Ivy Bridge na Computexu

poruka: 20
|
čitano: 1.798
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ivy Bridge na Computexu".
18 godina
odjavljen
Ivy Bridge na Computexu

a još da buldožer potuče ivy bridge onda bi nastala katastrofa,ali to je gotovo nemoguće

WM-Titel: 7 GP-Starts: 269 GP-Siege: 91 Podiumsplätze: 154 Pole-Positions: 68 Schnellste Runden: 76 WM-Punkte: 1.441
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ivy Bridge na Computexu

okani se takvih izjava...

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ivy Bridge na Computexu
M4X kaže...

a još da buldožer potuče ivy bridge onda bi nastala katastrofa,ali to je gotovo nemoguće

Biti će Sretni ako će biti u rangu Sandy Bridge-a, a ne Ivy Bridgea.
I'll be back
17 godina
neaktivan
Ivy Bridge na Computexu

Ne znam čemu toliko nabrijavanje oko Buldozdera. AMD nije izbacio konkurentan proizvod u high-end segmentu još tamo od socketa 939, znači 2005.

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
franky kaže...

Ne znam čemu toliko nabrijavanje oko Buldozdera. AMD nije izbacio konkurentan proizvod u high-end segmentu još tamo od socketa 939, znači 2005.

To nabrijavanje je popularno od Phenom arhitekture, no praksa je uvijek pokazala da su se morali zadovoljavati preformansama u rangu Intelovih starijih procesora.

Za Phenom arhitekturu ni neznam kome je konkurirala, PhenomII je bio u rangu tada već prastare Core2 arhitekture, dok je kod Intela tada bila aktualna Core i7 arhitektura koja je usput budi rečeno bila daleko ispred. Isto će biti i sa Buldozerom koji će pomesti Intelove ostatke prve Core i7 arhitekture koje je ionako Intel već sam odbacio, a ovi će samo počistiti.

Al zašto bi intel plačao bagere da počiste smeće, kada to može i AMD obavit besplatno sa svojim "buldožderima"{#}

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 15:44 (microman).
15 godina
neaktivan
Ivy Bridge na Computexu

sve se svodi na temu adaptivnih i racionalnih očekivanja....budući da amd ima adaptivna očekivanja, uvijek kasni jednu generaciju, pa se dogadja to sta se dogadja...a i nemaju dobru industrijsku spijunazu :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
microman kaže...

Al zašto bi intel plačao bagere da počiste smeće, kada to može i AMD obavit besplatno sa svojim "buldožderima"{#}

Kamo sreće da AMD bude rame uz rame Intelu. Pogledaj samo koliko su grafičke karte u globalu pojeftinile povratkom Nvidie na scenu. Zar nije bolje platiti High-End procesor  3000 Kn a ne 8000 Kn.

15 godina
neaktivan
Ivy Bridge na Computexu

A Sto je sa sandy-em? Pa mislim poslje onog fijaska sto sad? Jesu vec dosle nove maticne? Ako jesu jesu dosle u hrvatsku?

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
maks-rs kaže...
microman kaže...

Kamo sreće da AMD bude rame uz rame Intelu. Pogledaj samo koliko su grafičke karte u globalu pojeftinile povratkom Nvidie na scenu. Zar nije bolje platiti High-End procesor  3000 Kn a ne 8000 Kn.

i7 980/990X nisu High End procesori. To su procesori u svojoj posebnoj klasi i primarno namjenjeni za Overclockere sa dovoljno dubokim novčanikom.

High End je Sandy Bridge i7 2600K koji dođe 2600kn što pak je manje od tvojih 3000kn.

I'll be back
16 godina
microman kaže...
franky kaže...

To nabrijavanje je popularno od Phenom arhitekture, no praksa je uvijek pokazala da su se morali zadovoljavati preformansama u rangu Intelovih starijih procesora.

Za Phenom arhitekturu ni neznam kome je konkurirala, PhenomII je bio u rangu tada već prastare Core2 arhitekture, dok je kod Intela tada bila aktualna Core i7 arhitektura koja je usput budi rečeno bila daleko ispred. Isto će biti i sa Buldozerom koji će pomesti Intelove ostatke prve Core i7 arhitekture koje je ionako Intel već sam odbacio, a ovi će samo počistiti.

Pa Phenomi nemaju skoro ništa bolju arhitekturu od starih Athlona 64 x2 {#}

To se vidi ljepo kod super pi-a gdje taj athlon clock per clock daje skoro iste performanse ko sad phenom {#}

16 godina
protjeran
Intel&ATI kaže...
microman kaže...
franky kaže...

Pa Phenomi nemaju skoro ništa bolju arhitekturu od starih Athlona 64 x2 {#}

To se vidi ljepo kod super pi-a gdje taj athlon clock per clock daje skoro iste performanse ko sad phenom {#}

AMD-ova sadasnja arhitektura se zapravo jos vuce od K-7 - originalnog Athlona, iako je tijekom godina bilo par vecih i vise manjih modifikacija osnovnog dizajna to ne mjenja cinjenicu da su njezini temelji udareni jos tamo davne 1999 dok je s druge strane nadolazeci Buldozder Tabula rasa. 

Phenomi su bili veliki udarac za AMD, pogotovo stoga jer su s njima nakon prakticki desetljeca tehnickog vodstva (ne govorim o proizvodnom procesu, cistim perf. ili jos manje o trzisnim udjelima, vec o cistom dizajnu i implementaciji novih tehnologija) presli u podredjenu poziciju primorani da lovi Intel.

Po meni Buldozer nekako mirise na dobar dizajn ali opet daleko od toga da ce brisat pod s postojecom Sandy ili jos manje nadolazecom Ivy Bridge konkurencijom, AMD-u je najbitnije da s njim povrati tehnicko vodstvo te kolko tolko srednji i visi trzisni segment koji je sad totalno u rukama Intela.

p.s. koliko sam ja skuzio (iz materijala sta je vanj) novi dizajn je totalno orjentiran na buducnost - prosirivost, potrosnja, clockabilnost..., tako da cak i ako prvi chip podbaci AMD je jos u igri.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.2.2011 1:23 (dado8).
18 godina
microman kaže...
M4X kaže...

Ti imaš staklenu kuglu jel,{#} pa znaš kaj ce bit unaprijed pricekaj još dva mjeseca pa onda bumo videli sjetimo se događaja iz proslosti.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
neaktivan
rambox kaže...
microman kaže...
M4X kaže...

Ti imaš staklenu kuglu jel,{#} pa znaš kaj ce bit unaprijed pricekaj još dva mjeseca pa onda bumo videli sjetimo se događaja iz proslosti.{#}{#}

pa zar ne znas da je ona naš Milan..... {#}

16 godina
neaktivan
microman kaže...
franky kaže...

rijeci jednog od amd strucnjaka  "vi stvarno mislite da bi AMD izgubio 7 godina rada na procu(buldiju) koji ce bottleneckat"

17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Nikom netreba staklena kugla da bi se znalo da neće biti nikakvog uber,super,duper rasturanja buldozera sa Sandy Bridgeom.

Naravno sjetimo se šta je bilo davne 2005.godine. No sjetimo se šta je bilo od 2005.godine pa do danas{#}

traktorista kaže...

rijeci jednog od amd strucnjaka  "vi stvarno mislite da bi AMD izgubio 7 godina rada na procu(buldiju) koji ce bottleneckat"

A ti si vjerojatno skoćio iz AMD-ove fabrike pa sigurno znaš na ćemu su to radili sedam godina? Uostalom nick ti je definitivno pun pogodak u odnosu na trenutnu AMD-ovu situaciju u CPU segmentu.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 19:33 (microman).
17 godina
neaktivan
Ivy Bridge na Computexu

Evo kakve preformanse se ocekuju od High End Buldozera:

Recently, a number of industry sources disclosed in the preliminary test results show that the performance has been very close to the bulldozer six core Core i7 processors, which Intel 32 nm Westmere cored

Dakle ako je to tocno racunica je jednostavna. Trenutno najaci Sandy Bridge(očekuje se i 8core Sandy) je u rangu i7 980X i u vecini slucajeva jaci od njega.

Znači trenutno najaci Sandy Bridge po tome bi trebao biti brži u odnosu na Buldozera, a ako tome još dodaš da je doticni SB Quad, a High End buldozer procesor sa osam jezgri ispada još gore.

LINK

I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
microman kaže...

Recently, a number of industry sources disclosed in the preliminary test results show that the performance has been very close to the bulldozer six core Core i7 processors, which Intel 32 nm Westmere cored

Dakle ako je to tocno racunica je jednostavna. Trenutno najaci Sandy Bridge(očekuje se i 8core Sandy) je u rangu i7 980X i u vecini slucajeva jaci od njega.

Znači trenutno najaci Sandy Bridge po tome bi trebao biti brži u odnosu na Buldozera, a ako tome još dodaš da je doticni SB Quad, a High End buldozer procesor sa osam jezgri ispada još gore.

LINK

nagadanja ko i prije.....taj link ti smatras savrsenim jer zelis da bude tako....znacemo kad krenu u prodaju,taj link je rekla kazala.

uostalom procjenjus covijeka po nicku hah a?ali gledaj nedami se svadat AMD vs INTEL jel mozemo bit sretni uopce sto ih imamo jer da nema AMD ili vice versa sad bi se tek core2duo prestavio javnosti i nosili bi 1000$ cijene

16 godina
neaktivan
microman kaže...

LINK

Sve su to zasad pusta naklapanja

Cak su netom kruzili mini-testovi, navodno AMD-ovog potpisa u kojima

su specke i7 proceva bile promasene, odnosno odgovarale i5-icama {#}

17 godina
neaktivan
traktorista kaže...

ATiGamer kaže...

Dakle ako je to tocno 

Sve su to zasad pusta naklapanja

Cak su netom kruzili mini-testovi, navodno AMD-ovog potpisa u kojima

su specke i7 proceva bile promasene, odnosno odgovarale i5-icama {#}

Mislim da je ovo boldano na hrvatskom jeziku. Uostalom i na samoj stranici često se spominje Navodno.

Inace ovo je najnovije i realno gledajuci najrealnije. A kako će biti uskoro će se vidit.

I'll be back
17 godina
protjeran
M4X kaže...

eh da je babi krc...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice