Ivy Bridge na istom socketu

poruka: 127
|
čitano: 48.656
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ivy Bridge na istom socketu".
18 godina

Zar je moguće???  {#}

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Ivy Bridge na istom socketu
cro_blue kaže...

Zar je moguće??? {#}

nalsov je tu samo da te iznenadi, procitas tekst i shvatis:

naravno da nije!!!

18 godina
cro_blue kaže...

Zar je moguće??? {#}

nisi procitao clanak do kraja,isti socket ,ali nece podrzavati sadasnje cipsete nego ces morati imati novi cipset a to znaci NOVA PLOCA :)

-=PiS=- CROZOKI
18 godina
Haha, pa ovo je smijesno :D Al politika je i vise nego dobra
http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 15:57 (Batista).

2 0 hvala 0
18 godina
crozoki kaže...

nisi procitao clanak do kraja,isti socket ,ali nece podrzavati sadasnje cipsete nego ces morati imati novi cipset a to znaci NOVA PLOCA :)

Moj bed... {#}

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
protjeran

Koji mega fail naslov, ja se vec ostao ugodna iznenadjen - kad ono kajla{#}

Ovo me podsjetilo na onu legendarnu: drugovi idemo u rat za narod i domovinu, vratiti cemo se zivi i zdravi... a neki i nece.{#}{#}

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 16:05 (dado8).
Moj PC  
18 0 hvala 0
17 godina

Ja ostajem na 1156 socketu do daljnjega.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Intel je reagirao na kritike korisnika o promjeni socketa, sad je ostavio isti socket ali chipset se i dalje mjenja. Trebali ste biti precizniji sa zeljama {#}

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?

20 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ajd, bar ce se moci staviti danasnji hladnjaci {#}

5 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Commodore kaže...

haha koja utjeha {#} Ma mislim stvarno mi se ajmo reć gade tim glupostima. Isti socket ali moraš kupit novu ploču.. Pa koja korist onda od toga..

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
15 godina
protjeran
joze kaže...
Commodore kaže...

haha koja utjeha {#} Ma mislim stvarno mi se ajmo reć gade tim glupostima. Isti socket ali moraš kupit novu ploču.. Pa koja korist onda od toga..

{#}

1. mozes prodat staru

2. mozes iskoristit staru graficku, ram, optiku, kuciste, HDD, hladnjak, napajanje

3. mozes bit sretan zbog ovog gore jer bi uskoro, kako su krenuli, svaki put trebao mijenjati sve.

cudi me samo kako proizvodjaci maticnih i kucista ne dogovore da svaki novi chipset donosi i novi format maticne i samim tim potrebu za novim kucistem {#}

16 godina
neaktivan

Možda i to nije tako loša vjest, jer sigurno da će novi chipset podržavati i sandy bridge, ubiti to je ista situacija kao i sa 775 socketom. Prve matične također koje su podržavale P4 i core 2 duo 65nm, nisu podržavale nove yorkfield i wolfdale procesore. Tako će biti i sad, samo da cjene matičnih ploča pojeftine. Kad malo pogledaš cijene p67 ploča, nema niti jedne koja bi bila ispod 700kn. Da ima ploča po 350-400kn procesori bi se puno više prodavali

18 godina
Commodore kaže...
joze kaže...
Commodore kaže...

{#}

1. mozes prodat staru

2. mozes iskoristit staru graficku, ram, optiku, kuciste, HDD, hladnjak, napajanje

3. mozes bit sretan zbog ovog gore jer bi uskoro, kako su krenuli, svaki put trebao mijenjati sve.

cudi me samo kako proizvodjaci maticnih i kucista ne dogovore da svaki novi chipset donosi i novi format maticne i samim tim potrebu za novim kucistem {#}

Onda bi svi konzole poceli kupovat. {#}

17 godina
neaktivan
Sta god da Intel napravi vama nepase, no opet svejedno Intel drži vise od 80% desktop tržišta.Pitam se kako ako su ljudi nezadovoljni? ili je to možda samo do našeg poznatog balkanskog mentaliteta.
I'll be back
Moj PC  
10 9 hvala 0
17 godina
microman kaže...
Sta god da Intel napravi vama nepase...

(pazi, na forumu je opasno biti intel-lover ili ga braniti)

Neki su možda poželjeli staviti Klamatha ili Thunderbirda u taj socket... -e pa neće.

Kao da je CPU jedina komponenta koje se (konstantno) mijenja, PSU, DIMM, VGA, USB(1-2-3..), SATA(1-2-3...) i nitko ne pljucka (neimenovane druge proizvođače), pogotovo kad se chipset mijenja nekoliko puta za vijeka jednog socketa.

- ali ovo je intel pa se 'mora'?

- ipak, posljednjih 2-3 socketa su mogli biti jedan... ovo je ipak (možda?) nepotrebno? (pa ono, pincetom isčupam pin viška... {#})

-sto ljudi ... ... dvjesto sisa. {#}

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 17:35 (ihush).
17 godina
neaktivan

Nisam ni sumnjao ali bas me briga....ionako svake 3-4 godine kupujem PC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Neka meni starog i dobro socketa 775 nemam zasto mjenjati.
zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ihush kaže...
microman kaže...

Neki su možda poželjeli staviti Klamatha ili Thunderbirda u taj socket... -e pa neće.

Kao da je CPU jedina komponenta koje se (konstantno) mijenja, PSU, DIMM, VGA, USB(1-2-3..), SATA(1-2-3...) i nitko ne pljucka (neimenovane druge proizvođače), pogotovo kad se chipset mijenja nekoliko puta za vijeka jednog socketa.

- ipak, posljednjih 2-3 socketa su mogli biti jedan... ovo je ipak (možda?) nepotrebno? (pa ono, pincetom isčupam pin viška... {#})

-sto ljudi ... ... dvjesto sisa. {#}

EDIT
I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 17:58 (microman).
16 godina
protjeran

u naslov komotno,nije govno nego drek

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
microman kaže...
Sta god da Intel napravi vama nepase, no opet svejedno Intel drži vise od 80% desktop tržišta.Pitam se kako ako su ljudi nezadovoljni? ili je to možda samo do našeg poznatog balkanskog mentaliteta.

Tu kao prvo ima puno toga zašt je tako, marketing, puno reklama itd, pa i zbog toga što intel proizvodi sigurno 3-5 puta više procesora od amd-a i samim time ih i toliku puta više prodaje. To je kao da pitaš zašto toyota prodaje više automobila od recimo Citroena, a pritom zanemarimo performanse.

I don't need sex, T-com fucks me every day
18 godina
protjeran
microman kaže...

Intel je za taj udio morao platiti i oko milijardu kazne, a još se vode postupci širom svijeta. Kad ucjenama ubiješ jedinog konkurenta, nije teško biti prvi. Daleko od toga da nemaju dobru tehnologiju, ali dere sve nas više nego što bi trebao.

18 godina
protjeran
ihush kaže...
microman kaže...

Sve krivo. USB i Sata su kompatibilni u svim smjerovima, PSU konektor se nije promijenio već milion godina; PCI-e je na tržištu prisutan već 7 godina i ostat će još dosta dugo uz zadržavanje kompatibilnosti unatrag. Memorija obično potraje 2-3 generacije procesora, nije skupa kao kombinacija MB-CPU tako da ni to nije odveć relevantno. Promjena utora i prateće logike je izmišljena samo zato da bi Intel dodatno zaradio svake 2 godine.

16 godina
neaktivan

Morali su promijeniti chipset da ubace podršku za USB3. Ako ne možete pratiti Intelove stope, uzmire AMD, tko vam brani. Meni se osobno sviđa kako Intel svakom generacijom radi veliki napredak.

5 0 hvala 0
16 godina

hahaha koje sra_je , ja se vec ponadao da se čudo dogodilo kad ono bit ce novi chipset hahahah.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mene za to briga koliko i za Sanadera u Austriji {#}

Ja sam trenutno na 1156 i uvjeren sam da ću sa performansama moći preskočiti bez problema sljedeće 3-4 generacije procesora.

Meni je moj 478 držao dok nisam prešao na 1156. :)

Ova vijest jedino moze zabrinjavati tech freakove koji uvijek moraju imati zadnje što tržište nudi, mi ostali mozemo zivjeti s tim :)

Moj PC  
9 0 hvala 0
17 godina
Egregični kaže...
..Sve krivo. USB i Sata su kompatibilni u svim smjerovima, PSU konektor se nije promijenio već milion godina; PCI-e je na tržištu prisutan već 7 godina i ostat će još dosta dugo uz zadržavanje kompatibilnosti unatrag. Memorija obično potraje 2-3 generacije procesora, nije skupa kao kombinacija MB-CPU tako da ni to nije odveć relevantno. Promjena utora i prateće logike je izmišljena samo zato da bi Intel dodatno zaradio svake 2 godine.

-zar sam tvrdio suprotno(? -ispravak?), i ne nisu sasvim kompatibilni recimo uređaju koji zahtijevaju USB2.0 neće raditi na 1.1.

PCI-e, OK.. PCI je još dvostruko duže (ako to ima ikakve veze), ali nije samo jedan PCI/PCIe ... provjeri malo (hint: voltaže-chipset) i opet kompatibilnost?

Memorija? Memorija približno ima vijek kao socket, no nije univerzalno kompatibilna, npr DDR2-533 nemože radit na novijim MBO jer je FSB iznad 800 itd.

Pa onda cijena, ili što je, a što nije (pre)skupo? To je relativan pojam, za svakog drugačiji.

Ah, da i PSU? Što zar nije bio AT, ATX, ATX-P4, ATX-24, EPS-4-8, dodatni za VGA-6-8, molex-sata power, pa snaga 200-300-400-...sad i preko 1KW. To je običan konektor, struja.. , čak postoji recimo adapter za 20-24 pin i radi normalno.

To su izmjene radi izmjena...

..ili kao što netko napisa, nije govno nego drek... kao i ovaj 'novi' socket, što je zapravo tema.

Jedino što ja to ne zamjeram intelu... čitava PC ind. je takva, to je biznis, interes. Samo što klasičan PR prikazuje te stvari kao neophodne za nove tehnologije... (baš{#})

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Egregični kaže...

Promjena utora i prateće logike je izmišljena samo zato da bi Intel dodatno zaradio svake 2 godine.

Zar velikom intelu toliko treba dodatna zarada od novih chipseta? Koliko uopce novaca oni time okrecu, imas li neke brojke?

Ja mislim da se tu vise radi o bahatosti nego dodatnoj zaradi. Zasto bi njih bilo briga za korisnike? Oni dizajniraju novu arhitekturu kako njima odgovara, i ako ce se chipset morati mijenjati poradi te arhitekture onda ce se jednostavno morati mijenjati.

Slicna paralela se moze povuci sa developerima kernela u linuxu, samo sto oni od istog ne zaraduju izravno pa im to nitko ne predbacuje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.1.2011 19:43 (rustweaver).
18 godina
protjeran
rustweaver kaže...
Egregični kaže...

Promjena utora i prateće logike je izmišljena samo zato da bi Intel dodatno zaradio svake 2 godine.

Zar velikom intelu toliko treba dodatna zarada od novih chipseta? Koliko uopce novaca oni time okrecu, imas li neke brojke?

Ja mislim da se tu vise radi o bahatosti nego dodatnoj zaradi. Zasto bi njih bilo briga za korisnike? Oni dizajniraju novu arhitekturu kako njima odgovara, i ako ce se chipset morati mijenjati poradi te arhitekture onda ce se jednostavno morati mijenjati.

Slicna paralela se moze povuci sa developerima kernela u linuxu, samo sto oni od istog ne zaraduju izravno pa im to nitko ne predbacuje.

Radi se i o zaradi, ako pogledaš tko da amd neproizvodi chipsete za intel, nvidia proizvodi nešto malo i sad imaš situaciju da je sigurno 90% matičnih za c2d, c2q, i7, i5 i3 itd sa intelovim chipsetom tako da zarade ima i velika je.

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
neaktivan
pinkskin kaže...

Radi se i o zaradi, ako pogledaš tko da amd neproizvodi chipsete za intel, nvidia proizvodi nešto malo i sad imaš situaciju da je sigurno 90% matičnih za c2d, c2q, i7, i5 i3 itd sa intelovim chipsetom tako da zarade ima i velika je.

Koliko kosta jedan takav chip kojeg proizvodaci maticnih ploca dobivaju po povlastenim cijenama, a koliko kosta jedan CPU srednje klase? Mi ne govorimo o tome zaraduje li intel od proizvodnje vlastitih chipseta, nego uvodi li nove chipsete namjerno da bi jos vise povecao zaradu. Ja mislim da ne. Ipak i na razvoj novog chipseta odlazi dio love.

17 godina
odjavljen

E ovo je stvarno previše!!!  Adio Intel, buena vista AMD.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697 ili posjetite stranicu- http://mobiservis.webs.com/
Moj PC  
3 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice