Grafika na procesoru - tek 2010.

poruka: 6
|
čitano: 1.141
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Grafika na procesoru - tek 2010.".
17 godina

Bas me interesira dal ce se ikad na tome moci full igrat. Dal je AMD kad je preuzeo ATI mislio samo na pruzanje cjelovitih rjesenja za neki uredski rad ili su znali da je integracija GPU-a i CPU-a na jedan chip zalog za buducnost i njihova tehnoloska prednost. Sudeci po ovim mega grafickim karticama i triple-sli rjesenjima za po doma ne vjerujem da ce ta integracija masovnije zazivjet.

E8400, DFI P35 T2RS 6GB DDR2, XFX 8800GTS 320MB, 250GB "410AS"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvi primjerci ziher neće biti dorasli tadašnjim GPUovima AMD/ATI-a i Nvidia-e Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sumnjam da ce se itko moci igrati na takvim rjesenjima IKAD.

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Na njima se nikad neće moć igrat. Ovi procesori teže samo jednoj stvari: stabilnosti (s obzirom da su all in one rješenje), ali imaju veliku primjenu - pogovo u laptopima, MID-ovima i subnoteboocima. I još troše puno manje struje. Možda bi nešto od toga i bilo za igru kada bi se u budućnosti napravili procesori sa npr. 100 jezgri pa svaka radi kao CPU ili GPU (ovisno o potrebi), ali dok oni naprave takve proceve ne mogu ni zamislit kakve će onda biti grafulje i igretineCool

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Grafika na procesoru - tek 2010.
Paolo2612 kaže...

Možda bi nešto od toga i bilo za igru kada bi se u budućnosti napravili procesori sa npr. 100 jezgri pa svaka radi kao CPU ili GPU (ovisno o potrebi), ali dok oni naprave takve proceve ne mogu ni zamislit kakve će onda biti grafulje i igretineCool

na tome se radi, ključna pojam: NVIDIA CUDA (www.nvidia.com/cuda)

i mislim da tu leži pobjednik: GPU će se pretvoriti u jedinstveni GPU i CPU, a ne obratno.
17 godina
neaktivan
RE: Grafika na procesoru - tek 2010.
Rain Man kaže...

Bas me interesira dal ce se ikad na tome moci full igrat. Dal je AMD kad je preuzeo ATI mislio samo na pruzanje cjelovitih rjesenja za neki uredski rad ili su znali da je integracija GPU-a i CPU-a na jedan chip zalog za buducnost i njihova tehnoloska prednost. Sudeci po ovim mega grafickim karticama i triple-sli rjesenjima za po doma ne vjerujem da ce ta integracija masovnije zazivjet.

Teško no nije i nemoguće sve ovisi o AMD-u. AMD već dugo vremena nema odgovor na Intelovu Centrino platformu. Jedan od razloga akvizicije ATI-a je pružanje cjelovite platforme za laptope (Puma samo što nije). No pitanje je sad kako će se Puma nositi sa Centrinom jer navodno ima problema sa potrošnjom, a i performanse nisu baš bajne. Sumnjam da će Fusion u početku biti "gaming friendly" ali opet ako se potrude i nebude problema/odgoda zašto ne? Prema nekim najavama prvi Fusioni bi trebali biti simbioza dvojezgrenog Phenoma i RV800. Ostaje nam čekati i vidjeti.....
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice