Kraj Linuxa na PS3

poruka: 29
|
čitano: 4.058
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kraj Linuxa na PS3".
17 godina
neaktivan
Kraj Linuxa na PS3

Rijetki su oni koji su to koristili.... Sam je nekak steta.....PS3 je mocan stroj.....nebi morao kupovati pc....neko...xD

Legen-wait for it-dary....englezi prodane duse....
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kraj Linuxa na PS3
Rijetko kog če ova vijest pogoditi,čini mi se...
17 godina
protjeran
Kraj Linuxa na PS3

meni ne smeta tak za normalnog korisnika taj linux je bio ogranicen na jednu jezgru i nesto malo rama pa je bio spor 

ovo je obrana od probijanja zastite

http://companyofheroesonline.tumblr.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kraj Linuxa na PS3

nitko ne želi smdrljivi OS,živjeli WINDOWSI i antivirusi

ALLAHU AKBAR

0 15 hvala 0
17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

meni ne smeta tak za normalnog korisnika taj linux je bio ogranicen na jednu jezgru i nesto malo rama pa je bio spor 

ovo je obrana od probijanja zastite

To nisam znao....lol....onda i bolje da su ukinuli to :)))

Legen-wait for it-dary....englezi prodane duse....
17 godina
protjeran
sandarsios87 kaže...

o cem ti pricas??kakvi te windowsi napadaju

17 godina

O, pogodit će dosta njih...

Vjerojatno Pentagonu prioritet nije držati up-to-date svoje PS3ice, ali znam da oni koriste farmu plejki sa Linuxom za svoje proračune...

Međutim, fora stara ko biblija je - PS3 + Linux -> virtualizacija Winsi i vrti što ti srce želi...

EDIT: I takav setup nije bio spor nikako...

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 19:52 (Bukva).
16 godina
neaktivan
sandarsios87 kaže...

o cem ti pricas??kakvi te windowsi napadaju

ma imam virus pa neznam o čemu pričam,morat ču popit comodo sirup

ALLAHU AKBAR
17 godina
protjeran
Bukva kaže...

O, pogodit će dosta njih...

Vjerojatno Pentagonu prioritet nije držati up-to-date svoje PS3ice, ali znam da oni koriste farmu plejki sa Linuxom za svoje proračune...

Međutim, fora stara ko biblija je - PS3 + Linux -> virtualizacija Winsi i vrti što ti srce želi...

EDIT: I takav setup nije bio spor nikako...

valjda onda ima nacin kak odkljucat ostali dio sistema jer kad sam ja stavio bio je spor pa sam malo 

istrazivo i vele da je sam jedna jezgra odkljucana i da nisu svi rami u upotrebi 

i da se graficka ne koristi ......

a vidio sam ljude da igraju star craft na njemu 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 19:56 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
Kraj Linuxa na PS3

Ne vjerujem da je to nekom bilo korisno.

OS-ovi su za računala, a konzole za igranje (dobro možda i puštanje filmova i sl.)

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
xxxxx kaže...

OS-ovi su za računala, a konzole za igranje (dobro možda i puštanje filmova i sl.)

vjeruj mi nekima je biloo jaaako korisno jer su za skoro nikakve pare dobili power pc 

sam takve ljude sony ne voli jer oni ne kupuju igre tak da oni sony-u nece falit 

16 godina
neaktivan
sandarsios87 kaže...

Kaj tebe muci???????????????????????????????????????????????????????????????

Samsung je sranje,Sony je uzas,al LG je OK
18 godina
neaktivan
Kraj Linuxa na PS3

@sandarsios87  Baš ti i neide trolanje dobro... Trebaš biti manje očit...

OnTopic: Istina, ovo neće pogodit skoro nikoga (baram nikog važnog za Sony), ali uvijek sam mislio da bi kombinacija PS3 s npr. XBMC, Boxee ili nekim sličnim media centrom bila jako dobra.

We're all mad here.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 20:46 (niki).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sandarsios87 kaže...

Nadam se da je ovo samo sarkazam i sala, posto je Linux kao sam OS odlican.

OS koji ti daje toliko slobodu kakvu na Windowsima neces nikada vidjeti....uz to sam OS je free, programi su free, instalacija svega je ultralaka, kakav firewall, kakvi antivirusi....uz to ako patis na "temice" mozes ga tako lijepo "usminkat" i slozit o cemo Windowsi mogu samo sanjati.

Uz to evo jos jedne predivne stvari....nema registrya.....kada ce Windowsi napokon izbaciti reg.? Samo hrpa smeca....

Zivim za dan kada vise nikada necu morati gledati "welcome" screen i instlacijski cd od Win.

Samo da Linux ima podrsku za veci broj alata, da malo srede svoj Open Office te da imaju podrsku za meni neke vazne alate.....ma bilo bi milina. No do onda, zivio "dual boot".

No kazem....iskreno se nadam da je tvoj post sala.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
16 godina
neaktivan
win32 kaže...
sandarsios87 kaže...

Nadam se da je ovo samo sarkazam i sala, posto je Linux kao sam OS odlican.

OS koji ti daje toliko slobodu kakvu na Windowsima neces nikada vidjeti....uz to sam OS je free, programi su free, instalacija svega je ultralaka, kakav firewall, kakvi antivirusi....uz to ako patis na "temice" mozes ga tako lijepo "usminkat" i slozit o cemo Windowsi mogu samo sanjati.

Uz to evo jos jedne predivne stvari....nema registrya.....kada ce Windowsi napokon izbaciti reg.? Samo hrpa smeca....

Zivim za dan kada vise nikada necu morati gledati "welcome" screen i instlacijski cd od Win.

Samo da Linux ima podrsku za veci broj alata, da malo srede svoj Open Office te da imaju podrsku za meni neke vazne alate.....ma bilo bi milina. No do onda, zivio "dual boot".

No kazem....iskreno se nadam da je tvoj post sala.

pa naravno da je bio sarkazam,jer jedino od linuxovih mogučnosti dobijem orgazamSmijeh

ALLAHU AKBAR
18 godina
neaktivan
Kraj Linuxa na PS3
Po meni ne bas fer potez SONY-a, ali pretpostavljam da je to zato sto je geohot vrlo blizu probijanja zastite..
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
xxxxx kaže...

vjeruj mi nekima je biloo jaaako korisno jer su za skoro nikakve pare dobili power pc 

sam takve ljude sony ne voli jer oni ne kupuju igre tak da oni sony-u nece falit 

da istina, kad bolje pogledas dobis extrime "PC" za 350 € a za te novce kupis mid PC 

MOJ AVARTAR = JAMES HETFIELD
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 20:58 (GRDI-146).
17 godina
protjeran
Kruno_21 kaže...
Po meni ne bas fer potez SONY-a, ali pretpostavljam da je to zato sto je geohot vrlo blizu probijanja zastite..

da pa on je sam reko da ko oce exploit koristit nesmije stavit ovaj update

17 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Ako se ne varam i američka vlada si je uzela 40,000 komada za zrakoplavstvo.

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
17 godina
Kraj Linuxa na PS3

Neznam nisam baš upućen u to niti imam ps3, ono je bilo samo moje mišljenje jer smatram konzole pretežito za igre.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
xxxxx kaže...

Neznam nisam baš upućen u to niti imam ps3, ono je bilo samo moje mišljenje jer smatram konzole pretežito za igre.

pa konzola je pc sa posebnim os-om nikakve razlike nema 

isto ima cpu,ram,gpu,hdd....

pa nevidim zasto nebi se stavio pc os na konzolu

17 godina

Konzole su u nekim segmentima puno jače od računala... Čak i od GPGPUa...

Recimo foldanje je izuzetno brzo na PS3 (mislim da je čak brže od većine GTX2xx), a koliko znam, upotrebljava se za razbijanje enkripcija i ostalog gdje računalo treba pun kufer vremena.

Koliko je ograničeno ili nije, iskreno ne znam, ali u određenim segmentima, konzole su jako jako jako brze i sa Linuxom na sebi to je zvijer.

Every hole is a goal!
17 godina
protjeran
Bukva kaže...

Konzole su u nekim segmentima puno jače od računala... Čak i od GPGPUa...

Recimo foldanje je izuzetno brzo na PS3 (mislim da je čak brže od većine GTX2xx), a koliko znam, upotrebljava se za razbijanje enkripcija i ostalog gdje računalo treba pun kufer vremena.

Koliko je ograničeno ili nije, iskreno ne znam, ali u određenim segmentima, konzole su jako jako jako brze i sa Linuxom na sebi to je zvijer.

ovisi koja konzola za sad je to sam ps3 jer je on jedini sa power pc arhitekturom 

dok xbox ima obicnog trojezgrenog xenona i on nebi bio nista bolji od pc-a 

neke su glasine da bi ps4 trebao koristit ibm-ov power 7 cpu

a isto su bile glasine da ce koristit obican cpu....

17 godina

PS3... To sam htio reći...

Znam da je on zvijerka... XboX / Wii, za njih nisam čuo da su u tom rangu... Iako ovo dvoje ima nekih svojih prednosti, ali sad je to drugi par rukava i drugi topic, jel...

Every hole is a goal!
18 godina
Kraj Linuxa na PS3

Postoji i zanimljiva činjenica: ako je Sony bilo gdje u opisima i reklamama spominjao mogućnost pokretanja drugog OS-a, u SAD će se naći bar neka osoba da ih tuži jer onemogućavaju "fičr" koji je prevagnuo u odlučivanju o kupnji PS3. Tamo su sudovi osjetljivi na situacije gdje kupcu ukidaju dio mogućnosti koje su stekli kupnjom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kraj Linuxa na PS3

Slazem se da ne valja ukidati nista od funkcija koje su dosle sa uredjajem prilikom kupnje.

iako je linux koristilo 0.01% kupaca, nije fer ukidati nikakvu funkciju.

da sam ja imao PS3 u Americi ja bi ih tuzio, u Hrvatskoj nema smisla.

definitivno potez koji nije fer, barem prema minornom broju kupaca, ali definitvno nije fer.

1 0 hvala 0
16 godina
Kraj Linuxa na PS3

Vjerojatno neće biti problem. geohot na svom blogu kaže da će objaviti custom firmware (CFW) v3.21 ali sa OtherOS podrškom (ali uopće nije namjeravao).

http://geohotps3.blogspot.com/2010/03/dont-update.html

Osim toga vrlo je glupo to što je OtherOS izbačen zbog "sigurnosnih problema", kad je geohot valjda jedini koji je "hackirao" PS3. Ajde da milijarda ljudi ima hackiran PS3, ali... kao da će geohot "slučajno" updateati FW...

Smatram da ovo može krenuti u dva smjera (u oba će PS3 biti "hackabilan"):

1) Sony će vratiti OtherOS

2) geohot će objaviti CFW i nekako riješiti problem updateanja, vjerojatno sa drugih servera umjesto iz Sonyja.

Da sam ja Sony, izabrao bih prvi način jer CFW bi bolje narušio sigurnost PS-a (moje mišljenje).

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
protjeran
Kraj Linuxa na PS3

Šteta da tako jak i zanimljiv hardver ostane zakinut za instalaciju OS-a u ovom slučaju Linuxa. Ali Sony je odavno poznat kao govnarska kompanija pa me ne čude njezini potezi u kriplanju novih revizija konzole.

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Kraj Linuxa na PS3
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice