Game serveri u Iskonu

poruka: 22
|
čitano: 6.993
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Game serveri u Iskonu".
17 godina
neaktivan
Game serveri u Iskonu

Koje cijene majko mila jeftinije svoj server napraviti

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Game serveri u Iskonu

Reselleri za dedicated servere u Njemačkoj. Cijena prava sitnica, samo 100% skuplji. LOL.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Game serveri u Iskonu

Probajte ove HR servere, ping je fenomenalan sa dobrim konfigom ovisno o vezi izmedu 15 i 25, ako si na iskonu sa dobrim postavkama (maxpackets itd.) mozes imati 8-12ms. Isprobano...

Za probat 213.202.104.42:28960 (cod2) ili 213.202.104.42:28961 (cod4)

Za cijenu, pazi ja sam imao njemacki verygames koji server kosta cca 80kn mjesecno i ping je bio 50-70 plus lag plus svako malo server down. Lowpings serveri isto su se pokazali nepouzdani. Po kvaliteti se jedino nitrado serveri mogu mjeriti a kod njih ti cijena dojde 12 slotova cca 130kn s time da nemas voice server i placanje ide samo preko kreditne ili paypala.

Nije da oni imaju vecu zaradu od lowpingsa ili nekog 10tog. Prvo, ova cijena od 130kn ti je sa PDV-om, drugo zarada svih tih kompanija ti je slicna po slotu samo cijena ovisi koliko ce nagurati gameservera na jedan server. Mogli su oni staviti jedan server i na njega nagurati koliko ide game servera pa onda staviti drugi i tako postici nizu cijenu samo kako bi se onda razlikovali od ostalih i tko bi to kupio? Samo bi dobili jeftine HR laggy servere...

Uglavnom, serveri su dobri, usluga je dobra kao i mogucnosti placanja a po cijeni su skuplji samo od low servera... Pokazatelj da su dobri je taj kaj su brze bolje najbolji HR klanovi presli na njihove servere i igraju sa najjacim EU klanovima na tim serverima i ovi ih hvale i pitaju za njih... Uglavnom ako hoces dobro to ces i platit ako ti ne treba imas alternativu.

Mi smo imali godinu dana public servere kod jednog renomiranog server hosta pa su iskreno bili ocajni, svi koji su tamo igrali su se javljali da se ponekad zablesiraju serveri pa da ping pocme divljati i postane neigrivo itd. no imali smo ih sponzorski pa se nismo bunili ali admin je morao 24/7 visit uz servere. Sa ova dva servera smo prezadovoljni kao i svi sto igraju gore... Tako ti je to, kvaliteta kosta ali ono, nije razlika u tisucama kuna nego mozda 10% vise od nekog jeftinog rjesenja...

http://www.rabbits-clan.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2009 9:37 (Andeo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Game serveri u Iskonu

wtf cijene, odes kod YCN i za 10€ imas 16 slot server, 10 slot vent i webspace, sve locirano u njemackoj :s

ili samo gameserver i free webspace za pola eura po slotu

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Game serveri u Iskonu
Imam vent server zakupljen u švabiji već više od godinu dana i sve radi savršeno a plačam pola cijene u odnosu na ovu firmu.
Svašta.
17 godina
neaktivan
Game serveri u Iskonu

ja sam na hrservers za 90 kn dobio server od 10 slotova i ts server od 10 slotova smješteni su njemačkoj i ping je dobar, kad sam kupovo server gledo sam i na diabolic al su mi bili skupi..

Be NooB To Be Cool...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni treba dedicated,  u švabiji oko 40€, kod Diabolica oko 100€ (s tim da se također nalazi u švabiji). 

Kupujmo hrvatsko.  Smijeh

16 godina
neaktivan
Game serveri u Iskonu

Pozdrav,

evo da objasnim neke stvari koje su tu navedene i gdje se kritiziraju naše cijene. Dakle, mi smo prva i još uvijek jedina legalna firma u Hrvatskoj koja iznajmljuje game & voice servere, te smo prije par dana u našu ponudu uvrstili i Dedicated a uskoro i VPS servere, koja uredno plača porez državi i koja uredno izdaje račune za svaku uslugu. Isto tako, samo bih htio napomenuti da su svi serveri na kojima su game & voice serveri u našem vlasništvu, dakle ne plačamo nekom njemcu iznajmljivanje njegovog servera od cca. 120tak € mjesečno i na njima hostamo game servere kao što to radi svaka stranica u Hrvastkoj koja iznajmljiva jeftine game-servere gdje njih nije briga oće li Vam serveri laggati ili ne, oćete li dobiti support odmah ili nakon par sati jer im Vi zapravo nemožete ništa, pošto to nije registrirana firma ni obrt, jedino što možete je financijska inspekcija.

Svi naši serveri su kupljeni direktno od firme Dell. Prvi smo u Hrvatskoj posjedovali licencu za Teamspeak voice servere i trenutno jedini u Hrvatskoj isto tako posjedujemo licencu za Ventrilo voice servere. Lako je svima kupiti server od neke njemačke firme, tj. iznajmiti di je njima infrastruktura daleko naprednija od naše i gdje je moguće u bilo koji kutak Njemačke odvest optiku, što je sada tamo i jako jeftino i otamo svaki tjedan niče po jedna game server firma koja ubrzo nakon toga i propadne. Zbog toga, inozemne firme imaju daleko manje troškove od nas i zbog toga si oni mogu priuštiti relativno niske cijene.

Iskon je ušao u surdanju sa nama, iz razloga što je Iskon oduvijek bio namjenjen poglavito mlađim ljudima i što su, kako i njihov slogan kaže "Uvijek više" željeli unaprijediti gaming svijet u Hrvatskoj, pošto i sam već 3 godine znam koliko ovo znači nama, gamerima. Iskon je trenutno jedina firma u Hrvatskoj koja ima peering sa svim Hrvastkim ISP providerima, uključujući i T-Comom što garantira najniže pingove za nas Hrvate, jer smo do sada uvijek bili "hendikepirani", i sam sam igramo službene matcheve gdje smo s podjednakom ekipom izgubili, jer su se njima zbog manjeg pinga na serveru metci lijepili brže i bolje od naših.

Diabolic-Servers Vam u cijenu koju platite ne zaračunava setup (instaliranje servera), ne zaračunava podršku (Vaš problem bude riješen nakon 5 min od primitka emaila što Vam naši korisnici mogu i potvrditi sami), uvijek stoji na usluzi, i uvijek je spreman instalirati neki mod ili mapu koju naš klijent želi. Isto tako, ukoliko postoji neka igra koju bi rado igrali, tj. iznajmili server sve što trebate je poslati nam email s upitom za igru, i nakon testiranja odgovorit ćemo Vam da li je moguće iznajmiti od nas game server za tu igru. Svaki Vaš server je aktiviran u roku od 5 min nakon primitka uplate, odnosno kopije uplatnice na naš email.

Ukoliko imate još pitanja, rado ću Vam odgovoriti.

LP,

Toni 'zero' D.

toni @ diabolic-servers.hr

www.diabolic-servers.hr

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ds'zero kaže...

Diabolic-Servers Vam u cijenu koju platite ne zaračunava setup (instaliranje servera), ne zaračunava podršku (Vaš problem bude riješen nakon 5 min od primitka emaila što Vam naši korisnici mogu i potvrditi sami), uvijek stoji na usluzi, i uvijek je spreman instalirati neki mod ili mapu koju naš klijent želi.

nhf al to je tako kod svih iole ozbiljnijih firmi koje rentaju servere i još ste ipak preskupi u odnosu na neke mnogo jeftinije i kvalitetne providere(neću reć kvalitetnije jer nisam probao vaše servere pa tko zna, možda su najbolji na svijetu) a to što ste hrvatska firma zaista ništa ne znači(znam trebalo bi ono "kupujmo hrvatsko" i to da se novac slijeva u naš proračun al iskreno većinu nas zaboli za to), svaka pohvala za pokretanje naših servera i sve al je skupo i to stoji

e sad, spomenuli ste da ste izgubili meč s podjednakom ekipom jer su se "njima zbog manjeg pinga na serveru metci lijepili brže i bolje od naših"...jel to ozbiljno dolazi od nekog tko se bavi iznajmljivanjem servera? radi pinga se meci "brze i bolje lijepe"? bome, 6 godina sam ozbiljniji gamer i ovo mogu čut samo kod nas, jos ako se radi o cod2 onda znam sve, ping 10-15 razlike ne čini razliku izmedju dobivanja i gubljenja meča a tko god kaže suprotno samo traži izliku

treća stvar: "Iskon je trenutno jedina firma u Hrvatskoj koja ima peering sa svim Hrvastkim ISP providerima, uključujući i T-Comom" - pa iskon i je pod t-comovim vlasništvom pa bi se ovo trebalo i podrazumijevati, zar ne?

i zadnje, nije "plača" već "plaća" pa stoga i "plaćanje", mislim da bi to trebali popraviti na sajtu jer neozbiljno izgleda

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2009 16:58 (zemnik).
16 godina

sve je to super, ali zašto su battlefield serveri nerankirani?

16 godina
neaktivan
Game serveri u Iskonu

Da, jer je ping zapravo vrijeme odaziva servera, dakle, koliko treba milisekundi da serveri prime tvoj paket il' tvoj upit. Igram Call of Duty serijale već 3 godine, i vjeruj te mi da znam što znači kada imaš ping 30 i kada imaš ping 60. Normalno da igračima s pingom 30 mogu "brže" komnucirirati sa serverom te mu slat svoje pakete brže, no tu isto je velika uloga upload-a.

Što se kvalitete tiče, trenutno imamo 110+ game servera smještenih kod nas, sad ako hoćeš isprobat kvalitetu naših usluga možeš se spojiti na naše Hrvatske public servere:

213.202.104.42:28960 (Call of Duty 2)

213.202.104.42:28961 (Call of Duty 4)

Mi trenutno nastojimo približiti game servere svim Hrvatima, pa tako svaki Iskonov korisnik na Moj Iskon može naručiti server i dobit 20 % popusta tako da zapravo server od 10 slotova dođe 96 HRK, u što je uključen 24/7/365 support putem naloga podrške ili emaila, putem IM programa (XFire, Skype, MSN), u bilo kojem trenutku možeš zatražiti promjenu game servera na npr. Call of Duty 2 iako si uzeo Call of Duty 4 ili Counter Strike server.

Da, Iskon je pod vlasništvom T-Coma, i Iskon je jedini ISP koji ima direktan peering s njima.

Battlefield 2 ranked servere ćemo uskoro uvrstiti u našu ponudu.

-----

LP,

Toni 'zero' D.

www.diabolic-servers.hr

0 0 hvala 0
17 godina
Game serveri u Iskonu

Razlika u pingu od 20 (o donosu na protivnika) se već lagano osjeti, ali opet ne toliko da je presudno. 30 i više razlika u pingu može biti presudna u nekom FPS meču. Kad se server koristi samo za napucavanje, onda to i nije toliko bitno (ali opet je poželjno da je ping do 80), ali za mečeve je i te kako bitno. Ping na serverima u Iskonu će vjerojatno biti 40-45 (u najboljem slučaju oko 35 - testirano u Americas Army-u), ljudima koji se spajaju na internet iz HR.

0 0 hvala 0
17 godina
Ormuz kaže...

Koje cijene majko mila jeftinije svoj server napraviti

Ako si mislio jeftinije svoj server napraviti, odnosno svoje računalo staviti kod domaće IT providera, gadno se varaš!
16 godina
neaktivan
Game serveri u Iskonu

Pingovi se u igrama na našim serverima kreću od 15 do 45 za Hrvatske korisnike, s tim da Iskonovi korisnici imaju najmanje pingove na našim serverima, što mogu dokazati ovom slikom

Što se tiče servera, i toga da ti je jeftinije sam hostat server. Da, tu si u pravu. Na našim vezama možeš pokrenuti i držati solidan server, no maksimalan broj igrača i s najvećom T-Comovom brzinom nebi mogao biti veći od 6-8. Dakle, ovdje ne govorim o brzini download-a, nego upload-a. A odnjet komp u neki ISP uvijek možeš, al se bojim da bi se iznenadio cijenom kolokacije koja kod nas u Hrvatskoj je peterostruko veća nego npr. kolokacija u Njemačkoj ili Nizozemskoj

-----

LP,

Toni 'zero' D.

www.diabolic-servers.hr

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2009 18:18 (Ds'zero).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Game serveri u Iskonu

Iako sam do sad promijenio oko 5-6 server hostera... medu njima je bila firma diabolic-servers. iako sam server narucio od njemackog hosta svi koji smo igrali gore svi su se bunili.. na lag (ping je bio u redu). iako tada kada sam narucivao imali su obavijest da ce uskoro moc posluzivat i HR servere...svejedno sam se odlucio za njemacki... (jer sam htio vidjet kako ce bit pingovi i lagovi.)   u medu vremenu su se pokazali i vise nego odlicnim serverima... zato sljedeci mjesec rade cu dat i tih 10% razlike u cijeni za Diabolic-Server. igram najvise na tomg rabbits-ovom   serveru i kaj reci nego da je ping i lag (kojeg kod mene uopce na NJIHOVIM serverma nema/ T-com.) Odličan. a kaj se tice stvarno kaj me iznenadilo kod Diabolic servera je Ventrilo.

Ako ste recimo ko ja mijenjali game host servere, na skoro svima ste mogli vidjet da na webu imaju za odabrat Ts i Ventrilo. Ja naravno uvijek odaberem Ventrilo. Kada bi mi se u mailu javili da nemogu hostat Ventrilo servere jer nemaju licencu. (a zasto onda imaju ventrilo host na webu?- radi reklame sebe...ubiti reklame sebe nesposobnih.) a i kad mi se jave o tom problemu koji imaju, ponude ti Ts. koji naravno da ces uzet kad vec nemaju Ventrilo, i kaj se desava da nakog nekog vremena (iako radi ts) "firma" neplati licencu za TS i kad se pokusavate spojit na TS pise vam "Server is Blacklisted"- ugl. nije placena licenca za hostanje Ts-ova

a to da je Ventrilomiljama bolji od Ts-a je opcepoznato. samo sta vecina (a i skoro svi klanovi prakticipiraju Ts).

i sad vidite da jedini i prvi Game server-Voice server Firma za hostanje Ventrilo je Diabolic servers (sa licencom).

Thx. visit us   @ www.lizards.clan.com

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.2.2009 20:33 (Domek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

"koja uredno plača porez državi i koja uredno izdaje račune za svaku uslugu."

Sad  mogu mirno da spavam.

"sam već 3 godine znam koliko ovo znači nama, gamerima."

Auj, pa ti već 3 godine imaš računalo, budeš brzo u penziju onda?

15 godina
neaktivan
Game serveri u Iskonu

Pozdrav ekipi

Igram cod2 već jako dugo, od jedinice, preko coduo, pa cod 2. Ostale-nove inačice coda sam samo probao ali ne sviđaju mi se. Uglavnom igram i igrao sam samo cod2. Općenito ne igram nikakve druge igrice. Imam servere već godinama i probao sam,-više manje sve hostere, pa čak hostao server kod EUnet-a.

Za dva puta sam hostao servere kod diabolica. Servere od 30 slot. Kako sam iz Hercegovine-Grude, naslonjen sam na HR i njihove mreže. Imam odličan adsl i gamer comp-opremu. No na Hrvatskim ili Srpskim hostovima je bilo veliki problema.

Ekipa iz diabolica je odlična i za svaku pohvalu što se usluge tiče;- brzine komunikacije, ispunjavanja zahtjeva, pomoći i slično. Problem s serverima je uvijek isti pa tako i sa zadnjim serverom (diabolic)  prije par mjeseci. Do 10/12 igrača u serveru je sve ok no sve preko toga lag se rapidno povećevao s brojem igrača. Igrači koju su dolazili iz EU su imali katastrofa lag pa čak i ping (ja sam uvijek imao odličan ping 25 do u najgorem slučaju 45) ali igrači iz EU su išli i preko 150. I ako sam imao odličan ping, kada se server napuni i ja sam imao lag pod kojim je bilo ne moguće ozbiljnije igrat.

Razgovarali smo o tome i ekipa iz diabolica se trudila neš učiniti ali nije to bilo to.

Interesantno je bilo da,, kako je gore i navedeno s povećanjem broja igrača preko 10 do 15 igrača, recimo,-  kada 20 pa na više  igrača, lag su imali i igrači iz HR-ZG, i to jako velik lag. Tenutno su mi serveri kod nitrado.de i oni su ok onako u globalu gledajući, mada vikendom za nas s ovih krajeva lagaju.

Pre par dana sam naletio na host; server 32slot 75KN i uzeo sam jedan, čisto da probam (nije neka lova). Treba ga isprobati jer na prazan server ne znaš kakav je. I ako je za sada ping caa 60 kažu da će to popraviti. Mi koji dugo igramo znamo da nije sve u pingu. Pinganje je blizina- komunikacija između compa i servera. Nije toliko bitno koliko je server udaljen;- ulaz izlaz veze, jačina servera, količina slotava na njima su ključni. Znamo da nam je problem LAG, a oni koji se razumiju znaju i zašto je lag.

Nadam se da će diabolic popraviti sit. s lagom. Za prave zaljubljenike CoD2 cijena servera "nije" ključna.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 15:14 (nevolja).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
po meni je bouncer4you.de najbolji u europi, i riverhosting koji hostaju u nl a ping mi je 45 dok na b4you oko 40. s tim da su oba jeftina, a oba su nam bili sponzori i jako su ljubazni.

Diabolic ima odlicne hrv. servere al njemacki su osrednji.
Sto se tice cijene, u b4you je mjesec dana 10 slot server 70-ak kuna.
Znam da lowpings ima najgore servere, uzasno laggaju a ping je oko 55.

Dakle sve u svemu diabolic ima najbolje servere u hrv. al svi znamo da je kod nas sve skuplje pa je cijena amo rec visoka.
Want me to Google that for you?
15 godina
neaktivan
puls4R kaže...
po meni je bouncer4you.de najbolji u europi, i riverhosting koji hostaju u nl a ping mi je 45 dok na b4you oko 40. s tim da su oba jeftina, a oba su nam bili sponzori i jako su ljubazni.

Dakle sve u svemu diabolic ima najbolje servere u hrv. al svi znamo da je kod nas sve skuplje pa je cijena amo rec visoka.

Oprosti ali, dotični su ti bili sponzori što isključuje objektivnost. Evo sam išao pogledati i public server (u ponudi imaju samo 20 slot)  je 35€, što bi bilo negdje kao i kod diabolica.
Nikada i ni od koga nisam bio sponzoriran. Pišem u nastojanju da se nešto učini povodom ovoga jer, ustinu je lag sve prisutniji na svim serverima. Poglavito u dane vikenda (a tada i igramo).

Najsretniji bih bio,  da kod diabolica ne lagaju serveri kada se napune, bez obzira na cijenu imao bih server kod njih.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2010 16:03 (nevolja).
15 godina
neaktivan
nevolja kaže...
puls4R kaže...

Oprosti ali, dotični su ti bili sponzori što isključuje objektivnost. Evo sam išao pogledati i public server (u ponudi imaju samo 20 slot)  je 35€, što bi bilo negdje kao i kod diabolica.
Nikada i ni od koga nisam bio sponzoriran. Pišem u nastojanju da se nešto učini povodom ovoga jer, ustinu je lag sve prisutniji na svim serverima. Poglavito u dane vikenda (a tada i igramo).

Najsretniji bih bio,  da kod diabolica ne lagaju serveri kada se napune, bez obzira na cijenu imao bih server kod njih.

Vjeruj, objektivan sam, nije bitno tko je sponzor, lowpings je takoder bio sponzor pa vidi sto pisem o njima .. Imaju jako los support.

Ne znam dal mislis na njemacke servere? Imam ja par hrvatskih njihovih gdje stvarno nema ni trunke lagga, ping je odlican a ima oko 20 ljudi na serveru. Dok s druge strane nekad znaju zalaggati njemacki, al meni bnet uvijek lagga pa ne bi znao :D osim u 3 sata po noci :S

Meni osobno je lakse ic na stranog (uglavnom kvalitetnog) hosta kao bouncer4you gdje placam preko neta, i nikad problema.

Koristio sam od A do Z servere - Diabolic, GameHR, B4You, Lowpings, Riverhosting, Nitrado, Verygames... stvarno puno.

I mogu ti rec da je b4you najbolji, uz nitrado (nitrado je prije bio najjaci) a diabolic je prvi u hrvatskoj (I po kvaliteti domacih servera i po broju korisnika.)

15 godina
neaktivan

vjerujem, sorry.

Slažem se za diabolic. Meni su ok ali što s lagom za servere s više igrača? Moji serveri su 30 ili 32 slot? Imaš servere kod diabolica do 20 slot,-kakva je situacija s igračima iz EU? ili su to igrači iz HR- i okoline?.  Ja sam imao situaciju da igrači iz Slo, De, Poland, .... imaju pingove boli glava i ne mogućnost iole kvalitetnog igranja. Mnogi aktivni članovi su iz tih zemalja.

Da,  nitrado se iskvario s lagom. Mada je nitrado po ostalome i sada dobar. Visa, plati, 20sec ide server. Kako je default server ver. 1.3, nakon naznake da želiš 1.0 reagiraju u roku minut 2. I mailaju natrag da je prebačen.

15 godina
neaktivan
nevolja kaže...

vjerujem, sorry.

Slažem se za diabolic. Meni su ok ali što s lagom za servere s više igrača? Moji serveri su 30 ili 32 slot? Imaš servere kod diabolica do 20 slot,-kakva je situacija s igračima iz EU? ili su to igrači iz HR- i okoline?.  Ja sam imao situaciju da igrači iz Slo, De, Poland, .... imaju pingove boli glava i ne mogućnost iole kvalitetnog igranja. Mnogi aktivni članovi su iz tih zemalja.

Da,  nitrado se iskvario s lagom. Mada je nitrado po ostalome i sada dobar. Visa, plati, 20sec ide server. Kako je default server ver. 1.3, nakon naznake da želiš 1.0 reagiraju u roku minut 2. I mailaju natrag da je prebačen.

Po meni nema teorije da nadjes host koji ce stabilno drzat server kao da ima 0, 5 ili 32 korisnika. Ima mozda 1, a taj ima 12gb rama, novi osmerojezgreni proc i odlicnu optiku..

Al preporucam b4you u svakom slucaju, drzali su 25 slotova bez problema, nema lagga, ping nasim korisnicima oko 45, stranim ili toliko ili manje.. A ako oces hrv. server definitivno diabolic, tu im serveri ne laggaju.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice