jQuery i tome slično

poruka: 16
|
čitano: 1.990
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "jQuery i tome slično".
17 godina
jQuery i tome slično

Fino Domagoj... Uvijek si na nekim konferencijama, fin ambijent i hrana...Cool

I kad si već tamo, kaži im da nitko neće da koristi jquery 1.4 jer zauzima 125kb, a 1.3, 55kb. Malo optimizacije i malo olakšanja, ne bi loše bilo. Ili nemoj ništa pitat, ali ostavi krišku pizze.Belji se

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: jQuery i tome slično
Smooth Operator kaže...

I kad si već tamo, kaži im da nitko neće da koristi jquery 1.4 jer zauzima 125kb, a 1.3, 55kb. Malo optimizacije i malo olakšanja, ne bi loše bilo.

1.4 -> 72KB

1.3 -> 56KB

Razlika postoji, ali je daleko manja od ovoga što ti tvrdiš.

17 godina
svakak kaže...

1.4 -> 72KB

1.3 -> 56KB

Razlika postoji, ali je daleko manja od ovoga što ti tvrdiš.

Sorry, my bad, neznam na šta sam mislio kad sam pisao...

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...
17 godina
neaktivan
jQuery i tome slično

JQuery je spor do boli. Razlog je što je loše napisan: testirali su ga na najmanjim mogućim stranicama, a brzina se testira uvijek na što većim stranicama da se lakše uoči problem koji će korisnika sa slabijim računalom i većom stranicom itekako iritirati do neupotrebljivosti tehnologije. Npr. listu od 1000 objekata ne smije se pretraživati 1 po 1 brojeći od 1 do 1000, nego pametnijim algoritmom tipa hashtable i sličnim metodama, često korištenim kod baza podataka i dot.net kolekcija.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ne kuzim sgo je mala a sto velika stranica
niti opasku o kolekcijama. mislis nakon sto se odabere neki key da pronadje value
i sto uopce radi 1000 stavki na klijentu
17 godina
Keso kaže...

JQuery je spor do boli. Razlog je što je loše napisan: testirali su ga na najmanjim mogućim stranicama, a brzina se testira uvijek na što većim stranicama da se lakše uoči problem koji će korisnika sa slabijim računalom i većom stranicom itekako iritirati do neupotrebljivosti tehnologije. Npr. listu od 1000 objekata ne smije se pretraživati 1 po 1 brojeći od 1 do 1000, nego pametnijim algoritmom tipa hashtable i sličnim metodama, često korištenim kod baza podataka i dot.net kolekcija.

Dobro, ali stranice sve više i teže minimalizmu i jednostavnosti, te ljepoti i atrakciji. Neki učitaju 3 slike, i 3 rečenice, a ode 500kb, ako me razumješ.... Sad 1000 objekata(pod tim mislim slika i jquery efekata) nije nešto na što bi volio nabasati na stranici. To je nekako iz 2000-tih stranice.

veljac99 kaže...
ne kuzim sgo je mala a sto velika stranica
niti opasku o kolekcijama. mislis nakon sto se odabere neki key da pronadje value
i sto uopce radi 1000 stavki na klijentu

šta key value, ti si ili nešto pomješao, ili šta?! Jel ti misliš na registry? Šta?

17 godina
jQuery i tome slično

Smooth imas packed verziju jQuery-a koja je znatno manja od development verzije...

Druga stvar... pretraga 1000 objekata? Sta ti radis sa tim? Ako imas 1000 objekata kojima pristupas putem jQuery-a koliko imas ostalih objekata? WTF?

EDIT: jQuery spor? Na cemu ga vi vrtite?

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 9:27 (tnakir).

1 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Smooth imas packed verziju jQuery-a koja je znatno manja od development verzije...

Druga stvar... pretraga 1000 objekata? Sta ti radis sa tim? Ako imas 1000 objekata kojima pristupas putem jQuery-a koliko imas ostalih objekata? WTF?

Da vjerojatno mi je ostalo u sjećanju nešto tako, kad sam pogledao maloprije, bio je .min 72kb. Ne kažem da je spor, samo da je malo povelik, ali nije ni to, kad sam bio u krivu što se tiče veličine.

17 godina
Smooth Operator kaže...
tnakir kaže...

Da vjerojatno mi je ostalo u sjećanju nešto tako, kad sam pogledao maloprije, bio je .min 72kb. Ne kažem da je spor, samo da je malo povelik, ali nije ni to, kad sam bio u krivu što se tiče veličine.

Pa i da je 100kB to nije puno... ako imas recimo prosjek DL od 2Mbps ne treba ti ni desetinka sekunde da to povuce (a vjerovatno browser i cachira sam library, nisam siguran). Kad uzmes u obzir da neki stavljaju slike od pola megabajta i vise onda ovo stvarno nije nikakav problem... S obzirom koliko sam framework nudi i koliko vremena stedi mozemo samo skinuti kapu deckima koji su ga kucali...

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Poanta brzine nekog JS frameworka nije u tome da se vrti na najbrzoj mogucoj masini i da na njoj postize super rezultate. JS framework bi trebao postizati dobre rezultate prije svega na - sporim masinama (mobiteli tek nadolaze). Brze masine ionako to odrade tako da je konacna razlika nezamjetna (s obzirom na npr. cisti DOM), dok se kod sporijih masina (i mobitela) to primjeti.

I btw, i ja sam imao 1000 objekata i Jquery se zablesirao na tolikoj kolicini.

17 godina
jQuery i tome slično

Neznam šta vi vrtite sa 1000 objekata(ako netko tu ne misli na selector koji mora raditi između 1000 elementa), radio sam "js only" web stranice sa jquery-em i nikad, ama baš nikad nije bilo problema. jquery je super alatka, koja radi brže od većine ostalih "popularnih" framework-a

http://mootools.net/slickspeed/

JS nije napravljen za obradu velike količine podataka, za to se koristi server i podaci se prikazuju pomoću neke vrste straničenja. JS je samo dodatak za vizualnu i laganu DOM manipulaciju i ostalih sitnica koje se preko HTML-a ne mogu.

Po meni 1000 objekta nema šta raditi u JS-u. To je jednostavno loša arhitektura aplikacije. Koliko samo treba da se tih 1000 objekta učita.

P.S. Ako netko pod "objekte" smatra "HTML elemente" (div, a , p ...),  tu sam radio i sa više od 1000 html elemenata i selector u jquery-u nikad nije zakazao (od verzije 1.2 ga koristim), neznam o čemu vi to...

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2010 14:57 (dado2202).

1 0 hvala 0
17 godina
jQuery i tome slično

Nije ni meni jasno cemu 1000 objekata...

Tu ocito nije problem u jQueriju nego u aplikaciji :)

1000 HTML objekata (p, div, a...) je takodjer puno...

Pa tu imas 100 str koda :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
jQuery i tome slično

Na stranici koju koriste za test (u linku koji sam dao) ima preko 1000 elemenata, pa nisam vidio da im se jquery nešto ubijao, jedino Dojo je imao neke probleme, svi ostali frameworkovi su radili dobro i brzo (iako dok je Dojo radio dobro, je radio najbrže)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Neznam šta vi vrtite sa 1000 objekata...

Webgrid od 33 stupca (recimo da je svaki da u mjesecu jedan stupac + nekoliko dodatnih stupaca), i mizernih 33 retka čine 1000 elemenata (polja). Da ne govorim kako se ponaša sa više redaka, recimo 45. A tehnika traženja nije ništa pametnija od "broji od 1 do 1000", odnosno ima 1000 prolaza petlje po jednom pretraživanju, što je sramota uz danas dostupne algoritme koji to mogu proći u manje od 10 prolaza petlje (npr. binarno pretraživanje).

17 godina
jQuery i tome slično

Eto sam si si odgovorio...

neznam zasto sa javom prolaziti po tabeli ako za to imas server side programming... hmmm... valjda ti znas zasto :)

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
btw 1000 objekata nije 30 dana po kolonama, puta 33 retka.
objekt je bar 1 red. recimo stavka na racunu
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice