HP Slate za 550 dolara

poruka: 226
|
čitano: 27.264
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HP Slate za 550 dolara".
16 godina
protjeran
RE: HP Slate za 550 dolara
Potpuno iskrivljujes njegovu izjavu...
17 godina
odjavljen
artfull kaže...
Zapravo to su sve prednosti, zbog toga je uređaj tako brz, baterija mu toliko traje i tako je lagan.
OSX u desktop inacici je potpuno neprikladan za ovaj tip uređaja i ovo je bila dobitna kombinacija. Nisam ni mislio da klinci koji vide jedino listu specifikacija mogu shvatiti tako nešto, ma koliko očigledno i jednostavno bilo. Naprimjer, zašto je opet Apple prvi sa tabletom koji se prodaje, koji je užitak korisiti i ima fenomenalne recenzije dok mi ovdje pričamo o pustim nepostojecim ili najavljenim (pa svatko normalan će najaviti svoj tablet kad vidi sto Apple radi na tržištu koje do pred tjedan dana nije niti postojalo, a SAD se broji u milijardama dolara) tabletima od kojih su neki već proglašeni vaporwareom, a ostali su nedovrseni i nemozemo ih niti viditi niti testirati.    

Dvije stvari su tu ključne. Prvo, lista specifikacija: istina je da nije lista specifikacija jedina važna, čak u slučaju iPad-a i USB-a je upravo problem van liste specifikacija. Možemo smatrati da podržava USB, ali uz kupovinu adaptora, koji zauzima port, mora biti uvijek pri ruci... To je nepraktično, ali eto USB je tu. Isto tako iPhone OS4, imati će po specifikaciji multitasking, ali van specifikacije gledano, to nije pravi multitasking. S druge strane, da iPad nema ni na taj način USB onda bi bilo iPad ne podržava USB i to je specifikacija i nema te tehnologije koja bi mogla zamijeniti. Super je što ima naprednijih i jednostavnijih načina prebacivanja podataka, ali ako je meni podatak na USB-u, a komp ugašen ili jednostavno nisam za kompom, onda nema USB i ništa mi to ne može nadomjestiti.

Specifikacije su najvažnije, a korisničko iskustvo je malo manje važno, ali tek za nijansu sve dok shvačaš da korisničko iskustvo opisuje, a ne zamjenjuje stavku s liste specifikacija.

Drugo, što se tableta tiće, niti su se prijašnji tableti radili za kućnu upotrebu niti su mogli biti dostupni i praktični kućnim korisnicima. Tehnologija napraduje, a kad je dosegnula određenu razinu više proizvođača je krenulo u razvoj, a Apple samo prvi izbacio na tržište.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
18 godina
neaktivan
HP Slate za 550 dolara

Jedino ograničenje je mašta i sposobnost programera određene platforme, a ne specifikacije. Svaki uređaj pa i iPad ima bezbroj mogućnosti. Dizajn uređaja i promišljenost softwarea ne daleko važnija od liste specifikacija, broja i rasporeda portova ili takta procesora. iPad je jako pametno promisljen proizvod - zato mu se i moglo oduzeti tako važne stvari tipa flash ili USB, a što nikad ne bi prošlo na nekom uređaju koji nije tako dobro zamišljen i napravljen i podrzan.

Naravno neuki hejteri u tome neće vidjeti strategiju ili sposobnost applea da gura svoju viziju i tjera vodu na svoj mlin umjesto da se pouzdaje u druge. Ne, u tome će se viditi marketing (sto god to značilo ) i fanatizam appleovih kupaca. Pitam se zašto je iPad toliko brži od nexus-a na praktički istom procesoru? Magic indeed.

A.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 18:59 (artfull).

0 0 hvala 0
18 godina
MrBlc kaže...
Super je što ima naprednijih i jednostavnijih načina prebacivanja podataka, ali ako je meni podatak na USB-u, a komp ugašen ili jednostavno nisam za kompom, onda nema USB i ništa mi to ne može nadomjestiti.

Treba biti iskren i priznati da je uređaj ipak dizajniran za nekog drugog, tko u principu niti ne živi u Hrvatskoj... Apple jako dobro koristi dosege industrije i možda potakne trend 'bežičnijih' uređaja. Vani nije problem platiti pristup netu preko 3G-a ako si već zapeo s iPadom izvan dosega WiFi-a, kod nas je tako nešto nepraktično i prilično skupo. Svejedno, ako si netko može priuštiti - ima i tu opciju. Za ostale je tu jeftiniji uređaj koji unutar četiri zida funkcionira zasigurno vrlo dobro (i na taj se način prezentira), te je USB stvarno višak u tom smislu - bilo tko tko kupuje iPad ionako ima dostupan WiFi signal (inače stvarno nema nikakavog razloga uopće kupiti ga).

Što ako je komp ugašen? Koga briga, sadržaje kojima se pristupa s iPada ionako dohvaćaš preko s neta, a ako je nešto baš zapelo na kompu ili USB-u, nije problem upaliti računalo. Ionako bi ti računalo trebalo za gomilu stvari, od CD/DVD-a do nekakvih radnih dokumenata, pa se može u tu grupu komotno utrpati i USB (iako ih to nikako ne opravdava da nisu priključak izvali u obliku standardnog USB-a, što bi već trebalo početi propisivati na razini država - proklete kompanije, svaka gura nekakav svoj standard). Dapače, napredniji korisnik možda ima postavljen i nekakav kućni server. Bi li bilo bolje s USB-om? Naravno. Je li to mana? Opet, naravno. Ali u slučaju iPada, koji (kao što si i sam rekao) nije PC - nije velika frka. To je gadget za po doma, iz familije iPoda zapravo. Na taj se način i reklamira.

Mene puno više smeta što se o njemu govori kao o 'ultimativnom iskustvu surfanja' i slične nebuloze, a ne podržava flash. To jednostavno nije to. Ako ne možeš igrati flash igre preko neta, onda nema ni govora o nekakvom ultimativnom iskustvu i svatko tko kaže drugačije se zavarava. Možda to nekom pojedincu nije bitno, možda flash igre zaista igra jako mali broj ljudi, ali u globalu ima moćnijih uređaja za surfanje od iPada, bez njegovih mana, čak i prenosivijih. Pogotovo za 500$. No, na kraju, sve ovisi o tome što ljudi traže i, ako je Apple dobro obavio istraživanje tržišta, ovo će zaista biti pokretač mnogočega, ma koliko se nama uređaj činio manjkav.

Gledam te!
17 godina
odjavljen
artfull kaže...

Jedino ograničenje je mašta i sposobnost programera određene platforme, a ne specifikacije. Svaki uređaj pa i iPad ima bezbroj mogućnosti. Dizajn uređaja i promišljenost softwarea ne daleko važnija od liste specifikacija, broja i rasporeda portova ili takta procesora. iPad je jako pametno promisljen proizvod - zato mu se i moglo oduzeti tako važne stvari tipa flash ili USB, a što nikad ne bi prošlo na nekom uređaju koji nije tako dobro zamišljen i napravljen i podrzan.

Naravno neuki hejteri u tome neće vidjeti strategiju ili sposobnost applea da gura svoju viziju i tjera vodu na svoj mlin umjesto da se pouzdaje u druge. Ne, u tome će se viditi marketing (sto god to značilo ) i fanatizam appleovih kupaca.

Ok, ajde ti meni isprogramiraj jednu HD5890 da malo zaigram. Ako nešto fali, onda fali, a druga je stvar hoće li naći kupce kojim to ne treba ili one koje može uvjeriti da im to ne treba. Meni to treba i preko mojih leđa neće vodu gurat na svoj mlin.

Veliki Brat kaže...

Treba biti iskren i priznati da je uređaj ipak dizajniran za nekog drugog, tko u principu niti ne živi u Hrvatskoj... Apple jako dobro koristi dosege industrije i možda potakne trend 'bežičnijih' uređaja. Vani nije problem platiti pristup netu preko 3G-a ako si već zapeo s iPadom izvan dosega WiFi-a, kod nas je tako nešto nepraktično i prilično skupo. Svejedno, ako si netko može priuštiti - ima i tu opciju. Za ostale je tu jeftiniji uređaj koji unutar četiri zida funkcionira zasigurno vrlo dobro (i na taj se način prezentira), te je USB stvarno višak u tom smislu - bilo tko tko kupuje iPad ionako ima dostupan WiFi signal (inače stvarno nema nikakavog razloga uopće kupiti ga).

Gle, ako je meni recimo prijatelj donio film na USB-u, onda su sve te napredne tehnologije za k*rac ako ja nemam taj USB nigdje ubost.

Nitko ni je tvrdi da je iPad dizajniran za naše tržište. Možda je po nekim pitanjima na Američkom tržištu bolji od Slate-a, a možda i nije, ali to ne znaći i da je kod nas bilji niti će prevagnuti odluku od kupnji što Ameru to paše.

Veliki Brat kaže...

Mene puno više smeta što se o njemu govori kao o 'ultimativnom iskustvu surfanja' i slične nebuloze, a ne podržava flash. To jednostavno nije to. Ako ne možeš igrati flash igre preko neta, onda nema ni govora o nekakvom ultimativnom iskustvu i svatko tko kaže drugačije se zavarava. Možda to nekom pojedincu nije bitno, možda flash igre zaista igra jako mali broj ljudi, ali u globalu ima moćnijih uređaja za surfanje od iPada, bez njegovih mana, čak i prenosivijih. Pogotovo za 500$. No, na kraju, sve ovisi o tome što ljudi traže i, ako je Apple dobro obavio istraživanje tržišta, ovo će zaista biti pokretač mnogočega, ma koliko se nama uređaj činio manjkav.

Slažem se. Možda je Apple-ova vizija neta bez flasha i ispravna i možda ćemo dočekati taj dan, ali do tad su kupci iPada zakinuti za flash.

Mislim da bi bilo dobro prestati off-topicariti jer je ovo ipak thread o HP Slate-u, pa bi se u komentarima o iPad-u trebalo zadržati samo na usporedbama s konkuretnom.

17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Ok, ajde ti meni isprogramiraj jednu HD5890 da malo zaigram.  </quote>

LOL!  Sasvim moguće u nekoj malo daljoj budućnosti. Hardware i software su ista stvar tako da su zamjenjivi jedno s drugim.

18 godina
MrBlc kaže...
Gle, ako je meni recimo prijatelj donio film na USB-u, onda su sve te napredne tehnologije za k*rac ako ja nemam taj USB nigdje ubost.

Nitko ni je tvrdi da je iPad dizajniran za naše tržište. Možda je po nekim pitanjima na Američkom tržištu bolji od Slate-a, a možda i nije, ali to ne znaći i da je kod nas bilji niti će prevagnuti odluku od kupnji što Ameru to paše.

Ma apsolutno - pa ista je stvar s tim, kao i s flashom. Apple ne poštuje industrijske standarde, ali ne zbog nekakve brige za krajnje korisnikeTM, nego jednostavno zbog vlastite zarade. I svaki kupac njihovog tako okljaštrenog proizvoda im svakom kupnjom daje za pravo. Osobno već zbog takvih filozofija (a kamoli nepraktičnosti u mojim navikama korištenja) ne bi nikada kupio ovako nešto, ali to sam samo ja. No, u takvom svijetu živimo i što sad, činjenica ipak ostaje da je po svim recenzijama iPad uređaj koji neke stvari obavlja odlično, pa tko voli...

Ipak, treba imati na umu odakle je sve krenulo i koja je ideja iza čitavog uređaja. Koliko je na našim prostorima aktualan, mislim da ovisi od pojedinca, jer moj je dom već skoro spreman za upravo takav uređaj (WiFi veza na flat-rate net odavno prisutna, home server je sve bliže realizaciji). Što se mene osobno tiče, uvijek bi radije e-reader, no to je opet osobna preferenca i dosta drugačija stvar.

MrBlc kaže...
Slažem se. Možda je Apple-ova vizija neta bez flasha i ispravna i možda ćemo dočekati taj dan, ali do tad su kupci iPada zakinuti za flash.

Ne mislim baš tako - dapače, ako Apple i uspije u nekakvoj svojoj namjeri izbacivanja flasha sa tržišta (a neće), što bi nam ostalo? Nekakva Appleova tehnologija? Zamijeniti jednu proprietary stvar drugom? Ne hvala... :) Pri svemu tome Apple nije ponudio nikakvu otvorenu alternativu, već samo još zatvoreniji sadržaj. U tom smislu smatram da nas Apple neće niti riješiti flasha, ali možda se bar stvari pomaknu s mrtve točke, pa Adobe u nastojanju da povrati dio tržišta otvori flash. Hoće li onda Apple podržavati flash? Vjerojatno ne, ali koga briga, to ide njihovim korisnicima na dušu :)

MrBlc kaže...

Mislim da bi bilo dobro prestati off-topicariti jer je ovo ipak thread o HP Slate-u, pa bi se u komentarima o iPad-u trebalo zadržati samo na usporedbama s konkuretnom.

Imaš pravo, ali o njemu se malo toga može trenutno reći... Donekle se slažem s artfullom da je nezgrapan uređaj, ali samo donekle - kao i kod iPada (jbg, usporedbe su neizbježne :), tako i ovdje postoji određeni profil korisnika, kojima će upravo to vjerojatno pasati. No, dok se Win/Linux zajednica ne probudi i ne počne nuditi prikladne sadržaje (a tu je Apple opet u prednosti, jer sa svojom zatvorenom platformom predstavlja izuzetno dobar način da programeri zaista i prodaju svoje programe i to profilu korisnika za koji mogu biti sigurni da neće škrtariti na novcu), dotle se neće puno toga promijeniti. U tom smislu, vjerujem da ćemo čak prije vidjeti nešto konkretno od opensource zajednice, nego neki veliki pomak iz Win svijeta. Ipak, čeka se killer-aplikacija za potonje, koja bi mogla promijeniti stvari i onda opet utrka :)

Gledam te!
16 godina
artfull kaže...

Svaki uređaj pa i iPad ima bezbroj mogućnosti. Dizajn uređaja i promišljenost softwarea ne daleko važnija od liste specifikacija, broja i rasporeda portova ili takta procesora. iPad je jako pametno promisljen proizvod - zato mu se i moglo oduzeti tako važne stvari tipa flash ili USB, a što nikad ne bi prošlo na nekom uređaju koji nije tako dobro zamišljen i napravljen i podrzan.  

Sad is ga stvarno pretjero važno je samo da ima jabuku ostalo nije ni bitno nobovi će to svakako kupovat.

17 godina
protjeran
artfull kaže...

da, inace je jedino ogranicenja masta i sposobnost programera, ali ne kod ipada/iphonea, tamo je jos i ogranicenje appleova politika i ogranicenja koja apple postavi, a to je po mom misljenju, a vjerujem i po misljenju vecine ljudi, jednostavno odvratno i nedopustivo

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
18 godina
neaktivan
HP Slate za 550 dolara

http://www.engadget.com/2010/04/19/hp-slate-leaks-its-way-into-the-wild-meh/

kao što sam i rekao ... nema ovo veze sa iPadom, još jedan netbook sa TSom. I uz to fat ass.

A.

0 0 hvala 0
18 godina
artfull kaže...

kao što sam i rekao ... nema ovo veze sa iPadom, još jedan netbook sa TSom. I uz to fat ass.

iPad izgleda kao veliki iPhone 3G a Slate izgleda kao veliki iPhone 4G.

Ako se ne varam, u drugoj temi si rekao da ti taj dizajn bas pase.

Aha, da, nema jabuke...

- Psiho246
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
artfull kaže...

Aha, da, nema jabuke...

Ma o čemu ti pričaš? iPad nema previše veze sa iPhone dizajnom, al ja ovdje ne komentiram izgled HPa, samo ono što tvrdim od početka, da je HP promašio sa konceptom kako stoje stvari, TS netbook nije tablet koji može napraviti promjenu. A dizajn ko dizajn, osim što je predebel za komodno držanje nema se što posebno za komentirati.

A.
17 godina
protjeran
artfull kaže...
Psiho246 kaže...
artfull kaže...

Aha, da, nema jabuke...

Ma o čemu ti pričaš? iPad nema previše veze sa iPhone dizajnom, al ja ovdje ne komentiram izgled HPa, samo ono što tvrdim od početka, da je HP promašio sa konceptom kako stoje stvari, TS netbook nije tablet koji može napraviti promjenu. A dizajn ko dizajn, osim što je predebel za komodno držanje nema se što posebno za komentirati.

ali na njemu mogu barem drzati otverono na 80% prozora s jedne strane internet browser ili sta god, a na ostalih 20% na drugoj strani IM. jel to mogu na ipadu ili na android tabletu? meni na tabletu treba da mogu imati ili nekoliko prozora odjednom na ekranu, ili nekoliko jedan iza drugoga, ili fullscreen kad to zelim, a ne da me neki sroljo ogranicava dok radim na uredaju sa 10" ekranom kao da je 2-3" smartphone

18 godina
neaktivan
HP Slate za 550 dolara

kao što sam i govorio, bilo je pitanje ( ne prvi put ) da li će HP uopće i izbaciti taj famozni slate. 

http://www.businessinsider.com/apple-doesnt-have-to-worry-about-the-hp-slate-anymore-2010-4

izgleda da neće.

A izgleda da ni microsoft ne misli više da je courier bio tako dobar projekt http://gizmodo.com/5527442/

zapravo, opet se pokazuje da su prototipovi i renderi jedna stvar, a gotov proizvod nešto sasvim drugo. Apple je dobar sa gotovom proizvodima, ostali crtaju dobre waporvare ove ... btw apple nikada nije pokaza javno svoj prototip nečega niti objavljivao polugotove proizvode. I to govori ponešto.

dakako, s vremenom će već nešto i izbaciti i ostali pa ćemo napokon usporediti iPad sa proizvodima, a ne idejama.

A.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HP Slate za 550 dolara

Pa pa...

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
HP Slate za 550 dolara
a cuj, Apple radi na tome godinama, win7 tablet, već sam dosadan sam sebi, nema neku budućnost i zanimljiv je (a i to samo u teoriji jer ga zapravo nikada nebi kupili ) samo nekoliko likova na ovom forumu :D koji nisu u stanju shvatiti da kombinacija desktop OSa i TS interfejsa u mobilnom form faktoru vrišti fail!

Mislim da je logično pretpostaviti da će svi napokon krenuti appleovim stopama. Microsoft će se koncentrirati na Mobilni win7 na tablete, android prilagodbe na tablete, Palm webOS na hp slate.

ako i bude nekih win7 bastarda neće se proslaviti. a dok se pojavi konkurencija dostojna usporedbe Apple će biti tamo gdje su i mislili. Ponavlja se iPhone priča all over again. godine su prošle dok ne konkurencija shvatila sto im je raditi ( zapravo kao i uvijek samo kopirajte model poslovanja i napra ite sto slicniji proizvod ). Stevo i Ivo se vjerojatno dobro zabavljaju na NeXT big thing already :D.

šteta, koncept je donekle obecavao, al nije problem napraviti impresivan mockup i filmove nepostojeceg uređaja, tako da zapravo neznamo kakav je bio ili je u stvarnosti. Očigledno daleko manje impresivan obzirom ga je balmer otpilio bez beda?!
A.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
artfull kaže...
a cuj, Apple radi na tome godinama, win7 tablet, već sam dosadan sam sebi, nema neku budućnost i zanimljiv je (a i to samo u teoriji jer ga zapravo nikada nebi kupili ) samo nekoliko likova na ovom forumu :D koji nisu u stanju shvatiti da kombinacija desktop OSa i TS interfejsa u mobilnom form faktoru vrišti fail!

Mislim da je logično pretpostaviti da će svi napokon krenuti appleovim stopama. Microsoft će se koncentrirati na Mobilni win7 na tablete, android prilagodbe na tablete, Palm webOS na hp slate.

ako i bude nekih win7 bastarda neće se proslaviti. a dok se pojavi konkurencija dostojna usporedbe Apple će biti tamo gdje su i mislili. Ponavlja se iPhone priča all over again. godine su prošle dok ne konkurencija shvatila sto im je raditi ( zapravo kao i uvijek samo kopirajte model poslovanja i napra ite sto slicniji proizvod ). Stevo i Ivo se vjerojatno dobro zabavljaju na NeXT big thing already :D.

šteta, koncept je donekle obecavao, al nije problem napraviti impresivan mockup i filmove nepostojeceg uređaja, tako da zapravo neznamo kakav je bio ili je u stvarnosti. Očigledno daleko manje impresivan obzirom ga je balmer otpilio bez beda?!

ja se iskreno nadam da nisi u pravu, i da ce koncept mobilnog osa na uredaju koji ionako ne stane u dzep i nije za nositi po vani, umjesto punokrvnog upotrebljivog osa bez ogranicenja, propasti

18 godina
neaktivan

A ja se jos uveijk ne mogu zamisliti da nosam to kino okolo i pipkam po njemu. Imam lap i apsolutno nikakvu potrebu za tabletom. Bilo kakvim. Preglomazno i poprilicno neupotrebljivo. 

18 godina
artfull kaže...

grimyHR kaže...

ja se iskreno nadam da nisi u pravu, i da ce koncept mobilnog osa na uredaju koji ionako ne stane u dzep i nije za nositi po vani, umjesto punokrvnog upotrebljivog osa bez ogranicenja, propasti

Meni se cini Artfule da si ti taj koji nije u stanju shvatiti ovo sto je grimyHR napisao...

- Psiho246
18 godina
grimyHR kaže...
artfull kaže...
ako i bude nekih win7 bastarda neće se proslaviti.

Ne treba zaboraviti Win7 embedded i ostale izvedenice.

Iskreno, situacija je stvarno blesava, ali to je ionako do različitih poslovnih modela; Apple ima kompletnu platformu pod kontrolom, dok MS šiba samo OS, HP kombinira PC kompatibilan i vlastiti hardver s tuđim OS-om u koji ne može preduboko gurnuti prste (jednako kao i ostali PC igrači). Jedino čega je mene strah u tom smislu je da se MS ne počme zatvarati kao Apple (iako mislim da je to realno nemoguće uz monopol koji ima na području OS-a).

Bilo kakav budući win-based table će morati imati puno kvalitetnije odrađeno sučelje prema krajnjem korisniku i što prije MS izađe ususret takvim zahtjevima, to će prije početi zauzimati svoj dio tržišta. Dizajneri aplikacija će morati odraditi svoj dio posla, ali to je također slučaj s i-uređajima.

Gledam te!
16 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Apple ima kompletnu platformu pod kontrolom, dok MS šiba samo OS, HP kombinira PC kompatibilan i vlastiti hardver s tuđim OS-om u koji ne može preduboko gurnuti prste (jednako kao i ostali PC igrači). Jedino čega je mene strah u tom smislu je da se MS ne počme zatvarati kao Apple (iako mislim da je to realno nemoguće uz monopol koji ima na području OS-a).

Priznajem da nisam pratio ovu raspravu i nije me nikakav HP Slate nimalo zanimao (uglavnom zbog OS-a), no danas su pravila igre promijenjena.

Veliki Brate, znaš li da HP kupuje Palm - primarno zbog njihovog OS-a? Dakle, to je sada jedan ogroman PC igrač (ukupno jači i od Apple-a) koji je u mogućnosti (i planira) kontrolirati i hardver i softver, baš kao i Apple.

E sada, kada postoji realna mogućnost da će nešto poput HP Slate-a izaći sa webOS-om, počeo me i taj HP Slate zanimati. ;)

Činjenica je da je pitanje što će sada HP napraviti - promijeniti planove tako da HP Slate izađe sa webOS-om makar i osjetno kasnije nego prvotno planirano ili svejedno izaći najprije sa Win7 Slate-om pa kasnije nastaviti sa webOS-om - što em ne bi bilo logično, em vidim postoje već naznake da bi bilo možda još i teže nego promijeniti planove prema webOS-u pa se nadam da će webOS onda i pogoniti njihov prvi Slate, kad god to bilo.

domicius
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
artfull kaže...

grimyHR kaže...

Meni se cini Artfule da si ti taj koji nije u stanju shvatiti ovo sto je grimyHR napisao...

Zašto ti uporno tupiš kako uređaj tipa iPad nema smisla ukoliko na njemu nije "punokrvan" što god to značilo OS kad evo mjesec, dva nakon što je iPad u prodaji svi koji ga probaju i koriste imaju sam riječi hvale i masa ih zaključuje da im laptop/netbook kraj iPada ima sve manje i manje smisla. Naravno posjedovanje ili pristup nekakvom "desktop OSu" se i dalje podrazumijeva.

Evo kupio sam BUG nakon dugo vremena, pogađaš radi apple teme jer me zanimalo što će napisati, i pogađaš i pisac recenzije je jednako ili slično oduševljen napravom.

I prije sam govorio da ne možemo uspoređivati nepostojeće uređaje sa iPadom, iako je masa na forumu odmah krenula sa smješnim izjavama tipa slate je bolji od iPada, premda eto, slate izgleda ipak niti ne postoji niti ga ima za kupiti, a vrlo je upitno hoće li ga na jesen i biti, a ako ga bude hoće li biti na palmovom webOSu ( u tom slučaju čekat ćemo tamo 2011 ili 2012. ) ili na mobilnim windowsima ili na nećem trećem.

MSoft je također ( po meni očekivano ) odustao od couriera i sličnih koncepta, a orijentirao se na mobilni iPhone like OS i na mobilne uređaje namijenjene tinejđerima. 

Gle, iPhone OS i slični mobilni OSevi su budućnost, to tržište ima ogroman rast. Zašto ne pretpostaviti da se i Takav OS razvija i da na mobilnom uređaju vjerojatno još dugo vremena ako ikada, nećeš raditi pravi posao, to je dodatak, information appliance ...

A.
18 godina
neaktivan
HP Slate za 550 dolara

Uzalud vam trud, svirači..  HP Slate je, najvjerojatnije, ukinut.. barem u najavljenom obliku..

http://gizmodo.com/5527824/hp-slate-is-dead-on-arrival-says-techcrunch

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Uzalud vam trud, svirači..  HP Slate je, najvjerojatnije, ukinut.. barem u najavljenom obliku..

http://gizmodo.com/5527824/hp-slate-is-dead-on-arrival-says-techcrunch

heheeh ... kao što je netko rekao možda staviti mobilni OS na mobilni uređaj i nije bila tako loša ideja ... back to drawing boards everybody. ... :D Ponekad se stvarno upitam koliko su otuđeni dizajneri od uprave u firmama poput MS a i HPa ... 

A.
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.4.2010 11:47 (artfull).
16 godina
neaktivan
artfull kaže...

heheeh ... kao što je netko rekao možda staviti mobilni OS na mobilni uređaj i nije bila tako loša ideja ...

Ako aludiraš na to što je Apple napravio, pročitaj odgovor na slijedeći, sličan komentar:

isights:
@tjmarkham3: "WebOS+Slate=Love."
Which pretty much validates Apple's decision to use the iPhone OS and Apps on the iPad, doesn't it?

tjmarkham3:
@isights: Not quite. The iPhone OS cannot truly multitask, nor can it handle notifications in a sensible manner. WebOS does both of these very well.

Also, Flash is slated to come to WebOS in Q3 whereas it will never function in any iPhone OS.

And you know how Apple has the iPhone OS completely locked down? WebOS is essentially open-source.

All of these are key differences.

I potpuno se slažem sa tjmarkham3.

domicius
18 godina
neaktivan
domicius kaže...
artfull kaže...

heheeh ... kao što je netko rekao možda staviti mobilni OS na mobilni uređaj i nije bila tako loša ideja ...

Ako aludiraš na to što je Apple napravio, pročitaj odgovor na slijedeći, sličan komentar:

isights:
Which pretty much validates Apple's decision to use the iPhone OS and Apps on the iPad, doesn't it?

tjmarkham3:
@isights: Not quite. The iPhone OS cannot truly multitask, nor can it handle notifications in a sensible manner. WebOS does both of these very well.

Also, Flash is slated to come to WebOS in Q3 whereas it will never function in any iPhone OS.

And you know how Apple has the iPhone OS completely locked down? WebOS is essentially open-source.

Osobno mislim da je HP napravio dobar potez, staviti win 7 na tablet nema nikakvog smisla. Vidit ćemo samo hoće li ga HP upropastiti ili unaprijediti.

Što se tiče WebOSa, multitaskinga i slično, ograničenje nije u iPhone OSu, 4 će imati multitasking ( kind of kao i android ). Kao što sam rekao iPhoneOS, android i slično mogu se apskejlati koliko god bude potrebe ili želje.

A.
18 godina
domicius kaže...
Veliki Brat kaže...
Apple ima kompletnu platformu pod kontrolom, dok MS šiba samo OS, HP kombinira PC kompatibilan i vlastiti hardver s tuđim OS-om u koji ne može preduboko gurnuti prste (jednako kao i ostali PC igrači). Jedino čega je mene strah u tom smislu je da se MS ne počme zatvarati kao Apple (iako mislim da je to realno nemoguće uz monopol koji ima na području OS-a).
Veliki Brate, znaš li da HP kupuje Palm - primarno zbog njihovog OS-a? Dakle, to je sada jedan ogroman PC igrač (ukupno jači i od Apple-a) koji je u mogućnosti (i planira) kontrolirati i hardver i softver, baš kao i Apple.

Hehe, baš da znam, ne mogu tvrditi, ali pretpostavljam jednako kao i svi ostali ;)

I mislim da im je to dobar potez, upravo na tragu Appleove taktike. Svejedno, točno to bi mogao i biti problem na dulji rok... U svakom slučaju, vidjeti ćemo :)

Gledam te!
17 godina
protjeran
artfull kaže...
domicius kaže...
artfull kaže...

isights:

tjmarkham3:

Osobno mislim da je HP napravio dobar potez, staviti win 7 na tablet nema nikakvog smisla. Vidit ćemo samo hoće li ga HP upropastiti ili unaprijediti.

Što se tiče WebOSa, multitaskinga i slično, ograničenje nije u iPhone OSu, 4 će imati multitasking ( kind of kao i android ). Kao što sam rekao iPhoneOS, android i slično mogu se apskejlati koliko god bude potrebe ili želje.

da, nema smisla, osim sta se svaki inzinjer, doktor, arhitekt, vojnik i bilo tko drugi kome bi tablet imao stvarnu prakticnu svrhu na terenu nebi slozio s tobom

18 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
artfull kaže...
domicius kaže...
artfull kaže...

isights:

tjmarkham3:

da, nema smisla, osim sta se svaki inzinjer, doktor, arhitekt, vojnik i bilo tko drugi kome bi tablet imao stvarnu prakticnu svrhu na terenu nebi slozio s tobom

Misliš da za njih ne postoje ( ili će postojati ) aplikacije za iPad recimo, ili da se nemogu bolje prilagoditi mobilnom OSu? ... čak i ako ne mogu specijalizirane namijene su nešto drugo i to tržište je naspram consumer tržišta maleno, a takvi tableti i postoje već skoro deset godina ali potražnja nije bila baš sjajna.

A.
17 godina
odjavljen
HP Slate za 550 dolara

Puni OS na tabletu možda nema smisla, ali OS baziran na jezgri pristojno zastupljenog desktop OS-a koji zadržava kompatibilnost s programima i driverima bi bio pravi pogodak. Od privatnih svrha (kompatibilnost s TV karticom koji korisnik već ima i sl) do profesionalnih (aplikacije koje ne postoje u tablet formi a nisu previše nepraktične za korištenje na tabletu uz dobar skin, autodijagnostika koja je praktičnija na tabletu nego na laptopu i sl.).

Ovako imamo skupu osnovu sa skupim dodatcima za tek malo više komfora u slobodno vrijeme za ograničen broj radnji.

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice