Microsoft Security Essentials 1.0

poruka: 47
|
čitano: 12.418
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft Security Essentials 1.0".
18 godina

Bolje išta nego ništa, besplatni antivirusi su mi oduvijek bili OK, posebno Avira. Ipak, nevjerojatno je koliko neke ljude jednostavno ne zanima neka općenita sigurnost i normalno ponašanje u vezi nje, pa jednostavno kupe viruse unaokolo ko ludi. Najstrašniji su mi oni koje MSN kontakti uvijek iznova prevare automatiziranim porukama tipa "LOL Is this your pic LOL LOL sexy www.evotivirus.kom.tebi", i eto ti ga na!

Nekim curama sam brisao Conficker sa računala, ali nisam uspio sve očistiti do kraja "jer im se to sad ne da, moraju na Fejs i kasnije će".

Down goes the window, out goes the heat!
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vrlo preporučam svima koji koriste ono smeće popularno nazvano AVG 8.x, a imaju Windowse koji prolaze validaciju!!!, da se riješe Avegea i instaliraju ovo.

Vi sa krekiranim XPovima, ugašenim Windows Updateima, trojaniziranim krekićima za ovo i ono, nastavite kako ste i krenuli..

Early adopter
Moj PC  
1 3 hvala 0
18 godina

Hvala Bogu da su se MS-ovci sjetili da izdaju AV za svoj OS.

Ima li tko kakve testove da usporedimo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hehe, sad kad nabaviš Sedmicu (Home Premium pa nabolje) imaš sve pokriveno - free antivirus + kompletni backup, Što ćeš više? Smijeh

Early adopter
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
RE: Microsoft Security Essentials 1.0
Exploder kaže...

Da, imam Win7 x64 i za sad mi se to čini najbolje besplatno rješenje. 

Odustao sam od AVG-a i sličnog. 

Imam ga za sad par dana tako da ne mogu još ništa reći. 

Prošlo mi je ove testove ko od šale:

http://www.eicar.org/anti_virus_test_file.htm 
http://www.spycar.org/Welcome%20to%20Spycar.html

18 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Imali su ga oni i prije u sklopu One Care paketa, ali nije bio besplatan i bio je debeli prosjek. Ovo je već nešto vrijedno spomena - malen, brz, jako dobra detekcija (prema usporednim testovima kada je još bio u beti) i što je možda najvažnije - besplatan.

Čekam testove da vidim kako stoji naspram Avire free - ako je bolji ili jednak njoj odmah prelazim na njega.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina

Koristim ga vec dugo vremena iz bete, mislim od onda kada je na Bug webu izasao clanak o beti.

Ja zadovoljan, ne zdere previse resursa i ne moram imati druge programe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Exploder kaže...

Testova jos nikakvih pravih nema jer je tek sad izasla sluzbena verzija no moze se dole pogledat jedan onako ogledni test Beta verzije iz 6 mjeseca. Uglavnom jednostavan te pregledan program s isto takvim suceljem i minimalnim mogucnostima podesavanja kaj i odgovara vecini obicnih korisnika. Kakav ce se pokazat u zastiti i prevenciji to se bude jos videlo no izgleda puno bolji i efikasniji od prijasnjih Microsoft proizvoda kaj se tice zastite koji nisu uopce valjali. S obzirom na veliki broj vrlo nezgodne gamadi danas na internetu bit ce zanimljivo kak ce se ovaj novi programcek nosit s tim. To je na kraju ipak samo osnovna zastita koja ak ce bit dobra puno ce znacit jer je besplatna no tu treba dodat jos jedan posteni Firewall (Outpos Firewall Free kao prvo izbor) kojih danas ima nekoliko besplatnih i odlicnih i to ce tek onda bit kak spada zastita. Ovakav program nije dovoljan nikako sam po sebi da ne bi bilo zabune bez obzira ako je i dobar treba dodat prije spomenutu zastitu i po jos koji skener za gamadi koji nema stalnu Realtime zastitu ( Malwarebites, Superantispyware) jer se me moze danas povjerit cuvanje zapravo ciscenje racunala samo jednom programu to je poznata stvar kaj jedan ne moze ocistit ili detektirat obicno pokupi onaj drugi to je tak u praksi dokazano i provjereno stotine puta, ne postoji program koji ce sam moc rjesit sve probleme glede ciscenja zarazenog racunala raznim Malware-om!Cool

17 godina
odjavljen

ej ljudi a koji firewall koristiti na win 7 x64 jer ovaj program ga ne sadrzi,a da nije zone alarm?

JESUS SAVES!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
skank666 kaže...

ej ljudi a koji firewall koristiti na win 7 x64 jer ovaj program ga ne sadrzi,a da nije zone alarm?

Ugrađeni windows firewall je sasvim dovoljan, a ako tražiš najbolje - Comodo

18 godina
neaktivan

Zasto je WGA validacija minus? Kod mene je obavljena u mikrosekundi, i samo ide dalje instalacija.

Zasto je lose sto besplatni sigurnosni software zele dati samo onima koji su posteno pribavili njihov OS? Osmijeh

http://irale.deviantart.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 18:20 (RaLe).

5 0 hvala 0
18 godina
skank666 kaže...

Za sad na 64 bit windows 7 imaj onaj firewall koji je s njim a uskoro ce bit dostupna i verzija Outpost Firewall Free za 64 bit pa onda njega mos stavit na 7 to ti je najbolja opcija. Outpost je pojam kvalitetnog firewall-a a sad od kad postoji Free verzija to je najbolje rjesenje Comodo je dobar ali nije na razini Outpost-a kaj se tice osnovne Firewall zadace i funkcije to je jednostavno tak. Kod Comodo postoje nekoliko nelogicnih podesenja i neke opcije ne bi trebale uopce bit dostupne za podesit kaj se tice firewall-a pa ak dođe u ruke neiskusnog korisnika bi ce problema, a cudno je zasto na Comodo nije po defoltu ukljucen Stealth Mode jer bi trebal bit svakak.  Kod Outpost nema tih problema i laksi je za koristi i radit s njim kaj je ipak vrlo bitno na kraju. Kaj se tice windows firewall-a  puno puta je viđeno u praksi da on nije nikak dovoljan kroz njega je gamad znala proc ko kroz otvorena vrata to je ipak samo Oneway firewall i to jos los i siromasan opcijama a takav je i na windows 7!Cool

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 18:21 (rambox).
17 godina
neaktivan
RaLe kaže...

Zasto je WGA validacija minus? Kod mene je obavljena u mikrosekundi, i samo ide dalje instalacija.

Zasto je lose sto besplatni sigurnosni software zele dati samo onima koji su posteno pribavili njihov OS? Osmijeh

Antivirus nije besplatan, ionako ga plačas kada kupis windowse, pa nemoj usporedivati besplatne antiviruse avira, avg, avast s njime. Ovo je samo uništavanje konkurencije, loše se piše tim antivirusnim firmama. 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
18 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
RaLe kaže...

Antivirus nije besplatan, ionako ga plačas kada kupis windowse, pa nemoj usporedivati besplatne antiviruse avira, avg, avast s njime. Ovo je samo uništavanje konkurencije, loše se piše tim antivirusnim firmama. 

Uništavanje koje konkurencije? MS prije nije ni imao besplatan antivirus - odkada se ulazak na neko tržište smatra uništavanjem konkurencije? Kada učine nešto nelegalno i prljavo onda se može to okarakterizirati kao uništavanje konkurencije. MS je i sam naglasio da nemaju namjeru boriti se protiv komercijalnih rješenja nego da pruži korisnicima osnovnu zaštitu koju su inače morali tražiti u tuđem softveru. I to je sasvim ok

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 18:38 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan

Također sam ga tek počeo koristiti, ali bez konkretne "akcije" se ne može previše zaključiti. Od svih članaka na koje sam naišao samo jedan (about.com) ga ne "voli".

Vrlo dobri članak možete naći ovdje (na engleskom):

http://arstechnica.com/microsoft/news/2009/09/first-look-microsoft-security-essentials-impresses.ars?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rs

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 18:41 (boras).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovdje se mogu dobit definicije - po zahtjevu.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
linuxuser kaže...
RaLe kaže...

Uništavanje koje konkurencije? MS prije nije ni imao besplatan antivirus - odkada se ulazak na neko tržište smatra uništavanjem konkurencije? Kada učine nešto nelegalno i prljavo onda se može to okarakterizirati kao uništavanje konkurencije. MS je i sam naglasio da nemaju namjeru boriti se protiv komercijalnih rješenja nego da pruži korisnicima osnovnu zaštitu koju su inače morali tražiti u tuđem softveru. I to je sasvim ok

Ajmo sad jednostavnije, taj antivirus dolazi uz windowse ne odvojeno jel. Zato jer ako ga imaju uz windowse onda odma hvataju 90% tržista a sve ostale antivirusne firme dobe recimo 1% avira, 1% Avast, 1% Norton I na taj način antivirusne firme nemogu držati svoj položaj jednostavno gube i na kraju bankrotiraju .

18 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
Paolo2612 kaže...
linuxuser kaže...
RaLe kaže...

Ajmo sad jednostavnije, taj antivirus dolazi uz windowse ne odvojeno jel. Zato jer ako ga imaju uz windowse onda odma hvataju 90% tržista a sve ostale antivirusne firme dobe recimo 1% avira, 1% Avast, 1% Norton I na taj način antivirusne firme nemogu držati svoj položaj jednostavno gube i na kraju bankrotiraju .

Ja ga nisam dobio uz Windowse, a svejedno ga koristim. :)

I objasni mi molim te, usput, gdje sam ga ja usporedivao s ostalim antivirusima u svom prvom postu koji si me citirao. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 18:55 (RaLe).
18 godina
neaktivan
linuxuser kaže...
Paolo2612 kaže...

1. On se ne dobiva uz windowse nego se posebno mora downloadati.

2. Već sam rekao da je on OSNOVNA zaštita (barem su ga tako okarakterizirali u MS-u). On nije konkurencija profesionalnim tvrtkama i komercijalnim rješenjima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 18:56 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
linuxuser kaže...

Opet uništavanje konkurencije?! Daj molim te!! I sve te free verzije su samo okljaštrene "prave" ,komercijalne verzije AV-a ,koje im služe za testiranja i razvoj novih komercijalnih AV programa!!

linuxuser kaže...

Ne dolazi uz Windowse ,skida se naknadno!! 90 %? Daj molim te!!

I kakve molim te veze ima Norton sa svim ovim - Symantecovi programi su SVI redom komercijalni!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.9.2009 19:02 (kizo2703).
18 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
linuxuser kaže...
RaLe kaže...

Činjenica je da će ovo loše utjecati na neka druga (besplatna) AV riješenja, no također je činjenica da nije nikakva konkurencija komercijalnim rješenjima, jer onda je Avira Free konkurencija Aviri Pro. Smatram da je sasvim ok da su u MS ponudili besplatno AV rješenje samo se nadam da ga neće u nekim budućim distribucijama integrirati u OS, jer onda će opet biti ista priča kao i sa IE-om i WMP-om...

I kalkulatorom, i file managerom, i satom, i kalendarom, i notepadom, i... Oh wait! Gdje je granica?

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran

Ako im je antivirusni program u rangu sa njohovim iznimno "kvalitetnim" firewallom onda bolje da odustanu odmah.

Life is all about ass; you are either covering it,laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, or trying to get a piece of it.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RaLe kaže...
I kalkulatorom, i file managerom, i satom, i kalendarom, i notepadom, i... Oh wait! Gdje je granica?

Hvala svevišnjemu što kalkulator, file manager, sat, kalendar i notepad dolaze s Windowsima. Ne želim ni zamišljati muku koju bi korisnici morali prolaziti pri instalaciji operativnog sustava kada takve stvari ne bi dolazile s njime. Pa izgubio bi čovjek sate i sate dok ne bi na Internetu pronašao sve te 3.14zdarije, a i tada bi imao muke s instalacijom svakog posebno, pa konfiguracijom... Ovako dobiješ sve osnovne stvari u paketu, a ako nečime nisi zadovoljan, možeš slobodno potražiti alternativu.

Stvarno ne vidim razlog zašto bi itko želio tražiti, downloadati i instalirati sve te nabrojane stvari zasebno.  Neodlučan

Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
18 godina
neaktivan
linuxuser kaže...

taj antivirus dolazi uz windowse ne odvojeno jel

Količina ignorancije kod vas me svakim danom sve više iznenađuje  Iznenađen

U nedostatku argumenta, tvoja podsvijest jednostavno izmisli neku informaciju u čiju točnost si ti onda uvjeren  Iznenađen

Možeš li se sjetiti IJEDNOG dobrog razloga zašto Microsoft ne bi provjerio jesu Windowsi legalni pri instaliranju njihovog BESPLATNOG programa?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 2:04 (paintb0x).
18 godina
neaktivan
paintb0x kaže...
RaLe kaže...

Hvala svevišnjemu što kalkulator, file manager, sat, kalendar i notepad dolaze s Windowsima. Ne želim ni zamišljati muku koju bi korisnici morali prolaziti pri instalaciji operativnog sustava kada takve stvari ne bi dolazile s njime. Pa izgubio bi čovjek sate i sate dok ne bi na Internetu pronašao sve te 3.14zdarije, a i tada bi imao muke s instalacijom svakog posebno, pa konfiguracijom... Ovako dobiješ sve osnovne stvari u paketu, a ako nečime nisi zadovoljan, možeš slobodno potražiti alternativu.

Stvarno ne vidim razlog zašto bi itko želio tražiti, downloadati i instalirati sve te nabrojane stvari zasebno.  Neodlučan

Gle, koristis se argumentacijom koja nije vezana uz ono na sto sam odgovarao. Isto kao sto mogu birati bilo sto alternativno, mogu i sigurnosni software, kalkulator, browser. Tu se ocito slazemo.

Odgovarao sam na "monopol", tj. trzisnu prednost cinjenicom da nesto dolazi s OS-om. Nije ovo rasprava o kvaliteti tih elemenata. Dakle nije bitno "je li bolji IE ili Firefox", i sl. Postoje odgovarajuce teme i za takve stvari.

Kao sto postoje i za ovo o navodnom monopolu Microsofta. Stoga ja prestajem dok ne dobijem kartoncic.

Ali da ti odgovorim zasto: primjerice, postoje kalkulatori koji sadrze vise funkcija, postoje graficki kalkulatori, a postoje i file manageri koji primjerice pokazuju odmah i velicinu selektiranog foldera, sto moze biti vrlo vrlo korisno.

A da post ostane na temi, izrazit cu zadovoljstvo novim Microsoftovim sigurnosnim paketom, i reci da se veselim eventualnim nadogradnjama, poboljsanoj detekciji, kao i generalno poboljsanju cijele aplikacije.

Lijep pozdrav. Cool

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 2:06 (RaLe).
18 godina
neaktivan

Razumijem što govoriš, ali ono što ja govorim je da jednostavno ne postoji rješenje takvog problema koji si iznio (:

Pozdrav.

17 godina
neaktivan
RaLe kaže...

Ne pretjeruj, Navodno se govorilo da će windows 7 doći uz antivirus i tada su se ostale antivirusne firme počele žuriti sa svojim proizvodima. 

Želim reć, ako će antivirus doći uz windows, onda se itekako loše piše ostalim antivirusnim firmama.  

To ti je naprimjer 

Ako kupiš prašak za rublje koji je popularan a uz njega dobiješ durex kondome u kompletu, i to se loše piše ostalim konkuretskim proizvođačima kao trojans itd 

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 11:27 (linuxuser).
18 godina
neaktivan
linuxuser kaže...

Želim reć, ako će antivirus doći uz windows, onda se itekako loše piše ostalim antivirusnim firmama.  

Prema nekim istraživanjima - oko 60% računala s widowsima nema antivirus. Tako da to nije ni približno veliko tržište kao što misliš. Kućni korisnici su isto na marginama - prave pare se vrte u profesionalnim zaštitama cijelih tvrtki, njihovih mreža i slično.

Ako je antivirus dobar - ljudi će ostat uz njega, a ako je loš - ljudi će nabaviti bolji. Ako ih boli briga - boli i mene. Nije MS kriv što se ljudi ne žele informirati o mogućim alternativama (koje su možda bolje).

18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Imali su ga oni i prije u sklopu One Care paketa, ali nije bio besplatan i bio je debeli prosjek. Ovo je već nešto vrijedno spomena - malen, brz, jako dobra detekcija (prema usporednim testovima kada je još bio u beti) i što je možda najvažnije - besplatan.

Čekam testove da vidim kako stoji naspram Avire free - ako je bolji ili jednak njoj odmah prelazim na njega.

Da se zna, MSE dijeli AV bazu odnosno postiže kompletno istu detekciju kao i OneCare...

molim ne odgovarati ili citirati me glupim odgovorima i debilizmima, hvala na razumjevanju
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.10.2009 11:51 ((s)izgoreo).
16 godina
neaktivan

Iskreno i očekivao sam kada će big M. napraviti neko sigurnosno rješenje. Čudi kako do sada nisu nešto izbacili jako i kvalitetno s obzirom na njihovu silu i snagu a bogami i mozgove koje imaju a mogu i kupiti sigurno. Sve ovo do sada pa i ovaj komad software-a ne djeluje nešto obećavajuće. A ako itko može napraviti šta ajko to bih mogli oni jer imaju lovu a time mogu i ideje i mozgove skupit na jednom mjestu. Živi bili pa vidjeli.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice