iPad 2 predstavio Steve Jobs

poruka: 389
|
čitano: 44.516
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad 2 predstavio Steve Jobs".
15 godina
neaktivan
Re: iPad 2 predstavio Steve Jobs
logic kaže...
facewithascar kaže...
Cim sam vidio Logicovu sliku negdje na devetoj stranici shvatio sam u sto se pretvorila tema.

Zavrsi misao. ALi prije nego ispadnes sm..d reci cu ti da mi je to sin. Ajd sad zavrsi misao.

Nema veze s tvojim sinom nego to da kad vidim tu fotku na Apple temi znam da si dosao trollati. Ne razumijem taj tvoj jal. Nemas novaca za Apple proizvode, a toliko te muci sto drugi imaju? Ili ti je profesija baviti se non-Apple proizvodima, pa ovaj forum iskoristavas za svoju osobnu korist? Jer nesto s tobom ne vaja, a mogao bi nam napokon otkriti i sta.
16 godina
protjeran

Ja na primjer imam love ali mi ne pada na pamet bacati je na overpriced proizvode...nije samo Ajpl u pitanju...a argmente poštovanih Jabučara nitko ne može prihvatiti osim njih samih.Čuj,nema love...hehehehe..

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
price o skupoci ili precijenjenosti apple proizvoda već smo pretresali u beskonacno. Ja iz svog iskustva znam da se svaka lipa uložena u apple proizvode isplatila vise nego potroseno na alternativna rješenja. Manje problema, manje kvarova, vise zadovoljstva i produktivnosti i bolje držanje cijene kasnije u preprodaji. iPhone, ne ulazi u ovu priču jer je to stvar koja se kupuje jer ti se sviđa ili ne a ne zbog posla i produktivnosti (dobijem svaku drugu gen za parsto kuna ili kunu jer sam ionako u pretplati), a iPad je najpovoljniji tablet koji postoji, dakle bestbuy jer je konkurencija skuplja a nudi manje. Inače cijena hardwarea danas vise nije stavka koja na ista bitno utječe u iole ozbiljnoj firmi. Mi smo mala tvrtka, novac uložen u hardware (računala i periferije ) je zanemariv prema troškovima ljudskih resursa, softwarea, tekucih troškova i svega ostalog. Kad se nabavlja novo računalo sasvim je nebitno oce se uzet mac ili pc, stvar preferenci.
A.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

gdje god se apple spomene u dobrom svjetlu, nastane ovakva tema...

zasto jednostavno ne odj.... svi apple hateri i ostave nas koji koristimo proizvode od appla i fan boyeve da razglabamo o necemu nedovrsenom, losem, skupom i neiskoristivom?

za koji ku..c trollate i spamate po temi sa svojim dosadnim stavovima o SDutorima i ostalim glupostima?

jednostavno pokusajte ignorirat takve teme, a ukoliko ne mozete posjetite neke ustanove...

svaka tema se krece oko flasha, usba koji rijetki koriste, sdutora koji koriste 1 u 6 mjeseci i tako...

Ja da imam adresu od Logica ja bi mu poslao sve nove apple proizvode, samo da se smiri na 5 dana sa svojim lamatanjem u prazno...

potpis :D
Moj PC  
3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Hoces adresu na PP pa da to prodam po suludim cijenama i doniram onima koji nemaju ;)

Meni ne treba hvala na ponudi. Imam dovoljno. A tebi i jadnicima koji ne mogu zamislit da neko moze sebi prisutiti appleove proizvode a nece ne mogu pomoci. Vas su ocigledno ucili da je golf II vrh i zelite biti popularni kao modni macak ;)

Koliko je tsko kliknuti na moj pc u profilu i vidjeti da imam samo periferije u vrijednosti dva ipada ;)

Doduse i ipad je periferija ;)

:)
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Hoces adresu na PP pa da to prodam po suludim cijenama i doniram onima koji nemaju ;)

Meni ne treba hvala na ponudi. Imam dovoljno. A tebi i jadnicima koji ne mogu zamislit da neko moze sebi prisutiti appleove proizvode a nece ne mogu pomoci. Vas su ocigledno ucili da je golf II vrh i zelite biti popularni kao modni macak ;)

Koliko je tsko kliknuti na moj pc u profilu i vidjeti da imam samo periferije u vrijednosti dva ipada ;)

Doduse i ipad je periferija ;)

neznam gdje sam spominjao neciju financijsku situaciju?! pa nisam ni tvoju

niti gdje sam spominjao golf 2 kao VRH, niti sam spominjao da je ipad VRH...

smiri si strasti...

potpis :D
18 godina
neaktivan

Ko kaze da si ti spominjao. Drugi s...d jeste.

:)
17 godina
protjeran
artfull kaže...
widgeti su izmisljeni na appleovom OS u a tamo su i zazivili.( OSX ). za iOS ovisno o izvedbi ... notifikacije treba srediti.

molim? objasni, da mogu pobiti

jer prvi desktop widgeti su za windowse 2000. g. -desktopx, a za osx konfabulator 2003.g.

a gui widgeti potjecu jos od xerox alto intefejsa

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...
widgeti su izmisljeni na appleovom OS u a tamo su i zazivili.( OSX ). za iOS ovisno o izvedbi ... notifikacije treba srediti.

jer prvi desktop widgeti su za windowse 2000. g. -desktopx, a za osx konfabulator 2003.g.

http://www.niallkennedy.com/blog/timelines/widgets/ negdje cca 1981. na Macu samo su se zvali desk ornaments

osim što ti ne shvaćaš da je praktički sve prije windowsa i linuxa bilo na nekom MacOSu, widgeti u pravom smislu riječi kako ih danas koristimo su zaživili tek sa konfabulatorom tj uvrštavanjem u dashboard OSXa. Kasnije ih kopira Vista, sad su uobičajeni u nekom obliku na mobilnim OSevima.

A.
16 godina
protjeran
Leglo kaže...

Apple iPad "era" je zavrsila, u Barceloni su predstavljeni kvalitetniji tableti koji uz to imaju i podrsku za Flash .. no dobar pokusaj.

http://video.teamcoco.com/video/conan.jsp?oid=245467&eref=sharethisUrl

Aha, isto ko sta su high-end androidi kvalitetniji od iphonea preptostavljam? 

Mora da je apple potkupio ziri koji je na istom tom MWC-u proglasio iphone4 za naj smartphone?

17 godina
protjeran
artfull kaže...
grimyHR kaže...
artfull kaže...

http://www.niallkennedy.com/blog/timelines/widgets/ negdje cca 1981. na Macu  samo su se zvali desk ornaments

osim što ti ne shvaćaš da je praktički sve prije windowsa i linuxa bilo na nekom MacOSu, widgeti u pravom smislu riječi kako ih danas koristimo su zaživili tek sa konfabulatorom tj uvrštavanjem u dashboard OSXa. Kasnije ih kopira Vista, sad su uobičajeni u nekom obliku na mobilnim OSevima.

ak su to iz 81 bili widgeti onda je svaka aplikacija koja se pokrece u svom prozoru widget, znaci nisi u pravu, a desktopx je bio tu 3 godine prije konfabulatora

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 16:21 (grimyHR).
17 godina
neaktivan
eevek kaže...
bistri kaže...

Kako bi po tebi trebao defaultni raspored na pocetnom ekranu izgledat?

Evo dva najobičnija primjera što bi moglo dočekati korisnika..najosnovniji primjer (ne da mi se kopati dalje, a sigurno ti neću raditi prezentaciju :D)

http://www.gottabemobile.com/wp-content/uploads/hp-touchpad-hpwebos.jpg

http://www.androidtapp.com/wp-content/uploads/2011/01/Android-3.0-Honeycomb-Home-Screen.png

Pa najobičniji korisnik HTC-ovog aparata ima u startu, bez ikakve kemije dostupnost najbitnijih informacija (http://2.bp.blogspot.com/__n_rRWNSWVs/TIj-hIBLy3I/AAAAAAAAAlI/uG1zadj8vdk/s1600/htc_desire_homescreen_b.png) sa par poteza.

Trebam li stavljati screen iOS-a?

Ovo je ujedno kraj moje rasprave na temi....adio

Na 4" widgeti i screenovi nemaju skoro pa nikakvog smisla. Na većem ekranu tableta apple će morati ( nadam se sa iOS5 ) uvesti neke novosti.

A.
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

ak su to iz 81 bili widgeti onda je svaka aplikacija koja se pokrece u svom prozoru widget, znaci nisi u pravu, a desktopx je bio tu 3 godine prije konfabulatora

da to su bili widgeti, u svakom smislu te riječi:

"You know, I've been thinking about it. Even if we can only run one major application at a time, there's no reason that we can't also have some little miniature applications running in their own windows at the same time." 

That sounded intriguing to me. "What kind of little programs? How are they different?", I wondered. 

Bud smiled. "You'd want tiny apps that were good at a specific, limited function that complements the main application. Like a little calculator, for example, that looked like a real calculator. Or maybe an alarm clock, or a notepad for jotting down text. Since the entire screen is supposed to be a metaphorical desktop, the little programs are desk ornaments, adorning the desktop with useful features." 

zapravo današnji widgeti izgledaju skoro pa identično kao ovi od pred 30 godina.

A.
16 godina

Pa to i je poanta widgeta da na glavnom ekranu (desktopu)imaš male programčiće sa specijalnom funkcijom koji će olakšati stvari. Ja sam ti par nabrojao, music player(njega je apple implementirao ali kroz onaj multi-task switcher, ne vidim razlog zašto to isto nebi stajalo i na homescreenu?)mali pokazivać potrošnje 3G internet paketa, kalendar, razni switchevi za wifi, bluetooth, gps, auto-rotate, airplane mod, 2G-3G ili bilo šta drugo, you name it. Jednostavno sitnice, ali zbog njih ja na svom desire-u ulazim u settingse svake prijestupne, jer sve što mi je bitno mi je sređeno preko widgeta ili preko drugih programa za brže pristupanje postavkama, umjesto da idem menu>settings>wireless networks>turn off wifi ili nešto treće...

Evo pogledaj video kako ovaj spb mobile shell to radi, po meni vrlo jednostavno i funkcionalno za raditi widgete, samo premotaj video na 1:30 kada govori o widgetima ako ti se neda sve gledati.

Stoja
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
artfull kaže...
grimyHR kaže...

"You know, I've been thinking about it. Even if we can only run one major application at a time, there's no reason that we can't also have some little miniature applications running in their own windows at the same time." 

That sounded intriguing to me. "What kind of little programs? How are they different?", I wondered. 

Bud smiled. "You'd want tiny apps that were good at a specific, limited function that complements the main application. Like a little calculator, for example, that looked like a real calculator. Or maybe an alarm clock, or a notepad for jotting down text. Since the entire screen is supposed to be a metaphorical desktop, the little programs are desk ornaments, adorning the desktop with useful features." 

zapravo današnji widgeti izgledaju skoro pa identično kao ovi od pred 30 godina.

http://en.wikipedia.org/wiki/Desk_accessories

evo ti sto su i koja je njihova namjena bila, znaci pokusaj multitasking na OS-u koji ga ne podrzava, a ne prosirenje desktopa

16 godina
protjeran
Stoja kaže...

Pa to i je poanta widgeta da na glavnom ekranu (desktopu)imaš male programčiće sa specijalnom funkcijom koji će olakšati stvari. Ja sam ti par nabrojao, music player(njega je apple implementirao ali kroz onaj multi-task switcher, ne vidim razlog zašto to isto nebi stajalo i na homescreenu?)mali pokazivać potrošnje 3G internet paketa, kalendar, razni switchevi za wifi, bluetooth, gps, auto-rotate, airplane mod, 2G-3G ili bilo šta drugo, you name it. Jednostavno sitnice, ali zbog njih ja na svom desire-u ulazim u settingse svake prijestupne, jer sve što mi je bitno mi je sređeno preko widgeta ili preko drugih programa za brže pristupanje postavkama, umjesto da idem menu>settings>wireless networks>turn off wifi ili nešto treće...

Evo pogledaj video kako ovaj spb mobile shell to radi, po meni vrlo jednostavno i funkcionalno za raditi widgete, samo premotaj video na 1:30 kada govori o widgetima ako ti se neda sve gledati.

Zato cim nabavis iphone lijepo jb i sa cydie skinuti sbsettings!

17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...
grimyHR kaže...

http://en.wikipedia.org/wiki/Desk_accessories

evo ti sto su i koja je njihova namjena bila, znaci pokusaj multitasking na OS-u koji ga ne podrzava, a ne prosirenje desktopa

ma daj pročitaj gore tekst. 

"You'd want tiny apps that were good at a specific, limited function that complements the main application. Like a little calculator, for example, that looked like a real calculator. Or maybe an alarm clock, or a notepad for jotting down text. Since the entire screen is supposed to be a metaphorical desktop, the little programs are desk ornaments, adorning the desktop with useful features." 

desk ornaments to je iz 81. ovo što ti dalje daješ link je iz 84. u principu svodi se na isto. Kako je funkcionirao multitask osamdesetih nema veze sa temom. ( uostalom taj link sa wiki vuče referencu sa onog što sam postao ( folklore.org ) ... u čemu su bili pisani ili jesu te koliko i kako su koristili resurse OSa ( multitask ) je manje bitno. Poanta je bila da widgeti nisu ništa novo za apple, da su ih doslovno izmislili krajem sedamdesetih ili početkom osamdesetih ( i skoro zaboravili na njih ) da ih ima posvuda i na svim platformama i da ih je apple mogao odavno portati sa OSXa na iOS ( postoje portovi koji čak rade ) međutim do sad očigledno nisu smatrali da je to korisno. Mainstream su postali kad ih je apple stavio na tigar i kad bi se svaki win korisnik oduzimao kad bi vidio kako su integrirani u OS tamo 2005. :D

A.
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 17:28 (artfull).
16 godina
ansha kaže...

Zato cim nabavis iphone lijepo jb i sa cydie skinuti sbsettings!

E vidiš identična ista stvar kao meni na androidu quick settings, jednostavno i fukcionalno. ja sam samo htio naglasiti da apple sam treba nešto u tom stilu implementirati da bude moguće bez JB-a mada meni to nije problem{#}

Stoja
17 godina
neaktivan

apple je ako se sjećam nedavno kupio malu firmu koja radi neki app za dodatne notifikacije u iOSu, čak sam ga skinuo, al ne sjećam se više kako se zove, previše toga sam skinuo u zadnje vrijeme :D  ... pretpostavljam da rade na tome i kad budu imali odgovarajuće rješenej da će ga integrirati u iOS.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
logic kaže...

Ko kaze da si ti spominjao. Drugi s...d jeste.

Ma ti si "logic", meni najdrazi lik na ovome forumu i znaj da redovno pratim tvoje postove, znanja i misljenje.

Drago mi je sto i ti mene cjenis na jednak nacin.

E8200, GA-P35-DS3, GF8800GT 512MB, PC2-8500 1066MHz 4 GB
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.3.2011 19:58 (Scuderia).
15 godina
neaktivan

hahaha

je tesko prihvatiti manu ios-a

radije bi ruku odrezali

tu sam samo radi vijesti o apple-u
15 godina
neaktivan
apoteka kaže...

hahaha

radije bi ruku odrezali

Naravno da iOS ima mana, ne bi inače imali svako malo nadogradnju. Međutim prednosti su dovoljno velike da ponište mane, a i uz JB i instalaciju dodatnih programa sa App Storea te se mane umanjuju ili neki puta i potpuno rješavaju.

Meni su recimo mane otvorenost sustava Androida koja se ne da više ispraviti.

17 godina
apoteka kaže...

hahaha

radije bi ruku odrezali

Apple je poznat da nekad izdaje hardverske polu proizvode, ali nikad nije izdao softverski poluproizvod.

1001010 1100001 100000 1110011 1100001 1101101 100000 1101011 1110010 1100001 1101100 1101010 100000 100001 100000 1101 1010 1101 1010
17 godina
neaktivan
Mitch kaže...
  Apple je poznat da nekad izdaje hardverske polu proizvode, ali nikad nije izdao softverski poluproizvod.

Nikako da shvate, zar ne....

E8200, GA-P35-DS3, GF8800GT 512MB, PC2-8500 1066MHz 4 GB
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

A prije toga je bilo na nekom xeroxu ili amigi </troll> :P

16 godina
neaktivan
ansha kaže...
Leglo kaže...

Apple iPad "era" je zavrsila, u Barceloni su predstavljeni kvalitetniji tableti koji uz to imaju i podrsku za Flash .. no dobar pokusaj.

Mora da je apple potkupio ziri koji je na istom tom MWC-u proglasio iphone4 za naj smartphone?

Ne nisu, iPhone je Bog i Isus, te nema konkurencije .. oh wait ..

No morali su im nesto dat kad je vec HTC odnio titulu za najboljeg proizvođača uređaja za 2010. u toj istoj Barceloni. Uz toliko priznanja i nagrada koje su za 2010. godinu dobili Samsung i HTC, mislim da je stvarno uredu da i iPhone dobije barem neku nagradu.  ;)

In the end there will be only ( c )haoss ...
18 godina
neaktivan
Leglo kaže...
ansha kaže...
Leglo kaže...

Ne nisu, iPhone je Bog i Isus, te nema konkurencije .. oh wait ..

No morali su im nesto dat kad je vec HTC odnio titulu za najboljeg proizvođača uređaja za 2010. u toj istoj Barceloni. Uz toliko priznanja i nagrada koje su za 2010. godinu dobili Samsung i HTC, mislim da je stvarno uredu da i iPhone dobije barem neku nagradu.  ;)

cuj al je nagrada za najbolji smartphone, a pricamo o smartphoneima.

a sto se tice ostalih nagrada, to je ko kad ti zena kaze da imas najveceg u ulici, ima nekako gorak okus. :)

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
18 godina
Te nagrade koje dijele su selfpromoting bs isto ko oscar i grammy.
Ono s widgetima 81 i 84 je presmiješno jer su to obični statični ekrani. Tak si ja u startup mogu stavit 100 programa da mi se otvore i smrde na desktopu lol.
Otišli ste OT prije pet dana a ja skupa s vama ;)
Najbolje zaključat jer se opet sve pretvorilo u igre bez granica.
iPad 2 bude prodan u više primjeraka nego svi tableti skupa. To su moja predviđanja za ovu godinu. Sljedeće godine bude druga priča.
Widgeti na tabletu su MUST a ko ih je napravil prvi je krajnje nevažno i imat 10 ikona na desktopu kak ima ipad s onim ogromnim razmacima je za sposrat se od muke. Apple bude izbacil bolji OS sa istim điđamiđama samo je pitanje vremena a do onda peace.
16 godina
neaktivan

iPad mi nije bio nešto interesantan, no iPad 2 mi deluje interesantno.

Steve se dobro drži, mada se vidi da ga vreme sustiže.

Uglavnom voleo bih barem da probam iPad 2 i da vidim kako to funkcioniše.

Pošto te pare nemam, a i da ih imam verovatno bi uzeo nešto drugo a ne tablet jer mi on nije potreban.

http://baguje.com/author/icecold/

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice