IBM prodaje odjel servera?

poruka: 16
|
čitano: 2.389
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "IBM prodaje odjel servera?".
15 godina
neaktivan

Nažalost IBM prodaje sve.

Po mom mišljenju oni su bili puno bolji gazde PC svijeta nego MS.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.4.2013 19:09 (g12356).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nevjerojatno. Taman kada pomislim da me baš ništa više ne može iznenaditi onda ovako nešto. Ajde razumio sam kada je ustupio do kraja desktop/notebook poslovanje Lenovu, ali OVO ?????

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Oni su puno pametniji nego što vi (ja) mislimo. Kakva x86 arhitektura za severe?

Probajte pogledati ekran tetama u MUPu ili Mercatoneu (MAPICS). SAP je prema oveme dječja igra. :)

x86 ti služi samo da pristupiš pravim stvarima. Di mi je onaj 8" fdd;)

0 0 hvala 0
18 godina
Re: IBM prodaje odjel servera?
Sike1000 kaže...

Oni su puno pametniji nego što vi (ja) mislimo.

Vrlo vjerojatno jesu. Ali meni se svejedno čini izuzetno glupo prodati za nekoliko milijardi dolara odjel koji godišnje zaradi nekoliko milijardi dolara.

Gledam te!
18 godina
Veliki Brat kaže...
Sike1000 kaže...

Oni su puno pametniji nego što vi (ja) mislimo.

Vrlo vjerojatno jesu. Ali meni se svejedno čini izuzetno glupo prodati za nekoliko milijardi dolara odjel koji godišnje zaradi nekoliko milijardi dolara.

I ne zaradi baš. ..

18 godina
Old Iggy kaže...

I ne zaradi baš. ..

Da... Još uvijek uspijevam ne prepoznati prihod od dobiti  {#}

Gledam te!
13 godina
neaktivan

Novi IBM x86 server nisam kod nikoga vidio bar 6-7 godina. Pregazili ih HP i DELL. IBM-u je serversko polje jako na iSeries/AS400 polju i logisno da samo tamo nastave. Jedan poweredge ili proliant s nabrijanim konfiguracijama su kikiriki spram cijene jednog as400 sustava... a jos licence ... kirbaj!

Ovaj nas Bug forum sadrzi trust mozgova koji imaju rjesenje za sve svjetske krize, znaju ono o cemu Thompson Reuters moze sanjati i mogu se ukostac uhvatiti s bilo kojim problemom danasnjice.
Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
Bastardo kaže...

Novi IBM x86 server nisam kod nikoga vidio bar 6-7 godina. Pregazili ih HP i DELL. IBM-u je serversko polje jako na iSeries/AS400 polju i logisno da samo tamo nastave. Jedan poweredge ili proliant s nabrijanim konfiguracijama su kikiriki spram cijene jednog as400 sustava... a jos licence ... kirbaj!

Ne znam gdje si gledao, ali poprilično se prodaju, posebno kod "standardnih" IBM korisnika i non-direct Dell zemljama. Ipak su jeftiniji od HP-a, a support je dobar.

17 godina

Ako mogu izvući zaključak iz poznavanja domaćeg tržišta, onda nije ni čudno da se žele riješiti x86 arhitekture.

Ko je malo upućeniji zna kako i tko prodaje HP i Dell. Kao i uvijek, nije dovoljno imati dobar proizvod.

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

1 0 hvala 0
18 godina
redrum781 kaže...

Ako mogu izvući zaključak iz poznavanja domaćeg tržišta, onda nije ni čudno da se žele riješiti x86 arhitekture.

Ko je malo upućeniji zna kako i tko prodaje HP i Dell. Kao i uvijek, nije dovoljno imati dobar proizvod.

Ma nije ti naše tržište neka referenca. IBM nikad nije imao neku posebnu zaradu na x86 arhitekturi, kako picekijada tako i serverijada.

Pitanje je samo kojih bi se platformi riješio.

17 godina
redrum781 kaže...

IBM Hrvatska je poprilično agresivna kada ti želi prodati nešto od skuplje opreme (P serija, Storwize...). Osim što je vrlo jasno da njihov list price ne služi nićemu, manageri direktori odjednom imaju jako velike potrebe apsolutno sve kupiti od IBM-a... {#}

Generalno mi se čini da Hrvatska nije baš zemlja po kojoj bi se trebali povlačiti neki zaključci o stanju tržišta u globalu. 

18 godina
doublev kaže...

IBM Hrvatska je poprilično agresivna kada ti želi prodati nešto od skuplje opreme (P serija, Storwize...). Osim što je vrlo jasno da njihov list price ne služi nićemu, manageri direktori odjednom imaju jako velike potrebe apsolutno sve kupiti od IBM-a... {#}

To ti je slučaj sa svim većim vendorima.

17 godina
Old Iggy kaže...
doublev kaže...

To ti je slučaj sa svim većim vendorima.

Ma znam ;)

Imam pik na IBM ali nije on jadan kriv ;)

18 godina
doublev kaže...

Ma znam ;)

Imam pik na IBM ali nije on jadan kriv ;)

Vidim, samo ne znam zašto, IBM je još tu daleko najkorektniji. {#}

17 godina

Kažem, nije IBM kriv :)

Ajmo reći ovako: PTSP od prošle "vlade" {#}

18 godina
doublev kaže...

Kažem, nije IBM kriv :)

Ajmo reći ovako: PTSP od prošle "vlade" {#}

Je, nekad bi trebali dobiti beneficirani staž. {#}

1