NEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!
U jednu ruku dobro a u drugu lose...kako god...lijepo je kad mozes iskoristit neki stari komad hardvera na novoj ploci...a ove pcexpres kartice svega sam par puta vidio u vidu zvucne kartice XD
Fak ne !!!!! A u k***
A jbg. morao je kad tad doč kraj :(
Upravo je ovaj dan postao tužan 
Da na trzistu ne dominiraju PCI zvucne, tv kartice i slicno onda ok, ali gasit standard koji je jos na mnogim podrucjima dominantan je tuzno.
Napokon!
Nije dobra vijest za one koji su dali pozamašnu svotu novca za neki SB Fatal1ty.
Da na trzistu ne dominiraju PCI zvucne, tv kartice i slicno onda ok, ali gasit standard koji je jos na mnogim podrucjima dominantan je tuzno.
kojim to konkretno područjima?
jako malo korisnika koristi PCI... Zamjena je tu već par godina i vrijeme je da se to makne!
jako malo korisnika koristi PCI... Zamjena je tu već par godina i vrijeme je da se to makne!
vrijeme je onda da na tržište počnu dolazit pcie komponente... kad smo već kod toga. Nedavno sam kupovao wlan "n" serije i bila je PCI only... !!
Nije svaka promjena kvalitetna. Ne sviđa mi se to. Navikao sam.
Nedavno sam kupovao wlan "n" serije i bila je PCI only... !!
USB verzija?
Ne sviđa mi se to. Navikao sam.
Što bi svi sad trebali biti robovi tvoje navike? :)
Pa sve standalone komponente su PCI,ne kuzim.U cega cemo uticati te uredjaje?
PCI-Express 1x
PCI-Express 4x
PCI-Express 8x
PCI-Express 16x
USB 3.0
SATA 6(SATA 3.0)
LightPeak itd.
Nije dobra vijest za one koji su dali pozamašnu svotu novca za neki SB Fatal1ty.
Ili recimo ko ja koji je tek nabavio Razer Barracudu... Oh well, 200 Eura na PCIu -.-
Nedavno sam kupovao wlan "n" serije i bila je PCI only... !!
USB verzija?
Zanimljivo... Ne mogu van citata pisati... No uglavnom... USB WLAN nije najbolja ideja... Zapravo, ako se može, treba ih se kloniti. Jednostavno USB nije napravljen za tako što i može doći do popriličnih frustrirajućih problema (pa sve do toga da jednostavno neće raditi).
Trenutno imam 3 USB WLAN-a i 4 PCI WLAN-a - ne vidim nikakve razlike među njima.
Ja USB verzije sigurno neću izbjegavati :)
Koju su drogu uzeli kada su ovo objavili (intel)?!? Baš sam nedavno kupio PCI tv tuner! 
Napokon!
čemu, zašto napokon?
PCI-Express 1x
PCI-Express 4x
PCI-Express 8x
PCI-Express 16x
USB 3.0
SATA 6(SATA 3.0)
LightPeak itd.
ja od ovih nemam PCI-Express 4x i 8x i lightpeak naravno
imam 3 utora PCI od čega koristim samo jedan za PCI tv karticu
inače podržavam izbacivanje svih starih tehnologija...ja bih izbacio i ove stare utore za tipkovnicu i miša...šta će mi to na modernim matičnim pločama koje dođu 500kn i više...samo mi kvari dojam
izbjegavaju podršku..! Zašto ne! Sad im je jeftinija proizvodnja i koji bilijončić u džep! A nas korisnike ko j***... Ako bi uzimao ploču.. tražio bi barem da ima jedan PCI utor...
Ja na ploči imam 2 PCI utora i oba su mi pokrivena grafičkim karticama, tako da dosta korisnika s Asus pločama novijeg datuma uopće ne koristi dotične utore.
Kako došlo,tako prošlo. Bilo je lijepo družiti se s njima :)
Da se mene pita ja bi sve PCI sabirnice izbacio i stavio opticke.
Opticke bi bile sirine kao PCI X1,a propusnost bi bila puno veca.
Kablovi su ostarili za prenos vece kolicine podataka.
Takoder bi izbacio hebeni floppy i PATA konektor.Sto mrzim kad na high end maticnu nabiju ta dva konektora.
Od nostalgicara svjet nemoze napredovati.
Meni svejdno netreba niti jedan ovaj sari PCI slot,imam 3x PCI-E u jednom graficka u drugome zvucna.
Samo sam prije koristio modem na pci slotu, a sada ništa pa mi nije od neke važnosti.
Ako ništa da barem počnu stavljat koji pci-e 2.0 x16 viška :fijuće (šteta što nemamo taj smajlić)
kojim to konkretno područjima?
Koristim PCI tv karticu vec 5 godina i namjeravam ju koristiti dok god bude radila. Ne pada mi na pamet kupovati to isto ali u pci-e varijanti dok mi ova radi. Prokleti proizvodjaci hw-a misle da novac raste na drvu, pa da si svatko moze svako malo priustiti nove komponente.
Možda će proizvođači matičnih ugrađivati samo jedan PCI utor koji će poslužiti onima koji imaju PCI komponente. To sa PCI-em je nešto slično kao i što se događalo sa PATA-om. Ljudi su mislili da će dolaskom SATA standarda još tamo 2003 godine, PATA nestati sa matičnih a o(p)stao je evo, čak do danas.
Nije prvi puta da se o tome govori.
Odluku ce na kraju donijeti kupci. Ukoliko postoji interes za PCI sabirnicu, naci ce se i oni koji ce ponuditi rjesenje i zaraditi novce.
Intel, kao Intel je vec nekoliko puta govorio o nekim 'krajevima', a na kraju je ispalo da je od njih bilo jedno veliko nista.
Malo tužno je, no i to se moralo dogoditi. Moramo ići naprijed.
Šta se bojite, bit će još ploča...
1. To će vrijedi isključivo za Intel ploče
2. Drugi proizvođači mogu izbaciti, ali ne moraju, to oni sami uvjetuju
3. Uvjek je to AMD
Šta se bojite, bit će još ploča...
Tako je. Ali ako sam dobro shvati prema ovome "Intel prestaje s podrškom za vremešnu PCI sabirnicu" Intel nece izdavati drivere .....ili gresim?
Mozda Intel ih nece prozivoditi/ugradivati na svoje ploce ali ostali proizvodaci sigurno hoce. Napokon koliko vidim LPT port je jos ziv
Isto tako ima hrpetinu ljudi sto su dali silne novce za skupe PCI zvucne karte, RAID kontolere..