HP odustao od svog tableta?

poruka: 41
|
čitano: 4.296
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HP odustao od svog tableta?".
17 godina
HP odustao od svog tableta?

Ja sam isprva bio dosta skeptican prema tabletima, ali vidim da bi mi super dosao jedan, lijepo sjedis zavaljen na kaucu, gledas TV, i ako trebas na net, neces se dizati, otvarati laptop, nego u par sekundi na net sa ovim, pa pregledavanje slika, video, mail itd. Laptopi su za tako nesto preglomazni, griju se previse, nisu prakticni.A cak i cijena nije tako strasna, s obzirom da danas mobiteli kostaju 4-5 k kuna.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: HP odustao od svog tableta?

kada dolazi nova tehnologija ne treba žuriti,nek razvoj plaćaju nestrpljivi kad dođe 2,3,4 generacija vjerovatno će ih svatko imati,ja naprimjer sam bacio oko na blu ray ali nisam lud da to sad kupim jer taj standar još nije finaliziran i još se ne nude kvalitetni playeri po povoljnim cijenama ,tako je i sa tabletima za koju godinu to će vjerovatno svi imati,a za sad samo oni koji vole biti prvi

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
protjeran
hrvooje kaže...
opcom kaže...
da i ja sam rekao kupujem kad izađe i stojim kod toga !
nije mi jasno kako ljudi NE MOGU SHVATITIU da znam masu ljudi koji imaju potrebu za BAŠ TAKVIM uređajem !
znači : bez "poklopca" ,SA WINDOWSIMA a ne neki android jer te aplikacije za koje mi treba rade samo pod windowsima. daj ljudi shvatite da nisu svi na fejsu ,igrama i u gledanju hd bla bla videa... ima nas koji radimo

ne kužim šta bi ti to radio bez tipkovnice i miša. i zašto ti je bitno da nema poklopca za posao?! možda bi vrtio neki CAD na snapdragonu,arm-u, atomu na 10" dijagonale  . koji je to softver koji bi ti služio za posao na tabletu, a da ga nema na androidu? pričekaj WinMo 7 bit će odličan za posao bez multitaskinga

da ti pojasnim-da baš programiranje !

programiranje računala U AUTOMOBILIMA i autodijagnostika !!!

poklopac jaaako smeta a u ovom specifičnom poslu ima masa kolega kojima se u radu aktivirao zračni jastuk i naljepio monitor od laptopa u lice. pokušaj zamisliti kako izgledaju. daj mail pa ti pošaljem sliku jednoga kako izgleda !

a koliko se ljudi bavi automobilima-procijeni sam !

Z
17 godina
odjavljen
opcom kaže...

da ti pojasnim-da baš programiranje !

programiranje računala U AUTOMOBILIMA i autodijagnostika !!!

poklopac jaaako smeta a u ovom specifičnom poslu ima masa kolega kojima se u radu aktivirao zračni jastuk i naljepio monitor od laptopa u lice. pokušaj zamisliti kako izgledaju. daj mail pa ti pošaljem sliku jednoga kako izgleda !

a koliko se ljudi bavi automobilima-procijeni sam !

Baš sam to komentirao u jednoj temi - idealno za autodijagnostiku.

Ima još dosta poslova u kojima su pravi terenski tableti preskupi i nepraktični, a neki u stilu Slate-a bi olakšao posao.

Što se nesretnih kolega tiće mogu samo reći - ouch. Čak i ako prođe bez ozljeda, sama šteta na autu je prilična.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
neaktivan

Ja se slažem hp-om što je odustao. Prvo ima smisla. 

Tablet nije za igru, ako se želite igrati onda imate doma kompjutor, play station itd, smisao je da se može nešto pogledati na internetu, nacrtati nešto, raditi bilješke u vezi posla, itd. Tabletu baterija treba trajati bar pola dana ili više a to sa X86 procesorom nemogu, nego im treba neki sa RISC a to jest ARM procesor, windowsi nisu kompatibilni sa RISC-om pa tu je najbolje uzeti onda prilagođeni linux jer je kompatibilan i manje troši.

Linux je dobar za to zato jer je jeftiniji ili mogu uzeti besplatnu inačicu linuxa i nadograditi također mogu uzeti i Android ili budu onaj WebOS ubacili i prilagodili za rad sa tabletom.

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
18 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ali zašto je hp odustao,vjerovatno je uvidio da se taj uređaj neće masovno prodavati,jer stvarno kome treba ,osim onima koji imaju dosta para pa će uzeti ovakav uređaj da se s njim igraju ,a doma imaju svu silu laptopa i računalal,da kupuješ komjuter za doma što bi prije uzeo laptop ili ovaj tablet,tako isto ipad ne može nikako zamjeniti laptop ali će ga uzeti oni kojim imaju viška love da s s njim igraju,tj ovo nije ništa drugo nego skupa igračka

........Appleov tablet iPad vrlo je tražena roba, a kompanija je sada objavila i službene podatke o prodaji. U manje od mjesec dana (28 dana) Apple je uspio prodati milijun iPada, dok je u slučaju iPhonea za iste rezultate bilo potrebno 74 dana..........

trziste je nepostojece skroz....

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
17 godina
protjeran

KOLIKO GOD DA JE OVO ODLIČAN forum kao da su sve klinci i rasprave o igrama,ATI vs NVIDIA,INTEL vs AMD.. gluposti koje ni sam ne razumijem. ne znam zašto ,ali može li netko shvatiti,a mrzim kad se ponavljam da ima ljudi koji RADE ?! kojima nije bitno mišljenje nekog klinca na forumu. ako tebi tablet glupo izgleda,puno troši, ili imaš bio koji razlog protiv NEMOJ GA KUPITI.  ali mene pusti da biram,jer isto kako ti ne možeš igrati igre na tabletu,tako ja ne mogu raditi svoj dio posla na kanti od 4 ghz i 6 gb rama ! imam dio poslova,programiranje na automobilima koje se radi iz čistog dos-a i na procesorima SAMO INTEL ne brži od 200 mhz !!!!

e kad to shvatiš ,onda shvatiš da ni tablet neće ispuniti moje zahtjeve,već moram imati tamo neki pentium 1 zbog specifičnih poslova !

netko je gore pitao koje to aplikacije ne rade na ANDROID os-u. pa one koje JA KORISTIM !

dijagnostički uređaji za automobile koje imam premašuju vrijednost od 100.000 kn NIKADA neće raditi ni ne čemu drugom osim na windowsima. to je službeni odgovor proizvođača. imam ih nekoliko na linuxu,ali su to samostalni uređaji koji imaju svoj monitor itd. dobri su ali teško nadogradivi i pogađate-kineski ! npr. LAUNCH X-431

Z
18 godina
neaktivan
Slazem se sa svime sto je opcom napisao... BRAVO...
In Control
18 godina
neaktivan
opcom kaže...

KOLIKO GOD DA JE OVO ODLIČAN forum kao da su sve klinci i rasprave o igrama,ATI vs NVIDIA,INTEL vs AMD.. gluposti koje ni sam ne razumijem. ne znam zašto ,ali može li netko shvatiti,a mrzim kad se ponavljam da ima ljudi koji RADE ?! kojima nije bitno mišljenje nekog klinca na forumu. ako tebi tablet glupo izgleda,puno troši, ili imaš bio koji razlog protiv NEMOJ GA KUPITI.  ali mene pusti da biram,jer isto kako ti ne možeš igrati igre na tabletu,tako ja ne mogu raditi svoj dio posla na kanti od 4 ghz i 6 gb rama ! imam dio poslova,programiranje na automobilima koje se radi iz čistog dos-a i na procesorima SAMO INTEL ne brži od 200 mhz !!!!

e kad to shvatiš ,onda shvatiš da ni tablet neće ispuniti moje zahtjeve,već moram imati tamo neki pentium 1 zbog specifičnih poslova !

netko je gore pitao koje to aplikacije ne rade na ANDROID os-u. pa one koje JA KORISTIM !

dijagnostički uređaji za automobile koje imam premašuju vrijednost od 100.000 kn NIKADA neće raditi ni ne čemu drugom osim na windowsima. to je službeni odgovor proizvođača. imam ih nekoliko na linuxu,ali su to samostalni uređaji koji imaju svoj monitor itd. dobri su ali teško nadogradivi i pogađate-kineski ! npr. LAUNCH X-431

znaš, postoje virtulane mašine, koje bez problema vrtš u virtualboxu koji je native linux aplikacija. pa postoje emulatori dos-a koji rade odlično čak i na ...pazi sad, linuxu. 

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
17 godina
odjavljen
hrvooje kaže...

znaš, postoje virtulane mašine, koje bez problema vrtš u virtualboxu koji je native linux aplikacija. pa postoje emulatori dos-a koji rade odlično čak i na ...pazi sad, linuxu.

Znaju te stvari biti prilično mušičave što se pristupa hardware-u tiće tako ta to ne mora nužno raditi.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
protjeran
hrvooje kaže...
opcom kaže...

ako ih pokreneš kao virtualne ili na dos emulatoru,ja ti platim dvostruko. a linux na nekom tabletu,sa nekim tamo jadnim procesorom i 1 gb rama-teško da će virtualizacija raditi...

Z
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice