U drzavi u kojoj je 320 000 nezaposlenih ljudi , u kojoj je minimalac 2400 kn internet veeza medju najskupljima i najsporijima u europi,
ovo govno (josipović) hoce da placamo filmove i pjesme koje da nemamo para u realnosti nebi ni gledali i samo to ,bili bi svakim danom
malo izvan drustva na globalnoj razini koje prati sve ,bili bi blizi balkanu kojeg smo dio.
I sve to pod geslom ekonomskog rasta,ma da istina je "internet piratstvo je krivo za ovo stanje u drzavi" a ne ti koji si na tronu ove
sve jadnije drzave , o ljudi bas smo postali OVCE...
Ako nemas novca onda nemoj ni gledati. Isto tako neces kupiti auto, ako nemas novca. Takva je stvar i sa intelektualnim vlasnistvom.
No ovdje nije problem sto se Josipovic protivi piratstvu. Problem je sto podrzava ACTU, glupi sporazum koji se krsi sa osnovnim ljudskim pravima.Pogledajte u ovome postu bizarne slucajeve djelovanja RIAA-a i MPAA-e. ACTA ce im to jos olaksati.

.Narucio gradevinsku firmu i naprave mu oni kucu koja se sad njemu nesvida i on to nece platit.Zbog njega covjeku propadne firma i tog covjeka ne stiti nikakav zakon nego ga Jacques jos tuzi.I to je u redu, to je Hrvatska.E sad Jacques snimi smece od pjesme koja se stalno vrti na radiu(najveca smeca se najvise pustaju,vecina radio postaja je postalo top 20 i to se vrti dan i noc) i on ima pravo za to dobiti naknadu za intelektualno vlasnistvo.Zasto ta kuca nebi bila intelektualno vlasnistvo covjeka koji ju je projektirao,zidara koji ju je zidao,krovopokrivaca,parketara...Zasto taj covjek nebi mogao da smo svi jednaki pred zakonom kupit Jacquesov najnoviji album i onda ga na tuzit da su mu pjesme smece i dobit neku novcanu nadoknadu.Ja sam za to da se autorska prava,intelektualno vlasnistvo i patenti ukinu ili da vrijede neko odredeno vremensko razdoblje,a po isteku tog roka da se smatraju kao opce dobro.Svaki dan u novinama tuzbe za krsenje patenata(Apple,Samsung,Rambus...),a nekima je to postalo najveci izvor prihoda.Suprotni primjer od toga je Microsoft kojem je piratstvo jedan od nacina borbe protiv Linuxa.Ja sam protiv piratstva,ali ovo je nesto stoto,ovo je zadiranje u privatnost i nacin da kontroliraju ljude.