....čak i kompjuteri rade uredno na većim ekstremima....
Jesli li ti ikada vidio računalni cooler?
Meni se ova poruka nikada nije pojavila niti sam imao ikakvih problema sa pregrijavanjam. iPhone FTW!
....čak i kompjuteri rade uredno na većim ekstremima....
Jesli li ti ikada vidio računalni cooler?
Meni se ova poruka nikada nije pojavila niti sam imao ikakvih problema sa pregrijavanjam. iPhone FTW!
OK, nijedan uređaj nije svemoguć (temperature i to...), ali Apple je prvi na koji to upozorava. Činjenica je da nijedan proizvođač nije takvo što napravio (koliko ja to znam), no Apple očito ima trenutno neriješiv problem i na ovaj način se želi preventivno ograditi od mogućih problema sa uređajima. Ljudi moji, nije zlato sve što sja...
.
..i sam sam korisnik iPhone-a i što mi se nedavno dogodilo upućuje na problem pregrijavanja naime,
najedanput više wlan nije radio, nije mogao pronaći niti jednu pristupnu točko ma kmoliko ih bilo dostupnih,
pri punjenju se nenormalno grijao a baterija se praznila u stand-by modu u roku 24 sata,.
Tražeći mogući uzrok i riješenje problema po netu naišao sam na meni tada suludo riješenje i preporuku " ohladite ga u frižideru"..
... nažalost nisam to isprobao nego sam ga uredno odnio na servis(gdje je i dan danas ) uz potvrdu tipa iz t-com centra da su već imali takvih slučajeva ..
..želim još reći da sam sa samim uređajem zadovoljan (dok radi) al' se po isteku ugovornog odnosa vraćam na NOKIU..
.. eto tek toliko..
Meni jedmon moj SE W300i osto na peći! Da na peći... i ja gledammm... nešto mi smrdi. Kad ono mali se pece!!! vruč na dodir totalno! Mislim da je temp bila oko 80 i uređaj radi kao da je 20°C!!!
a jabuka nek pogleda kod ati-ja kak se rade grijalice pa će možda znat napravit uređaj koji ce normalno funkcionirati na planetu zemlji...
Ma to je proizvod za Apple frikove,što god vi njima rekli oni su i dalje zaluđeni tim proizvodom,imam ja kolegu sa posla koji je frik za svojim Iphoneom,ljudi poblesave sa tim mobom,a ljudima možeš prodati svakakve budalaštine,ja radim u trgovini koja se bavi prodajom malih kućanskoh aparata,bijele tehnike i elektronike,ljudi moji ne bi vjerovali koliko ljudi mi je reklo da su popušili foru sa nekakvim vibro masažerom koji su im prodali kojekakvi likovi koji prodaju po kućama i to za ono nekih 7000-8000 kuna,ne sjećam se točno,dok je u to vrijeme kod mene u dućanu stolac za masažu stajao 5000 kuna,da i ne spominjem Xbox 360,to je pak nevjerojatno,dakle zaključak,ljudi su kreteni i uvali budalama sve kad su bedasti.
što se tiče baterija, ni jedan uređaj nije otporan na visoke i niske temperature, čisto zbog kemijskog sastava same baterije te je normalno da utječe na njen vijek trajanja...
e sad da ti elektronika crkava samo zato što se zagrijava na razinu tjelesne temperature, koja po meni treba spadat u normalne uvjete, to je već neupotrebljiv proizvod, poluproizvod...
u zadnje vrijeme isfuravaju iPhone kao idealan za mobilno igranje i kvazi konkurenciju Sonyju i Nintendu, sam me zanima kak bi se onda trebalo igrat s tim ak ga ne smiješ duže vrijeme držat u ruci zbog pregrijavanja...
35 °C je stvarno malo.Pa ako uzmemo da je temperatura tijela 37 °C,to znači da ga nikad nečeš moći nositi u žepu.Gdje da onda nosiš mobitel?
Pa nitko sad po ljeti ne nosi sa sobom u grad torbe ili nešto drugo,a ako ga nosiš u ruci,tu će se još više ugrijat.Znači to je telefon samo za zimu i tu još moraš paziti da ti zimska jakna ne prekriva žep jer će se opet zagrijati na više od 35 °C.
OK, nijedan uređaj nije svemoguć (temperature i to...), ali Apple je prvi na koji to upozorava. Činjenica je da nijedan proizvođač nije takvo što napravio (koliko ja to znam), no Apple očito ima trenutno neriješiv problem i na ovaj način se želi preventivno ograditi od mogućih problema sa uređajima. Ljudi moji, nije zlato sve što sja...
.
HHAHAH
Znaci Apple je napravio dobar potez tako da ti je isporučio nešo što neradi i rekao da neradi....dok drugi ti daju nesto sto radi i ne kazu ti da neradi.....
Zadavoljimo se mrvicama i nikad necemo okusit kruha....!!!!!!!!
35 °C je stvarno malo.Pa ako uzmemo da je temperatura tijela 37 °C,to znači da ga nikad nečeš moći nositi u žepu.Gdje da onda nosiš mobitel?
Pa nitko sad po ljeti ne nosi sa sobom u grad torbe ili nešto drugo,a ako ga nosiš u ruci,tu će se još više ugrijat.Znači to je telefon samo za zimu i tu još moraš paziti da ti zimska jakna ne prekriva žep jer će se opet zagrijati na više od 35 °C.
Riješenje je da si ga uvališ u mudante...
Ne samo da je tamo temperatura niža za 2 stupnja sto je operativna temperatura iphona nego je i vama ugodnije....
U šetnji, u joggingu svugdje.....
Ako se previše mrda vežite ga...pa što mislite zašto služe slušalice...
U mudantama ce iphone raditi a i vama će bit udobnije...probajte stvarno se isplati....pa ijenako ste platili masnu lovu da bi mogli se pokazivati....pokažite svima taj novi ukras....skinite mudante i krenite u revoluciju...
Iphone vaša skupa zamjena za curu.....on je kasno uvečer uvijek za.....Osim toga možete minjati pjesme na dodir....sve što je potrebno je jedna osnovna erekcija...
IPHONE making dreams CUM true....
HAHAHAHAHAHAHAHA
Ako ce itko kupovati iphone neka kupi....stvarno mu nemojte govoriti da je loš ako ne pita....pa neka ga covjek uzme...
Ali on nema pravo rec da valja kad nije......
Koji naivci ovi Apple fanovi! Kupuju mobitel od 7000 KN koji im jedno ljeto radi normalno, a drugo se pregrijava...LOL!
pljuvao sam po njemu davnih dana vidjevsi video zapise.
Nedavno sam ga se prvi put docepao, jedino sta sam mogao je izvadit iz djepa HTC PRO 2, 1500 kuna jeftiniji, i iphone se SAM okrenuo prema podu i pokrio usima...
boze smeca, a ovi nasi dignu cijenu za 7 puta, onda kao naglo spuste na 5 tisuca :D
smjesno i zalosno sta su ovi napravili i uspjeli tako dobro prodat.
taj mi moze sluzit samo za sms i mms...
ups, shit, nema mms :D
edit: iphone radi na 35 a sve ostalo na 50 stupnjeva.
Tako da ovi sta pricaju kako se u manualu kod iphona to pise velikim slovima,,, neka procitaju mala slova drugih instrumenata
baš probao kod prijatelja ostavili ga u autu na suncu i stavili termometar te upaliti GPS na iPhonu
tako je stao sat vrimena, temperatura je bila iznad 40, njemu ništa :S
uslikali smo fotoaparatom pa objavim sliku kad mi je prijatelj pošalje
baš probao kod prijatelja ostavili ga u autu na suncu i stavili termometar te upaliti GPS na iPhonu
tako je stao sat vrimena, temperatura je bila iznad 40, njemu ništa :S
uslikali smo fotoaparatom pa objavim sliku kad mi je prijatelj pošalje
kad igras ruski rulet onda neznas kad ce metak bit u cijevi...
nisu rekli da ce svaki nakon 35 stupnjeva crknut
hahahah 0-35
zimi mu kupite dzemper a ljeti ne nositi vani
Imam N73 vec 2 god i stalno je po plazama i nikad joj nista nije bilo

>>> iphone radi na 35 a sve ostalo na 50 stupnjeva.
50 stupnjeva je mozda storage temperatura, a ne radna temperatura.
Nije mi jasno onda sta koriste vojnicu u Iraku ili Avganistanu, ako je max temp 35 st.
Zake je ifon tak skup kodn as a kod amera ok 500 kn,ak nevjerujete pogledajte appleov store u ameriki ono 99$ WTF
svaka čast i Applu i iPhoneu ali to si nebi smijo dozvoliti. Barem su priznali i ogradili se time.
>>> iphone radi na 35 a sve ostalo na 50 stupnjeva.
50 stupnjeva je mozda storage temperatura, a ne radna temperatura.
Nije mi jasno onda sta koriste vojnicu u Iraku ili Avganistanu, ako je max temp 35 st.
Vojnici sigurno ne koriste iPhone.
Koriste military equipment, u cemu je puno skuplja elektronika koja ima puno veci raspon radne temperature.
joj.... radna temperatura okruzenja je 0-35°C, a ono sto se dogadja u iPhoneu, to je ccisto nesto drugo.. njegova elektronika ce ga unutra ugrijati i daleko vise! Te je pitanje koliko dugo vremena moze raditi na toj i toj temepraturi zbog, tada, ubrzanog starenja elemenata komponenti. A glede LCD-a, nema toga koji ce normano raditi na 0°C (simptom jest uzasan odaziv) ili pak na prevelikoj temp.
Pogotovo su u baterija problematicni temepraturni rasponi.
Samo je pitanje kako vam proizvodjaci serviraju gore navedene informacije..
Dobro, tu imaš pravo kaj se tiče našeg naslađivanja protiv ajfona 
Jedva čekamo nekakvu takvu vijest da se smijemo onima koji su dali toliko novaca za takvu šminkicu hehe
Nije samo stvar u Iphoneu...
To je ta današnja moderna tehnologija, koja je ako ćemo uspoređivati s starijim modelima, tehnički napredovala(brzina, obrada, emorija, izgled itd...), ali kaj se tiče kvalitete, tj. robusnosti, izdržljivosti stagnirala ili se u nekim slučajevima, još gore, počela smanjivati.
Npr. usporedi nekadašnju Nokiju 3310,cigla, liku u Japanu u pljački banke metak zaustavila, spasila mu život-s njom smo nogomet igrali po razredu (ozbiljno) i nije još bilo ništa, radila ko nova.
I siguran sam da bi dobro (sigurno bolje od ajfona) podnosila vrućine i ostale promijene temperature.
Heh, taj mobitel je ko terminator, nema sta mu nisam uradio i eno ga stoji na ormaru i funkcionalan je jos.
Prezivio je 100-njak padova, vodu, sokove, vrucinu i -25 temperaturu i radi ok, samo sto je kroz njega proslo jedno 5-6 baterija.
Terminator se more sakrit
. Moja Nokia 3330 (nasljednik 3310, ona siva sa internetom i igricom fliper) je bila 4h u vodi na prozoru. Stari ju je zaboravio na onoj klupici od prozora, kiša je padala i nokia je bila u lokvici 4h. Kad ju je uzeo, voda je curila iz nje. Bateriju je bacio odma, mob je rastavio, stavio ga na grijalicu cijelu smjenu (12h). stavili smo drugu bateriju i to čudo radi dan danas. Ali nijedna baterija u njoj ne izdrži dulje od 2 dana. Negdje pušta struju
. Postat ću sliku unutrašnjosti tog čuda. Iphone bi crkao nakon 1min u toj vodi....
Nije mi jasno onda sta koriste vojnici u Iraku ili Avganistanu, ako je max temp 35 st.
zasigurno iPhone ;D
I ja mislim da je ovo prilican nedostatak. Ne mozes ga imati na plazi i slusat muziku ili ne daj Boze nazvati ako zatreba. Ista situacija ako si na skijanju. Mozda da izdaju posebno izdanje iPhonea za pojedina godisnja doba.
Nemojte fantazirati.
Ja koristim iPhone 3G i naravno da ga neću na plaži staviti da leži na ručniku i grije se ( s time da se vjerojatno ne bi dugo grijao jer je jako poželjan za "maknuti ga" ;))
Ako ga koristim normalno i stavim ga u neku torbicu ili ga sakrijem ispod neke majice ili slično, on najnormalnije radi. 35 C je neka preporuka, a naravno da mobitel radi i u puno toplijim uvjetima...
Nemojte fantazirati.
Ja koristim iPhone 3G i naravno da ga neću na plaži staviti da leži na ručniku i grije se ( s time da se vjerojatno ne bi dugo grijao jer je jako poželjan za "maknuti ga" ;))
Ako ga koristim normalno i stavim ga u neku torbicu ili ga sakrijem ispod neke majice ili slično, on najnormalnije radi. 35 C je neka preporuka, a naravno da mobitel radi i u puno toplijim uvjetima...
pokusaj, pa nam javi kako radi na 40.
Al serete ovdje to je nenormalno. Ako vam se ne svidja nemojte kupovat ili komenitrat. Kada ga budete akšli imali u vlasništvu onda pricajte koliko ocete. Svaka mrtva tema o iPhonu skupi par likova koji misle da nekog briga sto oni pljuju po iPhoneu. Mene je briga jer svaka tema postane hrpa ljudi koji pljuju i par likova koji imaju neko iskustvo. Njihovi su komentari jedino relevantni.
Imam prvu verziju iPhone od kad je došla u USA i nikad NIKAKVIH problema nisam imao, a baš da stedim mobitele i ne stedim. Da ne bude da lupetam, mobitel radi normalno u Sahari cak sam i slikao s njim i pricao s legom. Radi cak i na -15 dok mi stoji u dzepu jakne a ja picim 80km/h niz stazu. Koristim ga apsolutno se ne obaziruci na ikakve "atmosferske uvijete" i gle cuda sve 5..Ovo su neke upute koje svaki proizvodjac stavlja radi sigurnosti. Eno netko vam je tamo linkao i za nokiu istu stvar.
Ajte više prekinite bit pubertetlije i pljuvat samo jer vam se nesta ne svidja ili ste toliko zavidni na one koji imaju taj uredjaj. Da, ima boljih mobitela sigurno. Mene moj iPhone sluzi savršeno i sigurno nece neki neprovjereni komentar umanjit tu cinjenicu. A sto se tice cijene u T-comu a cujte niko vas ne tjera da platite. Imate na oglasniku jeftino imate za 1kn uz odgovarajucu pretplatu. Cinjenica je da mobiter super izgleda, meni osobno isto tako dobro radi, a o gomili aplikacija i da ne govorim.
Peace
Nemojte fantazirati.
pokusaj, pa nam javi kako radi na 40.
nije problem u 3G nego u 3GS verziji, navjerojatnije zbog pojačanog procesora i nedostatka hlađenja... temperatura tu nema (skoro) nikakve veze
http://www.engadget.com/2009/06/26/white-iphone-3gs-reportedly-overheats-turns-a-browner-shade-of/
http://www.theonion.com/content/news/police_iphone_left_in_hot_car_for
Al serete ovdje to je nenormalno. Ako vam se ne svidja nemojte kupovat ili komenitrat. Kada ga budete akšli imali u vlasništvu onda pricajte koliko ocete. Svaka mrtva tema o iPhonu skupi par likova koji misle da nekog briga sto oni pljuju po iPhoneu. Mene je briga jer svaka tema postane hrpa ljudi koji pljuju i par likova koji imaju neko iskustvo. Njihovi su komentari jedino relevantni.
Imam prvu verziju iPhone od kad je došla u USA i nikad NIKAKVIH problema nisam imao, a baš da stedim mobitele i ne stedim. Da ne bude da lupetam, mobitel radi normalno u Sahari cak sam i slikao s njim i pricao s legom. Radi cak i na -15 dok mi stoji u dzepu jakne a ja picim 80km/h niz stazu. Koristim ga apsolutno se ne obaziruci na ikakve "atmosferske uvijete" i gle cuda sve 5..Ovo su neke upute koje svaki proizvodjac stavlja radi sigurnosti. Eno netko vam je tamo linkao i za nokiu istu stvar.
Ajte više prekinite bit pubertetlije i pljuvat samo jer vam se nesta ne svidja ili ste toliko zavidni na one koji imaju taj uredjaj. Da, ima boljih mobitela sigurno. Mene moj iPhone sluzi savršeno i sigurno nece neki neprovjereni komentar umanjit tu cinjenicu. A sto se tice cijene u T-comu a cujte niko vas ne tjera da platite. Imate na oglasniku jeftino imate za 1kn uz odgovarajucu pretplatu. Cinjenica je da mobiter super izgleda, meni osobno isto tako dobro radi, a o gomili aplikacija i da ne govorim.
Peace
Probao - koristio - napustio. Nisam do sad vidio na ijednom WM uredjaju da se pojavilo slicno upozorenje (ukljucujuci onoga sto trenutno koristim - Omniju). Ne kazem ja da nema ljudi koji mantaju bezveze. Ali ja nisam ni za iPhone ni protiv njega - samo govorim da kvaliteta hardvera nije na razini na kojoj je proizvodjac tvrdio da jest.
možda oni misle da se iPhone upotrebljava samo do ugla 35 stepeni 
Tipicna propaganda interneta.
Tako je bilo i s pucanjem bijele plastike.... itd...
Prodalo ih se milijune i milijune do sada. Uvijek su se pojavile greške u modelima, ali jako rijetko ( 1 na 10000 valjda) o odmah po cijelom internetu se proširi kao kuga kako se npr. "iPhone grije". Imao sam prvi od pocetka, sada imam 3G, imat cu i 3GS. Nikad, ali nikad nikakav problem, a i nikome koga god znam da ima iPhone, a znam mnogo ljudi. Na plaži, u autu, po ljeti, zimi sve radi.
PS Bio sam u jednom multimedia shopu njemačkoj i probao SVE smartfoneove koji su trenutno u ponudi i mogu reči: postoji iPhone i ostali uzimajući sve u obzir.
Ne da mi se prepirati s ovih nekoliko pubertetlija, a vama koji razmišljate o kupovini iPhonea, mogu reči da su stvarno minimalne, gotovo nikakve šanse da vam nešto neće raditi.