Bas sam nakidan na gadgeteriji gledao kako im izgledaju tvornice. Imaju resetke na prozorima, mreze za samoubojice montirane okolo zgrade, kinezici sto rade tamo su jedva punoljetni (ako uopce i jesu), svi su jadni, nikakvi :(
Bas sam nakidan na gadgeteriji gledao kako im izgledaju tvornice. Imaju resetke na prozorima, mreze za samoubojice montirane okolo zgrade, kinezici sto rade tamo su jedva punoljetni (ako uopce i jesu), svi su jadni, nikakvi :(
to je gore od zatvora
šta će uopće radit u tim tvornicama?
to je gore od zatvora
šta će uopće radit u tim tvornicama?
Novi iPad... salim se... pogledaj na YTube-u, mislim da sam tamo nabasao na taj video. Uglavnom, to je nekakva undercover reportaza. I onda se mi zalimo di radimo :)
Vrijedit će više nego naš cijeli državni proračun...
Nes ti drzave od 4.5 milijuna ljudi. Pa toliko new york ima stanovnika i vjerovatno n puta veci proracun :)
Puno više. Hrvatski državni proračun je oko 22 milijarde dolara.
He he usporedi to s npr. vrijednosti Applea, preko 300 milijardi dolara 
I što če biti kada ponestane silicija
I što če biti kada ponestane silicija
Sumnjam da će ga ponestati - dobiva se iz silicijeva dioksida (SiO2), jednog od najraširenijih oksida na Zemlji. SiO2 se može naći u 17 oblika, a najčešće se dobiva iz kvarcnog pijeska, kojeg ima u obilju u pješčanim pustinjama.
Npr. u Sahari, oko 30% pustinje, tj. oko 3 milijuna kvadratnih kilometara zauzima pijesak; zatim Rub' al Khali na Arapskom poluotoku sa 650 tisuća km2 je najveća svjetska neprekinuta pješčana pustinja; u Kini se nalazi pustinja Taklamakan - oko 250 000 km2 pijeska ...
Novi iPad... salim se... pogledaj na YTube-u, mislim da sam tamo nabasao na taj video. Uglavnom, to je nekakva undercover reportaza. I onda se mi zalimo di radimo :)
Imas mozda link? Hvala
i što bismo sad mi trebali ne kupovati ili tražiti na uređaju naljepnicu prijateljski prema radnicima,eto na vidiku je još jedan certifikat,ima takvih stvari i kod nas ljudi znaju na građevini po 24 sata u komadu raditi pa isto svi vi kupujete ili iznajmljujete stanove,ili trgovački centri gdje ljudi nemaju slobodnu nedjelju itd,ako ćemo tako gledati u hrvatskoj bi trebalo bojkotirati dotijedan trgovački centar jer kad su rokovi ljudi rade nekoliko dana zaredom bez stajanja sa minimalno odmora
Mi se smijemo Foxconnu i uvjetima rada tamo.
Ma zamisli, ljudi (njih 450,000) imaju posao, smještaj i hranu, a dobijaju plaću (svaki mjesec) koja ima veću kupovnu moć nego naša kod nas.
Ovo sa samoubojstvima je isto smiješan argument, ako ih se ubilo 14 u godinu dana, a statistički bi ih se trebalo ubiti preko 50 (na taj broj ljudi), znači skoro 4 puta manja stopa samoubojstva nego u ustatku Kine (13 samoubojstava na 100,000 ljudi, u Hrvatskoj je ta stopa veća, 18 na 100,000)...
Mislim da bi se kinezi trebali smijati nama: