Magic Mouse za PC

poruka: 44
|
čitano: 11.251
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Magic Mouse za PC".
17 godina
neaktivan
Magic Mouse za PC

samo cu reci da mis je....hmmmm.,......mah usporedite ga s Logitechovim precision MX...mislim da to sve govori

Legen-wait for it-dary....englezi prodane duse....
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Magic Mouse za PC

Što se baterije tiče, još nitko nije izmjerio, a Apple kaže da će trajat 4 mjeseca

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Magic Mouse za PC
Ammadeus kaže...

Ok momci, dosta offtopičarenja :)

Magic Mouse je jedna velika prekretnica u profesionalnoj uporabi miša.

Gamerima neće biti interesantan zbog nedostatka dodatnih tipki, visine i dizajna općenito (ne paše na ruku). Upravo se zato žuč i prolijeva jer vidim da se ovdje ljudi ponajviše igraju na računalu, a nek nakon toga dolazi nekakav konkretan rad. No oni su već odabrali svoje: Logitech i Razer nude fantastične miševe za gamere koji dalje od njih ne moraju gledati, ali isti jako dobro funkcioniraju u profesionalnom korištenju. Međutim, ono što nemaju a MM ima:

Touch površina na mišu.

Ovaj feature na mišu ima ogroman potencijal jer neminovno ubrzava rad, a dizajn je upravo kakav treba biti jer da je sličan klasičnim ergonomskim miševima, multitouch površina ne bi bila toliko pogodna za korištenje.

I prije nego se krene pljucati imajte u vidu da je MM prvi od svoje vrste. Nakon njega možemo očekivati druge proizvođače da ga kopiraju i pokušaju napraviti bolji proizvod. Nadam se da će im to i uspjeti.

taj mis da profesionalno upotrebljavam??? koji je tebi? u AutoCAD-u? u catiai? u PS? ili se to upotreba safaria pocela nazivati profesionalnom upotrebom?

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina
neaktivan
Magic Mouse za PC

istini za volju u profesionalne svrhe se koristi grafički tablet a ne miš

http://www.metacafe.com/watch/1972097/how_to_behave_on_a_forum/

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
dgigibao kaže...

istini za volju u profesionalne svrhe se koristi grafički tablet a ne miš

za PS da, za CAD programe ne

18 godina
neaktivan
Magic Mouse za PC

za CAD se koriste grafički tableti al ne s olovkom već s miševima sa ciljnikom

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Gdje si ovo izvukao? Inače prije bi rekao da se koriste 6DoF uređaji (ili kako ih neki zovu 3D miševi)

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 12:05 (Paolo2612).
17 godina
protjeran
dgigibao kaže...

za cad se koristi normalan mis i ovo uz misa ponekad

edit: jbg paolo me prestigao

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 12:06 (grimyHR).
18 godina
protjeran
Magic Mouse za PC

CAD? nisam znao da postoji za OSX...

A što se ostalog tiče, da. PS može, audio obrada svakako, side scroll i zoom dušu dalo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Ammadeus kaže...

CAD? nisam znao da postoji za OSX...

A što se ostalog tiče, da. PS može, audio obrada svakako, side scroll i zoom dušu dalo :)

da, u lijevoj ruci mozda, a logitech u desnoj(ili obrnuto kod lijevaka)...Belji se

18 godina
protjeran
Magic Mouse za PC

Me sve ok, i rekao sam već da je ovaj miš prvi svoje vrste, sa svim svojim dječjim bolestima.

Meni bi ipak bio koristan u audio obradi :)

Što se grafičara i arhitekata tiče, nije moj fah, mogu samo pretpostavljati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
dgigibao kaže...

Gdje si ovo izvukao? Inače prije bi rekao da se koriste 6DoF uređaji (ili kako ih neki zovu 3D miševi)

Znam ljude, arhitekte i kartografe koji to koriste a 3D miševe za kretanje u trodimenzijalnom sučelju još nisam vidio u nekoj korisnoj uporabi.

To što nema AutoCADa na Macu ne znači da nema drugih CAD programa, npr. ArchiCADa.

Inače da se vratimo na temu s obzirom da su vječna gunđala standardno preokrenula temu na hejtanje, isčuđavanje i pametovanje.

Čudi me da još nema Appleovih drivera za Magica, pretpostavljam da stižu s novom generacijom BootCampa koja će podržavati i Win7. Trenutačna sitacija zahtjeva od vlasnika novog iMaca skojim Magic dolazit korištenje drugog miša kada podigne Windowse preko BootCampa.

18 godina
neaktivan
dgigibao kaže...

Čudi me da još nema Appleovih drivera za Magica, pretpostavljam da stižu s novom generacijom BootCampa koja će podržavati i Win7. Trenutačna sitacija zahtjeva od vlasnika novog iMaca skojim Magic dolazit korištenje drugog miša kada podigne Windowse preko BootCampa.

Ovo me malo podsjeća na obrnutu situaciju u MacPro-u. Digneš preko bootcampa windowse i imaš SLI/Crossfire, a u OSX-u nemaš. Tako je barem bilo prije dosta vremena, sada neznam kakva je danas situacija i stanje s time.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

I samo još nešto vezano uz onaj članak.

Apple, dakle, očekuje od korisnika Macova i iPoda da svake godine kupe novi Mac/iPod. Po čemu se onda Apple toliko razlikuje od Microsofta. Neki su se žalili što svake godine moraju reinstalirati Windowse. Kod Applea pak, bi trebali svake godine kupiti novi Mac ili ako to ne želimo, barem (po njima, a mislim da i sami korisnici to žele) kupiti novi OS i instalirati ga na računalo. Za tu instalaciju potrebno je oko sat vremena, a isto toliko vremena je potrebno za instalaciju Windowsa - u redu priznajem da Windowsi se baš ne upgradeaju, ali ipak, kod Windowsa se traži samo malo više inteligencije nego kod Maca.

Ako pak kupujete novi Mac, isto će vam trebati vremena da sve podatke koje ste imali na starom prebacite na novi. Slično je i kod PCa, pogotovo ako ste kupili laptop ili stolno sa predinstaliranim Windowsima. Gotovo da i nema razlike.

Slično je i s iPodovima, novom treba 1h da se u cijelosti sinkronizira s iTunesima.

U tom pogledu nema razlike, štoviše, još ćete možda proći skuplje sa Macom jer svake godine kupujete novi OS, a kod Microsofta, otprilike svake 4 - istina je da Mac OS košta jeftinije - zato jer je i na kraće staze.

I sada nisam govorio o nikakvom user feelingu ili sličnom, pa se Macovci ne izvlačite na to...

Uostalom... Windowsi su na Hrvatskom, a Mac još nije! Cool

1.: Po cemu Apple ocekuje kupnju novog Maca svake godine?

2.: OS X Snow Leopard kosta 239 kn, podsjeti me koliko kosta Windows 7, nije OS X jeftiniji nego puno jeftiniji!

3.: Imam iPod Classic od 80GB i sync traje 15 minuta do pola sata.

MAC JE BOLJI I LIJEPSI A SUSTAVI SU JEFTINIJI, jedino su uredjaji skupi. Ali nikad mi nebi palo napamet za sustav platiti kolko Win 7 kosta.

PS: MISLIM DA SU KOMPOVI NA HRVATSKOM NJESRA.

Gordon Gordon
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.3.2010 14:26 (Gordon Gordon).
Moj PC  
1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice