Iskon diže brzine do 50 Mbps

poruka: 58
|
čitano: 15.361
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Iskon diže brzine do 50 Mbps".
15 godina
Re: Iskon diže brzine do 50 Mbps
Jovanka kaže...

4mal, da li je to DL only, UL only ili DL+UL?

Brk kaže...
4mal, od kud info o 6TB? Ja sam kod shit coma ali nikad niko to nije spominjao.

https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/maxadsl/promet

Evo pise doljem, scrollaj do kraja

13 godina

Iako je info za MaxADSL (ne  mora nuzno biti primjenjiv na Optiku, VDSL :D) hvala! Po njihovom prikazu tog ogranicenja, rekao bih 6TB za DL+UL.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
17 godina
nalogodavac kaže...

Kada sve ovo čitam meni to izgleda kao loš SF film jer živim na 3 km od centra "metropole" i Iskon mi ne moše isporučiti više od 6,5 Mbps i to već više od tri godne. 

Ja sam imao 4Mbps kod T-coma, pa su mi snizili jednog dana na 3Mbps bez razloga (to i dalje ne kužim).

Išao sam u T-centar se žalit, ali nova filozofija im je 2-4Mbps pa ne mogu ništa. Pitao da li mogu uzet 10Mbps paket, rekao mi je prodavač da ne mogu jer infrastruktura kod mene to ne podržava.

Nedavno sam ipak naručio preko neta Max2S paket koji uključuje 10Mbps brzinu.

Sljedećeg dana me nazove njihova službenica da potvrdi podatke i veli mi da mi ne mogu isporučit 10Mbps i ponudila mi je da ostanem na 4Mbps uz 10kn manju cijenu.

Ja sam rekao da želim probat 10Mbps pa koliko isporuče, isporuče jer je razlika u cijeni je samo 10kn. Ne može biti lošije od 3Mbps koje sam imao.

Dan-dva poslje mi dignu brzinu sa 3Mbps na 4.6Mbps. Malo sam razočaran, ali ok i to je fino povećanje brzine.

No tu ne prestaje stvar, par dana nakon tog mi dižu brzinu na 7.6Mbps, za malo me herc strefio kad sam vidio tu brzinu na speedtest.net.

Čuo sam taj dan do jutra skidajući sve živo, mislio sam da je to neka greška pa da će me opet spustit na 4.6Mbps, rano ujutro oko 5h vidim ja u uTorrentu brzina skidanja 999kB/s.

Gledam ja, koji vrag je ovo sad. Zaustavim skidanje torrenta i odem na speedtest.net i zaprepastim se kad sam vidio 9Mbps brzinu.

No u roku 24h su mi spustili brzinu na 7.2Mbps i na toj sam brzini već sada oko 2-3 tjedna.

Da potvrdim sve ovo, evo svih slika sa speedtest.net

3Mbps

4,6Mbps
7,6Mbps

9Mbps

7.2Mbps

Da napomenem, udaljen sam od centrale oko 3-4.5km.

Mogu oni isporučit vrlo blizu 10Mbps, ali neće i šta ja tu mogu...

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 15:26 (Hyperion).
12 godina

Upravo to je i kod mene bilo. Samo ti si pomjesao Mbps sa Mbits. Ni ja to nisam kuzio do nedavno dok mi ekipa na forumu nije pojasnila. Uglavnom 4Mbits je otprilike 0.5Mbps, tj. pol Megabajta po sekundi, sto se poklapa sa 1Mbps na 9Mbits.

Mi uzeli testno dizanje na 10Mbits (2mj. besplatna akcija u T-comu), cisto da vidimo sto bi bilo da ostanemo na T-comu (do tada bili na 4Mbits). Upravo se tako kao i tebi, brzina digla na nekih 7.2-7.6Mbits max. sa zgasenim TV-om (sa upaljenim prakticki je sve ostalo kao prije, 4.5Mbit) Kada smo presli na Iskon tolko smo imali sa upaljenim TVom, a kad je TV ugasen onda 10 i sitno Mbit. Max. propusnost parice je oko 12Mbits, znaci posteni rezultati sa Iskonom i dobra cijena kako smo u narancastoj, a ne bijeloj zoni, kao forumas prijemalo iz Rijeke.

Interesantno je kako T-com famozno dizanje na 10Mbit naplati 30kn/mj., no to je vec offtopic.

Cijene i brzine VDSLa su super, ali ako imas slabu paricu nema od toga nista.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 15:56 (The_Fichek).
15 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Da napomenem, udaljen sam od centrale oko 3-4.5km.

Mogu oni isporučit vrlo blizu 10Mbps, ali neće i šta ja tu mogu...

Preko 4 km? Pa i ja sam udaljen otprilike toliko, a ne mogu povuć više od 2.2 (tehničar je bio par puta i kaže da je zbog udaljenosti i ničega više)? Ko tu koga?

11 godina
protjeran
Draž118 kaže...

Baš sam se poveselio kad sam Kutinu vidio na popisu. Ali nažalost to je samo za centar grada. Nije dostupno na mojoj lokaciji. Samo T-koma i Optima dostupni za mene. A oni su brzi sa širenjem optike ko krdo šepavih kornjača. 

ja sam iz donje gračenice, 10km prije kutine. o ovakvim brizinama mogu sanjati narednih 35-40 godina

16 godina
neaktivan

Ja sam sam doveo optiku od kuće u hebeni zdenac kako ga oni zovu, šahtu s optikom. No mogu dobiti jedino Metronet 5/1 ito samo kao poslovni korisnik za 400 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Jel neko upoznat sa raskidom ugovora na optimi koliko bi morao placat i naravno preci na ovako nesto :D ????

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The_Fichek kaže...

Upravo to je i kod mene bilo. Samo ti si pomjesao Mbps sa Mbits. Ni ja to nisam kuzio do nedavno dok mi ekipa na forumu nije pojasnila. Uglavnom 4Mbits je otprilike 0.5Mbps, tj. pol Megabajta po sekundi, sto se poklapa sa 1Mbps na 9Mbits.

Mi uzeli testno dizanje na 10Mbits (2mj. besplatna akcija u T-comu), cisto da vidimo sto bi bilo da ostanemo na T-comu (do tada bili na 4Mbits). Upravo se tako kao i tebi, brzina digla na nekih 7.2-7.6Mbits max. sa zgasenim TV-om (sa upaljenim prakticki je sve ostalo kao prije, 4.5Mbit) Kada smo presli na Iskon tolko smo imali sa upaljenim TVom, a kad je TV ugasen onda 10 i sitno Mbit. Max. propusnost parice je oko 12Mbits, znaci posteni rezultati sa Iskonom i dobra cijena kako smo u narancastoj, a ne bijeloj zoni, kao forumas prijemalo iz Rijeke.

Interesantno je kako T-com famozno dizanje na 10Mbit naplati 30kn/mj., no to je vec offtopic.

Šta to znači slaba parica, kratko i jasno ovo je najbitnije u praksi, ako si fizički predaleko od telefonske centrale od VDSL usluge nema ništa.

Iskon može reklamirat svjetlosne VDSL brzine, ali ako je neko 2km udaljen od centrale, to je več predaleko i VDSL neče radit kak treba.

Upravo zato puno korisnika je odma otpisano za VDSL uslugu, badave ti dostupnost VDSL usluge na tvom području, ako si fizički predaleko od telefonske centrale.Nema tu nikakve pomoči u praksi, ili lupaj glavom o zid ili se žali Tvornici parnih kotlova pa kaj bude bit če.

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
12 godina

Pa to znaci ako ja imam max. propusnost kao sto rekoh 12Mbit da nemogu imati VDSL makar centrala bila udaljena od mene 100m kako nekako i je.

Znaci prvi glavni uvjet je max. propusnost, drugi blizina kako si rekao.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 19:07 (The_Fichek).
17 godina
neaktivan

Kod mene je centrala udaljena oko 500m. Evo DSL statistike moje parice i graf udaljenost/brzina za VDSL2.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Živim u zgradi izgrađenoj 1939 godine (narančasta zona), čim su ponudili nove pakete prešao sam odmah. Trenutno imam 20/5 i radi bez greške..

Max DL mi je 38Mbit i Max UL je 8.8Mbit po specifikaciji iz modema

Zvao sam SZK i tražio 50/10 a oni su meni rekli da je usluga nedostupna za mene!?!?!?

u Fun50...garantiraju 35Mbit DL minumum, ako ja imam 38...dakle zadovoljavam.

0 0 hvala 0
15 godina
miller1985 kaže...

čekaj, ako je iskon sestrinska tvrtka t-coma, te ima infrastrukturu od t-coma, kako to da je iskon prvi ponudio brže linije  

Ne znam otkud ti to da Iskon koristi T-Comovu opremu...

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
17 godina
The_Fichek kaže...

Nisam ja ništa pobrkao Mbps i Mbit/s ti je isto. Mega bit per second = Mbps

8Mbps = 8 Mbit/s = 1MB/s

Samo što tu još po novijem imaš kibi, mebi, gibi, tebi itd. bit-e i byte uz ove poznate kilo, mega, giga, tera bit-e i byte.

U Max 2S paketu je popust na tih 10Mbps pa košta samo 10kn više mjesečno, ukupno je paket 215kn.

17 godina
blagus kaže...
miller1985 kaže...

čekaj, ako je iskon sestrinska tvrtka t-coma, te ima infrastrukturu od t-coma, kako to da je iskon prvi ponudio brže linije  

Ne znam otkud ti to da Iskon koristi T-Comovu opremu...

Nego ciju?

Pa T-HT je vlasnik Iskona

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
17 godina
neaktivan

Mislim da je VDSL oprema baš iskonova, ali je u t-comovoj centrali (bar kod mene). Nakon što su mi tehničari doma postavili modem rekli su da t-com treba uključiti liniju makar je modem već pokazivao VDSL vezu.

17 godina
Pa oprema mozda je, ali zice nisu :D

Sva sredstva s kojima Iskon raspolaze su iz T-HTa
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm
15 godina
Mitch kaže...

Nego ciju?

Pa T-HT je vlasnik Iskona

Mitch kaže...
Pa oprema mozda je, ali zice nisu :D

Sva sredstva s kojima Iskon raspolaze su iz T-HTa

Oprema je u narančastoj zoni Iskonova, baš kao što i svaki drugi operater ima svoju opremu.

U bijeloj zoni je bitstream, baš kao što i svaki drugi operater ide preko bitstreama.

Od centrale do korisnika ide T-Comova parica, baš kao i kod svakog drugog operatera.

Dakle, nema razlike u odnosima između Iskona ili bilo kojeg drugog operatera prema T-Comu.

Nemojte širiti dezinformacije ako ne znate niti kakav je odnos T-Coma i Iskona u HT grupi...

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.2.2015 21:16 (blagus).
12 godina
neaktivan

I ja već skoro 2 tjedna imam VDSL Iskona u Sisku i uredno radi 20 /5 Mbita u sekundi. Čisto zadovoljstvo..

2 0 hvala 0
16 godina
agent_00klc kaže...
Jovanka kaže...

Brk kaže...

Ne limitiraju nista sudeci prema ovome (slika ispod), to je pravi flat (4mbit/s je 500 kilobajta po sekundi). Ne znam na sto se konkretno odnosi tih 6TB odnosno na koju brzinu (za stranicama su im ponudene samo dvije brzine za adsl, 4mbit/s i 10mbit/s)

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
12 godina

@Hyperion

Sorry onda. Nisam na tome htio dat poantu. Dodje 30kn mjesecno kada se uzima neki 3 paket. Poanta je da isporucuju kak im se sprdne, dok su manji igraci posteniji, makar iz sestrinske firme ili se to meni samo cini...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2015 0:59 (The_Fichek).
17 godina

Da to je poanta jer tu u selima i zabitima praktički i nemaš druge opcije, ja imam dostupan H1 telekom još, međutim čujem jako loše stvari za njih jer koriste t-comovu infrastrukturu i kad bude kvar onda ćeš se načekat jer moraju t-com zamolit da popravi kvar.

Ima i opcija 3G, al to je suvise nestabilno i skupo.

A optika ce doc nikad ono. Kad svi budu imali optiku u gradovima ja cu jos bit na ovom, a zahtjevi za sve brzom vezom rastu konstantno. No ak nađem posao nakon faksa, selim se ili idem van drzave.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Hyperion kaže...

Da to je poanta jer tu u selima i zabitima praktički i nemaš druge opcije, ja imam dostupan H1 telekom još, međutim čujem jako loše stvari za njih jer koriste t-comovu infrastrukturu i kad bude kvar onda ćeš se načekat jer moraju t-com zamolit da popravi kvar.

Krivo čuješ... Nema tu nikakvog "a jel bi vi popravili...". Rok je 48 sati da T-com sanira kvar - ako zakasne, kreće kazna od HAKOMa u iznosu od 100tinjak kn po satu...

My name is Legion... For we are many!
14 godina
lovac82 kaže...
agent_00klc kaže...
Jovanka kaže...

Brk kaže...

Ne limitiraju nista sudeci prema ovome (slika ispod), to je pravi flat (4mbit/s je 500 kilobajta po sekundi). Ne znam na sto se konkretno odnosi tih 6TB odnosno na koju brzinu (za stranicama su im ponudene samo dvije brzine za adsl, 4mbit/s i 10mbit/s)

http://valid.canardpc.com/2gp8dx
15 godina

jel uopce moguce s nekom brzinom od 4 mbit skinut 6 tb u mjesec dana?

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Sa 4mbita možeš skinuti max. 1,2 TB u mjesec dana (ako skidaš full brzinom tj. 512 kb/s)

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2015 12:52 (Sum_of_all_fears).
16 godina
Ivanjino96 kaže...

Ne znam jesam li ja glup, slijep ili buncam ali opet mi nije jasno 

Koliko kuzm, to se odnosi na ADSL, a ne na VDSL/Optiku, dakle tih 6TB bi moglo biti za 20 Mbit/s brzinu (s 10mbit/s ne mozemo toliko skinuti mjesecno) ali to nigdje ne pise na njihovim stranicama, dok sam s druge strane za 4Mbit/s i 10 Mbit/s prilozio sliku gdje se jasno vidi da se radi o pravom FLAT-u odnosno tocno toliko i mozemo skinuti mjesecno s tim brzinama odnosno ako 0-24h skidamo full brzinom.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2015 19:59 (lovac82).
17 godina

Dok sam bio na Iskonu u 5Mbit paketu..Promet mi je bio u prosjeku 35-55Gb/mjesec

Nakon što sam prešao na Fun 20/5 sad imam 110Gb/mjesec

(torrenti se skidaju skoro svaki dan, surfanje, online igranje) i to je to

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.2.2015 20:53 (Ziga).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice