iPad kao grafički tablet

poruka: 22
|
čitano: 4.270
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad kao grafički tablet".
18 godina
iPad kao grafički tablet

Konačno će mali Bridger moći raditi na svom iPadu kao veliki!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
iPad kao grafički tablet

nema sanse da takva bedastoca zamjeni pravi graficki tablet

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR

7 3 hvala 0
17 godina
protjeran
iPad kao grafički tablet

Uskoro mozemo ocekivati navalu druge generacije "ja znam photoshop" klinaca :P

tata tata, kupi mi ipad, treba mi da mogu raditit sa slikama koje slikam sa DSLR aparatom kojeg si mi kupio pred 2 mj... tata,,, dobro dobro, ako nees ti.... MAMAAAAA :)))))

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPad kao grafički tablet

Zasto se vijest zove "iPad kao graficki tablet" ako taj adobeov program radi na gotovo svim tabletima? (citaj, android i blackberry)

Nebi li prikladniji naslov bio "Tableti kao graficki tableti"?

ovako ispada ko placena reklama za ipad

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Re: iPad kao grafički tablet
Escudo kaže...

Zasto se vijest zove "iPad kao graficki tablet" ako taj adobeov program radi na gotovo svim tabletima? (citaj, android i blackberry)

Nebi li prikladniji naslov bio "Tableti kao graficki tableti"?

ovako ispada ko placena reklama za ipad

nazalost, vjerovatno nije ni placena

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina
neaktivan
iPad kao grafički tablet
zato sto je prezentirana na iPadu i za sad dostupna samo za iOS izgleda. Oni koji i dalje ne vide prednosti TSa i multitoucha pred misem i jednom tockom manipulacije bi se možda trebali ostaviti komentiranja it tema.
A.

4 1 hvala 0
18 godina

Prednosti kao npr. fizicka aktivnost... sto veci ekran, to vise razvijamo misice. :) Doduse, ako je manji ekran, tad vjezbamo vid, tako da sa touch ekranom ne mozes izgubiti. Ali to je prirodno, jer ljudi sve obavljaju dodirujuci, hvatajuci itd...bar dok su bebe. :) 

18 godina
neaktivan

nije prirodno nešto što je postalo hit tek zadnjih godinu dvije a sve do tad se koristio klasičan miš...... ne možeš onda reći da je prirodno nešto što uopće do nedavno nije postojalo tj. tek je nedavno doživjelo praktičnu primjenu zahvaljujući više slučajnosti neko stvarnoj praktičnoj vrijednosti.

uostalom priču o prirodnosti su pustili marketingaši kompanija koje predvode touch svijet. uopće nije prirodno dodirivati virtualne kućice i ikonice koje ne osjetiš pod prstima..... jedino ako srede stvar tako da pri dodiru uistinu na prstu osjetim i oblik toga što diram.... teza o prirodnosti ne drži vodu ovako.

nerealno je očekivati da ćeš na mobitelu uskoro moći dizajnirati i grafički uređivati recimo neku tiskovinu. to su priče za malu djecu... kao i fore kako iphone ima kameru u razini dslr kamere. aha. samo u snovima i reklamama gdje je 90% izgovorenoga laž.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2011 23:29 (hondo).
16 godina
neaktivan

Malo nasvrljas na tabletu i onda preneses na laptop il kompjuter, te napravis pravi posao .. defakto to reklama govori. Makar to crtanje sa prstima jest fora , ako imas 3-4 godine. :)

In the end there will be only ( c )haoss ...
18 godina
neaktivan
hondo kaže...

nije prirodno nešto što je postalo hit tek zadnjih godinu dvije a sve do tad se koristio klasičan miš...... ne možeš onda reći da je prirodno nešto što uopće do nedavno nije postojalo tj. tek je nedavno doživjelo praktičnu primjenu zahvaljujući više slučajnosti neko stvarnoj praktičnoj vrijednosti.

tek je sad "hit" jer je tehnološki dovoljno napredno da bude praktichno. s prstima imaš puno više preciznosti i osjechaja nego kod miša i da puno je prirodniji osjechaj....tukac

16 godina
neaktivan
iPad kao grafički tablet

Bas me zanima koja je preciznost tog cuda, moze li se nekakav stylus koristiti?

U protivnom:

http://www.wacom.com/intuos/medium.php

http://www.wacom.com/intuos/large.php

vs

http://www.apple.com/ipad/

sve je jasno... {#}

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 4:06 (rustweaver).

2 0 hvala 0
18 godina
Thog kaže...

tek je sad "hit" jer je tehnološki dovoljno napredno da bude praktichno. s prstima imaš puno više preciznosti i osjechaja nego kod miša i da puno je prirodniji osjechaj....tukac

Nebudi smijesan.

16 godina
iPad kao grafički tablet

očito ekipa koja sve to radi,, od raznih tableta do softvera za njih,, vidi dalje i ima bolje vizije svakolike primjene od vas koji se pitate svaki dan čemu to,,, 

1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Thog kaže...
hondo kaže...

možeš mislit.

18 godina
neaktivan
bus kaže...

očito ekipa koja sve to radi,, od raznih tableta do softvera za njih,, vidi dalje i ima bolje vizije svakolike primjene od vas koji se pitate svaki dan čemu to,,, 

to je marketing..... izmisli primjenu i prodaj ju kao nešto revolucionarno 

mi koji se pitamo čemu to nismo slijepe ovce koje pošto poto kupuju sve novo što izađe na tržište. mene nisu uvjerili da mi je ipad potreban. i nisu me uvjerili da mi je potrebna ploča veličine a4 stranice kako bi prstima po njoj micao ikonice i igrao se dok sam negdje u gradu na kavi ili ne znam gdje.

volio bih biti tako zaluđen kao neki moji kolege ali iskreno za mene je to i dalje obična smiješna spravica za surfanje i provjeru mailova. a meni računalo treba za puno ozbiljnije stvari

18 godina
iPad kao grafički tablet

Za crtanje se koristi graficki tablet. Zato sto emulira "visestoljetni" nacin crtanja/slikanja - olovka/kist u ruci. Pokusavam zamisliti kako bi Mona Lisa izgledala da je crtana prstima...

A za klasicno upravljanje racunarom (po monitoru "normalne" velicine"), mis je milion puta prakticniji i laksi za koristenje.

Kao sto rekoh, bebama i maloj djeci je prirodno da kao osnovni nacin interakcije koriste dodirivanje i hvatanje, ali ljudi kada odrastu koriste ALATE. Lopatu, nož, miša. Puno je prirodnije uhvatiti ribu rukama (znate ono...osjecate se kao daleki predak, direktan dodir s prirodom i slicne spike), ali to ipak niko ne radi, zato sto postoji veoma dobar i praktican alat koji se zove udica. :)

Tvrdim da je miš (izuzev za neobavezne primjene kao surfanje na tabletu u kaficu, ili kaucu) miljama ispred upravljanja dodirom. Miš pomijerate u radijusu od 2-3 cm i prelazite kursorom veliki monitor. Zapravo i zaboravite da koristite mis, kursor vam dodje kao direktno spojen na mozak. Pokusajte par sati obradjivati fotografiju u Photoshopu mrljajuci prstima po 22" monitoru ili bilo koji drugi ozbiljan posao.

O tastaturi i unosu teksta da i ne govorim. 

Zato mi idu na zivce vise te marketinske price o "prirodnom" dodiru, multitouchu, NUI-u, ovome, onome... Da, imaju touch ekrani svoje primjene, ali dosta specificne i ogranicene. 

Za sve ostalo, bar dok ne naprave upravljanje mislima, mis i tastatura su zakon.

A za one koji vole NUI, evo Google je otisao cak i korak dalje: http://mail.google.com/mail/help/motion.html 

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 10:21 (knight).

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
iPad kao grafički tablet

Ma to je samo porez na budale i kvaziideja da privuku šuše i klince sa viškom novca.Svi koji se interesiraju za grafički dizajn znaju da to u (polu)profesionalnoj primjeni nikad neće zaživjeti.Wacom nije bez razloga bog i batina grafičkih tableta.

alrighty then

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
iPad kao grafički tablet

Ma o čemu vi pričate. Ne radi se o zamijeni wacomovih tableta i sličnih sa iPadom ili nečim takvim ( imam ga i sam, wacom A4 )

Radi se o posve novom UI ju poznatog softwarea i prezentaciji mogućnosti istog. Miš i jedna točka unosa će postepeno biti zamijenjen sa TS i multitouch plohama. Ovo je korak Adobea u tom ( pravom ) smjeru, a ako pogledate malo prezentacije po netu vidjet ćete PS za prste već u mnogočemu prirodniji i intuitivniji od klasičnog. Ako ti treba pen koristiti ćeš pen, ako imaš mogućnost manipulacije sa alatima ili medijem sa više prstiju i razina pritiska koristiti ćeš prste ... coming soon.

A.
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 12:45 (artfull).

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Leglo kaže...

Malo nasvrljas na tabletu i onda preneses na laptop il kompjuter, te napravis pravi posao .. defakto to reklama govori. Makar to crtanje sa prstima jest fora , ako imas 3-4 godine. :)

{#}...otkriće...Artfull ima 3-4 godine i napredno je dijetešce...{#}

16 godina
protjeran
artfull kaže...

Ma o čemu vi pričate. Ne radi se o zamijeni wacomovih tableta i sličnih sa iPadom ili nečim takvim ( imam ga i sam, wacom A4 )

Radi se o posve novom UI ju poznatog softwarea i prezentaciji mogućnosti istog. Miš i jedna točka unosa će postepeno biti zamijenjen sa TS i multitouch plohama. Ovo je korak Adobea u tom ( pravom ) smjeru, a ako pogledate malo prezentacije po netu vidjet ćete PS za prste već u mnogočemu prirodniji i intuitivniji od klasičnog. Ako ti treba pen koristiti ćeš pen, ako imaš mogućnost manipulacije sa alatima ili medijem sa više prstiju i razina pritiska koristiti ćeš prste ... coming soon.

Arti,daj ti prigrabi kakvu curu,pa se onda posluži manipulacijom prstima a alat konačno stavi u funkciju....mani taj vražji pad...{#}

16 godina
neaktivan

In the end there will be only ( c )haoss ...
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

A gle, naslov "iPad kao graficki tablet". Slika prikazuje lika koji nesto mulja prstima po ekranu, i jos se u vijesti spominje da je jedan od 3 programa namijenjen za koristenje tableta bas za crtanje. Stoga ova moja usporedba.

Ako sam fulao bit i primarna namjena ovog je da tablet bude koristen za prikazivanje toolboxa i menija, onda bih rekao da je to veoma skup i neisplativ touch toolbox, bolje onda za tu cijenu kupiti jos jedan monitor. Ali tko vec ima iPad, bolje ista nego nista pretpostavljam...

Look at you, hacker. A pathetic creature of meat and bone, panting and sweating as you run through my corridors. How can you challenge a perfect, immortal machine?
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice