Samo me zanima hoce li ta "riješenja" biti bolja od sadasnje integrirane intelove i ine grafike :)
A zagrijavanje procesora koliko ce biti... sve se bojim...
Samo me zanima hoce li ta "riješenja" biti bolja od sadasnje integrirane intelove i ine grafike :)
Hm, jako zanimljivo. Jedva cekam neki review. To bi moglo bit dobro rjesenje za HTPC. Kad je vec grafa integrirana, mogli bi napravit neku maticnu koja nema PCI-E utor - time bi mogli smanjit same dimenzije maticne. Nadam se da ce Fusion imat u sebi jace integrirke od dosadasnjih na mtb-u...
pa intel nije imao niti kvalitetan GPU
ovo bi moglo biti jako interesantno
samo kasne,kasne :(
Vijest je pogrešno prenesena.
Llano se već proizvodi na 32nm SOI procesu u GloFlo, prvi die-shotovi su bili predstavljeni još 11.2009.
Ontario (dual core Bobcat + GPU) će se proizvoditi na 40nm bulk procesu kod TSMCa, a kasnije možda i na 28nm bulk procesu u GloFlo.
Na tržište bi trebali izaći gotovo paralelno.
Treba reći da je Ontario daleko jednostavniji i iz temelja je dizajniran za bulk proces. Namjenjen je za netbookove (Atom klasa), ultraportabilce i pad-ove. Dok će Llano pokrivati mainstream notebook i desktop tržište.
Vijest je pogrešno prenesena.
Ništa novo, bugovci redovito trkeljaju bedastoće u news rubrici, a posebno što se tiče AMD-a. Čini se kako je točnost sadržaja vijesti sekundarna samom postojanju vijesti i ispunjavanju dnevne norme.
Inače, zašto Ontario u TSMC?
Zato što će GloFLo imati bulk proces spreman tek u Q3 2010 (prema službenim roadmap-ovima), a to je relativno kasno. Smjena generacija u ultraportabilnoj klasi će biti otprilike u ovo vrijeme sljedeće godine ili vjerojatno ranije ako je sudeći po sadašnjoj dinamici (lani je bilo predstavljane na Computex-u, a ove godine mjesec dana ranije - upravo jučer). S druge strane TSMC ima obilje iskustva s 40nm bulk procesom i može početi praktički odmah.