Intel smanjio cijene

poruka: 39
|
čitano: 5.891
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Intel smanjio cijene".
17 godina
neaktivan
Intel smanjio cijene

A kaj nece se nista mijenjat cijene na novim intel core i7 procesorima?... mislim uskoro u kupnju a da uzmem sad neki 775. za 1-2g.

bi mi to bilo zasarjelo pa bi morao i mijenjati matičnu...   a sad mislim da se mi više isplati uzimat i7.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Intel smanjio cijene
BUGojno kaže...

Ma AMD je već propao, zar ne vidite da im niko ne kupuje ni procesore ni grafičke karte?

To je zato jer su jeftini, a ljudi nisu dovoljno bogati da kupuju jeftino.

Kad Intelovi prockasi padnu na cijenu sadašnjih AMDovih, to će se kupovati kao vruće kifle.

Kad.

Ja ću osobno kupiti 10 komada, iako mi ne trebaju.

Daj nemoj mljeti gluposti, ispadaš tragikomičan.

AMD ima vrhunske serverske procesore koji su itekako u upotrebi i u mnogim situacijama u velikoj prednosti pred intelovim Xeonima.
Na desktopu su sasvim dobri za svoju cijenu, a ti kao ni većina, vjerojatno nisi kupac onih proizvoda koje AMD nema, a to su oni cjenovnog ranga iznad $500 dolara.
Novi Phenomi sasvim fino konkuriraju intelu za istu razinu cijene, a onaj mali dio tržišta koji kupuje CPU od $1000 ionako nije AMD-u kritičan.

Grafičke kartice se itekako prodaju jer je AMD trenutno izrazito jak na tom polju. Cijela posljednja generacija Radeona je vrhunski proizvod za manju cijenu od konkurencije. Tehnološki su ispred nVidie za cijelu generaciju. nVidia nikako da se odmakne od prevrućeg i preskupog lošeg dizajna spajanja dvaju PCB-a, dok je AMD (ATi) još i napredovao povezujući dva GPU-a interno bez vanjskog linka.

Prava opasnost za AMD-ove procesore je Nehalem u serverskoj domeni gdje se intel sada zbog nove arhitekture izjednačio u memorijskoj propusnosti s dosadašnjim vladarem u tom području - AMD-om.

No, sigurno je da AMD ima sigurno plan za razvoj i borbu. Ne sjedi nitko u hladovini na Bahamaima (barem ne stalno). Sjeti se da je intel prije C2D-a muku mučio da se uopće približi AMD-u na dekstopu, pa nije bilo govora o "propasti".

To o propasti su forumske priče za djecu.
C# je fantastičan jezik, .NET neopisivo dobar framework, ali WebForms model je definitivno jedna od najružnijih stvari u posljednjih 10 godina IT-a.
17 godina
neaktivan
Intel smanjio cijene

Ma zezam se. Naravno da raja  kupuje zato sto je nesto jeftinije, pa sam se morao malo ubacit u sarkastican fol, mislim spike kruze intel pojeftinio iako nije pojeftinio, djekna jos nije umrla a kad ce ne zna se.

Za to vrijeme imamo jeftine procesore ali jbg nisu intelovi. Smijesno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Intel smanjio cijene

Samo je pitanje koliko i kada će naši prodavači pratiti ta sniženja cijena.

Ako bude kao INA s gorivom jadna li nam majka Neodlučan

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
pinkskin kaže...
 Govore neki da su oni već jednom nogom u grobu od izlaska C2D ali se nedaju i samo se moli da ne propadnu
AMD je firma kojoj je jedini cilja da zarađuju, tako da je meni apsolutno svejedno da li idu dalje ili propadnu. Ionako će ih kupit neka arapski investicijski fond, kao što su napravili sa ovim tvornicama sad.

naxeem kaže...

Grafičke kartice se itekako prodaju jer je AMD trenutno izrazito jak na tom polju. Cijela posljednja generacija Radeona je vrhunski proizvod za manju cijenu od konkurencije. Tehnološki su ispred nVidie za cijelu generaciju. nVidia nikako da se odmakne od prevrućeg i preskupog lošeg dizajna spajanja dvaju PCB-a, dok je AMD (ATi) još i napredovao povezujući dva GPU-a interno bez vanjskog linka.
A opet, tko je ono broj 1. po prodaji grafičkih kartica? tamo negdje sa 60-ak % tržišta?  Hint: počinje sa i
18 godina
neaktivan
Lightning kaže...
A opet, tko je ono broj 1. po prodaji grafičkih kartica? tamo negdje sa 60-ak % tržišta?  Hint: počinje sa i

samo sto vecina onih kojima ima rjesenje od "i" niti nezna sta je uopce graficka kartica, niti im ne treba bolje
Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
17 godina

Intel jeste smanjio cijene ali ja vidim da su naši trgovci digli cijene nekih procesora npr. E8400,E8500,E8600.Kad bi sad ljudi bili složni i odlučili ne kupovat hardvare dok cijene ne padnu makar do razine Evropskih.Mislite li da bi ameri kupili ijedan proizvod da im cijene odu kao kod nas.Mislim da bi tamo "Bijela kuća" gorila.

E toga nama fali i onda ne bi bile ovakve cijene.

doktor za grafe i ludosti
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.1.2009 20:16 (dery).
18 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
Lightning kaže...

samo sto vecina onih kojima ima rjesenje od "i" niti nezna sta je uopce graficka kartica, niti im ne treba bolje
 Nije poanta u tome, nego u profitu... ove naše 4870, ili čak 4870X2 zauzimaju toliko mali segment tržišta da bi se moglo mjerit u promilima, nema zarade u high-end području, to se radi da bi se firma mogla reklamirat kako ima "najbrži XXXX chip u necemu".
18 godina
neaktivan
Intel smanjio cijene

da ali obrnuta situacija vrijedi za intelovu grafiku. ona jest najprihvacenija ali je zato i znatno jeftinija pa ni tu nije profit tolko velik.

preciznije ja sam mislio na mid-end trziste

Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice