Kineski odgovor Googleu

poruka: 28
|
čitano: 3.719
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kineski odgovor Googleu".
18 godina
Kineski odgovor Googleu

komunizam + tehnologija = islam + nukelarna tehnologija.. oboje bi "šerifovali" i još se busaju..

bez uvrede ikome, samo razmišljam na glas..

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 15:39 (nixass).
Moj PC  
8 5 hvala 0
16 godina
RE: Kineski odgovor Googleu

da amerikanci i englezi su kao bolji,kina ima svoje zakone i tko je taj google koji je osnovan ima par godina da određuje na koji način će se internet u kini pretraživati

18 godina
Kineski odgovor Googleu

ma fućka se kini... ko da se ona ima što bojati na prijetnje googla i usa. Polovica vanjskog duga USA je iz Kine.

Kina polako ali sigurno počinje dominirati...

11 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne valja se svadat s Kinom, da ti se ne bi nesto 'slucajno' dogodilo. Kina za deset godina ce bit na mjestu SAD-a i svi cemo ucit kineski a ne engleski.

Set condition one throughout the forum
18 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

da amerikanci i englezi su kao bolji,kina ima svoje zakone i tko je taj google koji je osnovan ima par godina da određuje na koji način će se internet u kini pretraživati

Polovicno si u pravu. Google je osnovan prije par godina, ali svatko ima pravo zastiti se od hackiranja.

Kina sama moze odredivati hoce li cenzurirati sadrzaj trazilica u to imaju potpuno pravo, kao sto SAD ima pravo napasti drzavu za koju "sumnjaju" da ima nuklearno oruzje.

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
nixass kaže...

komunizam + tehnologija = islam + nukelarna tehnologija.. oboje bi "šerifovali" i još se busaju..

Ne znam kako možeš tu stavljati znak jednakosti - jedno s drugim nema nikakve veze. Štoviše, radi se o suštim suprotnostima. Što se tiče "šerifovanja", svatko bi šerifovao. I ti bi šerifovao da možeš. I Ameri šerifuju jer još mogu.

18 godina
BMT kaže...
nixass kaže...

Ne znam kako možeš tu stavljati znak jednakosti - jedno s drugim nema nikakve veze. Štoviše, radi se o suštim suprotnostima. Što se tiče "šerifovanja", svatko bi šerifovao. I ti bi šerifovao da možeš. I Ameri šerifuju jer još mogu.

bez brige.. moći će još dugo.. dok god kina i rusija ne podmire svoje račune.. tako da.. status qou je na jedno 3-4 strane trenutno..

kolko god da su kinezi brojčano nadmoćniji, ne bi imali šanse protiv orla Namigiva

btw, usporedba nije baš direktna.. nego onak, s nekim zajedničkim elementima, metafora, vatever Belji se

18 godina
neaktivan
Kineski odgovor Googleu

Budući da kineska vlada planira naći odgovorne, sve mi je žao tih nevinih jadnika koji će biti osuđeni (kad ih napokon "nađu").

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
nixass kaže...

islam + nuklearna tehnologija??? vjerovao ili ne islam je religija kao i krscanstvo - nista manje losija niti bolja. samo sto eto kasni za krscanstvom; ne veli se bezveze da kasni ~700 godina.

btw a sta je sa Judaizam(Amerika+Izrael) + nuklearna tehnologija? zanimljivo kako nikoga ne dira sto Amerika ima pitajboga kolko nuklearnih bojnih glava spremnih na lansiranje dok kazes keks i to sve jos povezi sa njihovom bahatoscu i izigravanjem neke vojske oslobodjenja i dobis vladavinu tiranije i straha ALI NE, glavno da svijet "drhti" jer Teheran zeli nuklearnu elektranu.

Bubi kaže...

Ne valja se svadat s Kinom, da ti se ne bi nesto 'slucajno' dogodilo. Kina za deset godina ce bit na mjestu SAD-a i svi cemo ucit kineski a ne engleski.

Ja bi jos dodao i ruski (nebi imao nista protiv da ruski naucim btw)

Lion King kaže...

Polovicno si u pravu. Google je osnovan prije par godina, ali svatko ima pravo zastiti se od hackiranja.

Kina sama moze odredivati hoce li cenzurirati sadrzaj trazilica u to imaju potpuno pravo, kao sto SAD ima pravo napasti drzavu za koju "sumnjaju" da ima nuklearno oruzje.

I nemaju bas ali im nitko nista ne mozePlač

Po meni bi se trebali udruziti Iran, Kina, Rusija i Venezuela i malo stati na kraj tim Amerikancima, naravno ne silom.

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 23:10 (AA-d00d).
18 godina
AA-d00d kaže...

islam + nuklearna tehnologija??? vjerovao ili ne islam je religija kao i krscanstvo - nista manje losija niti bolja. samo sto eto kasni za krscanstvom; ne veli se bezveze da kasni ~700 godina.

vidi.. nije problem sam islam kao islam.. mentalitetom su u 13. stoljeću.. problem je što taj mentalitet iz 13. stoljeća može doć u posjed oružju iz 21. stoljeća..

i ovako su nametljivi, zamisli tek tu situaciju..

više mi se sviđa amerika i njeno širenje demokracije, makar gazili i po meni.. nego možebitno nuklearno širenje šerijata i džihada Namigiva

od dva zla biram manje.. na svakome je da prevagne koje mu zlo više odgovara.. jer očito od njega se pobjeć ne može..

mislim, nemam namjeru nikakvu raspravu vodit o tome tu na forumu jer nije mjesto, samo sam komentirao Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 23:36 (nixass).
16 godina
protjeran
Kineski odgovor Googleu

prevelika dreka se digla oko ovoga, siguran sam da ima nekakva puna zamrsenija pozadinska prica oko cega se ovi zapravo krve.

kako god ulovili se probudjeni div i sila na zalazu pa se bockaju dok ne krene zaprave

nije ona tuka einstein reko bez veze da nezna kakvim ce se oruzjem voditi treci svijetski rat ali da ce cetvrti zasigurno s prackama i kamenjem. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
nixass kaže...

vidi.. nije problem sam islam kao islam.. mentalitetom su u 13. stoljeću.. problem je što taj mentalitet iz 13. stoljeća može doć u posjed oružju iz 21. stoljeća..

više mi se sviđa amerika i njeno širenje demokracije, makar gazili i po meni.. nego možebitno nuklearno širenje šerijata i džihada Namigiva

od dva zla biram manje.. na svakome je da prevagne koje mu zlo više odgovara.. jer očito od njega se pobjeć ne može..

mislim, nemam namjeru nikakvu raspravu vodit o tome tu na forumu jer nije mjesto, samo sam komentirao Namigiva

apsolutno se slazem s dijelom da su mentalitetom u 13. stoljecu ali se ne slazem stim da su nametljivi, osjecaju se ugrozeno (i to s pravom) i pokusavaju se obraniti (ne odobravam neke od tih metoda ali razumijem)

osobno sumnjam da ce upotrijebiti nuklearno oruzje, u medijima je sve to "džihad...Alah Akbar....istrebljenje židova.... bla bla bla bla" ali iza kulisa su si svi dobri i bliski - osobno vjerujem u neke teorije zavjeraNamigiva

nekako tesko mogu zamisliti da amerika nije ono vece zlo, od nastanka su napravili vecu globalnu stetu nego džihad i širenje šerijata...btw ja nebi imao nista protiv širenja haremaCoolSmijeh

i ja samo komentiramOsmijeh, isprike za offtopic

17 godina
protjeran
Kineski odgovor Googleu-Lopov viče drži lopova!

Svatko dobronamjeran, trebao bi uskliknuti protiv ugrožavanja demokracije, slobode, zakona prava i poretka, koji isto omogućuje. Ne smijemo dopustiti da budemo obasuti žutim zvjezdicama i veličinom dalekoistočnim Zmajem, čiji branitelji, drže da su oni po svojem caru, vjerovanju i tradiciji „središte svijeta“(nešto prestrašno!).
Spoj svjetovne religije kao što je komunizam koji je skrenuo sa „putova revolucije“(u biti svi ti putovi su stranputice!), te se otvorio „nacifašističkom“ neoimperijalističkom Zapadu, te vjere drvene Kine, daje jedan od najgorih mogućih kombinacija, koje izlaze na vidljivost i na svjetlo dana, kada „stara škola“„pokapitaličenih“ komunista, jedno misli, drugo radi, treće govorim a uvijek pritom laže, bilo sebe, bilo druge.

Zbog totalitarističkog držanja tamošnje vrhuške, upravo svi korisnici Međumreže trebaju ustati u obranu slobodarskog duha, koji  omogućuje svakome, tko ima vezu na nju slobodno korištenje, te trebaju svi kozmopoliti stati hrabro pred kineska veleposlanstva, i iz svega glasa, ne štedeći glasnice se početi derati za pomoć braći u tamo dalekoj Kini, kojoj država zbog svojih neljudskih zakona, krši njihova prava na izražavanje, pa čak kada i svi podanici cara žele objesiti istog, odnosno ove „pokapitaličene“ komuniste „s ljudskim licem“ dovesti u red, a oni iz „stare škole“„bez ljudskog lica“, još ionako uvijek love militarističke fantomske Japance i pokojeg vrapca, ako je koji, nekim slučajem ostao poslije njihove antikulturne revolucije….
Fejsbukeri, tviteraši, tvirokrati, majspejaši svih boja i različnosti trebaju svojoj „surferskoj“ braći donijeti slobodu da mogu skidati besplatno nasilne igre, amoralnu glazbu i filmove. Tako da za par desetljeća i kineske djevojčice od 13 do 19 godina budu mogle vrištati na glasi i izgled „divljaka“ Elvis iz Memphisa, te tražit neku kojim slučajem zaostalu dlaku od tog „kralja“ ili pak sliniti za depresivnim Jimmom Morrisonom kojem nije trebalo ni trideset godina da ovjekovječi svoje pjevanje vlastitim primjerom, na tragu njegove pjesme:“Ovo je kraj, moj prijatelju“….
…da li možete zamisliti izbor kojeg imaju tinejđerski kineski pioniri pred sobom? Naime, oni imaju za svoje idole „stričeka“ Čeličnog, Uljanova kojem lošem stoji na glavi(barem tako kažu oni neovisni, heteroseksualni fashion gurui) ona kapa koje je po njemu dobila ime(ili barem nazivlje), argentinskog buržuja koji je izdao svoju klasu u ime besklasnog društva, loše kineske kopije vođa koje nikada do kraja nisu uspjele dohvati sunce ili karizmu Uljanova  i Čeličnog, ili pak kojeg lokalnog narodnog heroja koji je bio prvi kada je trebalo se boriti protiv mrskog okupatora do zuba naoružanog, tamo negdje na Tibetu…želim, reći da kineskoj mladeži, ups!, pardon omladini treba proširiti izbor njezinih idola, umjesto da to čini vlast, koja i danas skriva budućeg duhovnog vođu mrskog okupatora.

Ne dopustite da opet idu tenkovima na studente, jer onda nikada po toj logici ona dvojica iz garaže, ne bi izumili softver(namjerno napisane ove dvije posljednje riječi m.o.) za „tražilicu“, nego bi završili pod gusjenicama tenka koji u svojem nazivu ima slovo T i neki broj, ovisno koliko su uspjeli usavršiti isti.

Šteta što nismo uspjeli pokrstit Kinu, na vrijeme, jer onda veliki dio današnjih problema ne bi niti postojao, kao što se taj slučaj riješili u Latinskoj Americi, tako da danas tamo, nema problema, osim onog divljačkog plesa „sambe“ i nekih još stvari, nebitnih za navođenje u ovom upisu.

Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što - predsjednik i vrhovnik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman

5 8 hvala 1
16 godina
protjeran
Bubi kaže...

ovaj tvoj crni scenario odmah me je posjetio na P.K.Dickovu knjigu, mislim da se zove Covjek u visokom dvorcu u kojoj na svoj specifican nacin opisuje alternativnu sadanjost. Japanci su sa svabima dobili 2. rat tako u amera nije hit kvarcanje vec izbjeljivanje koze, kosenje ociju i gatanje iz pilecih kostiju.

preporucam svakom, ako nista da vidite sto nas cekaSmijeh

18 godina
neaktivan
RE: Kineski odgovor Googleu-Lopov viče drži lopova
Garfield-LŠ kaže...

Svatko dobronamjeran, trebao bi uskliknuti protiv ugrožavanja demokracije, slobode, zakona prava i poretka, koji isto omogućuje. Ne smijemo dopustiti da budemo obasuti žutim zvjezdicama i veličinom dalekoistočnim Zmajem, čiji branitelji, drže da su oni po svojem caru, vjerovanju i tradiciji „središte svijeta“(nešto prestrašno!)

Prava, ona čista, demokracija ne postoji odavno. Dok imas 1.5*10^9 stanovnika to jednostavno ne funkcionira.

Zasto je pogresno sto oni vjeruju da su centar svijeta? Ocito da su u krivu, znam, ali upotrijebiti izraz "prestrašno" je pretjerivanje.

Garfield-LŠ kaže...

Spoj svjetovne religije kao što je komunizam koji je skrenuo sa „putova revolucije“(u biti svi ti putovi su stranputice!), te se otvorio „nacifašističkom“ neoimperijalističkom Zapadu, te vjere drvene Kine, daje jedan od najgorih mogućih kombinacija, koje izlaze na vidljivost i na svjetlo dana, kada „stara škola“„pokapitaličenih“ komunista, jedno misli, drugo radi, treće govorim a uvijek pritom laže, bilo sebe, bilo druge.

To sve postoji u daleko vecoj mjeri i izvan Kine.

Garfield-LŠ kaže...

Fejsbukeri, tviteraši, tvirokrati, majspejaši svih boja i različnosti trebaju svojoj „surferskoj“ braći donijeti slobodu da mogu skidati besplatno nasilne igre, amoralnu glazbu i filmove.

Mislim da ce biti dovoljno samo otvoriti grupu "Sloboda kineskom narodu". Rezultat ce biti isti i to jedno debelo NIŠTA samo sto se nece tolko energije bezveze potrošiti...

Garfield-LŠ kaže...

…da li možete zamisliti izbor kojeg imaju tinejđerski kineski pioniri pred sobom?...

…želim, reći da kineskoj mladeži, ups!, pardon omladini treba proširiti izbor njezinih idola, umjesto da to čini vlast, koja i danas skriva budućeg duhovnog vođu mrskog okupatora.

Koje idole ima omladina u kvazi slobodnom svijetu?

Garfield-LŠ kaže...

Šteta što nismo uspjeli pokrstit Kinu, na vrijeme, jer onda veliki dio današnjih problema ne bi niti postojao, kao što se taj slučaj riješili u Latinskoj Americi, tako da danas tamo, nema problema, osim onog divljačkog plesa „sambe“ i nekih još stvari, nebitnih za navođenje u ovom upisu.

Da bi se je pokrstilo onda bi Bog pomogao svim tim ljudima? Neka prvo pomogne ovima koji vec jesu pokršteniBelji se

Spajat religiju i vlast = loša ideja (ima dosta primjera zasto je to lose)

Ovo ce sad ispasti da branim Kinu (u nekoj mjeri i da) ali ovaj post je isao malo previše u krajnost i samo sam htio reci da i nije bas tako. Nisam pobornik ni Zapada ni Istoka, vjerovatno sam nesvrstanSmijeh

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 0:26 (AA-d00d).
16 godina
protjeran
AA-d00d kaže...
Garfield-LŠ kaže...

…da li možete zamisliti izbor kojeg imaju tinejđerski kineski pioniri pred sobom?...

…želim, reći da kineskoj mladeži, ups!, pardon omladini treba proširiti izbor njezinih idola, umjesto da to čini vlast, koja i danas skriva budućeg duhovnog vođu mrskog okupatora.

Koje idole ima omladina u kvazi slobodnom svijetu?

u usporedi s lady gagom, paris hilton, simonicom, onim ljigavim ronaldom... staljin lenjin i drugovi su san svih snovaOsmijeh

18 godina
neaktivan
dado8 kaže...

u usporedi s lady gagom, paris hilton, simonicom, onim ljigavim ronaldom... staljin lenjin i drugovi su san svih snovaOsmijeh

e majke mi odselio bi se odmah u Kinu da mogu, slusao bi radnicke parole i gledao vojne parade samo da ne moram slusati i gledati smeće o Gotovčevima, Lady Gaga, Severini, HTZ-u, Super Talentu, anoreksicnim manekenkama itd itd (lista je beskonacna) jer fakat to ne mogu izbjeci. Ubiti se ne zelim jer ipak kolko-tolko cijenim svoj životPlač

18 godina
neaktivan
nixass kaže...
AA-d00d kaže...

više mi se sviđa amerika i njeno širenje demokracije, makar gazili i po meni.. nego možebitno nuklearno širenje šerijata i džihadaNamigiva

Ha Ha, koje budalaštine i šuplje priče.

Što volim čitati nebuloze ovih nadobudnih prikrivenih mrzitelja koji zapravo i nemaju svoj lični stav temeljen na nekoj stvarnoj činjenici ili realnom iskustvu, nego furaju stereotipne priče koje su čuli, pročitali i vidjeli na medijima. Islamofobija na djelu i ispiranje mozga. 

Prisjeti se tko je prvi bacio atomske bombe u istoriji i pod kojim uslovima. Možemo se samo zahvaljivati nekoj višoj sili što "islamski teroristi" kasne za sveprisutnom licemjernom "demokracijom" Amerike i njihovih patronata.

Jake mi i napredne demokracije koja je nastala na krvavom otetom tlu, robovlasništvu, njegovala rasizam i segregaciju.

Pajdo moj ti bi radije pojeo američko govno umotano u celofan, nego ljudski pružio ruku i dao priliku da realno upoznaš nekoga koga po  predrasudama nazivaš  "mulcem sa mentalitetom u 13. stoljeću".

Tvoj post je prvi u temi i odmah postavljaš temelje za svađu i trollanje uvlačući u priču nekoga tko nema veze sa člankom.

It's good to be smart - It's smarter to be good
18 godina
neaktivan
Kineski odgovor Googleu

zaista svijet nije crno - bijel. sjetimo se nepotrebnog i pretjranog bombardiranja dresdena već pri kraju rata, koji nije imao nikakovi vojni značaj, nego je poslužio kao demonstriranje moći zapada staljinu. google nije sasvim dobar, niti je kina sasvim loša. it's all about the money.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

apsolutno se slazem s dijelom da su mentalitetom u 13. stoljecu ali se ne slazem stim da su nametljivi, osjecaju se ugrozeno (i to s pravom) i pokusavaju se obraniti (ne odobravam neke od tih metoda ali razumijem)

ne vidim čemu potreba za generaliziranjem na osnovu par država koje imaju svoju viziju Kurana...........uzmi za primjer Dubai gdje je "savršeno" kršćanstvo u debeloj manjili a "blažene" američke demokracije i njezinih propovjednika ima ispod 0.5% a s druge strane islamski mentalitet 13 stoljeća je stotinama godina bio debelo ispred zapadnog svijeta

kod mene normalno radi.....
17 godina
Kineski odgovor Googleu

Čuj ti brijače, pa kakve veze ova tema ima s člankom?

Nek se moderator probudi i ugasi ovo, boli me dupe za nuklearke, iran, kuran, dresden, kinu i tuđa promišljanja o bitku, postanku i religiji.

Držite se teme!!

0 1 hvala 0
17 godina
Kineski odgovor Googleu

Ne znam kamo je krenula ova rasprava.

Jedan kaže da islamski fundamentalisti žive u "13. stoljeću". Ne žive li i kršćanski fundamentalisti u istoj toj dalekoj prošlosti? Vatikan je još u srednjem vijeku. Sveta gora Atos isto tako. Sad će netko reći da oni ne žele doći do nuklearnog oružja. Pitanje je što bi bilo da im se država prostire dalje no što pogled seže. S druge strane, Vatikanu, recimo, ni ne treba nuklearno oružje, kad su si osigurali masne prihode za zaluđivanje naroda u (skoro) svim zemljama gdje žive katolici.

Drugi kaže kako Kina ne valja, a SAD valja. Treći da je Kina veće zlo od SAD-a. Četvrti da je obratno. To je sloboda izražavanja, a ne oni palčevi gore i dolje ovdje uopće ne pristaju. Pitanje je tko je od vas ikad bio ili pokušao ići u SAD ili Kinu? Tko je barem razgovarao s pravim Amerom ili Kinezom iz Narodne Republike Kine (za usporedbu, valjalo bi i s onima iz tzv. "Republike Kine")? Prvo bi zaključio da je njihov način razmišljanja sušta suprotnost našem (bilo evropskom, bilo balkanskom). Da vam Amer utjera svoj način života bilo bi vam jednako, ako ne i gore, od onoga što bi vam Kinez utjerao. I jedni i drugi tvrde da poštuju ljudska prava, a i jedni i drugi ih krše. Kinezi možda sputavaju slobodu izražavanja, a Ameri vam krše pravo na život (uskraćivanjem liječenja) i na rad (tamo se otkazi sasvim uobičajeno dijele i kad nema krize). I jedno i drugo su ljudska prava.

Po mom osobnom mišljenju, radije bih prešutio dvije-tri riječi, ali da znam da me neće izbaciti iz bolnice naglavačke ako nemam bjanko-ček u džepu i lovu na računu i da znam da me neće izbaciti s posla, ako ne napravim neko veliko sr... S obzirom da znam, što je i normalno, da neki misle da je bolje i krepati od gladi, ali moći vikati na ulici što te volja (to ne znači i stvarnu mogućnost promjene nečega!), najbolje je rješenje da u svijetu postoji 4-5 velesila i njihovih dominiona i da svatko živi tamo i u onim uvjetima u kojima se najbolje osjeća.

Još su stari Rimljani govorili "ubi bene, ibi patria".

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.2.2010 9:13 (BMT).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
redrum781 kaže...

Čuj ti brijače, pa kakve veze ova tema ima s člankom?

Nek se moderator probudi i ugasi ovo, boli me dupe za nuklearke, iran, kuran, dresden, kinu i tuđa promišljanja o bitku, postanku i religiji.

Držite se teme!!

taman kad sam mislil da sam se na pet minuta maknul od IT ekstremista evo tebe :P

kava?

ps-sorry na OT

kod mene normalno radi.....
18 godina
neaktivan
Kineski odgovor Googleu

Hm..    Kina radi što god poželi. Jednostavno su preveliki pa im niti največe korporacije na svijetu ništa ne mogu.

Kroz nekoliko godina ta će se prednost samo povečavati i onda nam ostaje za vidjeti kakve su im pretenzije i na koju stranu Neodlučan

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
cekpi kaže...

ne vidim čemu potreba za generaliziranjem na osnovu par država koje imaju svoju viziju Kurana...........uzmi za primjer Dubai gdje je "savršeno" kršćanstvo u debeloj manjili a "blažene" američke demokracije i njezinih propovjednika ima ispod 0.5% a s druge strane islamski mentalitet 13 stoljeća je stotinama godina bio debelo ispred zapadnog svijeta

Ma nisam generalizirao, posto smo poceli indirektno pricati o islamskim teroristima onda sam mislio na njihov mentalitet.

Kad bih vec isao vrijedjati neku vjeru onda bi Islam bio na zadnjem mjestu jer imam vece veze sa Islamom nego sto vjerovatno mislisNamigiva

18 godina
neaktivan
nixass kaže...

Bio sam umoran kao pas pa sam površno čitao temu, te mi je zato ovo boldano i promaklo.

nixass - kad već imaš internet i pišeš komentare koji nemaju veze sa istinom, te voliš pametovati preporučio bih ti da internet nekada i racionalno iskoristiš za izobrazbu.

Arapi su ti daleko, ali imaš net pa malo prošvrljaj o njihovoj kulturi, religiji i istorijskom značaju tih " islamskih fanatika i terorista".

Preporučio bih ti jedan link na kojem možeš vidjeti kako su ti "fanatični teroristi" doprinijeli ljudskom napretku, a mnoge izume, ideje i ostale stvari koje su potekle od njih skoro svakodnevno koristiš  na ovaj ili onaj način, te ih prihvaćaš zdravo za gotovo neznajući neke činjenice o tome.

Samo rezimiranje i nabrajanje: prvi koji su higijenu stavili na veoma važno mjesto u svakodnevnom životu, izum sapuna, četkice za zube, šminka, mirisi itd. izum kanalizacija itd. dok je su europske metropole grcale u svojim srmadovima i prljavštini; mnogobrojni izumi i otkrića u medicini, operacijama, prvi centri i poljske improvizirane bolnice i centri za liječenje itd; mnoga tehnička i druga otkrića; otkrića i ideje u arhitekturi; otkrića svjetskih regija koja sežu mnogo prije Columba i Vasca, Galilea, kartografije  itd.

Sve ovo možeš pronaći lijepo napisano i sortirano, te oku ugodno na stranici http://www.1001inventions.com/

cekpi kaže...
AA-d00d kaže...

Vidi se da ima ljudi koji nisu spavali na časovima povijesti i kojima je ona i bila donekle interesantna. Cekpi  - fino rečeno.

It's good to be smart - It's smarter to be good
16 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

Hm..    Kina radi što god poželi. Jednostavno su preveliki pa im niti največe korporacije na svijetu ništa ne mogu.

Kroz nekoliko godina ta će se prednost samo povečavati i onda nam ostaje za vidjeti kakve su im pretenzije i na koju stranu Neodlučan

Kina ima ogromni potencijal ali ako zeli postati svjetska velesila tek treba proci pretvorbu kakva je svojevremeno uspijela recimo Japanu.

Znaci s masovne hiper produkcije jeftine i kvalitetom nekonkurentne klonovske robe na proizvodnju koja se bazira na znanju, r&d-u, originalnim idejama, patentima i zastiti intelektualnih prava.

Cijeli taj proces po meni trazi politcki sustav koji je orijentiran na pojedinca a ne na kolektiv te pune gradjanske slobode koje omogucuju inovativnost kreativnost...

Sve to danas nije znakovito za Kinu i danas su nista drugo doli svjetski sastavljacki pogon megakompanijama zbog jeftine i "kvalitetne" radne snage.

Postoji sasvim realan scenario u kojem bi sutra tim kompanije moglo nesto (iz xy razloga) prevagnut da cijelu tu proizvodnju presele negdje drugdje - recimo Indiju.

Pitanje je sta ce onda bit s tom "velesilom"? Slom, glad, revolucija, promijena rezima...ne daj boze rat? - ostaje da vidimo

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 16:15 (dado8).
18 godina
boxer kaže...

Bio sam umoran kao pas pa sam površno čitao temu, te mi je zato ovo boldano i promaklo.

nixass - kad već imaš internet i pišeš komentare koji nemaju veze sa istinom, te voliš pametovati preporučio bih ti da internet nekada i racionalno iskoristiš za izobrazbu.

Arapi su ti daleko, ali imaš net pa malo prošvrljaj o njihovoj kulturi, religiji i istorijskom značaju tih " islamskih fanatika i terorista".

Preporučio bih ti jedan link na kojem možeš vidjeti kako su ti "fanatični teroristi" doprinijeli ljudskom napretku, a mnoge izume, ideje i ostale stvari koje su potekle od njih skoro svakodnevno koristiš  na ovaj ili onaj način, te ih prihvaćaš zdravo za gotovo neznajući neke činjenice o tome.

kakve veze povijest i dosezi u povijesti imaju sa sadašnjošću? ama baš nikakve.. i ameri su nekoć bili miroljubivi, pa sad šerifuju po svijetu.. i japan je bio agresor u drugom svjetskom ratu pa ih se danas ne pljuje ko naciju nego se veliča njihov nevjerojatan razvoj nakon katastrofe koje su doživjeli nakon tih nemilih događaja..

čak si i ja ko musliman poslije velike nužde operem "sanitarni čvor" pa mi to ne popravlja sliku o nekome u životu.. kad postanu sekularna država (a neće tak skoro), tek tada se može očekivat neki korak naprijed s pameću..

otišli ste vrit s temom Poljubac odustajem jer, priznajem, i ja sam malo odvritio Nevinašce

i još samo da podijelim jedan link..

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 15:31 (nixass).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice