To je "feature", nije to mana.
Da, pokusavaju se probit na skandinavsko trziste.
Jos kolko ce se pingvini i eskimi obradovat.
Ujujujujujuju...ovaj ''feature'' ce eskimi dooobro iskoristiti....
Btw....je li moguca zamjena trojke za rabljenu losovu kozu...ili bar kljove morskog lava :)) ???
pa usput zagriješ prste,, to je za zimski period :) za ljetni period imaš ajped 2
kupis dva i kad ti se prvi ugrije, preko isynca sve prenes na drugi i nema problema. H4X0R, rjesenje ti je pred ocima, a ti moras trolat, haha!! ;)

Nevolje u raju...

Vauuuu, 33,6 C... stvarno nevjerojatno pregrijavanje! Pa jel izdrzava kuciste takvo usijanje??? Ima li vec zrtava, kako prolazite s opeklinama???
Nemre imat uređaj performanse a da se ne grije. Nije to neka rocket science da se procesori griju, samo je pitanje ako se to može smanjih ili ohladit bez dodatnih aktivnih kulera.
Nemre imat uređaj performanse a da se ne grije. Nije to neka rocket science da se procesori griju, samo je pitanje ako se to može smanjih ili ohladit bez dodatnih aktivnih kulera.
Ima rjesenja, a to je smanjivanje proizvodnog procesa.
Ako im je 35 stupnjeva puno nek uzmu moj laptop. Ili bilo koji i stvar riješena!
Sad ćete reći da *erem, ali čim je iPhone 3g stigao u HR, dakle prve serije, odlučio sam da postane moj - na pretplatu i uz bodove, za cijelih 589 kn.
To je bila ona serija sa lošim WIFi čipom, da ga nisam držao u ruci, nebih vjerovao da jedan mobitel može razviti takvu toplinu :D
Naravno, nakon mjesec-dva je totalno spalio taj wifi chip pa sam dobio drugi.
Ima rjesenja, a to je smanjivanje proizvodnog procesa.
Neide ni to u beskonacnost, jednom ce i tome doci kraj....Bar da stave pasivno hladjenje, aktivno nikako!
Mislim da nije toliko ARM koliko je GPU. A5X ima 4 GPU cora, isti proizvodni proces kao i A5 sto znaci da se sve duplo vise grije (i trosi struje). Ipak, takvu enormnu rezoluciju se mora nahraniti i bome nije svejedno dal GPU fila 100 ili 1000 pixela.
Na enormnoj rezoluciji slika je puno ljepsa, ali se mora i puno vise podataka prenjeti, a samo je jedna memorija.
Asti! 33.6C, pa to je skoro temperatura ljudskog tijela... Kako mu staklo ne pukne od vrućine ha ha
dobro se kaze - poluproizvod
ako se ne varam, svaki appleov ios proizvod je imao jednu ili vise glupih mana
meni je to smijesno, ne znam za vas
Pise da je nakon 5 minuta temperatura oko 33 stupnja, citaj sa razumijevanjem a ako vjerujes forumu na apple.com, temperatura se razvije i preko 117 stupnjeva.
U svakom slucaju nista bitno ni iznenadujuce, jedino mozda se pokojem ipad korisniku otvore snene oci -.-
Pise da je nakon 5 minuta temperatura oko 33 stupnja, citaj sa razumijevanjem a ako vjerujes forumu na apple.com, temperatura se razvije i preko 117 stupnjeva.
U svakom slucaju nista bitno ni iznenadujuce, jedino mozda se pokojem ipad korisniku otvore snene oci -.-
Da li si barem provjerio o kojim se stupnjevima radi? Nisi !
Ne moze tipkati....opekao prste
Otvorene oci, kriva mjerna jedinica, nazad spavat, ne trebam mozak ukljucivat danas.
dobro se kaze - poluproizvod
ako se ne varam, svaki appleov ios proizvod je imao jednu ili vise glupih mana
meni je to smijesno, ne znam za vas
Pa sta stu onda svi ostali? 1/10 proizvoda?

Izgleda da ti kojima je 33.6 stupnjeva neugodno visoka temperatura nikad nisu bili u doticaju sa drugom osobom. ako vam je to neugodno, pretpostavljam da dobivate opekline kad dotaknete neku ženu koja ima prosječnih 36 stupnjeva. ili vam je to iskustvo koje jos nikad u zivotu niste imali (kao sto niste drzali ni ipad 1 ni 2, ali po forumu trkeljate bez problema)?
jel tako trolovi geekovski??
A tek kad se novi "retina" display Ipad 3 ili pak Novi iPad izvadi na Zrču a ono prži odozgo 45 stupnjeva a iz ruke isijava 60...
Edit: Ne vjerujem da se baš tooolko extra grije (ili su opet zeznuli kao sa antenom,dizajn prije funkcionalnosti) ali volim vidjeti naše Jabukaše kako će sad prevrnut nebo i zemlju u potrazi za dokazima kak se ne grije uopće,nego te zapravo hladi...
Izgleda da ti kojima je 33.6 stupnjeva neugodno visoka temperatura nikad nisu bili u doticaju sa drugom osobom. ako vam je to neugodno, pretpostavljam da dobivate opekline kad dotaknete neku ženu koja ima prosječnih 36 stupnjeva. ili vam je to iskustvo koje jos nikad u zivotu niste imali (kao sto niste drzali ni ipad 1 ni 2, ali po forumu trkeljate bez problema)?
jel tako trolovi geekovski??
Mene cudi kako nitko nije spomenuo zute ekrane, to zadnjih par generacija uredjaja prvih tjedan dana svi vriste i postaju ko ludi onda se ispostavi da je ljepilo ko svaki put.
A ti si dakako provjerio? ma da? Gdje si ti to saznao o kojim stupnjevima se radi? Kada netko kaze hot, ili vruce, onda ne misli na ikakvu mlakocu ili temperaturu ispod one tjelesne.
btw, 167 °F su 75 °C.
p..s Pozdrav Ansha, vruce stiskanje thumbdowna, imas iPad? :)