Gašenje Google Buzza

poruka: 21
|
čitano: 3.236
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Gašenje Google Buzza".
18 godina
neaktivan
Gašenje Google Buzza

Wave ugasen, buzz je uskoro, sta je sledece? G+ ?

Google bolje da se mani socijalnih sajtova jer nisu oni za to, to je razbacivanje resursa. Ne mogu oni od 40+ godina da smisle nesto za mlade( vecina korisnika social sajtova) ko Mark koji ima 25(il koliko vec) ....

Do 2005 google mi bio ozbiljna firma, ozbiljni sajtovi/alati bez promasaja...od kako su krenuli da prave socijal sajtove... samo neki promasaji ..po meni nisu ozbiljni vise

K'eni pa te vat' ;)

5 16 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gašenje Google Buzza

Ma kakv google+,nema teoretske sanse da ljudi pređu na to,razgovarao sam sa preko 20 ljudi o tome koji koriste facebook i na kraju im je pameti prec na google+.Ljudi su se previse navikli na F,ima sve  i neda im se prebacivati na nesto novo kaj bu radilo istu stvar.

A da ne govorim o tome da je 90% dummy telefona optimizirano za facebook + postoji 0.facebook.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2011 13:58 (kach).

7 1 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Gašenje Google Buzza
velik ti je uzorak ljudi. Da skinu svoj facebook fajl i pogledaju samo inbox i koliko je toga spremljeno promijenili bi pricu
14 godina
protjeran
Već je bilo i vrijeme.
18 godina
kach kaže...

Ma kakv google+,nema teoretske sanse da ljudi pređu na to,razgovarao sam sa preko 20 ljudi o tome koji koriste facebook i na kraju im je pameti prec na google+.Ljudi su se previse navikli na F,ima sve  i neda im se prebacivati na nesto novo kaj bu radilo istu stvar.

A da ne govorim o tome da je 90% dummy telefona optimizirano za facebook + postoji 0.facebook.

Govoriš s gledišta prosječnog Facebook teenage piskarala. Nitko niti nema očekivanja da će takvu populaciju zahvatiti nekakva nova G+ manija i masovni prelazak. Prednosti će prvo uočiti oni koji traže nešto novo, drugačije, određeni profili ljudi (kao npr. fotografi jer je pregledavanje fotografija i grafike miljama ispred FB-a)... I tako malo po malo, pravi pomaci nastat će kad Google otvori G+ poslovnim korisnicima -> ponude, reklame i nagradne igre...

Ono što mnogi preskoče kod "analiziranja" je da će iza svakog privatnog Google+ računa stajati isključivo i samo stvarna osoba (imenom i prezimenom), a ne XY pseudonim u svojoj 3. reinkarnaciji posvećenoj isključivo spamanju i komentiranju na portalima i forumima. Te reinkarnacije se onda u medijima počnu doživljavati kao profili stvarnih ljudi i onda u HR ima više korisnika Facebook-a nego što ima ljudi spojenih na internet. Nešto slično poput pojave kada na izborima bude više glasača nego živih osoba ;).

Što se tiče baba koje iz svog "bogatog iskustva" govore kako nije za Google da radi socijalne mreže, Google ima tu moć da s obzirom na širinu portfelja (korisnika svojih usluga) i količine keša može istraživati i isprobavati pa makar i neuspješno.

S G+ već u startu ima ogromne razlike u odnosu na dosadašnje eksperimente i pokušaje i vrijeme (koje internetom teče puno brže) će pokazati da G+ nije tek još jedan pucanj u prazno.

Ovdje preskačem analiziranje novih FB funkcionalnosti koje imaju svoje prednosti, ali i mane, ali neću preskočiti ponekad nemoguć i užasan UI koji i kod naprednog korisnika FB-a može izazvati živčani slom već kod postavljanja i uređivanja obične tematske galerije i sličnog.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2011 14:32 (Jazzer).
18 godina
neaktivan
Jazzer kaže...
kach kaže...

Govoriš s gledišta prosječnog Facebook teenage piskarala. Nitko niti nema očekivanja da će takvu populaciju zahvatiti nekakva nova G+ manija i masovni prelazak. Prednosti će prvo uočiti oni koji traže nešto novo, drugačije, određeni profili ljudi (kao npr. fotografi jer je pregledavanje fotografija i grafike miljama ispred FB-a)... I tako malo po malo, pravi pomaci nastat će kad Google otvori G+ poslovnim korisnicima -> ponude, reklame i nagradne igre...

Ono što mnogi preskoče kod "analiziranja" je da će iza svakog privatnog Google+ računa stajati isključivo i samo stvarna osoba (imenom i prezimenom), a ne XY pseudonim u svojoj 3. reinkarnaciji posvećenoj isključivo spamanju i komentiranju na portalima i forumima.

Što se tiče baba koje iz svog "bogatog iskustva" govore kako nije za Google da radi socijalne mreže, Google ima tu moć da s obzirom na širinu portfelja (korisnika svojih usluga) i količine keša može istraživati i isprobavati pa makar i neuspješno.

S G+ već u startu ima ogromne razlike u odnosu na dosadašnje eksperimente i pokušaje i vrijeme (koje internetom teče puno brže) će pokazati da G+ nije tek još jedan pucanj u prazno.

Ovdje preskačem analiziranje novih FB funkcionalnosti koje imaju svoje prednosti, ali i mane, ali neću preskočiti ponekad nemoguć i užasan UI koji i kod naprednog korisnika FB-a može izazvati živčani slom već kod postavljanja i uređivanja obične tematske galerije i sličnog.

I kach i ti ste u pravu, ali zaboravljas da Facebook ima ogorman broj korisnika, a od toga je sigurno 60% njih u rangu od 16 - 25godina. Ostatku ekipe (ovih 40% po mojoj pretpostakvi) je svejedno zvala se ta mreza Facebook ili gugl+, samo im je bitno da tamo imaju ljude koji im "trebaju".

...Scooter Tuning is not A Crime!!...
16 godina
neaktivan

Cini se da je Google Buzz odzujio svoje :D

Samo mi je zao Google Code Searcha i Google Labsa.

kach kaže...

i neda im se prebacivati na nesto novo kaj bu radilo istu stvar.

Kao sto se nitko nije prebacivao na MSN Messenger pored ICQ-a koji je bio i vise nego adekvatan?

Ljudi su lijencine. Ako im netko ponudi nesto zgodno nadohvat ruke dosta ce ih radje to uzeti nego nesto jos zgodnije za sto bi se morali malo protegnuti da bi dohvatili. Facebook ima kriticnu masu pa se uspinje cisto poradi broja korisnika, ako se to narusi moglo bi doci do obrata situacije.

Nemoj sada misliti da prognoziram propast Facebooka i uspon Googlea+, samo kazem da ga ne treba jos otpisati.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2011 14:39 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Rađe utucat više u ljudske resurse i pogone (npr. HR) nego u socijalne mreže...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
16 godina
neaktivan
Gašenje Google Buzza

Da al ljudima se jednostano neda ic na +,kak ne kuzite da je facebook ima sve sta im treba,jednostano nitko nema potrebu probat nesto novo kad facebook zadovoljava sve potrebe korsinika, tak vam misli 90% ljudi..Gledano s tehnicke strane meni je google+ super,ali nebum ga koristio jer nemam potrebu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2011 15:16 (kach).

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sweetchuck kaže...
... Da skinu svoj facebook fajl i pogledaju samo inbox i koliko je toga spremljeno promijenili bi pricu

Ok, a kod Google+ je nešto drugačije?

17 godina
BugSU kaže...

Wave ugasen, buzz je uskoro, sta je sledece? G+ ?

Google bolje da se mani socijalnih sajtova jer nisu oni za to, to je razbacivanje resursa. Ne mogu oni od 40+ godina da smisle nesto za mlade( vecina korisnika social sajtova) ko Mark koji ima 25(il koliko vec) ....

Do 2005 google mi bio ozbiljna firma, ozbiljni sajtovi/alati bez promasaja...od kako su krenuli da prave socijal sajtove... samo neki promasaji ..po meni nisu ozbiljni vise

Tko je rekao da je to uopće za mlade, meni Google + izgleda bolje i ozbiljnije, FB je dobar al ova mlađa populacija često te zna ubiti u pojam s svako satnim statusima, a i fb je uzeo mnoge stvari u zadnje vrijeme od google +, kao ono filtriranje i sl.

kach kaže...

Gle da i ja ih znam bar 150 takvih, i baš radi toga mi je draži g+ jer nekih ljudi nema tamo xD, a ako ih budem imao, dodam ih u neku drugu kategoriju.
A što se tiče za mobitele, po tebi se svijet nikad nebi razvio, nije FB oduvjek bio podržan na mobitelima, tek ima nekoliko godina, nevidim zašto bi googleu bio to problem, imaju sredstva i sve da u toj kategoriji budu mnogo jači :)
Nije da nevolim face, nego čisto navodim činjenice xD

Kako god, gašenje ovih manjih društvenih mreža je dobro od njih, i svoje usluge prebacuju u jednu, što je plus :)

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
16 godina
neaktivan
kach kaže...

Da al ljudima se jednostano neda ic na +,kak ne kuzite da je facebook ima sve sta im treba,jednostano nitko nema potrebu probat nesto novo kad facebook zadovoljava sve potrebe korsinika, tak vam misli 90% ljudi..Gledano s tehnicke strane meni je google+ super,ali nebum ga koristio jer nemam potrebu.

Meni je Google+ itekako zanimljiv i koristim ga. Tamo vecinom imam uzak broj prijatelja koji su se odavno maknuli sa facebooka ili su jednostavno neaktivni, no pošto su imali gmail account samo su aktivirali Google+.

Nekima više paše small community. Zapravo u tom nekakvom ratu soc. mreža mislim da je Twitter miljama ispred svih. Krasi ga jednostavnost, a vecina ljudi preko 25-30 samo tako nešto i treba. Uostalom uvijek ima mjesta za 2-3 soc. mreže. 

In the end there will be only ( c )haoss ...
15 godina
neaktivan
Jazzer kaže...

Ono što mnogi preskoče kod "analiziranja" je da će iza svakog privatnog Google+ računa stajati isključivo i samo stvarna osoba (imenom i prezimenom), a ne XY pseudonim u svojoj 3. reinkarnaciji posvećenoj isključivo spamanju i komentiranju na portalima i forumima. Te reinkarnacije se onda u medijima počnu doživljavati kao profili stvarnih ljudi i onda u HR ima više korisnika Facebook-a nego što ima ljudi spojenih na internet. Nešto slično poput pojave kada na izborima bude više glasača nego živih osoba ;).

Pa i po facebookovim pravilima moraju se koristiti prava imena {#}

OT. Google Buzz mi je bio simpatičan kad je izašao, samo nekako "nije to to". Žao mi je Google Labsa, a za G+ - vidjet ćemo što budućnost nosi. Ja i tamo imam preudonim, kao i na facebooku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2011 16:54 (AmyM).
14 godina
neaktivan
Gašenje Google Buzza

Ja ne znam ni što je taj Buzz.

0 0 hvala 0
16 godina
Gašenje Google Buzza
Za ove kojima je fejsbuk glup jer je zatrpan djecjim statusima(ak si dijete onda ce ti vjerojatno i medju frendovima biti puno djece pa to povlaci jedno za drugim, ne? No dobro...) imate jedan mali križić pored svega sto se objavi na fejsu. Mozete odabrati da li da vam izbrise tu obavijest, taj tip obavijesti ili opcenito svesto dolazi od te osobe. Vrlo jednostavno. Privatnost. Google kao ne cuva nista na svojim serverima? Na googleu ( ne koristim g+ niti planiram) imam puno vise osjetljivijih informacija nego na fejsu. Brojevi telefona svih kontakata, prepiske sa raznim sajtovima koje ukljucuju i sifre za pristup istima... Dajte jos jednom razmislite koliko vam moze nasteiti fejs a koliko google, kad vas vec puca paranoja... Na mobitelu imam aplikaciju za fejs koja mi omogucuje jednostavnu i brzu komunikaciju sa svima. Sta ce mi dovraga google+ pored toga? Netko kaze cekaj da dodju prave stvari za poslovne korisnike: ponude, reklame, nagradne igre... ROTFL. Nije g+ nista ozbiljniji od fejsa, samo je nepopularan pa trenutno zvuci ekskluzivnije. Kao nekoc wave i buzz...
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gašenje Google Buzza

Mislim da većina ljudi koji koriste socialne mreže u principu samo gube vrijeme na njima jer nemaju bolji život a ne koriste to u neku normalnu svrhu.

Općenito velika većina facebook-a ne mora preći na G+ nego treba preći na "pamet".

Buzz? Nek ga gase kad ga nitko ne koristi a G+ ima neku budućnost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Gašenje Google Buzza

Ja sam s ICQ-a prešao na MSN jer su tamo svi moji u to vrijeme bili. Danas više manje nema nikoga tamo, ali nema veze.

U Turskoj je bio pred par godina slučaj da je jedna ovca odvela cijelo stado u provaliju. Jedna ovca prešla preko ruba, a par tisuća ostalih za njom.

Takvi smo najčešće i mi ljudi. Po pravilu, kud budale - tud i ja.

2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
spiner kaže...

Mislim da većina ljudi koji koriste socialne mreže u principu samo gube vrijeme na njima jer nemaju bolji život a ne koriste to u neku normalnu svrhu.

Općenito velika većina facebook-a ne mora preći na G+ nego treba preći na "pamet".

ovo je jedan od najpametnijih postova na ovom forumu u zadnjih par mjeseci.

18 godina
neaktivan

g+ bi rekao da je globalna socijalna mreža u pravom smislu (FB je bio više lokalno samo prijatelji/poznanici/kolege teško si dolazio do drugih) FB je sada napravio dosta stvari po uzor na g+ i jos ce napraviti...

g+ mi je sada vrh jer pratim globalno fotografe/fotografiju, misljenja sam ako se ovako nastavi da ce g+ biti broj 1 za fotografiju

npr. pogledajte top fotografije na g+ po danima

http://www.photoextract.com/plus-extract/2011/10/12

ispod svake slike imate g+ link pa mozet i dodati tog autora da bi ga pratili

naravno FB ce ostati da vidim kada se "otelila krava" "nija imao papira WC-u" ili "upao  mobitel u more"... ;) :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.10.2011 19:26 (fjaka).
17 godina
Gašenje Google Buzza

Google+ je jedno obično s*anje koje skoro pa nema ništa što već ne postoji na Facebooku, a što je jednom prosječnom korisniku potrebno. Te priče kako na G+ neće biti lažnih profila i slične gluposti su priče za malu dječicu. {#}

0 0 hvala 0
18 godina
AmyM kaže...
Jazzer kaže...

Pa i po facebookovim pravilima moraju se koristiti prava imena {#}

OT. Google Buzz mi je bio simpatičan kad je izašao, samo nekako "nije to to". Žao mi je Google Labsa, a za G+ - vidjet ćemo što budućnost nosi. Ja i tamo imam preudonim, kao i na facebooku.

Što se tiče pravih imena i "pravila" na Facebook-u još nikom nije ukinut profil jer se koristio pseudonimom, dok je na Google+ to itekako na snazi, pa prije ili kasnije očekuj obavijest, ovisno o tome koliko ostalih informacija s pravim imenom dijeliš s Googleom. Do prije mjesec-dva su gasili bez upozorenja.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice