Hladnjak s tekućim metalom?

poruka: 18
|
čitano: 2.199
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Hladnjak s tekućim metalom?".
17 godina
neaktivan

Kak ovo još nitko nije komentirao?

Hladnjak izgleda dosta zanimljivo.

Malo sam tražio po netu al nema još reviewa.

Možda uspijem dodatne informacije iskopat.

EDIT:

Nema baš ništa oko tog hladnjaka po netu.

Vecinom samo ova slika.

C2D E8400@3.9ghz,Gigabyte GA-P31-DS3L,Geil ultra 2x1gb@870mhz@4-4-4-12, Gigabyte radeon HD 3870
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2008 9:34 (LUXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Hladnjak s tekućim metalom?
Pa to će koštat ko... (nemogu se sad sjetiti usporedbe)
a izgleda mi prilično masovno i teško tko zna možda otpadne kad ju staviš na proc :)
Viva la vida
17 godina
neaktivan
unknown kaže...
Pa to će koštat ko... (nemogu se sad sjetiti usporedbe)
a izgleda mi prilično masovno i teško tko zna možda otpadne kad ju staviš na proc :)
 ma cini ti se samo.
pa nije od bakra.
uglavnom morao bi super hladit. Vidjet cemo
C2D E8400@3.9ghz,Gigabyte GA-P31-DS3L,Geil ultra 2x1gb@870mhz@4-4-4-12, Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
neaktivan

Metal je vjerojatno živa.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Metal je vjerojatno živa.

nemora bit.
Ima i vodljive paste koje mažeš na procesor od tekuceg metala.
Al nije živa.

17 godina
neaktivan

Znači li to nužno da će hladiti bolje od već postojećih hladnjaka na vodeno hlađenje....

BUG rulz!

0 0 hvala 0
17 godina
ili će možda bolje hladit od potova?
veliki plus je što se ne čuje!
Viva la vida
17 godina
neaktivan

Neznam iskreno receno.

Vidjet cemo kad hladnjak izađe i postoje reviews.

Tekuci metal jako dobro provodi toplinu samo je pitanje oko te pumpe koja ga tjera kolko je ona kvalitetna,tiha i kolko ce držat.

Koncept sigurno nije loš.

Ako se desi da hladi bolje od vodenih uskacem odmah.

I cijena bi mogla bit manja od vodenih hlađenja.

Mada tu nisam tolko siguran pošto je tekuci metal jako skup(za usporedbu termalna pasta od tekuceg metala košta oko 15-20 eura)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jednostavniji je za ugradnju od vodenih hlađenja, budući da se sastoji iz samo jednog dijela. Bolje hladi od zračnih hlađenja, tiši je od njih,nema pokretnih dijelova jer metal pokreće elektromagnetna pumpa koja troši samo 1W. I nema vibracija.

Čisto sumnjam da je živa unutra, jer je otrovna i njena je upotreba zabranjena ili ograničena u velikom broju zemalja. Može se raditi o galiju, budući da je on tekući na temperaturi od oko 29 stupnjeva ili još vjerovatnije o nekakvoj leguri.

http://www.danamics.com/danamics-lm10.aspx

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2008 10:21 (klimama).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ukratko jedva cekam
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
neaktivan

I meni se cini da je ziva vjerojatno taj tekuci metal

"Tako je" - povikse seljaci i slozno glavama razbise zid

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A mozda metal zapravo nije tekuci, nego je samo jako usitnjen, kao nekakv prah (zeljezna prasina), i onda promjesano s necim tekucim? Tako da izgleda kao da je tekuce, i dobro hladi, ali nije ziva, nego moze biti bilo koji metal!

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo ti informacija o tekucem metalu kao termovodljiva pasta: KLIK

Definitivno je tekuci metal dakle nikakva zrnca ili prah ili tome slicno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Konacno nesto novo na polju hladenja...mislim da ce ovo raditiCoolsad koji je metal nije bitno ako hladiBelji se

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Brijem da će ovo propast. Pa treba najprije ohladit metal da bi on ohladio drugi metal, jer metali bolje provode toplinu nego voda....znači treba potrošit masu kilovata struje da bi to radilo uopće.

Drugo - bit će skup kao....kao iMac u hrvata :D

...nije zlato sve što sja...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tipična hrvatska arogancija... ako je skupo i ne prodaje se u Hrvatskoj, PROPADA.

LOL - Get a grip!

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
Monk3 kaže...

Brijem da će ovo propast. Pa treba najprije ohladit metal da bi on ohladio drugi metal, jer metali bolje provode toplinu nego voda....znači treba potrošit masu kilovata struje da bi to radilo uopće.

Drugo - bit će skup kao....kao iMac u hrvata :D

Jel ti stvarno mislis da vise znas o tome nego oni koji su taj hladnjak napravili?!
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
žalosno je to samo što će cjena biti paprena ali možda će se čak i isplatiti tko zn moždaode u jeftinu serijsku proizvodnju za nekih nekoliko godina. :D
Viva la vida
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice