iPad 2 u Hrvatskoj!

poruka: 264
|
čitano: 28.671
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPad 2 u Hrvatskoj!".
16 godina
protjeran
Re: iPad 2 u Hrvatskoj!
Hacker-ri kaže...

sve dok se apple drzi poslovice: "out of box ready" ce profitirat...

sta god dode iz appla samo ubodes u struju i radi...

nemas tu sta podesavanja...

danas sam si kupio printer i 2TB time machine...

ubodes printer u extreme base i pop up... printer uboden hocete instalirat-YES i gotovo, printer je podesen...

ubodes 2TB time machine- dostupan novi FW, download-kliknes YES i odmah podesis sve i gotovo u manje od 2 minute...

to bas i nije slucaj sa winom, koliko takoder 7ica bila frendly...

začudio bi se koliko griješiš..naravno nemoj računati kante koje skalapaj domaći asembleri,nego drugi svjetski brandovi..

17 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

začudio bi se koliko griješiš..naravno nemoj računati kante koje skalapaj domaći asembleri,nego drugi svjetski brandovi..

sta?

ja pricam o kompatibilnosti sa drugim uredajima, a ne sa slaganjem kompjutera

potpis :D
16 godina
protjeran
Hacker-ri kaže...
linuxjuzer kaže...

sta?

ja pricam o kompatibilnosti sa drugim uredajima, a ne sa slaganjem kompjutera

o tome i ja pričam..

17 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

o tome i ja pričam..

ja pricam o nekompatibilnosti win7 i Hp printera, pa zahebancije kod postavljanje nekog backupa i ostalog... i ne znam sta ti mislis pod tim da "ne znam koliko grijesim"

potpis :D
15 godina
neaktivan
iPad 2 u Hrvatskoj!

Instaliranje printera na Windows 7 je mačji kašalj. Većina drivera je već u sistemu, te je dovoljno malo pričekati, kliknuti finish i sve radi iz prve, jednako kao i na Macu.

Što se tiče backupa, sve više eksternih diskova, ne samo skupljih, dolazi s portable aplikacijom za backup postavljenom na malu skrivenu particiju na istom tom disku.

Windows 7 je fantastičan OS. Brz, stabilan, intuitivan i s najvećom podrškom third-party developera.

1 0 hvala 0
16 godina
bocic kaže...
profa31 kaže...
sjeti se mp3 playera prije ipoda

Sjećam se, imao sam i još imam baš kao i iPod, koji je po meni, zbog kretenizma s iTunesima, najgori drek ako želiš izmijeniti repertoar na svom uređaju.

Mene vječito svi gnjave da im podesim ovo ili ono, ali sam kod dosadnjakovića za punjenje iPoda samo govorio 'NE ZNAM'...a zapravo ne znam kako su kod nas uspjeli prodati toliko uređaja koje rijetki znaju našikati glazbom koja nije kupljena na njihovom famoznom servisu...

Svašta. Jednostavno se ubacuju i kompletni folderi u itunes i rade playliste.

Kad me netko pita sta je komplicirano u itunesima ja odgovorim "ne znam"...

17 godina
neaktivan
bocic kaže...
Scuderia kaže...

Vi ste u stvari svi toliko "alternativni" u svojim rjesenjima da ste u stvari nista vise od obicnog main-stream-a nametnutog naravno od strane Mr. Gates-a  ;)

Nemoj više, boli me želudac od ovakvih komentara...

Da drug alternativac... Istina vrlo cesto boli... ;)

E8200, GA-P35-DS3, GF8800GT 512MB, PC2-8500 1066MHz 4 GB
14 godina
neaktivan
iPad 2 u Hrvatskoj!

Pa nismo mi glupi, debeli Ameri koji ne znaju ni tko im je predsjednik, a za Pariz misle da je glavni grad države Europa ili da je to neko selo u Montani. :)

Neuka čeljad koja ne zna voziti auto sa mjenjačem.

Ne trebaju nam njihovi jednostavni proizvodi koji znaju svi koristiti!

Kao što bi Conan rekao: "Najbolje sam pošarafiti konfu, spojiti se na susjedov wi-fi i skidati torente s najnovijim filmovima". I neki lelek žena je bio spomenut, to valjda od susjede koja nema FLAT kad joj dođe račun.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 9:34 (Persona non grata).

1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
iPad 2 u Hrvatskoj!

Ja čekam sedam sati. Tako mi je rekao uzvišeni vođa Steve Jobs.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
iPad 2 u Hrvatskoj!

Sve ove tlapnje (na zalost) ljudi na forumu o neupotrebljivosti tableta (medju njima i iPad-a) su smjesne, jer uglavnom dolaze od ljudi koji zive u sredinama od 50-tak tisuca stanovnika, sjede 8-10 sati na svom radnom mjestu a potom imaju 5 ili 10 minuta voznje autom ili do doma ili do najblizeg kafica gdje ce sa frendovima komentirati vijesti koje su procitali surfajuci po netu za vrijeme radnog vremena. Pa cak i Zagreb, Split, Rijeka i Osijek, kao najveci gradovi u HR su tek jedan srednje veliki rajon u gradovima poput NY, LA, Londona, Moskve itd.

Upravo ljudi u takvim gradovima (bolje reci megapolisima), koji cesto putuju u javnom transportu i vise od sat vremena da bi stigli od posla do ureda i obratno, i vrlo cesto trose jednako toliko vremena da bi sa jednog sastanka stigli na drugi i jesu najcesci kupci i korisnici tableta. Zato sto sa sobom ne moraju vuci nekoliko kg papira, knjiga, prezentacijskog materijala uokolo a i tijekom transporta vrlo lako drzeci tablet u ruci mogu procitati nekakav izvjestaj, napisati nekoliko mailova ili se zabaviti uz neku e-knjigu, video i sl. za sto je smartphone ipak premalen a bilo koji netbook ili notebook nepraktican.

Plus, ljudi koji puno vremena provode na sluzbenim putovanjima, pogotovo u zrakoplovima, tablete ocjenjuju kao daleko prakticnije uredjaje od laptopa.

O tome da li je iPad najbolji tablet na trzistu se moze raspravljati, no prodajni rezultati govore za sebe. Npr, do sada NITI JEDNOM na TV-u ili u novinama ovdje nisam naisao na reklamu za Apple, a uredjaji se prodaju izuzetno dobro. Dok me npr. svakih pola sata bombardiraju reklamama za Samsungove, Sony Ericssonove, HTC, Nokijine itd. proizvode 

Ja sam se osobno odlucio za prelazak na Apple platformu jednostavno zato sto svi uredjaji medjusobno komuniciraju bez podesavanja, jednostavno se koriste (opet bez podesavanja), trajni su i dobro se mogu prodati kao second-hand. To sto uz to imaju jedinstven i cool design, je samo dodatni plus.

E8200, GA-P35-DS3, GF8800GT 512MB, PC2-8500 1066MHz 4 GB
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 9:51 (Scuderia).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
bocic kaže...
profa31 kaže...

Sjećam se, imao sam i još imam baš kao i iPod, koji je po meni, zbog kretenizma s iTunesima, najgori drek ako želiš izmijeniti repertoar na svom uređaju.

Mene vječito svi gnjave da im podesim ovo ili ono, ali sam kod dosadnjakovića za punjenje iPoda samo govorio 'NE ZNAM'...a zapravo ne znam kako su kod nas uspjeli prodati toliko uređaja koje rijetki znaju našikati glazbom koja nije kupljena na njihovom famoznom servisu...

A kako bi ti pametnjakovicu rijesio problem mp3 storea, baze podataka za slusanje mjuze (znaci ratings, listen-count i sl) i sinhronizacije iste sa racunalom, podesavanja ID3 tagova, Genious feature i sl bez centralne aplikacije koja se synca sa uredjajem.

Ja mislim da je to solidno (daleko od savrsenog) rijeseno sa jednom aplikacijom poput itunesa. iPod nije uredjaj za slusanje samo, on biljezi i statistike, ima playliste i sl. koje isto tako zelis imati i na racunalu.

Ne vidim da drugi bolji playeri rade drugacije, osim ako imaju manje featurea.

Veci je problem taj sto dok ti rikne PC s kojim si se syncao, e onda si u gadnim problemima da si spasis kolekciju.

14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

Veci je problem taj sto dok ti rikne PC s kojim si se syncao, e onda si u gadnim problemima da si spasis kolekciju.

iTunes Library može biti na mreži (kod mene na NASu u mirroru) pa nemaš tih problema.

Ili ako radiš redoviti backup.

17 godina
neaktivan
bocic kaže...
profa31 kaže...

Da, teško je to ... drag and dropati folder sa muzikom u iTunes ili u pref od iTunesa zadati folder di je muzika ili kliknuti ok kad staviš audio cd da ga iTunes odma ripa ... staviti kvačicu u nekom od p2p klijenata ako oćeš piratiziranu muziku da ti iTunes skupi odma ... al istina je da ima debila il ida budem blaži "nezainteresiranih" kojima ni to nije jasno ... no takvima je svejedno o kojem programu ili OSu se radi.

Kao što je netko već napisao iTunes je puno više od media playera i u tome leže i njegove prednosti i mane ... stvar uskoro ide u oblak pa će se dosta toga rješiti vezano za pohranu glazbe lokalno ... barem u ovim civiliziranim državama gdje je to više manje legalno kupljeno.

O uspješnosti "open" rješenja ili neuspješnosti appleovog zatvorenog sustava dovoljno govore ovakva predviđanja.

A.
17 godina
Persona non grata kaže...

iTunes Library može biti na mreži (kod mene na NASu u mirroru) pa nemaš tih problema.

Ili ako radiš redoviti backup.

Tako je, no vecina usera to nema, niti radi backup.

14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

Tako je, no vecina usera to nema, niti radi backup.

Ali vjerujem da svi imaju bar jedan externi USB HDD, to što im se neda ili ne znaju ne znači da ne valja.

Da ne kažem da danas za sitne pare ima mrežnih diskova koji imaju iTunes server na sebi. (npr. dlink DNS-320)

Vjerujem da većina ovdje ne backupira jer nema važnih podataka za izgubiti. A igrice i filmovi se uvijek nanovo mogu skinuti sa neta.

Isto tako vjerujem da većina nema UPS ili bar zaštitnu letvu, a uredno su sklepali "mrcinu" od konfe i kupili 52"plazmu.

Ali što ćeš ...

15 godina
neaktivan
iPad 2 u Hrvatskoj!

iTunes je najbolji glazbeni svirač/knjižnica multimedije dostupna na bilo kojoj platformi. Njegove mogućnosti su daleko veće od osnovne reprodukcije i sinkonizacije što većina korisnika misli.

0 1 hvala 0
16 godina
Sinatra kaže...

iTunes je najbolji glazbeni svirač/knjižnica multimedije dostupna na bilo kojoj platformi. Njegove mogućnosti su daleko veće od osnovne reprodukcije i sinkonizacije što većina korisnika misli.

Problem je što ljudima na windowsima to ne treba. Meni on treba samo zbog sinkronizacije i ničeg više. Windows media player mi je dostatan za tih sat vremena mjuze što na kompu poslušam u nekih mjesec dana. A sve ostale dodatne opcije su mi nepotrebne. Ali jedino ako se iUređaj JB-a može se koristiti neki drugi alat za sinkronizaciju osim itunes-a i to je ono što ljude smeta, što moraju stavljati poveći komad software-a samo da bi koristili 10% njegovih mogućnosti koje su neophodne da bi normalno koristi neki gadget od apple-a...

Stoja
14 godina
neaktivan
Stoja kaže...

... to je ono što ljude smeta, što moraju stavljati poveći komad software-a samo da bi koristili 10% njegovih mogućnosti koje su neophodne da bi normalno koristi neki gadget od apple-a...

Što onda sa Excelom ili Wordom? 90% ljudi koristi manje od 10% mogućnosti koje imaju. A ne možeš instalirati samo dio da bi koristio.

Pa opet svi imaju instaliran Office (legalen ili nelegalan) i ne dižu toliku dreku.

Kad nekog nešto smeta uvijek nađe neki razlog kojim to sebi opravdava. {#}

16 godina

Što onda sa Excelom ili Wordom? 90% ljudi koristi manje od 10% mogućnosti koje imaju. A ne možeš instalirati samo dio da bi koristio.

Pa opet svi imaju instaliran Office (legalen ili nelegalan) i ne dižu toliku dreku.

Kad nekog nešto smeta uvijek nađe neki razlog kojim to sebi opravdava. {#}

Ja koristim open office{#} I dalje nekoristim većinu stvari od njega, ali je besplatan i kompatibilan sa MS dokumentima(barem ja do sada nisam naletio na probleme) Zamisli da ti recimo printer printa dokumente samo iz MS-ovih alata, i da ga moraš haknut da bi recimov mogao printati dokumente iz open offica. Otprilike tako nekako bi ti bilo ograničenje sa itunesom. 

Inače just for record imam iphone i koristim itunes, ali srećom da kada sam više manje potrpao svu muziku i sl u njega nemam potrebe za čestim korištenjem istoga, tako da mene toliko on ne smeta, ali bi volio da sve to funkcionira i bez njega.

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 13:09 (Stoja).
14 godina
neaktivan
Stoja kaže...
 Zamisli da ti recimo printer printa dokumente samo iz MS-ovih alata, i da ga moraš haknut da bi recimov mogao printati dokumente iz open offica. Otprilike tako nekako bi ti bilo ograničenje sa itunesom. 

Ja imam i Open Office i MS office i iWork i sve originale jer mi trebaju i svaka lipa na njih se višestruko vratila.

I znam koliko je bitna cross-platform kompatibilnost jer imam sve moguće OS-ove u firmi, a isto tako i naši poslovni partneri.

Ali ne mogu si nikako predočiti ovu usporedbu s printerom.

Pa ja mogu playat i trpat sve moguće mp3-ce u iTunesima. Mogu pristupit sa Maca, PC-a, linux mašine. Da nekažem da mi je ripanje cd-a najbrže i najjednostavnije baš preko iTunesa.

Po meni jako kvalitetan multifunction program, jednostavan za uporabu, a ako baš netko treba ima i raznih advance opcija koje se mogu naći po webu.

Sa jednim programom imam rješenu muziku, programe i sync telefona, internet radio, wireles streaming muzike po cijelom stanu ...

Daj mi nađi bilo koji program (ali da je jedan) na bilo kojoj platformi koji nudi sve to.

15 godina
neaktivan
artfull kaže...

O uspješnosti "open" rješenja ili neuspješnosti appleovog zatvorenog sustava dovoljno govore ovakva predviđanja.

ceka nas fina buducnost s takvim kapitalizmom

ne shvacajte salu ozbiljno
17 godina
neaktivan
apoteka kaže...
artfull kaže...

Jel' ovo neka zajebancija ili kaj? :D Uopce mi ne djeluje ozbiljno ovaj analiticar.. kako je netko naveo u komentarima, kao da gledam Rick Moranisa :D

16 godina

Ali ne mogu si nikako predočiti ovu usporedbu s printerom.

Pa ja mogu playat i trpat sve moguće mp3-ce u iTunesima. Mogu pristupit sa Maca, PC-a, linux mašine. Da nekažem da mi je ripanje cd-a najbrže i najjednostavnije baš preko iTunesa.

Po meni jako kvalitetan multifunction program, jednostavan za uporabu, a ako baš netko treba ima i raznih advance opcija koje se mogu naći po webu.

Sa jednim programom imam rješenu muziku, programe i sync telefona, internet radio, wireles streaming muzike po cijelom stanu ...

Daj mi nađi bilo koji program (ali da je jedan) na bilo kojoj platformi koji nudi sve to.

Ja sam radio predođbu u vezi synca mobitela. Recimi bez JB-a sa koliko različitih programa mogu syncati iphone? Mogu samo sa itunesom i ničim više. Meni itunes za ništa drugo ne služi i za mene čisto trošenje prostora na disku jer muzički/video player windowsi već imaju a i njega jako malo koristim(jer ne slušam toliko muziku sa kompa koliko sa neta) I ja nemogu jednostavno izbrisati itunes i metnuti nešto što radi samo sinkronizaciju sa iphonom, to je glavni problem. Osim ako se uređaj JB-a onda tek možemo koristiti alternativne programe.

Znači iphone bez itunes-a je praktički bezkoristan, jer bez njega nemogu staviti muziku ili bilo što u njega sa kompa...

Stoja
15 godina
neaktivan
iPad 2 u Hrvatskoj!

Ako već toliko ideš u krajnost, iPhone ne možeš inicijalno ni uključiti bez iTunesa.

1 0 hvala 0
16 godina
Sinatra kaže...

Ako već toliko ideš u krajnost, iPhone ne možeš inicijalno ni uključiti bez iTunesa.

Da moj je bio polovni pa mi je došao već upaljen hehe, ali opet je ubzo ga trebalo nakačiti za software update{#} Da je apple recimo za windowse napravio samo neki program koji je dio itunesa i zove se iSync ili kako god bilo bi super, ali normalno to im nije u koristi kada se preko tunesa prodaje muzika i ostali sadržaje pa ti onda sve to treba samo da bi mob mogao koristiti.

Stoja
14 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Da moj je bio polovni pa mi je došao već upaljen hehe, ali opet je ubzo ga trebalo nakačiti za software update{#} Da je apple recimo za windowse napravio samo neki program koji je dio itunesa i zove se iSync ili kako god bilo bi super, ali normalno to im nije u koristi kada se preko tunesa prodaje muzika i ostali sadržaje pa ti onda sve to treba samo da bi mob mogao koristiti.

Bilo bi super kad bi mogao i svoj auto servisirati sam ili kod nekog neovlaštenog servisera u pola cijene.

Ali gamad od proizvođača stavila da se mora resetirati komp na svakom servisu i to samo preko njihovog softwarea. Inaće se pali lampica i baca me u servis mode.

I onda mi još naplate i tekućinu za stakla.

17 godina
neaktivan
infinityzg kaže...
apoteka kaže...
artfull kaže...

Jel' ovo neka zajebancija ili kaj? :D Uopce mi ne djeluje ozbiljno ovaj analiticar.. kako je netko naveo u komentarima, kao da gledam Rick Moranisa :D

A čuj, sve je moguće, ovo je recimo jaako optimistično :P

Mislim da je sasvim realna domena od 500 - 800 milijardi dolara do 2015 godine recimo. Naravno u slučaju da situacija u svijetu bude politički i ekonomski više manje stabilna, da se rast nastavi kao do sad, makar recimo usporen i da ne najave nikakav novi "revolucionaran" proizvod. To bi bilo dosta da 2015. vrijede kao recimo Msoft, google, IBM, Nokia i Intel zajedno, s tim da možemo ubaciti i ovo sitno sonija, della, amd i slične  ... :D 

No, OT ne shvaćam komentare o cijenama i korisnosti i dalje ... jel ima ikakve logike kupiti bmw 5 ako recimo passat košta 50% manje?

A.
17 godina
neaktivan
apoteka kaže...
artfull kaže...

Pa za to smo se borili, zar ne?

14 godina
neaktivan
Sinatra kaže...

Instaliranje printera na Windows 7 je mačji kašalj. Većina drivera je već u sistemu, te je dovoljno malo pričekati, kliknuti finish i sve radi iz prve, jednako kao i na Macu.

Što se tiče backupa, sve više eksternih diskova, ne samo skupljih, dolazi s portable aplikacijom za backup postavljenom na malu skrivenu particiju na istom tom disku.

Windows 7 je fantastičan OS. Brz, stabilan, intuitivan i s najvećom podrškom third-party developera.

Potpisujem gore navedneo

Sve prefierne uređaje koje imam Win7 je prepoznao i instalirao bez problema iako su neki stari i preko 5-6 godina.

Vjerovatno ima uređaja koji bi izazivali probleme kod instalacije ali isti bi sigurno stekali i na Macu.

Uostalom da Microsoft prizvodi uređaje kao Apple svi bi radili bez problema "out of box ready".

14 godina
neaktivan
Bitanga kaže...

Cinjenica je da je Apple pokretac ITa od samih pocetaka, pocevsi od prvog PCa, OSa pa nadalje i znaju dobro zabrijati, a i lose, kao i svi.

Pitam se sta Xerox misli o tome?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice