HP odustao od svog tableta?

poruka: 41
|
čitano: 4.286
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HP odustao od svog tableta?".
18 godina
neaktivan

ne kužim u čemu je problem? nek stave android. ah, da, njihovom partneru MS-u se to ne sviđa.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: HP odustao od svog tableta?

Znao sam, trebali su uzeti Arm procesor i neki OS kao linux . 

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
18 godina
neaktivan
Kao sto rekoh vec... JEL toliko tesko napraviti uredjaj na koji ce se moci instalirati i win i linux???
In Control
18 godina

sad bi trebao citirat sve one komentare forumasa tipa: e ovo je tablet a ne iPad, kupujem cim izade, itd itd

ma cim sam cuo da ce winsi biti na njemu odmah sam skuzio da ce biti smeche (ako uopce izade)

tablet je malen uređaj, koji mora imati malu potrošnju i definitivno je za njega najbolje koristiti Andorid ili iPhone OS

www.stripovi.tk

3 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

ahahahahahaha

epic fail

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
bistri kaže...

ahahahahahaha

epic fail

monkey boy vjerovatno sada baca stolice negdje na nekog. uglavnom naslovi nakon izlaska ipada su bili Steve Ballmer: We had it first! 

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
17 godina
protjeran
da i ja sam rekao kupujem kad izađe i stojim kod toga !
nije mi jasno kako ljudi NE MOGU SHVATITIU da znam masu ljudi koji imaju potrebu za BAŠ TAKVIM uređajem !
znači : bez "poklopca" ,SA WINDOWSIMA a ne neki android jer te aplikacije za koje mi treba rade samo pod windowsima. daj ljudi shvatite da nisu svi na fejsu ,igrama i u gledanju hd bla bla videa... ima nas koji radimo
Z

3 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bas bi se naradio na ovom hardwareu.

18 godina
neaktivan
opcom kaže...
nije mi jasno kako ljudi NE MOGU SHVATITIU da znam masu ljudi koji imaju potrebu za BAŠ TAKVIM uređajem !
znači : bez "poklopca" ,SA WINDOWSIMA a ne neki android jer te aplikacije za koje mi treba rade samo pod windowsima. daj ljudi shvatite da nisu svi na fejsu ,igrama i u gledanju hd bla bla videa... ima nas koji radimo

Smisao tableta i je da nakon rada isključiš računalo, uzmeš tablet i opustiš se uz koji video/igru, prosurfaš omiljenim web stranicama, itd.

Potpis ;)
18 godina
neaktivan
Danijel kaže...
opcom kaže...

Smisao tableta i je da nakon rada isključiš računalo, uzmeš tablet i opustiš se uz koji video/igru, prosurfaš omiljenim web stranicama, itd.

Ako je ovo smisao tableta onda je ovaj svijet totalno ******...

zasto bih uopce kupovao skupu igracku za tako nesto???

In Control
18 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

A nego, što bi ti radio na tabletu? Modelirao? Programirao? Pustio ga da radi kompleksne izračune? Razvijao web? Što?

Potpis ;)
17 godina
odjavljen
Danijel kaže...

Je, ali isto tako i kad ti nešto pade na pamet staviš neku zabilješku da bi se poslje mogao sjetiti, izvršiš neke brzinske izmjene i sl.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
18 godina
Danijel kaže...
opcom kaže...

Drugim rijecima, teblet uopce nema smisla?

Da kad zgasis racunalo da na tabletu radis ono sto si mogao raditi 10x lakse i 10 x bolje da uopce nisi zgasio racunalo? ROFL

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 12:35 (Psiho246).
18 godina
neaktivan
Danijel kaže...

A nego, što bi ti radio na tabletu? Modelirao? Programirao? Pustio ga da radi kompleksne izračune? Razvijao web? Što?

Sve što mogu raditi sa biljeznicom i knjigom... to bi se trebalo i sa tabletom raditi... AMA BAŠ SVE što mogu raditi sa te dvje stvari (za tebe jos jednom ponavljam: BILJEZNICA I KNJIGA)...

Jer tabletu bi ovo trebalo biti primarno...

A imao sam priliku probati iPad neki dan od frenda... NIKADA to ne bih kupio...

In Control
18 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Drugim rijecima, teblet uopce nema smisla?

Da kad zgasis racunalo da na tabletu radis ono sto si mogao raditi 10x lakse i 10 x bolje da uopce nisi zgasio racunalo? ROFL

Ima smisla... ne da mi se cijeli dan sjediti na stolici i buljiti u monitor, pa onda i kasnije... Lijepo ga upališ (boota se brzo), sjedneš i uživaš...

Potpis ;)
18 godina
neaktivan
opcom kaže...

ne kužim šta bi ti to radio bez tipkovnice i miša. i zašto ti je bitno da nema poklopca za posao?! možda bi vrtio neki CAD na snapdragonu,arm-u, atomu na 10" dijagonale  . koji je to softver koji bi ti služio za posao na tabletu, a da ga nema na androidu? pričekaj WinMo 7 bit će odličan za posao bez multitaskinga

16 godina

tipovi su jednostavno skužili da nemaju kao apple vojsku poslušnih sljedbenika,i tko će takve uređaje kupovati,osim jabučara koji kupuju sve što apple servira pa bila to i icigla,ja sam prvi pisao što će nam takvi uređaji kad imamo računala,ovo s ipadom je izuzetak jer apple ima svoje odane sljedbenike koji sve poslušno kupuju

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
18 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

tipovi su jednostavno skužili da nemaju kao apple vojsku poslušnih sljedbenika,i tko će takve uređaje kupovati,osim jabučara koji kupuju sve što apple servira pa bila to i icigla,ja sam prvi pisao što će nam takvi uređaji kad imamo računala,ovo s ipadom je izuzetak jer apple ima svoje odane sljedbenike koji sve poslušno kupuju

Pa gle ... za studente bi takvi uredjaji bili dobrodosli...

zamisli skeniras si knjigu iz infektologije (3.4 kg) interne (7 kg) ili XYZ predmeta sa medicine + stavis nesto prepoznaje pisanje, lijepi stylus koji nece ogrebati ekran ako malo jace pritisnes kao olovku, uvesti podcrtavanje skeniranih knjiga (markerima i slicno)...

Autonomiju od 8 sati, i zamjenjivu bateriju... gdje ces bolje... mjesto 15 kg nosis jedan tablet...

In Control
16 godina
blackalbum kaže...

Pa gle ... za studente bi takvi uredjaji bili dobrodosli...

zamisli skeniras si knjigu iz infektologije (3.4 kg) interne (7 kg) ili XYZ predmeta sa medicine + stavis nesto prepoznaje pisanje, lijepi stylus koji nece ogrebati ekran ako malo jace pritisnes kao olovku, uvesti podcrtavanje skeniranih knjiga (markerima i slicno)...

Autonomiju od 8 sati, i zamjenjivu bateriju... gdje ces bolje... mjesto 15 kg nosis jedan tablet...

super,i trebaš nešto ozbiljno odraditi opet ti treba laptop

18 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

super,i trebaš nešto ozbiljno odraditi opet ti treba laptop

Kao???

Ovo bi sluzilo samo kao biljeznica i knjiga... odnosno da mogu raditi sve sto bi i s njima mogao raditi (osim praviti papirnate avione :) )...

Za sve ostalo imam laptop odnosno PC kod kuce...

In Control
17 godina
protjeran
Danijel kaže...
opcom kaže...

ne, smisao pravog tableta je rad na terenu, a ovo su samo malo napredniji multimedialni playeri

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina

ali zašto je hp odustao,vjerovatno je uvidio da se taj uređaj neće masovno prodavati,jer stvarno kome treba ,osim onima koji imaju dosta para pa će uzeti ovakav uređaj da se s njim igraju ,a doma imaju svu silu laptopa i računalal,da kupuješ komjuter za doma što bi prije uzeo laptop ili ovaj tablet,tako isto ipad ne može nikako zamjeniti laptop ali će ga uzeti oni kojim imaju viška love da s s njim igraju,tj ovo nije ništa drugo nego skupa igračka

17 godina
neaktivan

@blackalbum

Ajde se ti prvo nauci pravopisu pa onda komentiraj i btw iza tocke, zareza i slicnih znakova ide razmak. Nakon toga razmisli prije nego sto napises nesto. To sto je to TEBI skupa igracka ne znaci da je drugima. Zasto je to toliko tesko shvatiti? Ljudi imaju razlicite interese, afinitete, hobije jesi toliko zatucan kada to ne mozes shvatiti? Mislim znam da je teško ponekad pogledati dalje od svog dupeta ali probaj. Nekome je uzitak otic pecat i 10 sati trunut na nekoj bari sa štapovima vrhunske kvalitete, potrositi jedan citav dan, a nekome je kupit neki novi gadged i istrazivat / koristiti ga.

Za koliko bi se proizvoda na trzistu moglo rec da su samo "skupe igracke" pa onda kad malo upotrijebiš mozak shvatis da to nije baš tako te i da ako nešto je igracka ne mora nuzno znacit da je loša stvar, jer hej cilj te igracke je da te ucini sretnim, da se zabaviš, podijeliš iskustva sa drugim ljudima. Da ti popravi dan, da mislis na nesta drugo sto nisu problemi, da uzivas u necemu sto si si kupio plodovima svog rada.

Jadan ti takav isfrustriran kada ti se dan svodi na konstantno ali konstantno pljuvanje i gostovanje u temama u kojima se barem jedan promil recenog moze dovest u vezu s Appleom. Naravno konstruktivne recenice su ti nepoznanica i vecinom pricas napamet bez osobnog iskustva i ikakvih argumenata. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 13:43 (mislav_01).
17 godina
mozda sam ja skroz fulao u ideji kaj bi tablet trebao biti, al po meni nije primarno da je tablet neka zvjer od masine koja bi mogla renderirat neki video, igrat igricu i proracunavat pi na miljarditu decimalu. tablet bi trebao biti nesto IMHO kaj ce nam dodat konfor

npr. malo glupast primjer, ali u startreku, oni njihovi tableti cisto sluze za prikazivanje informacija i neka vrsta daljinskog, a sam kompjuter je integiran u cjeli brod, zar ne?

tak da bi tablet trebao samo sluziti kao interaktivni displej (virtualna masina) za nesto kaj bi se pokretalo na PCu (koji bi bio puno jaci)

3 0 hvala 0
16 godina

hvala bogu što meni posjedovanje neke SKUPE igračke ne obogaćuje život,već od uređaja tražim funkcionalnost,i da mi ne bude samo za zabavu nego da s njim mogu nešto korisno,posjedujem masu uređaja za ZABAVU ,ali ako kupuješ računalo,mislim da bi prije kupio laptop nego neki tablet,ja govorim o našim prilikama,ti laptopi nisu ništta drugo nego marketinški trik i skupe igračke,i jednostavno im ne vidim neku posebnu namjeru što ne možeš napraviti s jeftinijim laptopom,a ja stvarno ne znam zašto se neki rapale kad se apple spomeneš,kao da im pretke spominjem,ali tko voli nek izvoli valjda imam pravo na svoje mišljenje,i ne shvaćati apple predoslovno

17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

(1)hvala bogu što meni posjedovanje neke SKUPE igračke ne obogaćuje život,već od uređaja tražim funkcionalnost,i da mi ne bude samo za zabavu nego da s njim mogu nešto korisno,

(2)posjedujem masu uređaja za ZABAVU ,

(3)ali ako kupuješ računalo,mislim da bi prije kupio laptop nego neki tablet,ja govorim o našim prilikama,ti laptopi nisu ništta drugo nego marketinški trik i skupe igračke,i jednostavno im ne vidim neku posebnu namjeru što ne možeš napraviti s jeftinijim laptopom,

(4)a ja stvarno ne znam zašto se neki rapale kad se apple spomeneš,kao da im pretke spominjem,ali tko voli nek izvoli valjda imam pravo na svoje mišljenje,i ne shvaćati apple predoslovno

(1) To je ono sto ti preferiras nitko te ne pljuje radi toga i nitko ti ne soli pamet sto ti trazis "funkcionalnost". Tebe ne uveseljavaju skupe igracke nego nešto drugo ma koliko to drugima bilo glupo, ne ocekujes valjda da ce te takvi, koji se ne slazu s tobom, saljetat u svakoj temi i vikat, "Jao gle ovog na sta trosi novac, to su samo gluposti jaooo gle ga koji lik kako moze pušit takve stvari"...

(2) Pretpostavljam da su svi savršeno funkcionalni, apsolutno potrebni, bez njih ne mozes, nisu bacanje novca jer su ono što je, ovaj put, tebi zabavno. Cek cek cek samo malo... Ili si kupio neki uređaj, uzivas i baš te briga kako izgleda i koliko košta (ako je u granicama tvojih mogucnosti) dok se ti zabavljas? Hej PS3, XBOX jesu li i to samo skupe igracke na kojima samo igraš i gubiš vrijeme?? Daj ne drobi gluposti. Ako je nekome logicno kupit PS ili XBOX radi samo i iskljucivo samo zabave, zašto ne bi bilo kupit bilo koji tablet uređaj?

(3) Ovo mi uopce nije jasno? Koji je jezik ovo? Sta je glupo tablet, laptop ili racunalo? Meni snazan (radi toga i skupi) laptop nije marketinški trik (fascinira me ta fraza "marketinški trik" koju toliko cesto ovdje citam, kao da smo svi budale i kupujemo nešta samo radi reklame please...) dapace laptop ce isplatiti sam sebe višestruko i omogucava mi efikasnije i brze izvodjenje zadataka sto kad nemam komp, na poslu, na faxu. Da nesta pametno radiš na racunalo znao bi o cemu se prica. A što se tice tableta vec vidim mali milijun stvari za koje bi mi on dobro došo i za koje bi njega koristio prije nego laptop ili mobitel iako mi je i "zabava" sasvim dovoljan razlog.

(4) Tko se napalio o cemu ti pricas? Samo sam uocio cinjenicu da u ovakvim temama obicno pricas neutemeljene stvari, bez nekog iskustva, a o argumentima da ne govorim. Uvijek si u takvim temama pljuvacki raspolozen, tekstovi koje pišeš su katastrofa, bez pocetka kraja, bez razmaka di treba...

Naravno da imaš pravo na svoje mišljenje ali ga mozes citko artikulirat i to za jedan forum gdje ljudi dodju procitati nešta sto se temelji na argumentima, osobnim iskustvima, a ne naklapanja iskompleksiranih klinaca koji su ljuti na ne znam ni ja koga...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 14:18 (mislav_01).
16 godina

što sam krivo napisao osim da je hp odustao od tableta kojeg je nabrzinu sklepao da bi konkurirao ipadu,i naposljetku je shvatio da se taj uređaj neće masovno prodavati kao ipad jer nema vojsku obožavatelja,što sam ja tu loše napisao,tako su i druge kompanije odustale jer su shvatile da se njihovi tableti neće masovno prodavati jer ne nude ništa više nego što nudi jeftiniji laptop

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

ali zašto je hp odustao,vjerovatno je uvidio da se taj uređaj neće masovno prodavati,jer stvarno kome treba ,osim onima koji imaju dosta para pa će uzeti ovakav uređaj da se s njim igraju ,a doma imaju svu silu laptopa i računalal,da kupuješ komjuter za doma što bi prije uzeo laptop ili ovaj tablet,tako isto ipad ne može nikako zamjeniti laptop ali će ga uzeti oni kojim imaju viška love da s s njim igraju,tj ovo nije ništa drugo nego skupa igračka

Ne napisao si ovo. A tu se jasno moze procitat gorčina i kompleksi, ljutnja. iPad / tablet ce, po tebi, kupit bogataši razmazeni koji ne znaju sta ce s parama pa kupuju nešta samo da se "igraju" jer kod kuce vec imaju "svu silu laptopa" (ROFL) i to su sve idioti jer TI misliš da je to nepotrebna skupa igracka. To si napisao. Isto si ti spomenuo iPad u HP temi i onda su drugi "napaljeni na apple"

No vidim da ni sam ne znas sta pises. Tako da se povlacim iz ove "rasprave" svoje sam reko, a tvoji postovi su svjedoci toga kako ni sam ne znas sta pricas...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.5.2010 14:32 (mislav_01).
18 godina

Stvarno ne kužim zašto nisu krenuli sa Android OS-om... MS neka popravi svoj OS za mobilne uređaje tek onda će moći konkurirati. Do onda bezveze gube svi vrijeme instalirajte Android i problem rješen. vjerojatno trenutno i jedini pravi konkurent iPhone OS-u...

16 godina
mislav_01 kaže...
blackalbum kaže...

Ne napisao si ovo. A tu se jasno moze procitat gorčina i kompleksi, ljutnja. iPad / tablet ce, po tebi, kupit bogataši razmazeni koji ne znaju sta ce s parama pa kupuju nešta samo da se "igraju" jer kod kuce vec imaju "svu silu laptopa" (ROFL) i to su sve idioti jer TI misliš da je to nepotrebna skupa igracka. To si napisao. Isto si ti spomenuo iPad u HP temi i onda su drugi "napaljeni na apple"

No vidim da ni sam ne znas sta pises. Tako da se povlacim iz ove "rasprave" svoje sam reko, a tvoji postovi su svjedoci toga kako ni sam ne znas sta pricas...

pa tako nekako ,sigurno tablet neće kupiti majka   djetetu koji ide u školu i treba mu računalo,nego pravi laptop,ovo je samo skupa igračka za one koji u svemu moraju biti prvi,tko zna možda će drug-treća generacija biti zanimljiva svima pa tako i meni,i nisam ogorčen jer takve uređaje mogu kupiti ali što će mi

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice