Jeftini Windowsi XP za netbookove

poruka: 19
|
čitano: 2.336
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jeftini Windowsi XP za netbookove".
18 godina
protjeran

Baš se pitam kako će M$ izaći sa tržištem u kojem će u bliskoj budućnosti najvjerojatnije 40% svih računala biti netbook PC... Imam osjećaj da će biti podosta odpuštanja i da će biti samo minimalni updateovi OS-ova kako bi se snizili troškovi.

0 0 hvala 0
18 godina

vauuuuu super OS ...moguće čak tri aplikacije pokrenit istodobno ... znači win explorer, antivirus i firewall ... i to je to.

ja sam se zaljubio ... http://www.elivecd.org/

0 0 hvala 0
17 godina

Po meni je bolja opcija ostati na XP-u na netbook-u nego imati ''okoljacenu'' verziju win7,

sad ne znam kako bi se ponašala full verzija, ali u buducnosti namjeravam to provjeritiNamigiva

Q6600 OC @ 3.0Ghz, 4GB 1066Mhz Corsair, HD4870 512MB OC 790 1000, Gigabyte EP35-DS3, TT Soprano, Logitech Wave + MX 518, Z-4 MSI Wind U90x : Atom 1.6Ghz, 1Gb DDRII, Intel® 945GS, 80 GB, XP home
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Windows Starter je pravo djubre.

Kod nas u MKD je T-Home sa svojim kompjuterima imao Windows Starter (XP i Vista) i ogranicenja koja ima Starter su pravi uzas. Max 3 pokrenuta programa, golem broj aplikacija se cudno ponasaju, slaba konfugurabilnos OS-a, u svakom slucaju kao da te prisiljavaju da formatiras kompjuter i kupis malo bolju verziju OS-a.

Mislim da bi Windows Starter trebao biti besplatna alternativa normalnog Windows OS-a, zato sto je Ubuntu za Starter OS kao Mercedes vs Yugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Ajmo drukat za android :D

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Hmmmm, nešto mi čudan naslov. Možda bi bio bolji "Windows 7 Starter za netbookove" ili sl.

Naxeeme evo ti prilike da "popljuješ" Iveta Grbića, kao što si mene radi ove rečenice:

Očekuje se da će se Windowsi 7 Starter na (najjeftinijiim) netbookovima ponašati znatno bolje nego Vista (zbog manjih hardverskih zahtjeva)

Smijeh

http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=userpage&teamnum=137516&username=Bug_Me_Knot

0 0 hvala 0
17 godina

'zbunjuje me' tvrdnja da se M$ niskom cijenom (15$) izborio za poziciju na netbookovima.

-zar besplatno nije jeftinije? Linux? Bogataš

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Jeftini Windowsi XP za netbookove
ihush kaže...

'zbunjuje me' tvrdnja da se M$ niskom cijenom (15$) izborio za poziciju na netbookovima.

Stvar je vrlo jednostavna, ljudi su navikli na Windows, ima gomila aplikacija koje znaju (ima i za Linux ali ih ne znaju), lakši je za upotrebu (ma koliko Linuxaši pričali suprotno)... a 15$ nije puno.
18 godina
Pero1234 kaže...
ihush kaže...

Stvar je vrlo jednostavna, ljudi su navikli na Windows, ima gomila aplikacija koje znaju (ima i za Linux ali ih ne znaju), lakši je za upotrebu (ma koliko Linuxaši pričali suprotno)... a 15$ nije puno.

15 $ za OS koji istovremeno može vrtit 3 aplikacije ... previše preskupo. mislim da ne bi prošlo ni da oni meni daju 15 $ da ga koristim
ja sam se zaljubio ... http://www.elivecd.org/
18 godina

Predlažem M$-u da napravi Windowse koji će raditi samo ako imaš Internet i da se za korištenje Windows-a plaća pretplata kao za World of Warcraft. Ono, platiš 200kn pa koristiš 6 mjeseci i slično. Zar to ne bi bilo super? Naravno, minimalni zahtjevi bi bila barem 8GB memorije i nešto u rangu GTX 295 ili jače te 1GBps mreža jer u protivnom bi ti user experience bio vrlo loš.

;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bit će bolje imati Android ili Intelov moblin (koji je još u razvoju) i ne komplicirati sa tim windowsima.

17 godina

Ma ovaj limit od pokrenute 3 aplikacije trebali bi povečati na barem 10 ili potpuno ukloniti. Ovako ga mogu samo besplatno dijeliti.

Sometime the best defense is to attack!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Bug Me Knot kaže...

Hmmmm, nešto mi čudan naslov. Možda bi bio bolji "Windows 7 Starter za netbookove" ili sl.

Naxeeme evo ti prilike da "popljuješ" Iveta Grbića, kao što si mene radi ove rečenice:

Očekuje se da će se Windowsi 7 Starter na (najjeftinijiim) netbookovima ponašati znatno bolje nego Vista (zbog manjih hardverskih zahtjeva)

Smijeh

Ja i dalje ne mislim da W7 ima manje hardverske zahtjeve. Kernel je skoro pa isti (potvrđeno, dokazano i priznato od čelnih ljudi koji ga razvijaju) i ne vidim kako, osim trikovima, W7 može biti manje zahtjevan od Viste. - Da, može se limitirati "3 programa paralelno" (LOL, jer ja ih imam 30-tak najmanje), srezati sučelje, isključiti sve servise osim onih barebone, isključiti napredne mogućnosti keširanja memorije i sl. Naravno da u tom slučaju W7 ima "manje zahtjeve"; kutija puna stvari uvijek je teža od prazne ili one koju zatvoriš nakon 3.
Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
17 godina
protjeran
naxeem kaže...
Ja i dalje ne mislim da W7 ima manje hardverske zahtjeve. Kernel je skoro pa isti (potvrđeno, dokazano i priznato od čelnih ljudi koji ga razvijaju) i ne vidim kako, osim trikovima, W7 može biti manje zahtjevan od Viste. - Da, može se limitirati "3 programa paralelno" (LOL, jer ja ih imam 30-tak najmanje), srezati sučelje, isključiti sve servise osim onih barebone, isključiti napredne mogućnosti keširanja memorije i sl. Naravno da u tom slučaju W7 ima "manje zahtjeve"; kutija puna stvari uvijek je teža od prazne ili one koju zatvoriš nakon 3.
 LOOOOOL!!!!
http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=userpage&teamnum=137516&username=Bug_Me_Knot
18 godina
neaktivan
Bug Me Knot kaže...
 LOOOOOL!!!!
Ako se potrudiš, možda komentiraš i štogod suvisloga... 
17 godina
protjeran
naxeem kaže...
Bug Me Knot kaže...
 LOOOOOL!!!!
Ako se potrudiš, možda komentiraš i štogod suvisloga... 
 E, neću više nasjest. Smijeh (naučio lekciju). Smijeh 
18 godina
neaktivan

Dobro, svejedno ću ti odgovoriti ono što bih ti odgovorio i da si "nasjeo": Windowsi 7 su samo još jedan produkt Microsoftove lihvarske poslovne politike i dobrog marketinškog plana. Praktički su Vista koju su našminkali i dali novi name-tag a, a praktički s featurima toliko "novima" kakve je XP dobio u obliku SP2. Ista stvar je trebao biti i SP2 za Vistu, ali iz jasnih marketinških razloga nužno je SP2 za Vistu prodati kao novi OS.

Windows 7 kernel ne donosi nikakve bitne i drastične pomake u odnosu na Vistin. Da su htjeli, mogli su i Vistu prilagoditi na isti način, ali to nema smisla jer je Vista marketinški mrtva.

18 godina
naxeem kaže...

Dobro, svejedno ću ti odgovoriti ono što bih ti odgovorio i da si "nasjeo": Windowsi 7 su samo još jedan produkt Microsoftove lihvarske poslovne politike i dobrog marketinškog plana. Praktički su Vista koju su našminkali i dali novi name-tag a, a praktički s featurima toliko "novima" kakve je XP dobio u obliku SP2. Ista stvar je trebao biti i SP2 za Vistu, ali iz jasnih marketinških razloga nužno je SP2 za Vistu prodati kao novi OS.

Windows 7 kernel ne donosi nikakve bitne i drastične pomake u odnosu na Vistin. Da su htjeli, mogli su i Vistu prilagoditi na isti način, ali to nema smisla jer je Vista marketinški mrtva.

Potpuno se slazem. Ima nekih dobrih stvari u Win7 ali nije to nista novo. Sporedite sa razlikama Win98->Win2000  ili Win2000->Win XP ili Win XP->Win Vista.
Citao sam neki napis o Windows Starter. Neki M$ placenik. Kaze da nije problem limit od 3 programa, zato sto on moze da otvori mnogo TABOVA u Internet Explorer ili Firefox, isto tako moze da otvori mnogo Word dokumenata itd itd.
Windows Starter je definiran kao produkt za "Emerging Markets" ili India, Afrika i ostale siromasne zemje.
17 godina
hrvooje kaže...
Pero1234 kaže...
ihush kaže...

15 $ za OS koji istovremeno može vrtit 3 aplikacije ... previše preskupo. mislim da ne bi prošlo ni da oni meni daju 15 $ da ga koristim
 Druga stvar što 90% korisnika koji kupuju netbookove znaju samo pokrenit internet explorer i iz njega sve rade, a bar 60% korisnika Windowsa ni nema pojma da se  može uopće pokrenuti više od jednog programa tako da za većinu polulacije to sa tri programa nije uopće ograničenje... Nemoj sve po sebi računati.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice