<i>Ray tracing</i> u igrama?

poruka: 7
|
čitano: 1.117
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "<i>Ray tracing</i> u igrama?".
17 godina

Zakon!

Moguce da ce to dodatno pokopati ATI,malo mi ih je zao cak

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sad bi, da se smije na ovom forumu. nvidiji preklel sve živo i mrtvo.

Iz mojeg đepa nikad neće vidjeti ni kune!

Gadovi.

Tak su prokleto glupi da misle da će programeri delati igre po "njihovom štihu"Viče

Isto ko i Microsoft da budu ljudi tražili po netu s yahoom ak bu njihov!!!!!

Zelenaši!

Gondor calls for aid! And Rohan will answer! Muster the Rohirrim! Assemble the Men at Dunharrow, as many Men as can be found. You have two days. On the third, we ride for Gondor� and war.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Naravno da nece ATI samo gledati i cekati...

Uostalom, do prvog chipa kompatibilnog sa DirectX i OpenGLom cemo sigurno pricekati jos nekoliko godina. Hibridni chip bi mogao izaci tamo negdje kod DirectX verzije 17-20.

#define QUESTION ((bb) || !(bb))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: <i>Ray tracing</i> u igrama?
Armor kaže...

Sad bi, da se smije na ovom forumu. nvidiji preklel sve živo i mrtvo.

Iz mojeg đepa nikad neće vidjeti ni kune!

Gadovi.

Tak su prokleto glupi da misle da će programeri delati igre po "njihovom štihu"Viče

Isto ko i Microsoft da budu ljudi tražili po netu s yahoom ak bu njihov!!!!!

Zelenaši!

Ostaje support za klasičan 3D i lighting.

I programeri BUDU radili   kako Nvidia želi, i to ne zato što to Nvidia želi, nego zato što to programeri žele. See: ID Software. Čitah intervju s čika Johnom Caymackom u kojem kaže da će vjerojatno sljedeća igra biti raytraceana. Nvidia ustvari pomaže ID-u, ako išta.

Za one koji ne znaju, support za raytracing uglavnom znači   da će kvaliteta svjetala i ogledala biti kao da je prerenderirano u nekom profesionalnom alatu tipa 3DSMax. Dakle i dalje će se vjerojatno scena slati grafičkoj kartici na isti način, ali umjesto ovakvih shadera i trikova koje sad imamo, a koji služe tome da se prevari oko i da vam izgleda kao da je nešto reflektirano i koji služe ubrzavanju (npr. octree ili BSP za limitiranje geometrije koja se renderira po frameu) uz raytracing ćete vjerojatno crtati što veći dio scene uz minimalno trikova, a dobivat ćete vrlo realistične rezultate.

17 godina

Koliko je meni poznati, trenutno se sa potrebe igara radi prerendering nekoliko slojeva textura sa raytracing/radiosity algoritmom u bitmape koje se zaljepe na texture, a dinamicki se onda dodaju sjene i ostale pixel-shader fore tijekom samog izvrsavanja igre. Sada bi se valjda i ovaj korak prerenderinga trebao preuzeti gpu dinamicki u runtime-u

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja samo čekam da stigne 'render farma' na čipu u doslovnom smislu te riječi, bez obzira koje sve tehnike se koristile da bi se to postiglo Belji se

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: <i>Ray tracing</i> u igrama?
Dado_ZG78 kaže...

Ja samo čekam da stigne 'render farma' na čipu u doslovnom smislu te riječi, bez obzira koje sve tehnike se koristile da bi se to postiglo Belji se

Pa SLI ili Crossfire bi tehnick i bila rendering farma. U biti svako paralelno/multicore procesiranje odredzene zadace bi mozda moglo proci pod rendering farmu (tipa sony cell procesori i sl). Ili cak multicore cpu/gpu sto je vec uobicajena pojava, samo da svaka jezgra bude nezavisna cijela u smislu vlastitog neovisnog i eksluzivnog pristupa memoriji.
Rendering farme se smanjuju na velicinu chipa, i proc. snaga nekada dostupna u farmi od 10-20 radnih stanica sada je sadrzana u najnovijem gpu od ati/nvidie.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice