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
MSI mATX ploča za igrače

Predobra ploca, jos da imam novca odmah bi je kupio.

"Programski jezici kao što su C++ i Java dizajnirani su za profesionalni razvoj sa velikim timovima iskusnih programera koji se brinu za efikasnost izvršavanja svog koda."
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Umjesto curenja slina, praktičnije bi bilo čitanje specifikacija:

• PCI_E1 slot with x16 operation (PCI Express Bus SPEC V2.0 compliant)
• PCI_E2 slot with x8 operation (PCI Express Bus SPEC V2.0 compliant)
- When 2 PCI Express x16 slots are all installed, the PCIE x 16 lanes will auto arrange form x16/ x0 to x8/ x8. Do not use PCI_E2 slot when only one PCI Express x16 card is installed.

Dakle, kad se pikne druga grafička, niti jedna neće raditi u x16.

16 godina
neaktivan
MSI mATX ploča za igrače

Pa što da neće raditi?

Nije to velik problem, i na mojoj matičnoj je tako...

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Evo ja imam 780G čipset koji također ima integriranu HD3200 grafiku ploča je također micro atx i stvarno je nema se što za reci.I od ovog čipseta očekujem puno jer stvarno kada oni to rade ....odrade to dobro i mislim da ce to biti broj 1 čipset u dogledno vrijeme!

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.3.2010 21:25 (petric1).
16 godina
Mycroft kaže...

- When 2 PCI Express x16 slots are all installed, the PCIE x 16 lanes will auto arrange form x16/ x0 to x8/ x8. Do not use PCI_E2 slot when only one PCI Express x16 card is installed.

Ali koliko ja vidim na MSI-evoj stranici, ploča podržava CrossFire.

18 godina
MSI mATX ploča za igrače

Ovo sam čekao... Za schumix-sa bit će još partija, drž' se.Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.3.2010 21:55 (lebo1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Crank1d kaže...
Mycroft kaže...

Ali koliko ja vidim na MSI-evoj stranici, ploča podržava CrossFire.

Ma jedno je crossfire a drugo propusnost. Recimo A770DE+ ima fiksne 16x/4x propusne sabirnicie na PCI-E slotovima, al svejedno ima podršku za crossfire. ;)

Čekam takvu ASRock ploču, znam da neće zeznuti sa dizajnom, i uvjek će se neček pametnog sjetiti...

Osobito kad im nove ploče dolaze sa X-Fi zvučnim čipom gratis.. EAX4 za džabe? Yeah mama!!! <3

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
18 godina
neaktivan

ovdje imate malo o specifikacijama 890GX

Treba li operirati i vaše računalo?
18 godina
MSI mATX ploča za igrače

Krašotica :PP

0 0 hvala 0
18 godina
MSI mATX ploča za igrače

Ima test Asusove ploče sa 890gx čipsetom i mogu reći da sam razočaran, to je ista ploč kao i 780G, 785G i 790GX sa manjim modifikacijama, sa podrškom za usb 3.0 i sata III i imaju verzije bez usb3.0 jeftinje i sl. Mislio sam da je to nova generacija ovako su pokazali da su samo jedna od pohlepnih korporacija (AMD),da mogu samo mjenjati nazive i eto mi smo napravili novi čipset,držimio do našik kupaca, najjači samo... (mr. mclaren katastrofy).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MSI mATX ploča za igrače

Daj link please, ja sam mislio da će moja sljedeća matična biti neka sa 890 chipsetom.
Ali ako nisu nešto...

Novi southbridge navodno neće imati podršku za ACC (Advanced Clock Calibration) - opciju koja je do sada bila rado viđena kod korisnika AMD procesora, a omogućavala je otključavanje jezgri.

u jbt!

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 17:05 (stipica_zd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
stipica_zd kaže...

Daj link please, ja sam mislio da će moja sljedeća matična biti neka sa 890 chipsetom.
Ali ako nisu nešto...

Novi southbridge navodno neće imati podršku za ACC (Advanced Clock Calibration) - opciju koja je do sada bila rado viđena kod korisnika AMD procesora, a omogućavala je otključavanje jezgri.

u jbt!

Moci ce se jezgre opet otkljucat vjerojatno ali na svakoj maticnoj na poseban nacin kak je gore vec spomenuto.Cool No nema problema zakaj bi se ljutili kad imamo ovak nekaj na raspolaganju sa strane AMD-a ko ovo dole nema frke uopce.Nevinašce

4 jezgre! 4 jezgre!
2 jezgre! 2 jezgre!
16 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...

Ali ako nisu nešto...

u jbt!

LINK ASUS M4A89GTD PRO/USB3 test na PC Ekspertu.

17 godina
neaktivan

pise da je cijena u evropi 130 eura....mi spadamo van europe pa ce biti 230 eura lol

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
17 godina
neaktivan
MSI mATX ploča za igrače

Pozdrav svima Osmijeh!

Pitam se zasto nijedan od proizvođača matičnih ploča nije pokuša ugraditi grafički čip klase HD3650, HD4650 ili HD5570 sa 512MB GDDR3 na svoje mATX matične ploče????? U kombinaciji sa istovjetnom karticom koje nisu skupe, dobila bi se zanimljiva kombinacija za igranje novijih igara (Hybrid Crossfire) za one koji nemaju toliko velik budžet da bi mogli priuštit grafičku karticu srednje ili više klase. Računalo sa procesorom  Athlon II na 3 GHz, 2*1GB DDR3-1333MHz i gore navedenom kombinacijom bilo bi idealno za igranje na rezoluciji 1024*768 / 1280*1024. Ovako se ljudi zalete kupu gore navedenu matičnu i jak procesor (Phenom II) i onda shvate da su osuđeni na igranje u rezoluciji 800*600 sa medium ili low postavkama....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Maksimus kaže...

Pozdrav svima Osmijeh!

Pitam se zasto nijedan od proizvođača matičnih ploča nije pokuša ugraditi grafički čip klase HD3650, HD4650 ili HD5570 sa 512MB GDDR3 na svoje mATX matične ploče????? U kombinaciji sa istovjetnom karticom koje nisu skupe, dobila bi se zanimljiva kombinacija za igranje novijih igara (Hybrid Crossfire) za one koji nemaju toliko velik budžet da bi mogli priuštit grafičku karticu srednje ili više klase. Računalo sa procesorom  Athlon II na 3 GHz, 2*1GB DDR3-1333MHz i gore navedenom kombinacijom bilo bi idealno za igranje na rezoluciji 1024*768 / 1280*1024. Ovako se ljudi zalete kupu gore navedenu matičnu i jak procesor (Phenom II) i onda shvate da su osuđeni na igranje u rezoluciji 800*600 sa medium ili low postavkama....

Cijena bi porasla i već ne bi spadala u domenu "jeftinih" matičnih a i proizvođači  matičnih ploča smatraju da je dovoljno staviti neki temeljni, slabiji čip iz neke serije grafičkih na matičnu a kasnije je stvar kupca želi li nadograditi računalo jačom grafičkom.

17 godina
neaktivan

Evo baš gledam na web stranici ADM-a grafičke kartice. Integrirana HD4200 je u biti diskretna HD4350, košta oko 270kn, a vidim da je HD 4550  (64 bit) sa 512 MB GDDR3 oko 320kn, dok je matična Asrock M3A785GM-LE/128M 461 kn. Neznam bili recimo implementacija ovog čipa sa 128 bit sučeljem i sa tih 512 MB GDDR3 bila preskupa investicija, možda bi podiglo cijenu za kojih 100kn, ali bi bilo daleko ugodnije igranje nego ovako sa HD4200 koji koristi 64 bitno sučelje i ima mizernih 128 MB GDDR3 plus dira RAM. Kažem, oni koji nemaju love za nešto veće, čak i ova kombinacija, integrirani HD 4550 128 bit 512 MB GDDR3 bilo bi dovoljno za igranje novijih igara u rezoluciji 1024*768@85Hz. Osobno imam Gigabyte GA-MA78GM-S2H, sa integriranom HD3200, AMD Athlon 6000+ i 4 GB DDR2 800 i pokuša sam igrat Return to Castle Wolfenstein na rezoluciji 1024*768@85Hz (nativna mog monitora Philips 107 E5, HD3850 sam izvadio van) i slika je blago trzala na nekim mjestima baš zato jer koristi sistemsku memoriju.

18 godina
Maksimus kaže...

Evo baš gledam na web stranici ADM-a grafičke kartice. Integrirana HD4200 je u biti diskretna HD4350, košta oko 270kn, a vidim da je HD 4550  (64 bit) sa 512 MB GDDR3 oko 320kn, dok je matična Asrock M3A785GM-LE/128M 461 kn. Neznam bili recimo implementacija ovog čipa sa 128 bit sučeljem i sa tih 512 MB GDDR3 bila preskupa investicija, možda bi podiglo cijenu za kojih 100kn, ali bi bilo daleko ugodnije igranje nego ovako sa HD4200 koji koristi 64 bitno sučelje i ima mizernih 128 MB GDDR3 plus dira RAM. Kažem, oni koji nemaju love za nešto veće, čak i ova kombinacija, integrirani HD 4550 128 bit 512 MB GDDR3 bilo bi dovoljno za igranje novijih igara u rezoluciji 1024*768@85Hz. Osobno imam Gigabyte GA-MA78GM-S2H, sa integriranom HD3200, AMD Athlon 6000+ i 4 GB DDR2 800 i pokuša sam igrat Return to Castle Wolfenstein na rezoluciji 1024*768@85Hz (nativna mog monitora Philips 107 E5, HD3850 sam izvadio van) i slika je blago trzala na nekim mjestima baš zato jer koristi sistemsku memoriju.

Integrirana grafika na novoj ploči hd4200 je isti čip kao i na tvojoj ploči hd 3200.

17 godina
neaktivan

Dobro, isti je čip, ali ono što želim reći je što ne ugrade onaj čip koji sam gore naveo, pa da oni koji nemaju toliko love za nešto jače mogu igrat novije igre bez da se dira sistemska memorija za kojom su ionako gladni i Windowsi i novije, hardverski zahtjevnije, igre. Neznam zašto proizvođači škrtare toliko, nemaju svi lovu za HD5700/5800 seriju.

Odo ja u krpe, lip vam pozdrav iz kišnog Šibenika mah mah...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice