Microsoft daje previše slobode

poruka: 19
|
čitano: 2.078
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft daje previše slobode".
16 godina
neaktivan

heh, tak je to oduvijek bilo, nema brate dok ti sam ne namjestiš...

Dompa
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Otkrivaju toplu vodu Smijeh

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?

5 0 hvala 0
17 godina

Zato je i mac stabilan kad nemožeš ništa promjenit.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Još da i to ukinu pa nam eto super ultra turbo idiot prof system za domačice i računovođe. Osmijeh

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Microsoft daje previše slobode
xxxxx kaže...

Uvijek možeš staviti ubuntu na mac Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 22:31 (D4RKL1NG).
17 godina
D4RKL1NG kaže...
xxxxx kaže...

Uvijek možeš staviti ubuntu na mac Namigiva

Nebi ja baš ni kupovao mac, preskup je :)

18 godina

M$ je nešto slično i počeo sa WP7

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svim korisnicima u firmi samo "Domain user" prava.

I ja radim s user pravima + Runas. Na početku je bilo malo neproduktivno, ali da se to lijepo sve napraviti.

0 0 hvala 0
17 godina

Starter / Home -> ograničiti, Prof / Ultimate / Server -> omogućiti

Every hole is a goal!
18 godina

Osoba koja ne koristi krekirane windowse (ovo govorim jer se po torrentima nalaze verzije win koje imaju predinstalirane bugove) krekirani sw, koja ne ide na sumnjive stranice ima sansu od 1% sansu da pokupi neku kenju od virusa.

Dakle, kao sto linux ima repozitorije u kojima se nalazi provjereni kod, tako bi mozda i bilo sa win da piratluk ("dobronamjeran" i u vecem slucaju zlonamjeran) nije uhvatio toliko maha.

Dakle, ako korisnik instalira piratizirani softver i jos ga kreka sa nekakvim krekom koji isporuci milijun i jednu baju, tko mu je tu kriv? M$???

Ne branim M$, ali ako se koga ima kriviti, onda su to korisnici.

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 0:44 (tnakir).

6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znači svi orginale moramo imat. SAmo treba imat love za to, ja koristim ne baš jeftine programe kao štop su Maya 2010, Photoshop CS4. PA ako ia viška love eka da barem za Photoshop.

Kiko

0 5 hvala 0
18 godina
neaktivan

Nabavi GIMP ili GIMPshop Namigiva

18 godina
Krs kaže...

Znači svi orginale moramo imat. SAmo treba imat love za to, ja koristim ne baš jeftine programe kao štop su Maya 2010, Photoshop CS4. PA ako ia viška love eka da barem za Photoshop.

Kao sto ti je covjek rekao... imas gimp... sto se tice Maye... ona je specificna, ali ako preko nje zaradjujes onda je kupi. Bez obrzira koliko kosta. Ili nadji jeftinu/besplatnu alternativu.

I'm going woo woo
18 godina
neaktivan
Krs kaže...

Maya -> Blender

Photoshop -> GIMP

IMHO, da profesionalno koristiš te programe koje si naveo, vjerojatno bi si ih mogao i priuštiti.

18 godina

Ma da, Microsoft daje previše slobode, a to što su korisnici neuki pa na računalu drgljaju sa admin ovlastima, to uopće nije problem.

Mač ima dva sječiva.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Krs kaže...

ako radis u Mayi a ne mozes kupiti original ond ati posao i ne valja...

projekti u alatima kao sto je maya ili 3d max nisu jeftini i nikkao mi nije jasno da si to ne mozes kupiti. pa ne izlazi svaki dan nova verzija.. kupis pa si miran 3 ili 4 godine...

to je kao da programer kaze da ne moze dati 3500 kn za vs 2008 pro (a zivi od njega)??

17 godina
protjeran
sasa kaže...
Krs kaže...

ako radis u Mayi a ne mozes kupiti original ond ati posao i ne valja...

projekti u alatima kao sto je maya ili 3d max nisu jeftini i nikkao mi nije jasno da si to ne mozes kupiti. pa ne izlazi svaki dan nova verzija.. kupis pa si miran 3 ili 4 godine...

to je kao da programer kaze da ne moze dati 3500 kn za vs 2008 pro (a zivi od njega)??

Visual studio pro na microsoftovim stranicama za hrvatsku kosta 2499$ + windowsi + office

Nista, moram dici kredit na 5 godina...

Kako ide ona pjesma.. "Samo jedan zivot imam..." pa necu ga valjda provesti kao rob gulikozama hehe

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 9:20 (bnaci).
18 godina
neaktivan

to proizlazi iz jednog drugog problema. A to je da windowsi do prije nekoliko (desetak) godina praktički mrežu nisu poznavali i bili su zatvoreni sistem. Tako su oni u svojoj biti poznavali samo jednu radnu stanicu i nekoliko ljudi koji naizmjenično dolazu tu. (karikirano) Mrežu nisu baš doživjavali... Zbog toga u prijašnjim verzijama bez administratorskih prava nisi mogao skoro pa ništa napraviti. Oni nikad nisu striktno odvojili usera od administratora do to dobro funkcionira. Kao npr. što su napravili unix bazirani sustavi.

Kod Unix baziranih sustava striktno se zna što je root a što user i definitivno se ne preporuča korištenje roota. Dok je u windowsima to oduvijek bilo obrnuto i preporučalo se korištenje admin računa, umjesto limited usera. Dakle windowsi su od svojih temelja bili u krivu i loše napravljeni (u ovom smislu),  tek su sa Vistom to počeli ispravljati , ali još uvijek ne dovoljno. I sad tamo neke kuće prebacuju lopticu sa Microsofta na korisnike. Po meni nepojmljivo.

Tehnika narodu!!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 11:28 (daseparo).

0 0 hvala 0
18 godina
bnaci kaže...
Visual studio pro na microsoftovim stranicama za hrvatsku kosta 2499$ + windowsi + office

Nista, moram dici kredit na 5 godina...

Kako ide ona pjesma.. "Samo jedan zivot imam..." pa necu ga valjda provesti kao rob gulikozama hehe

Zato ja koristim Visual Web Developer koji je besplatan :) Kao sto je npr GIMP :)

I'm going woo woo
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice