Fusion iz TSMC-ja

poruka: 6
|
čitano: 1.254
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Fusion iz TSMC-ja".
18 godina
neaktivan
Fusion iz TSMC-ja

Samo me zanima hoce li ta "riješenja" biti bolja od sadasnje integrirane intelove i ine grafike :)

A zagrijavanje procesora koliko ce biti... sve se bojim...

In Control
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 13:07 (EnlightenedPhoenix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Fusion iz TSMC-ja

Hm, jako zanimljivo. Jedva cekam neki review. To bi moglo bit dobro rjesenje za HTPC. Kad je vec grafa integrirana, mogli bi napravit neku maticnu koja nema PCI-E utor - time bi mogli smanjit same dimenzije maticne. Nadam se da ce Fusion imat u sebi jace integrirke od dosadasnjih na mtb-u...

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 13:26 (Batista).

4 0 hvala 0
18 godina
protjeran
RE: Fusion iz TSMC-ja
EnlightenedPhoenix kaže...

Samo me zanima hoce li ta "riješenja" biti bolja od sadasnje integrirane intelove i ine grafike :)

A zagrijavanje procesora koliko ce biti... sve se bojim...

pa intel nije imao niti kvalitetan GPU

ovo bi moglo biti jako interesantno

samo kasne,kasne :(

zelim,hocu,mogu al neam koga
18 godina
neaktivan
Fusion iz TSMC-ja

Vijest je pogrešno prenesena.

Llano se već proizvodi na 32nm SOI procesu u GloFlo, prvi die-shotovi su bili predstavljeni još 11.2009.

Ontario (dual core Bobcat + GPU) će se proizvoditi na 40nm bulk procesu kod TSMCa, a kasnije možda i na 28nm bulk procesu u GloFlo.

Na tržište bi trebali izaći gotovo paralelno.

Treba reći da je Ontario daleko jednostavniji i iz temelja je dizajniran za bulk proces. Namjenjen je za netbookove (Atom klasa), ultraportabilce i pad-ove. Dok će Llano pokrivati mainstream notebook i desktop tržište.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.5.2010 13:56 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 3
16 godina
neaktivan
stef kaže...

Vijest je pogrešno prenesena.

Ništa novo, bugovci redovito trkeljaju bedastoće u news rubrici, a posebno što se tiče AMD-a. Čini se kako je točnost sadržaja vijesti sekundarna samom postojanju vijesti i ispunjavanju dnevne norme.

18 godina
neaktivan

Inače, zašto Ontario u TSMC?

Zato što će GloFLo imati bulk proces spreman tek u Q3 2010 (prema službenim roadmap-ovima), a to je relativno kasno. Smjena generacija u ultraportabilnoj klasi će biti otprilike u ovo vrijeme sljedeće godine ili vjerojatno ranije ako je sudeći po sadašnjoj dinamici (lani je bilo predstavljane na Computex-u, a ove godine mjesec dana ranije - upravo jučer). S druge strane TSMC ima obilje iskustva s 40nm bulk procesom i može početi praktički odmah.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice