HP Slate za 550 dolara

poruka: 226
|
čitano: 27.165
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HP Slate za 550 dolara".
17 godina
odjavljen
RE: HP Slate za 550 dolara
logic kaže...

Ili recimo toliko spominjani multitasking. Niakd necu kupiti uredjaj koji to nema. bilo da je mobilni telefon ili lap, komp tablet ili bilo sta drugo.

Istina. Baš sam nekidan bio s prijateljem na kavi i govori mi kako ga je dummy Nokia razočarala. Prije je imao dummy SE i mogao je otvoriti eBuddy, staviti ga u pozadinu, pustit muziku i otvorit Operu mobile (ili mini koja je već java).

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
18 godina
neaktivan
logic kaže...

Nista novo, nista revolucionarno. Barem meni koji pratim tehnologije. Recimo banalna stvar tebi al meni katastrofa jeste taj adapter za USB koji moras dokupiti. Zasto nije ugradjen u ipad? nema suvislog objasnjenja. Ili zasto se ne dobije besplatno? Samo muzenje para i nista drugo. A to kosta koliko? mozda dolar? Ako i toliko. Ili recimo toliko spominjani multitasking. Niakd necu kupiti uredjaj koji to nema. bilo da je mobilni telefon ili lap, komp tablet ili bilo sta drugo. To je standard vec godinama svagdje osim kod applea. I ond aprica da to ne treba a u v4 odjednom dolazi i sad je jednostavno must have. Ko je tu lud? Nema dosljednosti. Ili recimo kad Jobs izadej da predstavi proiod i onoliko superlativa upotrijebi za vlastiti proizvod. Presmijesno. Vidi se da je to predstava za mase a ne predstavljanje proizvoda. upotrijebiti recenicu da na ipadu internet jednostavno radi u 2010 godini je presmijesna a masa pada u delirijum. Komicno i tragicno istovremeno.

Kako misliš ništa novo, ništa revolucionarno? Pa doslovno svaki review se svodi na priznanje da je to prvi tablet koji radi kako spada i koji je miljama ispred bilo kojeg netbooka što se brzine, sučelja i zadovoljstva korisnika tj iskustva korištenja tiče ( uključujući i surfanje bez obzira na nedostatak flasha ). Pa hebate kad je to tako simple gdje su ostali sa drugom generacijom tableta, jer i ti i ja znamo kako su dosad prolazili svi ti win tableti.

Što se tiče multitaskinga, i ostalih nedostataka, nisu nikad ni reklamirani da postoje ili je itko govorio da kamera ili multitasking ili bilo koja dodatna specifikacija ne može biti korisna, pogotovo na iPadu koji ima ogroman potencijal zbog dovoljno velikog ekrana, ipak ne pročamo o telefonu ( meni recimo fali kamera na njemu za skajp ).

Al ako nisu ispeglali ili htjeli takve stvari, a unatoč tim nedostatcima stvar je i dalje ljudima super korisna i svjetlosnim godinama daleko od konkurencije ( da citiram samo neke reviewse ) onda valjda svejedno nešto rade kako spada, zar ne? To je kao da kažeš, je ovaj bmw je fakat najbolji coupe kojeg sam ikada vozio, hands down, ma nema uopće usporedbe ( iako recimo nema ASR jer su u BMWu rekli da tom modelu ASR "ne treba" ... al sranje je jer BMW ipak nije stavio ASR i još 50KS,  a mogao je, znam da je mogao!! Kužiš ... u pravu si, mogli su staviti usb ... al i bez njega stvar je broj 1 i nema konkurencije.

Dakle čemu pljucanje proizvoda koji je kralj u svojoj klasi, da ne kažemo predvodnik ili zapravo jedini proizvod. Ne zato što druge ne interesira to tržište ( pa nevjerujem da sam ikada igdje vidio toliko najava iti jednog proizvoda i toliko poznatih i nepoznatih firmi da su navalili izdavati tablete ) nego zato što drugi sasvim očigledno nisu u stanju bili prvi izaći sa istim, sličnim ili boljim. Mislim, ispada malo smješno i neozbiljno pljucati po proizvodu koji kupci i recenzenti obožavaju i prodaje se u miljunskim nakladama ... ne misliš da to ispada kao neka parodija ili nonsens ( reko bi wykes) :D bez obzira na nedostatke kojih će uvijek biti.

@Mr Bic ... mislim da je pitanje da li će kategorija tableta biti fail sasvim deplasirano ;) i da to i sam znaš. Konkurencija iPadu vrijedna spomena će se pojaviti otprilike kao i kod iPhonea, ovaj put nešto i brže možda. Dakle ARM+android / mobile win7 / PalmOS + dovoljno dobro promišljen hardware i dizajn sa dovoljno dobrom autonomijom. Računam za cca 6-18 mjeseci. Al do tad su već dozvolili appleu da im uzme najvažniji dio tržišta i zaključa ga u svoj sustav ( i izbaci v2 ili v3 , dakle opet vodi igru. ) . Same old story again. 

A.
18 godina
neaktivan

Cuj ja ne vidim nista novo niti revolucionarno. Kralj je u klasi u kojoj je jedini. Priznajem to. Ali meni poptuno neupotrebljiv i nezanimljiv. Cijelo vrijeme govorim meni.

Sto se tice multitaskinga nisam ni rekao da su ga reklamirali ali je cinjenica da ga nema i samim tim meni totalno nezanimljiv.

Akad vec spominjes BMW u auto svijetu ja nikad ne cuh da je neko neki sistem ugradio i poslije ga izbacio uz obrazlozenje da je nepotreban. Hint svi imaju multitasking i bluetooth a ko tvrdi sada da je to nepotrebno? ( i najavi ga u v4 verziji OS-a?)

Tablet je cisti konformizam i sminka. Sve je to vec postojalo. Sta mozes na tabletu an mozes na bilo kojem lapu? I vise od toga? Al sad je fora mastiti rukama ekran i nisi in ako to ne mozes? Koju tebi konkretno funkcionalnost tablet donosi a nisi imao? samo komformizam i sminka.

JA skupo placam svoje igrackice ali mi je ova skroz nepotrebna i ne vjeruem da cu iducis pprilicno godina kupiti tablet. Appleov pogotovo.

Sto se tice potencijala i iphone ima ogroman potencijal. I veci nego ipad ali ni izdaleko da ga se koristi a koliko vidim niti ce. Da ima sve mogucnosti koje recimo pruza nokia na svojim uredjajima sa dizajnom applea niko nista drugo u klasi ne bi ni kupovao a ovako ...

I zasto apple u iphone-u napravi glupost iskljucivanjem bluetootha i u ipadu nestavljanejm USB-a? Totalno nepotrebno i glupo da gluplje biti ne moze. Ugrade blutetooth i ogranice ga, ugrade USB i onda prodaju adaptere. Glupo, debilno...

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 17:43 (logic).
18 godina
neaktivan
logic kaže...

I zasto apple u iphone-u napravi glupost iskljucivanjem bluetootha i u ipadu nestavljanejm USB-a? Totalno nepotrebno i glupo da gluplje biti ne moze. Ugrade blutetooth i ogranice ga, ugrade USB i onda prodaju adaptere. Glupo, debilno...

Možda im je žao konkurencije, da je stavio sve to što su mogli uništio bi ostatak konkurencije, a onda mu život više nebi imao smisla, voli se igrati mačke i miša? Smijeh

odoh malo trčati da mi iPod ne skuplja prašinu ;) ... nemoj puno pisati dok se ne vratim večeras. 

A.
18 godina
neaktivan

Ma da. Sve sto apple radi je cisti altruizam i usreciti covjecanstvo im je prvo na listi ciljeva kompanije ;)

Blago tebi. Ja sam se ulijenio i nikako se natjerati na bilo kakvu fzicku aktivnost. Mozda cu veceras na bazen...

17 godina
odjavljen
artfull kaže...

Što se tiče multitaskinga, i ostalih nedostataka, nisu nikad ni reklamirani da postoje ili je itko govorio da kamera ili multitasking ili bilo koja dodatna specifikacija ne može biti korisna, pogotovo na iPadu koji ima ogroman potencijal zbog dovoljno velikog ekrana, ipak ne pročamo o telefonu ( meni recimo fali kamera na njemu za skajp ).

Al ako nisu ispeglali ili htjeli takve stvari, a unatoč tim nedostatcima stvar je i dalje ljudima super korisna i svjetlosnim godinama daleko od konkurencije ( da citiram samo neke reviewse ) onda valjda svejedno nešto rade kako spada, zar ne? To je kao da kažeš, je ovaj bmw je fakat najbolji coupe kojeg sam ikada vozio, hands down, ma nema uopće usporedbe ( iako recimo nema ASR jer su u BMWu rekli da tom modelu ASR "ne treba" ... al sranje je jer BMW ipak nije stavio ASR i još 50KS,   a mogao je, znam da je mogao!! Kužiš ... u pravu si, mogli su staviti usb ... al i bez njega stvar je broj 1 i nema konkurencije.

BMW bez ASR-a bi bio kao iPad (iPhone, iPod) bez AppStore-a - sposobnijim korisnicima ne bi radilo velik problem dok bi onima lošije educiranima (u slučaju BMW-a sa slabijim vozačkim iskustvom) predstavljalo velik problem.

Prema mojim stajalištima i potrebama (multitasking i USB, te nešto manje bitan flash) bolja bi usporedba bila kao da BMW izbaci auto koje je fenomenalno, ali mu je sustav upravljanja kao na onim jeftinim RC autima - naprijed ravno ili natrag desno.

artfull kaže...

@Mr Bic ... mislim da je pitanje da li će kategorija tableta biti fail sasvim deplasirano ;) i da to i sam znaš. Konkurencija iPadu vrijedna spomena će se pojaviti otprilike kao i kod iPhonea, ovaj put nešto i brže možda. Dakle ARM+android / mobile win7 / PalmOS + dovoljno dobro promišljen hardware i dizajn sa dovoljno dobrom autonomijom. Računam za cca 6-18 mjeseci. Al do tad su već dozvolili appleu da im uzme najvažniji dio tržišta i zaključa ga u svoj sustav ( i izbaci v2 ili v3 , dakle opet vodi igru. ) . Same old story again.

Sama kategorija tableta je doživila veliku eksploziju pojavom iPad-a. Svaki sljedeći tablet će napraviti puno manju boom na tržištu makar bio bolji od iPad-a sve dok se tržište ne stabilizira. Kad se to dogodi definitivno će doći do pada cijene i prodaje. Koliko? Ne znam, ali je činjenica da je Apple kao prvi u puno sigurnijem položaju od ostalih.

Što se tiće vizije budučnosti tableta, definitivno će se podijeliti u dvije kategorije:

- Mobile OS tableti koji će imati ograničenu funkcionalnost. Koristit će ga manje zahtjevni korisnici, ljudi koji imaju laptop i višak para da kupe dodatan komfor (a vjerojatno će i cijena biti puno prihvatljivija)

- Prilagođeni desktop OS tableti koji će moći gotovo sve što i laptopi uz nešto niže performanse, dulje trajanje baterije i tablet formu. Koristit će ga zahtjevniji korisnici i ljudi kojima imaju desktop komp, a prijenosnik im je potreban par puta mjesečno, pa im je ovakav uređaj idealan (sebe svrstavam u tu kategoriju).

S druge strane, evolucijom mobilnog OS-a možda te dvije kategorije ostanu spojeni, ali u tom slučaju bih se kladio na MeeGo ili Android.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
HP Slate za 550 dolara

Mislim da ono što mi ostali kojima se ipad ne sviđa je android tablet. OS je puno slobodniji i otvoreniji od iphone OS-a(podrška za flash, multitasking, slanje slika/muzike bluetoothom) te uz to ima android market koji također rapidno raste a i dosta je fluidan, brz i stabilan. Znači android tablet bi također imao podršku za sve android aplikacije što znači u startu da i oni imaju oko 50000 aplikacija spremnih čim kupiš uređaj kao što je slučaj sa ipadom. Jedino sad proizvođači moraju napraviti lijep, lagan, funkcionalan(da ima USB) te da ima bateriju koja bi trajala kao i ipadu. Evo već prošlo tjedan dana odkako koristim android na HTC desire i vrlo sa zadovoljan OS-om. To je kao iphone os na steroidima i zbog toga što je više nabildan mrvicu je tromiji od iphone OS-a ali i dalje vrlo upravljiv. A opet ako je onaj flash toliki problem, uvijek mogu iću u opcije->disable flash plugin i imam sve prednosti koje ima i iphone(nema reklama,manji promet, brži,stabilniji....)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
HP Slate za 550 dolara

daj, Artfull,

znamo da voliš i želiš imati 'Truly magical, wonderful, pretty amazing, better, bigger, far better, amazing, great, amazing, bigger, incredible, larger, best grade, far better, awesame, the best magical and revolutionary product today. And you call it the Ipad.'(1) govance od hardvera al sad je stvarno dosta. Tjeraš ljude s foruma.

ps.

nemoj previše trošiti svoj 'Truly magical, wonderful, pretty amazing, better, bigger, far better, amazing, great, amazing, bigger, incredible, larger, best grade, far better, awesame, the best magical and revolutionary product' (2) ipod prilikom trčanja jer bateriju ne možeš zamijeniti.

(1)

(2)

3 0 hvala 0
17 godina
protjeran
artfull kaže...

Dakle čemu pljucanje proizvoda koji je kralj u svojoj klasi, da ne kažemo predvodnik ili zapravo jedini proizvod. Ne zato što druge ne interesira to tržište ( pa nevjerujem da sam ikada igdje vidio toliko najava iti jednog proizvoda i toliko poznatih i nepoznatih firmi da su navalili izdavati tablete ) nego zato što drugi sasvim očigledno nisu u stanju bili prvi izaći sa istim, sličnim ili boljim.

Prvi? oprosti ali ovaj tablet je u istoj klasi, a izasao je prije 5 godina:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_770_Internet_Tablet

samo kao primjer...

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 20:56 (grimyHR).
18 godina
neaktivan

I pazi internet je isto tako radio i (nevjerica u ocima) ima usb!!!

18 godina

I prodao se u desetinama primjeraka!!!!

Valjda rai USBa, da ga nije bilo, prodao bi se u manje od 5

18 godina
neaktivan

Ni mnogi umjetnici se nisu prodavali dok su bili zivi a sad su njihove slike neprocjenjive. Kakve to veze ima? Svakakkva go..a su se prodavala u milionima primjeraka pa ne znaci da valjaju.

18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...

Dakle čemu pljucanje proizvoda koji je kralj u svojoj klasi, da ne kažemo predvodnik ili zapravo jedini proizvod. Ne zato što druge ne interesira to tržište ( pa nevjerujem da sam ikada igdje vidio toliko najava iti jednog proizvoda i toliko poznatih i nepoznatih firmi da su navalili izdavati tablete ) nego zato što drugi sasvim očigledno nisu u stanju bili prvi izaći sa istim, sličnim ili boljim.

Prvi? oprosti ali ovaj tablet je u istoj klasi, a izasao je prije 5 godina:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_770_Internet_Tablet

samo kao primjer...

Koja je to klasa?

reko sam prvi tablet koji nemaš želju tresnuti od pod nakon što ga probaš. Dakle prvi brz, funkcionalan, tablet koji radi ono za što ga reklamiraju da radi kako spada - breakthrough proizvod ukratko koji je napravio prekretnicu što se tableta tiče kao i iPhone što se smartphonea tiče ili iPod što se mp3 playera tiče ... pogođen omjer performansi, cijene i form faktora. Jbg, treba dobru ideju realizirati, u tome i je muka.

Inače raznih tabletoida je bilo ima skoro deset godina valjda ... uostalom pusti archosi su odavno na tržištu al niti ih voli kritika niti korisnici, sporo, trzavo, loše izvedeno.

A.
17 godina
protjeran
artfull kaže...

reko sam prvi tablet koji nemaš želju tresnuti od pod nakon što ga probaš.

nisam primjetio da ima video na kojem se to dogada nekoj od nokiainih tableta, ali zato ima za ipad :P

a kad bih uzeo ipad u ruke i pokusao pokrenuti dva programa odjednom meni bi doslo da ga tresnem o pod, tako da whats your point? po cemu je tvoje misljenje relevantnije od mojega? a ako kazes da stotine tisuca, pa cak i milijuni se slazu s tobom jer su kupili ipad, to jos uvjek ostavlja milijarde koji nisu i ne budu jer ne misle kao ti, a zadnji put kad sam gledao, milijarda je za tri reda veca od milijuna

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina
neaktivan

Jos uvijek je, sad sam provjerio ;)

18 godina
grimyHR kaže...
artfull kaže...

reko sam prvi tablet koji nemaš želju tresnuti od pod nakon što ga probaš.

nisam primjetio da ima video na kojem se to dogada nekoj od nokiainih tableta, ali zato ima za ipad :P

a kad bih uzeo ipad u ruke i pokusao pokrenuti dva programa odjednom meni bi doslo da ga tresnem o pod, tako da whats your point? po cemu je tvoje misljenje relevantnije od mojega? a ako kazes da stotine tisuca, pa cak i milijuni se slazu s tobom jer su kupili ipad, to jos uvjek ostavlja milijarde koji nisu i ne budu jer ne misle kao ti, a zadnji put kad sam gledao, milijarda je za tri reda veca od milijuna

Tssss, a tek kad probas prikopcat USB stick u iPad.

Daj si zamisli koliko bi tu muke bilo! Sigurno bi ga pozelio tresnuti u pod. ;)

- Psiho246
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice