Grafika za sve

poruka: 20
|
čitano: 1.406
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Grafika za sve".
17 godina
neaktivan
Grafika za sve

I da OVO nitko nije komentirao? - Ovo je milestone breaktrough u 3D grafici, a niti jednog komentara...

Strašno...

Definitivno fantastična tehnologija koja će uzdrmati svijet 3D grafike..

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2008 23:21 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Grafika za sve

isto kao i physx, najavljeno kao "milestone"... kad vidim testove, onda cu komentirat.

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
protjeran
Linearni rast performansi, dodavanjem novih grafickih? Odoh malo proguglat, nesto tu nestima, ukoliko se pokaze istinito, zaista ce promjenuti nacin na koji razmisljamo i gledamo stvari.
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan

Ne vidim po čemu Physx nije uspio. Kupila ga je nVidia i stavila u svoje kartice podršku jer su grafičke kartice pojele mogućnosti samog čipa.

Ovo što Izraelci rade je zapravo ono što rade kontroleri na SLI/CF pločama sada, samo što ovi nisu ovisni o tipu kartice, već virtualiziraju resurse.

Btw ovaj iznad mene je previše dramatičan. :D

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.7.2008 21:33 (naxeem).
17 godina
neaktivan
Grafika za sve

zanimljivo, nebi bilo lose da pise nesto detaljnije o tome

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grafika za sve

Neznam jesam li dobro skuzio..misli se na to da na bilo koji chipset se moze stavit sli i CF?

ili da se preko tog cipa povecavaju performanse grafickih kartica?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Grafika za sve

Ovo zvuči predobro a da bude istinito. Mora biti kvaka negdje Neodlučan

Vrijeme će pokazati što će se izroditi iz toga (pogledajmo samo PhysX kako je najavljivan, a kako je završio..)

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ma to nece nikako radit, ako ikad zaživi,

i obican SLI jedva nekako radi u nekim igrama, kad imas dvije identicne graficke a di ovo,

ko kad napravis RAID0 polje s jednim brzim i jednim sporim (starim) diskom sam si usporis rad

17 godina
neaktivan
Grafika za sve

Sve odlično na papiru, sada treba vidjet kako to funkcionira u stvarnosti.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrkiMrkonja kaže...

ma to nece nikako radit, ako ikad zaživi,

i obican SLI jedva nekako radi u nekim igrama, kad imas dvije identicne graficke a di ovo,

ko kad napravis RAID0 polje s jednim brzim i jednim sporim (starim) diskom sam si usporis rad

Ubilo tebe znanje vidim ja... :P
17 godina
neaktivan
Grafika za sve

Živi bili pa vidjeli...

Svakako zvuči zanimljivo.

Još malo detalja nebi bilo na odmet.

Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
Grafika za sve

Hm... zanimljivo.... Da li to također znaći da će biti moguće koristiti grafičku karticu za proračune generalne prirode (ne samo grafika u igrama), bez obzira da li aplikacija ima podršku za korištenje GPU-a kao procesorske jedinice ili ne? Konkretno recimo za rendanje neke scene u nekom 3d programu. Jer je trenutno za rendanje u 3d aplikacijama jedino bitan procesor, a mogućnost korištenja grafičke kartice u rendanju bi uvelike ubrzalo proces rendanja....

17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Ne vidim po čemu Physx nije uspio. Kupila ga je nVidia i stavila u svoje kartice podršku jer su grafičke kartice pojele mogućnosti samog čipa.

Ovo što Izraelci rade je zapravo ono što rade kontroleri na SLI/CF pločama sada, samo što ovi nisu ovisni o tipu kartice, već virtualiziraju resurse.

Btw ovaj iznad mene je previše dramatičan. :D

BDW naxeem, budi musko pa reci sto te zapravo muci.....
Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
bestia kaže...
Linearni rast performansi, dodavanjem novih grafickih? Odoh malo proguglat, nesto tu nestima, ukoliko se pokaze istinito, zaista ce promjenuti nacin na koji razmisljamo i gledamo stvari.
 Ne vidim zašto bi napredna tehnologija spajanja dviju ili više kartica koja već postoji, ali ovog puta među proizvođačima, promijenila način na koji bilo tko razmišlja ili gleda na stvari... OK osim podavača hardvera i inžinjera nVidije i ATija.

Eventualno ako tvoja moć razmišljanja ili gledanja ovisi o grafičkom podsustavu tvog računala...

No, za većinu običnih ljudi, tvoja izjava je pretjerano dramatična.
17 godina
neaktivan
Grafika za sve

Paaaaa super zvuči, samo se još možemo nadati da će super i biti!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Definitivno fantastična tehnologija koja će zauvijek uzdrmati svijet 3D grafike..

meni ovo zvuci dramatičnoSmijeh
I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
naxeem kaže...

Definitivno fantastična tehnologija koja će zauvijek uzdrmati svijet 3D grafike..

meni ovo zvuci dramatičnoSmijeh
Da, jest. Treba to popraviti i izbaciti ostatak iz obrisane rečenice koja je glasila "...će zauvijek ukloniti formatske ratove za paralelnu grafiku".
I to jest dramatično, ali za 3D grafiku, a ne moj način razmišljanja ili poglede na stvari.

Ako im uspije, riješit će ogromne probleme stolnih računala i radnih stanica gdje se konstantno kolju SLI i CF. S nečim što radi na svemu nestaje potreba za različitim chipsetima, biranju proizvođača i sl.
To bi olakalo dosta toga u 3D grafici.
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2008 23:21 (naxeem).
17 godina
protjeran
Grafika za sve

Naxeem, odi ubit oko, pre-frizira si mozak.

Sama virtualizatija GPU-a je dovoljno dramaticna promjena u informatickom svjetu. Drugi se put objasni prije nego sto nekom dajes takve epitete...

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

I da OVO nitko nije komentirao? - Ovo je milestone breaktrough u 3D grafici, a niti jednog komentara...

Strašno...

Definitivno fantastična tehnologija koja će uzdrmati svijet 3D grafike..

Šta da ti kažem, još prije dosta vremena sam ostavio topic o Memristoru (pod Memorije) koji je veoma značajan za računarstovo i elektrotehniku... potrazi topic i pogledaj koliko ljudi je ostavilo ikakav komentar.
ONTOPIC- da ovo je veliki breakthrough u 3D grafici i želim to vidjeti na djelu što prije.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
17 godina
neaktivan
bestia kaže...

Naxeem, odi ubit oko, pre-frizira si mozak.

Sama virtualizatija GPU-a je dovoljno dramaticna promjena u informatickom svjetu. Drugi se put objasni prije nego sto nekom dajes takve epitete...

Sad je "dramatičnost" epitet? Mimoza si?

No, virtualizacija GPU-a? Na što misliš? DirectX10 i unificirani shaderi su pravi breaktrough, kao i GPGPU koji 'postoji' posljednje dvbije generacije.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice