Baš se pitam kako će M$ izaći sa tržištem u kojem će u bliskoj budućnosti najvjerojatnije 40% svih računala biti netbook PC... Imam osjećaj da će biti podosta odpuštanja i da će biti samo minimalni updateovi OS-ova kako bi se snizili troškovi.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
vauuuuu super OS ...moguće čak tri aplikacije pokrenit istodobno ... znači win explorer, antivirus i firewall ... i to je to.
Po meni je bolja opcija ostati na XP-u na netbook-u nego imati ''okoljacenu'' verziju win7,
sad ne znam kako bi se ponašala full verzija, ali u buducnosti namjeravam to provjeriti
Windows Starter je pravo djubre.
Kod nas u MKD je T-Home sa svojim kompjuterima imao Windows Starter (XP i Vista) i ogranicenja koja ima Starter su pravi uzas. Max 3 pokrenuta programa, golem broj aplikacija se cudno ponasaju, slaba konfugurabilnos OS-a, u svakom slucaju kao da te prisiljavaju da formatiras kompjuter i kupis malo bolju verziju OS-a.
Mislim da bi Windows Starter trebao biti besplatna alternativa normalnog Windows OS-a, zato sto je Ubuntu za Starter OS kao Mercedes vs Yugo.
Ajmo drukat za android :D
Jeftini Windowsi XP za netbookove
Hmmmm, nešto mi čudan naslov. Možda bi bio bolji "Windows 7 Starter za netbookove" ili sl.
Naxeeme evo ti prilike da "popljuješ" Iveta Grbića, kao što si mene radi ove rečenice:
Očekuje se da će se Windowsi 7 Starter na (najjeftinijiim) netbookovima ponašati znatno bolje nego Vista (zbog manjih hardverskih zahtjeva)

'zbunjuje me' tvrdnja da se M$ niskom cijenom (15$) izborio za poziciju na netbookovima.
-zar besplatno nije jeftinije? Linux? 
'zbunjuje me' tvrdnja da se M$ niskom cijenom (15$) izborio za poziciju na netbookovima.
Predlažem M$-u da napravi Windowse koji će raditi samo ako imaš Internet i da se za korištenje Windows-a plaća pretplata kao za World of Warcraft. Ono, platiš 200kn pa koristiš 6 mjeseci i slično. Zar to ne bi bilo super? Naravno, minimalni zahtjevi bi bila barem 8GB memorije i nešto u rangu GTX 295 ili jače te 1GBps mreža jer u protivnom bi ti user experience bio vrlo loš.
;)
Ma ovaj limit od pokrenute 3 aplikacije trebali bi povečati na barem 10 ili potpuno ukloniti. Ovako ga mogu samo besplatno dijeliti.
Jeftini Windowsi XP za netbookove
Hmmmm, nešto mi čudan naslov. Možda bi bio bolji "Windows 7 Starter za netbookove" ili sl.
Naxeeme evo ti prilike da "popljuješ" Iveta Grbića, kao što si mene radi ove rečenice:
Očekuje se da će se Windowsi 7 Starter na (najjeftinijiim) netbookovima ponašati znatno bolje nego Vista (zbog manjih hardverskih zahtjeva)

(naučio lekciju).
Dobro, svejedno ću ti odgovoriti ono što bih ti odgovorio i da si "nasjeo": Windowsi 7 su samo još jedan produkt Microsoftove lihvarske poslovne politike i dobrog marketinškog plana. Praktički su Vista koju su našminkali i dali novi name-tag a, a praktički s featurima toliko "novima" kakve je XP dobio u obliku SP2. Ista stvar je trebao biti i SP2 za Vistu, ali iz jasnih marketinških razloga nužno je SP2 za Vistu prodati kao novi OS.
Windows 7 kernel ne donosi nikakve bitne i drastične pomake u odnosu na Vistin. Da su htjeli, mogli su i Vistu prilagoditi na isti način, ali to nema smisla jer je Vista marketinški mrtva.
Dobro, svejedno ću ti odgovoriti ono što bih ti odgovorio i da si "nasjeo": Windowsi 7 su samo još jedan produkt Microsoftove lihvarske poslovne politike i dobrog marketinškog plana. Praktički su Vista koju su našminkali i dali novi name-tag a, a praktički s featurima toliko "novima" kakve je XP dobio u obliku SP2. Ista stvar je trebao biti i SP2 za Vistu, ali iz jasnih marketinških razloga nužno je SP2 za Vistu prodati kao novi OS.
Windows 7 kernel ne donosi nikakve bitne i drastične pomake u odnosu na Vistin. Da su htjeli, mogli su i Vistu prilagoditi na isti način, ali to nema smisla jer je Vista marketinški mrtva.