Ivy Bridge na istom socketu

poruka: 127
|
čitano: 48.642
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ivy Bridge na istom socketu".
16 godina
neaktivan
RE: Ivy Bridge na istom socketu
Egregični kaže...

Ovdje su službeni godišnji rezultati unazad tri godine: http://www.intc.com/intelAR2009/mda/operations/client_group/index.html; za sve tri godine udio je oko 25%. SSD-i tu ne spadaju, a pročitaj i intelove komentare na istoj stranici.

Pogledaj ovo, skrolaj dolje i pri dnu naci ces Intel corporation supplemental operating group results. Pogledaj Total net revenue pod Twelve months ended za 2010 i 2009, te pogledaj koliki udio u tome ima Chispet, Motherboard and other revenue za PC Client Group i Data Center Group (zbroji ih). Za 2009 su oko 21% dok su za 2010 oko 18.8%

Ovi Intelovi komentari o kojima pricas samo govore o porastu prodaje chispeta, ne govore s koliko je poraslo na koliko. Takoder ne slazem se da se Intelovi SSD kontroleri i ostale stvari tu ne ubrajaju, jer se doticni ne navode posebno nigdje drugdje.

Da budem fer, brojke nam se ne razlikuju previse, ali sam se razlikuje interpretacija istih. :D

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.1.2011 19:14 (rustweaver).
18 godina
neaktivan
microman kaže...

Igy: 

There are several advantages in having a voltage regulator circuit with more phases. The most obvious is that the transistors will be working less loaded, which provides a higher life-span to these components and a lower operating temperature. Another advantage is that the more phases you have usually the output voltage is more stable and also the noise level is lower.

micro ja to nisam ni osporavao

isto tako overclocking komponenata traži veću voltažu, donosi veću temperaturu, buku... prije su 8+2 ploče bile rijetkost pa su isto na njima radili procesori uredno, danas se pri kupnji procesora puno gleda na oveclocking sposobnost, izvuci što više možeš, naravno povećanje faza i kvalitetea komponenti i drugih stvari vezanih za to uvelike omogućuju i veću manipilaciju procesora, veće taktove i što dižu 24/7 stabilnost. Sada je to krenulo i s grafičkim karticama. na ovom forumu su rijetki koji taktove drže na defaultu

18 godina
protjeran
MrBlc kaže...
Egregični kaže...

Gotovo isto sranje kao i 95W na 1,12V. I u jednom i drugom slučaju MOSFETi moraju moći procesoru isporučiti gotovo jednaku struju od 85 i 89 A. Obzirom da su struje gotovo jednake, jednaki su i gubici (zagrijavanje MOSFETa) a do problema može doći prije zbog slabosti PSU-a koji je pod AMD-om znatno više opterećen na  +3,3 liniji  (dvostruko veća disipacija topline) ili filtera.

Odakle ti ova glupost? Od P4 i AthlonaXP procesori se napajaju s +12V.

Točno, moja greška. Ali i dalje stoji tvrdnja o većem opterećenju PSU-a

17 godina
odjavljen
Egregični kaže...

Točno, moja greška. Ali i dalje stoji tvrdnja o većem opterećenju PSU-a

Opterečnje napajanje je na onom +12V rail-u koji napaja procesor, a koliko će biti opterečeno ovisi prvenstveno o potrošnji procesora (ako govorimo o maksimalnom opterečenju, onda ovisi o max potrošnji, ako o prosječnom onda o prosječnoj potrošnji...), a u manjoj mjeri o efikasnosti regulatora na matičnoj ploči.

Napajanje će biti više opterečeno s procesorom koji troši više (iako bi ispravno bilo gledati omjer snage i performansi, odvojeno za maksimalno opterečenje i za prosječno korištenje), a ako baš želiš istaknuti da je AMD trenutno "rasipniji" onda bi bilo ispravno reći "kod trenutne generacije AMD procesora napajanje je opterečenije nego kod trenutne generacije Intel procesora istih performansi".

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
17 godina
microman kaže...
Horned Reaer kaže...

Dakle šta reč ja sam toliko love izbuljio za sck 1366 koji je ono bio obečavao puno toga ...a izašlo je par modela procesora i sumnjam da ce vise praviti za taj socket...i šta sada--- čekat da padne cijena core i7 980x ili cekati ivy bridge...uglavnom sandy preskačem....ove godine ništa ne upgrejdam...mislim sve je to sa tim scketima pretjerano, može se napraviti da radi na staroj matičnoj ali ovako je zarada dupla...

U temama o Intelu je najbitnije pljuvati po doticnom,al dal ti isti postovi imaju smisla ili ne to nije bitno. Mislim niste mi jasni,a posebice takvi sa i7 procesorima u kanti.Hebo vas ti procesori bez problema voze četri godine ko od šale,ionako većini na ovom forumu najozbiljnija radnja je igranje igrica. I onda se takvi nadu pametovat o mjenjanju socketa. Mislim stvarno strašno kakvih glupih komentara ima. No kao sta rekoh Intel i dalje ima 80%+ tržišta,a AMD-u je fešta kad predviđa o porastu na 20%.Nes ti takve konkurencije nema sta.

Pa istina sad će biti ravno 2 godine otkako sam uzeo i7 (3.mjesec 2009)  i evo radi ko singerica pogotovo ovako clockan...čudo od procesora

Intel Core i7 920 @3.8 GHZ, Asus P6T, 6 GB DDR3 1333, Asus NVIDIA 295 GTX, 2*1 TB HDD WD, Samsung T260, Antec Skeleton Case + Asus 550W Power Supply [img]http://img301.imageshack.us/img301/8008/horn
16 godina
neaktivan
Ivy Bridge na istom socketu

Prema riječima fudzille izgleda da će novi procesori kodnog imena ivy bridge ipak moći raditi na sadašnjim čipsetima H67 i P67 uz nadogradnju biosa . Vise informacija na fudzili.

0 0 hvala 0
16 godina
Digital26 kaže...

Prema riječima fudzille izgleda da će novi procesori kodnog imena ivy bridge ipak moći raditi na sadašnjim čipsetima H67 i P67 uz nadogradnju biosa . Vise informacija na fudzili.

ŽIVO ČUDO , kad bi bar bulldozere prilagodili na am3 -.-.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice