HP Slate za 550 dolara

poruka: 226
|
čitano: 27.240
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HP Slate za 550 dolara".
17 godina
protjeran
RE: HP Slate za 550 dolara
artfull kaže...

Misliš da za njih ne postoje ( ili će postojati ) aplikacije za iPad recimo, ili da se nemogu bolje prilagoditi mobilnom OSu? ... čak i ako ne mogu specijalizirane namijene su nešto drugo i to tržište je naspram consumer tržišta maleno, a takvi tableti i postoje već skoro deset godina ali potražnja nije bila baš sjajna.

ne mogu se bolje prilagoditi mobilnom os-u, jer mobilni os nije dovoljno prilagodljiv, pogotovo ne iphone os koji cak odreduje i koji alati se smiju koristiti za programiranje, i ti uredaji koji postoje su jako dobro prihvaceni, samo ne medu masom, nego tamo gdje stvarno tableti trebaju, a ne igracke

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

kompatibilnost s TV karticom koji korisnik već ima i sl)

Za to treba usb :)

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
16 godina
neaktivan
HP Slate za 550 dolara

Dečki, ne vidim zašto se uopće prepucavate kad ste svi u pravu. Tržište vjerojatno postoji i za "igračke" kavih će iPad vjerojatno pokrenuti lavinu ali i za ozbiljnije stvari (za koje već, kao što je netko maloprije spomenuo - postoje rješenja odavno - tipa, grimyHR, MrBlc, vama bi čini mi se trenutno odgovarao neki klasični tablet PC poput HP-ovog TouchSmart-a. Ako itko očekuje da će (ili misli da bi trebao) HP izaći sa jednako sposobnim modelom ali u formi iPad-a, mislim da se to neće dogoditi, barem ne u skorije vrijeme (iako će što god izađe vjerojatno biti sposobnije od iPad-a ali to je stara priča...). Možda griješim. Živi bili pa vidjeli! :)

domicius
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...

Misliš da za njih ne postoje ( ili će postojati ) aplikacije za iPad recimo, ili da se nemogu bolje prilagoditi mobilnom OSu? ... čak i ako ne mogu specijalizirane namijene su nešto drugo i to tržište je naspram consumer tržišta maleno, a takvi tableti i postoje već skoro deset godina ali potražnja nije bila baš sjajna.

ne mogu se bolje prilagoditi mobilnom os-u, jer mobilni os nije dovoljno prilagodljiv, pogotovo ne iphone os koji cak odreduje i koji alati se smiju koristiti za programiranje, i ti uredaji koji postoje su jako dobro prihvaceni, samo ne medu masom, nego tamo gdje stvarno tableti trebaju, a ne igracke

iPhone OS je izvedenica OSX-a , koristi zajednički Mach kernel ( Unix ), Cocoa frejmvork, naravno da je obzirom je prvenstveno mobilni OS, oslobođen svega suvišnog u ovom trenutku, i mislim da je skalabilan koliko god hoćeš, iWork je portan sa OSXa, mislim da pitanje kompleksnosti i portanja određenih aplikacija sa OSXa recimo na iPhoneOS nije upitno. Pitanje je samo volje, želje i potreba, a to će se dokučiti već vremenom.

Također app store, ne sumnjam da će i sam store evoluirati kao i OS ( i mobilni i desktop ) moguće će se približavati, moguće će za početak OSX imati iPhone layer preko što bi bio zgodan dodatak za uvođenje TS interfejsa na svako računalo ( next iMac ? ) etc...

A.
17 godina
protjeran
artfull kaže...

iPhone OS je izvedenica OSX-a , koristi zajednički Mach kernel ( Unix ), Cocoa frejmvork, naravno da je obzirom je prvenstveno mobilni OS, oslobođen svega suvišnog u ovom trenutku, i mislim da je skalabilan koliko god hoćeš, iWork je portan sa OSXa, mislim da pitanje kompleksnosti i portanja određenih aplikacija sa OSXa recimo na iPhoneOS nije upitno. Pitanje je samo volje, želje i potreba, a to će se dokučiti već vremenom.

Također app store, ne sumnjam da će i sam store evoluirati kao i OS ( i mobilni i desktop ) moguće će se približavati, moguće će za početak OSX imati iPhone layer preko što bi bio zgodan dodatak za uvođenje TS interfejsa na svako računalo ( next iMac ? ) etc...

to sto iphone os je i sto bi mogao biti su dvije jeko razlicite stvari, a android koristi linux kernel, pa nije linux distribucija niti je kompatibilan s linuxom(i to ne vidim kao nesto pozitivno), i jednostavno nema smisla stavljati isti os koji je na mobitelima na uredaje s diagonalom vecom od 7"(osim naravno samo za zabavu, ali za to je 500+$ previse)

i jos uvjek cekam od tebe kak da na ipadu imam dva prozora odjednom na ekranu?

18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...

to sto iphone os je i sto bi mogao biti su dvije jeko razlicite stvari, a android koristi linux kernel, pa nije linux distribucija niti je kompatibilan s linuxom(i to ne vidim kao nesto pozitivno), i jednostavno nema smisla stavljati isti os koji je na mobitelima na uredaje s diagonalom vecom od 7"(osim naravno samo za zabavu, ali za to je 500+$ previse)

i jos uvjek cekam od tebe kak da na ipadu imam dva prozora odjednom na ekranu?

Nisam rekao da je isti OS, nego da se može prilagoditi i da će sa sa kompleksnijim TS interfejsom, hardwareom i aplikacijama i mobilni OSevi biti sve kompleksniji i vjerojatno se jednog dana spojiti sa desktop OSom.

iPhoneOS i Android imaju dobru bazu ( unix ) i moguće ih je portati na što hoćeš. NeXT step koji je povrh darvina radio je na svim mogućim arhitekturama, apple ga je dosad portao na x86, PPC i ARM.

što se više prozora na iPhoneOSu tiče, na predstavljanju OS4 na slično pitanje ( zašto još nema widgeta na iPadu ) Jobs je odgovorio: "We just shipped the iPad on Saturday. Then we rested on Sunday." dakle vjerujem da dolaze takve stvari, kao i kamere etc ... čim budu spremne.

A.
18 godina
artfull kaže...

... Jobs je odgovorio: "We just shipped the iPad on Saturday. Then we rested on Sunday."

Džizus, kako je taj tip pun govana... Iskreno ne razumijem kako netko tako pun sebe može ikome biti fora i simpatičan. Svaka čast na poslovnom uspjehu Applea i (kako za koga) odličnim uređajima, ali samo ovo mi je dovoljno da mi zgadi sve što ikada izađe od njih.

Gledam te!
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
artfull kaže...

... Jobs je odgovorio: "We just shipped the iPad on Saturday. Then we rested on Sunday."

Džizus, kako je taj tip pun govana... Iskreno ne razumijem kako netko tako pun sebe može ikome biti fora i simpatičan. Svaka čast na poslovnom uspjehu Applea i (kako za koga) odličnim uređajima, ali samo ovo mi je dovoljno da mi zgadi sve što ikada izađe od njih.

Mislim da je bolje tako odgovoriti nego predstavlajti proizvod koji nije dovršen i onda odustati od njega, kao što to radi HP recimo.

Jobs je takav kakav je, uglavnom je duhovit, meni se recimo sviđa da je CEO involviran u sve aspekte poslovanja svoje firme i da osobno nadgleda proizvodnju, predstavlja proizvode, odgovara na pitanja, pa čak i osobno na neke od mailova ( posebno u zadnje vrijeme ). I ovo otvoreno pismo o adobeu je njegova praksa ... al zapravo mislim da je čovjek jako fokusiran i normalan 

najgore je biti prepotentan bez pokrića, kako bi rekli amerikanci, "so much attitude, so little talent".

A.
18 godina
artfull kaže...
Veliki Brat kaže...
artfull kaže...

Mislim da je bolje tako odgovoriti nego predstavlajti proizvod koji nije dovršen i onda odustati od njega, kao što to radi HP recimo.

... najgore je biti prepotentan bez pokrića, kako bi rekli amerikanci, "so much attitude, so little talent".

Je, još je gore biti prepotentan bez pokrića, ali aludirati na božanstvo?!

Ne znam, možda me previše smetaju stvari koje Crkva radi, pa mi se to čini pomalo gnusno, možda pak zato što se znanstvenici i filozofi stoljećima prepiru na tu temu bez nekog konkretnog odgovora, možda je stvar u tome što su Apple i Jobs jedan bez drugoga čiste nule, nemam pojma... Recimo, da to nije rekao Jobs, nego netko treći, sumnjam da bi to ikome bilo simpatično. U svakom slučaju, vrlo subjektivna stvar i vrlo me smeta.

Gledam te!
18 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
artfull kaže...
Veliki Brat kaže...
artfull kaže...

... najgore je biti prepotentan bez pokrića, kako bi rekli amerikanci, "so much attitude, so little talent".

Ne znam, možda me previše smetaju stvari koje Crkva radi, pa mi se to čini pomalo gnusno, možda pak zato što se znanstvenici i filozofi stoljećima prepiru na tu temu bez nekog konkretnog odgovora, možda je stvar u tome što su Apple i Jobs jedan bez drugoga čiste nule, nemam pojma... Recimo, da to nije rekao Jobs, nego netko treći, sumnjam da bi to ikome bilo simpatično. U svakom slučaju, vrlo subjektivna stvar i vrlo me smeta.

Šta ja znam, meni su zanimljivi karizmatični tipovi ala Jobs ... čitao sam njegovih biografija , neautoriziranih, nekoliko i moram reći da je čovjek fascinantan. Nema tu nikakvog govora o "božanstvima" i slično, tip je ego manijak uglavnom, zapravo toliko je fokusiran da mu je teško zamjeriti. Kad čitaš o renesansnim tipovima kao što su bili michelangelo, cellini i slično nalazim puno zajedničkih crta. Veliki ego, samouvjerenost, ali i on je u stanju isporučiti, dakle iza toga postoji nekakav integritet i pokriće. Uz to tko može reći da je njegov način vođenja firme pogrešan, ako su rezultati bitni, ima ih u svakom pogledu ( vrhunski proizvodi ) i plasiranje nekome ... Inače konstantno tražim tu kvalitetu kad kupujem neku elektroniku i slično, te standarde koje je apple postavio i moram reći da ih jako rijetko nalazim, nažalost. O kratkovidnosti i lošoj politici u drugim koorporacijama da ne govorim. 

A.
18 godina
artfull kaže...
Veliki Brat kaže...
artfull kaže...
Veliki Brat kaže...
artfull kaže...

... Nema tu nikakvog govora o "božanstvima" i slično, tip je ego manijak uglavnom, zapravo toliko je fokusiran da mu je teško zamjeriti.

Ne znam jesam li ja to lud, pa jedini koji to vidim, ali

"We just shipped the iPad on Saturday. Then we rested on Sunday."

mi poprilično vuče na Bibliju i šest dana stvaranja svijeta. Ako je aludirao na to (a ne vidim kako drugačije bi to mogao shvatiti), onda je čovjek u najmanju ruku neumjeren, meni se čini i puno više nego samo egoističan.

artfull kaže...

... O kratkovidnosti i lošoj politici u drugim koorporacijama da ne govorim.

Nije lako biti uvijek pametan (zapravo je nemoguće), niti to itko od ikoga može očekivati.

U tom smislu, treba se sjetiti malo gdje su bili i Jobs i Apple u trenucima kada su bili razdvojeni. Apple je skoro propao i kao takva, skoro propala kompanija, je kupio NeXT. Jobs je u tim trenucima furao NeXT kao nešto superiška, ali ga zapravo nitko nije pušio (bio je jednako prepotentan kao i danas, samo bez pokrića). Imao je izdizajnirane crne kutije oblika kocke, koje nitko nije kupovao. Eplaši ga nisu fermali pet posto, jer su zaluđena skupina fanatika odana vlastitom brendu  (ne znam kako to drugačije objasniti, obzirom da je taj isti Jobs prije toga bio super tip iz tog istog Epla). Zapravo, jedino u situacijama kada su skupa, oboje su na dobitku. Koja je to logika nemam pojma, ali očito funkcionira.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

Šta ja znam, meni su zanimljivi karizmatični tipovi ala Jobs ... čitao sam njegovih biografija , neautoriziranih, nekoliko i moram reći da je čovjek fascinantan. Nema tu nikakvog govora o "božanstvima" i slično, tip je ego manijak uglavnom, zapravo toliko je fokusiran da mu je teško zamjeriti. Kad čitaš o renesansnim tipovima kao što su bili michelangelo, cellini i slično nalazim puno zajedničkih crta. Veliki ego, samouvjerenost, ali i on je u stanju isporučiti, dakle iza toga postoji nekakav integritet i pokriće. Uz to tko može reći da je njegov način vođenja firme pogrešan, ako su rezultati bitni, ima ih u svakom pogledu ( vrhunski proizvodi ) i plasiranje nekome ... Inače konstantno tražim tu kvalitetu kad kupujem neku elektroniku i slično, te standarde koje je apple postavio i moram reći da ih jako rijetko nalazim, nažalost. O kratkovidnosti i lošoj politici u drugim koorporacijama da ne govorim. 

Ajde molim te poštedi nas Litanija o Jobsu.

Tvoje subjektivno mišljenje nije predmet rasprave, nije ni Jobs a bome nije ni Apple.

Svaka čast ako se tebi sviđa no govorim u ime velike većine (normalnih) ljudi da mi njegov (i Gatesov, Ballmerov) ego, opsesije, životne muke, eskapade, propovijedi i "mudrosti" ne vrijede k*rca.

Debelo off topičariš, cijelo vrijeme s visoka, na sva zvona govoriš protiv hejtera Applea i njihovih gluposti, a ustvari nisi ništa bolji.

Pametnija osoba bi davno prešla preko tih stvari i jednostavno ne bi obraćala pozornost. Kud bi svijet otišao da se svakoj budali mora odgovoriti.

Ali ti se jednostavno moraš spustiti na njihovu razinu što govori dosta o tebi.

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
18 godina
neaktivan
wyks kaže...
artfull kaže...

Ajde molim te poštedi nas Litanija o Jobsu.

Tvoje subjektivno mišljenje nije predmet rasprave, nije ni Jobs a bome nije ni Apple.

Svaka čast ako se tebi sviđa no govorim u ime velike većine (normalnih) ljudi da mi njegov (i Gatesov, Ballmerov) ego, opsesije, životne muke, eskapade, propovijedi i "mudrosti" ne vrijede k*rca.

Debelo off topičariš, cijelo vrijeme s visoka, na sva zvona govoriš protiv hejtera Applea i njihovih gluposti, a ustvari nisi ništa bolji.

Pametnija osoba bi davno prešla preko tih stvari i jednostavno ne bi obraćala pozornost. Kud bi svijet otišao da se svakoj budali mora odgovoriti.

Ali ti se jednostavno moraš spustiti na njihovu razinu što govori dosta o tebi.

mda imaš pravo, pretpostavljam da boluješ od čestog kompleksa, pogotovo na balkanu da nitko nije vrijedan pažnje pa tako tebi ničiji životni put nije vrijedan spomena, iako provodiš vremena barem kao i ja na ovom It forumu i baviš se takvim temema. Nemam nikakvog problema s tim, dapače, volim pročitati i znati nešto o razmišljanjima ljudi koji su postigli nešto u svojoj profesiji. Osobno me ne zanimaju glumci i ostale "zvijezde" a lik i djelo Jobsa, Gatesa i sličnih svakako je predmet ove i drugih rasprava u ovoj industriji i konkretno tabletima tako da ne vidim u čemu je tvoj problem.

Međutim, nećeš vjerovati, umorio sam se od nažalost najčešće ograničenih i omalovažavajućih komentara na koje sam priznajem, morao reagirati "sa visoka" jer je bilo preočigledno koliko malo svog inputa i biločeg konstruktivnog takvi komentari donose na stol. U svakom slučaju zahvaljujem onima koji su bili "on topic"i, makar smo se ponekad i razilazili. Kad se barata argumentima poneka mišljenja se i promijene, na obje strane.

Eto, uživaj, ja uzimam mali dopust, vrijeme je predobro pa namjeravam malo manje biti za ekranom ;)

A.
17 godina
protjeran
artfull kaže...
 U svakom slučaju zahvaljujem onima koji su bili "on topic"i, makar smo se ponekad i razilazili.

sam nemoj spominjati on topic, jer ti to nisi bio, odmah u prvom postu pocinjes sa ipadom...

18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...
  U svakom slučaju zahvaljujem onima koji su bili "on topic"i, makar smo se ponekad i razilazili.

sam nemoj spominjati on topic, jer ti to nisi bio, odmah u prvom postu pocinjes sa ipadom...

potpis i pol :)

In Control
18 godina
grimyHR kaže...
artfull kaže...

Artful je covjek koji ne vidi ispred svoga nosa.

Vecina nas koji smo se znali naci u prepirci sa njime smo odustali, jednostavno nema smisla.

Prepirati se s njim je kao da se prepires sa zidom.

- Psiho246
18 godina
HP Slate za 550 dolara

I Psiho, kako si zadovoljan s svojim HP Slateom?

Razbio iPad kazes?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
HP Slate za 550 dolara
nemoj tako. slate je ludilo. pa predstavili su ga prije iPada. imao ga je balmer u ruci. a i reko je psiho da se na reklamama vidi kako to naprosto rastura iPad. slično ko one nokijine reklame.

napraviti funkcionalan tablet je očigledno jako jednostavno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
artfull kaže...
nemoj tako. slate je ludilo. pa predstavili su ga prije iPada. imao ga je balmer u ruci. a i reko je psiho da se na reklamama vidi kako to naprosto rastura iPad. slično ko one nokijine reklame.

napraviti funkcionalan tablet je očigledno jako jednostavno.

Nisam se imao namjeru vraćati na ovu temu, ali stvarno ne mogu izdržati.

Pa jel ti nisi bio prvi koji je hvalio iPad do nebesa dok je sve što smo znali o njemu bilo ono iz Steve-ove ruke?

18 godina
neaktivan
HP Slate za 550 dolara

samo sam ironičan zbog oduševljenja tabletom koji zapravo ne postoji ili ga još nisu od straha dali nikom na testiranje, a psiho i ekipa su ga već proglasili iPad killerom i slično. Sad se još naveliko šuška o tome da nije više izvjesno niti hoće li izaći, a ako i izađe što će vrtiti.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
HP Slate za 550 dolara

Rečene su dvije stvari:

- Po specifikaciji rastua iPad, osim po trajanju baterije

- Win 7 ima potencijala da podrži tu specifikaciju, a da li će taj potencijal biti iskorišten ćemo viditi kad izađe.

To je velika razlika u odnosu na (tvoje): "iPad rastura, promijenit će svijet kakav poznajemo, nitko to neće nadmašiti" i na kraju za nedostatke: "Ja mogu živjeti bez toga, dakle nije nedostatak".

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Ovo zadnje je najjace. Covjek je postao etalon covjecanstva. Nije nedostatak ako ON moze bez toga a ako neko drugi ne moze bez toga je nebitno. ON MOZE!!!

18 godina
logic kaže...

Ovo zadnje je najjace. Covjek je postao etalon covjecanstva. Nije nedostatak ako ON moze bez toga a ako neko drugi ne moze bez toga je nebitno. ON MOZE!!!

Cuj, za tebe i slicne kojima iPad nije dovoljan, uvijek ostaje Slate! Smijeh

18 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Rečene su dvije stvari:

- Win 7 ima potencijala da podrži tu specifikaciju, a da li će taj potencijal biti iskorišten ćemo viditi kad izađe.

To je velika razlika u odnosu na (tvoje): "iPad rastura, promijenit će svijet kakav poznajemo, nitko to neće nadmašiti" i na kraju za nedostatke: "Ja mogu živjeti bez toga, dakle nije nedostatak".

iPad rastura, to je činjenica. Ovo drugo nikad nisam rekao, al da će donjeti promjene tj da ih je već donio svakako.

Zanimljivo kako vam je gušt pljucati po iPadu, što me zapravo ne smeta, samo imam potrebu komentirati bedastoće koje se znaju pojaviti u tom kontekstu, i svi volite isticati iPadove nedostatke, a to da sve ostale firme koje se bave istim polsom premda su znale da iPad izlazi nisu u stanju, neznaju, nemogu, napraviti što je apple napravio.

Da su u stanju i da znaju, već bi bili izbacili konkurentski proizvod koji ima smisla i napravljen je sa glavom i repom, al ne. Hp je prvo ( kao i svi ) čekao da iPad izađe, pa je na osnovu izašlog korigirao specifikacije famoznog slate-a, a sad je nakon što su se uvjerili da bi slate u ovom obliku sasvim izvjesno bio popljucan u usporedbi sa iPadom odlučili stvar vratiti na doradu još jednom.

Ista stvar sa courierom, yoyoyom, wePadom i mnogim drugi najavljenim, postojećim i nepostojećim konkurentima. A apple za to vrijeme bez ikakve konkurencije štanca na miljune komada iPada u potpunoj nirvani neuznemiravan nesposobnom konkurencijom. Budite manje licemjerni pa skinite kapu i priznajte da su Jobs i Apple u ovom trenutku carevi kao što ja priznajem. Bez beda i kompleksa. Jel to tako teško? :D

A.
18 godina
neaktivan

Jel Ipad napraljen za artfulla?

Samo za njega? I ako njemu sve pas e nema se sta dalje reci?

18 godina
logic kaže...

Jel Ipad napraljen za artfulla?

Samo za njega? I ako njemu sve pas e nema se sta dalje reci?

Pa zakljucili smo da je iPad smece koje nikome netreba i da zato nije problem napravit 100 puta bolji uredjat...

I zato ste dobili Slate pa uzivajte...

A Artfull nek se pati na iPadu s iPhone osom

18 godina
neaktivan
artfull kaže...
MrBlc kaže...

Rečene su dvije stvari:

iPad rastura, to je činjenica. Ovo drugo nikad nisam rekao, al da će donjeti promjene tj da ih je već donio svakako.

Zanimljivo kako vam je gušt pljucati po iPadu, što me zapravo ne smeta, samo imam potrebu komentirati bedastoće koje se znaju pojaviti u tom kontekstu, i svi volite isticati iPadove nedostatke, a to da sve ostale firme koje se bave istim polsom premda su znale da iPad izlazi nisu u stanju, neznaju, nemogu, napraviti što je apple napravio.

Da su u stanju i da znaju, već bi bili izbacili konkurentski proizvod koji ima smisla i napravljen je sa glavom i repom, al ne. Hp je prvo ( kao i svi ) čekao da iPad izađe, pa je na osnovu izašlog korigirao specifikacije famoznog slate-a, a sad je nakon što su se uvjerili da bi slate u ovom obliku sasvim izvjesno bio popljucan u usporedbi sa iPadom odlučili stvar vratiti na doradu još jednom.

Ista stvar sa courierom, yoyoyom, wePadom i mnogim drugi najavljenim, postojećim i nepostojećim konkurentima. A apple za to vrijeme bez ikakve konkurencije štanca na miljune komada iPada u potpunoj nirvani neuznemiravan nesposobnom konkurencijom. Budite manje licemjerni pa skinite kapu i priznajte da su Jobs i Apple u ovom trenutku carevi kao što ja priznajem. Bez beda i kompleksa. Jel to tako teško? :D

Apple je uvijek bio car da proda poluproizvvod i ubijedi ljude da zivot pocinje sa njim i da prije toga nista nije postojalo. JA konkretno to nikad nisam sporio. Al isto tako jaga nikad necu kupiti jer je poluproizvod i sminkerski gadget bez pretjerane upotrebne vrijednosti.

18 godina
neaktivan
HP Slate za 550 dolara

ma sve 5 logic, al ajmo biti pošteni pa priznati da bi svi oni rado dio kolača, al jednostavnoi nisu u stanju i nemaju postavljenu strategiju kao što je ima apple. Pa nije iPad nastao preko noći na ničemu ... pričamo o skoro pa 12 ili 13 godina od kad se ovaj master plan mobilne dominacije odvija po čika stevanovim zamislima a da svi ostali sa strane mahom samo stoje otvorenih usta i gledaju što im se događa. Ako to nije fascinantno, imati milijarde dolara više, desetke tisuća zaposlenih više i nemoći ništa napraviti po tom pitanju ... daj mi reci??

A.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Sve to stoji i nisam ja nikad nista protiv toga rekao. AL mene jednostavno te stvari ne fasciniraju. Ja volim dobar , kvalitetan, funlcionalan proizvod. I za njih ne zalim para. Ipad to trenutno nije. Da li ce biti cisto sumnjam s obzirom kakve proizvode apple izbacuje. PRicam o mobilnim proizvodima iphone i ipad. Previse vjestackih ogranicenja koja ja jednostavno ne tolerisem. Ne znam ni sam koliko puta sma rekoa da se divim kako apple te proizvode uspije prodati ali mene ne fasciniraju ni po cemu osim po prodaji. Nista novo, nista revolucionarno. Barem meni koji pratim tehnologije. Recimo banalna stvar tebi al meni katastrofa jeste taj adapter za USB koji moras dokupiti. Zasto nije ugradjen u ipad? nema suvislog objasnjenja. Ili zasto se ne dobije besplatno? Samo muzenje para i nista drugo. A to kosta koliko? mozda dolar? Ako i toliko. Ili recimo toliko spominjani multitasking. Niakd necu kupiti uredjaj koji to nema. bilo da je mobilni telefon ili lap, komp tablet ili bilo sta drugo. To je standard vec godinama svagdje osim kod applea. I ond aprica da to ne treba a u v4 odjednom dolazi i sad je jednostavno must have. Ko je tu lud? Nema dosljednosti. Ili recimo kad Jobs izadej da predstavi proiod i onoliko superlativa upotrijebi za vlastiti proizvod. Presmijesno. Vidi se da je to predstava za mase a ne predstavljanje proizvoda. upotrijebiti recenicu da na ipadu internet jednostavno radi u 2010 godini je presmijesna a masa pada u delirijum. Komicno i tragicno istovremeno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.5.2010 13:36 (logic).
17 godina
odjavljen
artfull kaže...
MrBlc kaže...

i na kraju za nedostatke: "Ja mogu živjeti bez toga, dakle nije nedostatak".

Ovo drugo nikad nisam rekao

Nisi direktno rekao, ali su se na to svodili tvoji kilometarski postovi koje si pisao kao odgovor na svaki komentar o tome kako neki nedostatak negativno utječe na komfor.

artfull kaže...

Mora se Apple-u priznati da su riskirali i pogodili te zakomplicirali svima ostalima život. Napravili su proizvod   prilagođen za kućne korisnike u kategoriji u kojoj nije bilo takvih uređaja, napravili hype, jednim dijelom su pogodili sa specifikacijom i sučeljem (jednostavnost korištenja), drugim dijelom su neke nedostatke djelomično ublažili alternativom (WiFi file access, HTML5 video streaming), a nešto malo su i lagali (surfing web - it's simply works - pa i ne baš, flash je danas ipak dio weba, sviđalo se to nama ili ne). Sada im prodaja ide tako dobro da su ukoliko se čitava kategorija tablet PC-a (ili maxi smartphone-a bez phone-a u iPad-ovom slučaju) pokaže kao fail nakon što prođe ovaj udarni val i ljudi krenu vagati "da li je to meni stvarno potrebno/best buy" oni će vjerojatno ostati u plusu (zarada - troškovi razvoja). Ostali moraju biti puno oprezniji jer izlaskom nakon Apple-a riskiraju puno više.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice