Internet Explorer ispod 60%

poruka: 38
|
čitano: 4.383
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internet Explorer ispod 60%".
16 godina
neaktivan
RE: Internet Explorer ispod 60%

Ne bih se složio.
Većina ljudi je prelijena ili jednostavno nezna za druge browsere i zbog toga će IE koji dolazi sa samim Windowsima i dalje držati oko 60%.
Trend pada udjela IE će se vjerojatno nastaviti ali jako sporo.

EDIT: Htjeo sam citirati nekoga ali sam zabrljao :)

Što se samih browsera tiče ja koristim Chrome, jednostavno mi je najbolje legao.

Opera po meni ima najljepše sučelje i sviđaju mi se gestures koje ima (ono sa desnim klikom i povlačenjem miša), nažalost imao sam problema sa stranicama na kojima do izražaja dolazi Flash (vjerovatno da ja nisam nešto dobro podesio).

Mozzila je sasvim pristojna, a po IE ne bih želio pljuvati niti nagovarati nekoga da se skine sa njega (kao neki gore), jer uopće nije toliko loš koliko neki govore. Da malo je dosadan i ponekad iritantan, ali je stabilan i nije nešto pretjerano sporiji od ostalih.

Off Topic

Kako da strpam više citata u jednu poruku?

Keep knocking on Devil's door and sooner or later somebody will answer you
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.5.2010 10:21 (Cartman).
18 godina
neaktivan
Eto offtopic... samo pritisni ono Višestr. dugme tamo... i to je to :) višestruko citiraj :)
In Control
17 godina
odjavljen
Cartman kaže...

Ne bih se složio.
Većina ljudi je prelijena ili jednostavno nezna za druge browsere i zbog toga će IE koji dolazi sa samim Windowsima i dalje držati oko 60%.
Trend pada udjela IE će se vjerojatno nastaviti ali jako sporo.

Ne znam baš koliko će sporo padati kad u Europi prilikom instalacije Windowsa korisnici budu mogli birati browser.

Cartman kaže...

Kako da strpam više citata u jednu poruku?

Imaš to Višestruko citiranje. Imaš još par sitnica, recimo ako želiš isti post 2 puta citirat (kao ja sada) uđeš u citat, označiš dio teksta i stisneš Ctrl+A, Ctrl+C, pa onda klikneš dolje ispod citata i Ctrl+V i iz citata izbrišeš nepotrebne dijelova.

Na isti način možeš ubacit citat kad editiraš post - uđeš citiraj, kopiraš, odeš na uredi svoj post i zalijepiš. Ili kao želiš višestruko citirat postove koji su na različitim stranama.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
16 godina
neaktivan

Nekada davno, in galaxy far,far away sam koristio IE, al već jedno 3-4 godine koristim firefox...probao sam nakratko i operu i chrome,al sam se već nek naviko na FF...moram priznati da chrome po brzini pokretanja nema ravnog...jedini je razlog zašto je IE vodeći taj da dolazi sa instalacijom Windows-a, a dosta ljudi još uvijek ni ne zna da postoje drugi web browseri...veliki plusevi FF su add-onsi(Ad-blocker je favorit broj 1),relativno dobra stabilnost, dobar izgled i sigurnost...

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.5.2010 11:09 (Swen91).
16 godina
neaktivan
Cartman kaže...

po IE ne bih želio pljuvati niti nagovarati nekoga da se skine sa njega (kao neki gore), jer uopće nije toliko loš koliko neki govore. Da malo je dosadan i ponekad iritantan, ali je stabilan i nije nešto pretjerano sporiji od ostalih.

I osim što koči razvoj weba. Sitnica. No ne treba nikoga nagovarati. Dovoljno je ponuditi opcije i objasniti zašto. No slažem se da bi netko tko nema gotovo nikakve zahtjeve i nije niti isprobao ništa drugo mogao vrlo lako biti zadovoljan IE-om. Da me browser iritira to ne podnosim. A ima me prilike iritirati nažalost na poslu. No koristeći različite browsere nisam zamjetio neke razlike u stabilnosti. Druga je stvar ako Firefox-u dodaš hrpetinu addon-ova - i slažem se da ako mu je to jedna od glavnih korsti, da mu je i jedna od glavnih mana ali tome se vrlo lako doskoči.

Inače, ja sam na FF-u na Linuxu godinama (a dok sam prije jedno 6 godina bio još na Windowsima, Firefox sam instalirao ubrzo nakon što je izašao a do tada sam koristio neki Smart Explorer koji je koristio IE engine ali je imao tabove :)) i u zadnje vrijeme tu i tamo koristim i Chrome (a zbog web developmenta imam skroz instaliranu uz to i Operu...) i čini mi se da mi je, za moj način korištenja browsera, Chrome sporiji od Firefox-a.

Naravno da je brži kod "laganog" browsanja kad se ima maksimalno 10ak, 15ak tabova otvorenih u isto vrijeme, ali što više broj tabova raste to mi je sve sporiji browser i sve ostalo. Kod Firefox-a nemam takvih problema no jasno mi je vjerojatno i zašto - Chrome ima zasebne procese za svaki tab a Firefox nema (barem ne još - a pomisao na to da će i FF to jednog dana imati me malo straši). Jer Firefox ja normalno koristim i sa 120 tabova odjenom otvorenim (to je neki plafon koji u zadnje vrijeme dotičem, inače mi je najčešće tu negdje oko 80-90 tabova otvoreno i gledam da ne pređem 100 - evo sad sam na 96). Nekad imam i po dva profila odjednom otvorena i u svakom barem minimalno 50 tabova otvorenih... To, bez naravno nekih sada već nazamjenjivih addon-ova bez koji stvarno ne bih mogao, meni čini Chrome nezanimljivim trenutno.

A ovakvim statistikama ne pridajem važnost. Ima i drugih koji, ako se ne varam (a priznajem nisam proučavao u detalje njihove metodologije), na istovjetan način dobiju drugačije brojeve. Dakle 3 milijuna site-ova ne mora puno značiti ako nisu pažljivo odabrani. Ali ako netko zna detalje o tome, volio bih da komentira.

P.S. Na ovo sam nedavno naišao - jel bi se složili da je tako? :) 5 Browsers and the Modes of Transportation They Resemble

domicius
17 godina
Internet Explorer ispod 60%

120 tabova otvorenih?Čovječe,pa da li ti spavaš s Internetom? Svašta i ovdje čujem!!!!

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlackMoon kaže...

120 tabova otvorenih?Čovječe,pa da li ti spavaš s Internetom? Svašta i ovdje čujem!!!!

Hehehe... ma dobro, 120-ak je tabova ipak nešto što tek rjeđe dostignem i to tek u zadnje vrijeme i što je neka granica (sa prijašnjim verzijama je 100 bila neka granica) prije nego što Firefox postane nemoguće spor pa ga moram resetirati... :) (jedva čekam da vidim što će 3.6 biti sposoban...)

A što ćeš... svatko ima svoje načine. :) Ovo je moja organizacija rada kojom i nisam previše ponosan ali za sada funkcionira...

domicius
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 12:46 (domicius).
16 godina
neaktivan
domicius kaže...

P.S. Na ovo sam nedavno naišao - jel bi se složili da je tako? :) 5 Browsers and the Modes of Transportation They Resemble

Makar sam se nasmijao :)

Keep knocking on Devil's door and sooner or later somebody will answer you
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice