Fotografi i ilustratori protiv Googlea

poruka: 15
|
čitano: 1.627
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Fotografi i ilustratori protiv Googlea".
18 godina
neaktivan

koji idioti pohlepni. Ovako netko možda i vidi njihove slike pa se zainteresira za njihove radove. Zanima me na koji način su oštećeni, što netko vidi low res njihovu ilustraciju na netu? mislim ono...

A.

9 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Fotografi i ilustratori protiv Googlea

Nisu uopće oštećeni, kao niti glazbenici s mp3-cama ili filmska industrija s divx-ima.. Malo low res filma na netu pa što?? Mislm ono..

Kako bi ti reagirao da se radi o tvojem dijelu?

18 godina
neaktivan
bed kaže...

Nisu uopće oštećeni, kao niti glazbenici s mp3-cama ili filmska industrija s divx-ima.. Malo low res filma na netu pa što?? Mislm ono..

Ok, moja greška, mislio sam da se radi o izvadcima samo iz knjiga ... ala na amazonu, previewu, a ne o čitavim knjigama ( google books servis ).

doduše nije riječ o izvornim fajlama. Ovdje se radi o skenovima ( low res ) djela koja su već reproducirana. To ne služi zapravo ničemu osim za referencu. ( govorim o ilustracijama i fotkama, ne o tekstovima ) To je slično kao da idu tužiti javne biblioteke jer svatko može ići dići knjigu i skenirati mi ilustraciju ... i to u većoj rezi ako baš hoće. 

Nije mi jasno zapravo na osnovu kojeg zakona je google odlučio digitalizirati te knjige i časopise onda? Shvaćam za one kojima je istekao copyright. al za ova novija djela me zanima pravna osnova.

A.
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 15:12 (artfull).
16 godina

pohlepa ,pohlepa ovako će za njih bar netko čuti

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
bed kaže...

mp3-icama i low res divx-ima su osteceni samo oni koji niti centa ne bi dobili za to "umjetnicko djelo" koje su napravili.

ono sto vrijedi, prodaje se. u manjim brojkama naravno, ali se prodaje. ja npr. nabavim mp3, kupim ako mi se svidja. kod glazbenika za koje znam da nece napraviti fail (jer su .. moze se reci umjetnici uistinu) kupujem na slijepo. never failed me before.

tko uistinu zeli dati cca 15-20$ npr. da cuje kako beyonce pjevusi najgluplje "stihove" moguce? (ona je samo primjer, moze se uzeti 99% glazbene industrije kao referentne tocke kad se govori o izgovorenim ili pjevanim glupostima).
ili gledati razne bisere filmske industrije koje te navuku na film kratkim trailerom za koji su zaboravili reci da je ujedno i prikaz najzanimljivijih i jedino gledljivih dijelova filma.
pih..

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
17 godina
neaktivan
artfull kaže...

Nije mi jasno zapravo na osnovu kojeg zakona je google odlučio digitalizirati te knjige i časopise onda? Shvaćam za one kojima je istekao copyright. al za ova novija djela me zanima pravna osnova.

Bug.hr:

Tužba je podignuta od strane udruge American Society of Media Photographers i drugih koji se nisu mogli pridružiti nagodbi s Googleom vrijednoj oko 125 milijuna dolara vezanoj uz skupnu tužbu (class-action) zbog digitaliziranje knjiga. U tužbi se također zahtjeva naknada fotografima i ilustratorima čiji radovi se nalaze u knjigama pokrivenim nagodbom s Googleom.

Malo opširnije:

The agreement with the Authors Guild and Association of American Publishers will resolve a number of lawsuits from the last three years.

Google will establish a non-profit Book Rights Registry to ensure copyrighted works receive compensation via subscription services or ad revenue.

The registry and settlements will cost Google $125m (£80m).

However, the deal still needs approval from a US district court to resolve the pending lawsuits.

If approved, the agreement will provide much wider access to out-of-print books and a great many in-print, in-copyright works.

Bleargh, ako je vec postignut sporazom sa asocijacijom izdavaca (logicno, unutar cijih izdanja se nalaze i ilustracije) onda je ova tuzba pokusaj sisanja novca - IMHO.

Google je velika debela bogata krava, spojimo se na vime :)

From dying heaven To living hell
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 15:55 (PureEntity).
16 godina
Littlemanbeingerased kaže...
bed kaže...

mp3-icama i low res divx-ima su osteceni samo oni koji niti centa ne bi dobili za to "umjetnicko djelo" koje su napravili.

ono sto vrijedi, prodaje se. u manjim brojkama naravno, ali se prodaje. ja npr. nabavim mp3, kupim ako mi se svidja. kod glazbenika za koje znam da nece napraviti fail (jer su .. moze se reci umjetnici uistinu) kupujem na slijepo. never failed me before.

tko uistinu zeli dati cca 15-20$ npr. da cuje kako beyonce pjevusi najgluplje "stihove" moguce? (ona je samo primjer, moze se uzeti 99% glazbene industrije kao referentne tocke kad se govori o izgovorenim ili pjevanim glupostima).
ili gledati razne bisere filmske industrije koje te navuku na film kratkim trailerom za koji su zaboravili reci da je ujedno i prikaz najzanimljivijih i jedino gledljivih dijelova filma.
pih..

u potpunosti se slažem,ako je film dobar svi će ga pogledati u kinu,ama baš svi tako ako je album i slikovnica dobra dosta njih će to kupiti da doma imaju

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
17 godina
neaktivan

citat iz texta:" Tužba je podignuta od strane udruge American Society of Media Photographers i drugih koji se nisu mogli pridružiti nagodbi s Googleom vrijednoj oko 125 milijuna dolara vezanoj uz skupnu tužbu (class-action) zbog digitaliziranje knjiga."

odvjetnici + pohlepa  = amerika (jasno, ne samo to..)
bilo bi interesatno kad bi imali više podataka o toj udruzi i npr koja odvjetnička tvrtka ih zastupa(koliko je već love izsisala,od koga i za koga)..

edit:inače ne žalim previše google jer zapošljava neinventivne štrebere

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.4.2010 19:06 (seneka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
PureEntity kaže...

Bleargh, ako je vec postignut sporazom sa asocijacijom izdavaca (logicno, unutar cijih izdanja se nalaze i ilustracije) onda je ova tuzba pokusaj sisanja novca - IMHO.

Ali oni su dali dopuštenje izdavaču knjige da on distribuira njihove slike u tiskanim knigama, a ne googleu na internetu.

Ista stvar koja je bila prije par godina - glazbenici objave album za neku izdavačku kuću i potpišu ugovore za prodaju (fizičkih) CD-a, a ovi dalje u suradnji s nekim trećim dilaju preko njihovog programa/web stranice za digitalnu prodaju glazbe. A glazbenici nisu ni pristali na suradnju niti potpisali ugovor s tim trećim, a nisu ni dali dopuštenje za digitalnu distibuciju.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
bed kaže...

Da se netko zanima za moju ilustraciju u rezi od kojih 320x200 (or sumtin') piksela? Ja bih bio ugodno iznenađen tom besplatnom reklamom.

18 godina
neaktivan
PureEntity kaže...
Malo opširnije:

The agreement with the Authors Guild and Association of American Publishers will resolve a number of lawsuits from the last three years.

Google will establish a non-profit Book Rights Registry to ensure copyrighted works receive compensation via subscription services or ad revenue.

The registry and settlements will cost Google $125m (£80m).

However, the deal still needs approval from a US district court to resolve the pending lawsuits.

If approved, the agreement will provide much wider access to out-of-print books and a great many in-print, in-copyright works.

Google je velika debela bogata krava, spojimo se na vime :)

Sporazum je postignut je NAKON što su tužbe podnesene sudovima...

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
18 godina
Korky kaže...
bed kaže...

Da se netko zanima za moju ilustraciju u rezi od kojih 320x200 (or sumtin') piksela? Ja bih bio ugodno iznenađen tom besplatnom reklamom.

A ja bi mu to masno naplatio!

17 godina
neaktivan

Dosta vise tog srednjovjekovnog copyrighta!!!

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Čudno kako se nitko nije potrudio otići na te stranice (ova knjiga je samo primjer, ubo sam je bezveze) i uvjeriti se da se baš ne radi o 468x80 ili sličnom formatu. Naime, meni se baš ne bi sviđalo da ja naprimjer izdam knjigu "Veliko krvavo čudovište čupa Jobsu očne jabučice" te da se ona zajedno sa popratnim ilustracijama pojavi na Google Booksu besplatno. Mislim, mene bi ta knjiga koštala troškova izdavača, ilustracija, tiskanja i slično. Iako bi vjerovatno bila dostupna i u knjižnici, dostupan je samo ograničen broj kopija odjednom, i to ne u svim knjižnicama. Tako da bih savjetovao Googleu da drži svoje prste podalje od onoga što mu očito ne ide (npr. knjige i socijalne mreže).

If a program actually fits in memory and has enough disk space, it is guaranteed to crash. If such a program has not crashed yet, it is waiting for a critical moment before it crashes.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
meni se čini da se radi o knjigama kojima je davno prošla mladost i kojih vjerojatno ni nema vise u tisku. osim toga koliko sam shvatio nagodili su se sa autorima , a možda su autori trebali dati dio kolača i ilustratoruma i fotografima.
A.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice