Fijasko s iOS-om 8.0.1

poruka: 67
|
čitano: 8.127
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Fijasko s iOS-om 8.0.1".
17 godina
neaktivan
Fijasko s iOS-om 8.0.1

prodajem potpuno nov iPhone 6, blago savinut, s ugrađenim najnovijim iOS-om 8.0.1. za 25.000 HRK. flappy bird gratis. uplata unaprijed, isporuka čim ga nabavim, ažuriram i savinem. {#}

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 18:23 (Ajar).
Moj PC  
6 12 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Fijasko s iOS-om 8.0.1
Ajar kaže...

prodajem potpuno nov iPhone 6, blago savinut, s ugrađenim najnovijim iOS-om 8.0.1. za 25.000 HRK. flappy bird gratis. uplata unaprijed, isporuka čim ga nabavim, ažuriram i savinem. {#}

isto si prehumorističan

14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
BlueMax kaže...

I ovako ce biti veselo na appstoreu sa novim omjerom rezolucije.

To je na developerima da poprave, kao i svaki dosad. Još najbolje da Apple izdaje updateove aplikacija za njih.

Samo kazem da ce biti veselo. Mnoge aplikacije koje su na storeu samim developerima nisu vise toliko zanimljive (profitabilne) i oni su krenuli dalje. Eventualno tu i tamo neki bug fix ali sad kad budu morali prilagoditi aplikaciju razlicitim omjerima ekrana... bitka koju Android vodi od pocetka sa vise i manje uspjeha. Narocito vezano uz ljude koji su u vlasnistvu celikog broja app-ova i sad bi htjeli da im normalno rade i na novom mobitelu.

13 godina
BlueMax kaže...
sirka666 kaže...
BlueMax kaže...

I ovako ce biti veselo na appstoreu sa novim omjerom rezolucije.

To je na developerima da poprave, kao i svaki dosad. Još najbolje da Apple izdaje updateove aplikacija za njih.

Samo kazem da ce biti veselo. Mnoge aplikacije koje su na storeu samim developerima nisu vise toliko zanimljive (profitabilne) i oni su krenuli dalje. Eventualno tu i tamo neki bug fix ali sad kad budu morali prilagoditi aplikaciju razlicitim omjerima ekrana... bitka koju Android vodi od pocetka sa vise i manje uspjeha. Narocito vezano uz ljude koji su u vlasnistvu celikog broja app-ova i sad bi htjeli da im normalno rade i na novom mobitelu.

Nije to veliki problem jer Apple definira svoje ekrane u točkama ne u pixelima, drugim riječima sam hardver se u većini slučajeva sam pobrine za rezoluciju ako su mu omjeri dobri, osim u igricama ali to je druga priča. Osobno ne koristim xCode ali njihov SDK je svjetlosnim godinama udaljen od Android SDK-a, o dokumentaciji da ne govorim.

14 godina
neaktivan
disk c kaže...
BlueMax kaže...

Nije to veliki problem jer Apple definira svoje ekrane u točkama ne u pixelima, drugim riječima sam hardver se u većini slučajeva sam pobrine za rezoluciju ako su mu omjeri dobri, osim u igricama ali to je druga priča. Osobno ne koristim xCode ali njihov SDK je svjetlosnim godinama udaljen od Android SDK-a, o dokumentaciji da ne govorim.

Mozes li mi malo ovo pojasniti? Zaista se ne razumijem u temu ali kao laiku mi zvuci da ce "tocka" razlicitog omjera pixela izgledati drukcije. Kad su broj pixela u toj tocki poduplali u oba smijera (znaci rezolucija x 4) onda je logicno da sve ostaje isto samo je "tocka" u visoj rezoluciji pa se ne primjeti pixelizacija na ekranu. Logicno rjesenje koje bi pratilo .... hebga, nemam vremena, klijent stize, nek nastavi netko ko se bolje razumije.

13 godina
BlueMax kaže...
disk c kaže...
BlueMax kaže...

Mozes li mi malo ovo pojasniti? Zaista se ne razumijem u temu ali kao laiku mi zvuci da ce "tocka" razlicitog omjera pixela izgledati drukcije. Kad su broj pixela u toj tocki poduplali u oba smijera (znaci rezolucija x 4) onda je logicno da sve ostaje isto samo je "tocka" u visoj rezoluciji pa se ne primjeti pixelizacija na ekranu. Logicno rjesenje koje bi pratilo .... hebga, nemam vremena, klijent stize, nek nastavi netko ko se bolje razumije.

To znači da će točka imati veću rezoluciju ali se pozicija elementa (npr. nekakvog gumba) neće promjeniti. Što to znači u razlici programa za iPhone 5 i iPhone 6 da će se aplikacija pozicionirati u sredini a kompajler će prema definicijama u frameworku okolo dodati prostor u boji pozadine, ako se ništa ne dira. Što znači da aplikaciju ili treba presložiti ili rastegnuti što ne izgleda loše jer su fizički omjeri ekrana ostali isti. Naravno profesionalno je presložiti elemente na ekranu da izgleda bolje ali kod ne treba dirati. Ovo se odnosi na standardne elemente feameworka, ako je netko napravio vlastiti gumb od nekakve slike onda će ju morati dići na veću rezoluciju (5 minuta posla). Problem nastaje kod aplikacija koje su djelomično pisane u C-u. No da zaključim puno manje posla nego na Androidu. Ovo je pisano namjerno laički, tako da ako ima koji programer ovdje nemojte me odmah razapeti.

15 godina
neaktivan
MRSKI kaže...

I još uz

mislim da su dobili jakooo    skupu žvaku {#}

logicno

http://queersunited.blogspot.com/2008/06/word-of-gay-bent.html

16 godina
protjeran
čćžđš kaže...
igy kaže...

Puno problema za uređaj od 8500-9500 kn.

Ima problema, ali nije to važno. Važno je da Apple nije postavil cijenu od 8500 do 9500 kuna.

To treba zahvaliti isključivo našim trgovcima. Isto kak treba zahvaliti ko zna komu (nekak mi ZAMP zvoni u ušima) zakaj nemamo iTunes dućan s mogućnošću kupovanja muzike.

Cijena iPhonea 6 ("malog", od 4,7") u Europi (koje smo i mi dio i može se kupiti bez carine i ponovnog plaćanja pdv-a, samo poštarinu platiš) su sljedeće:

16 GB 700 € (5400 kuna)

64 GB 800 € (6100 kuna)

128 GB 900 € (6800 kuna)

To su cijene sa službenog Apple storea u bilo kojoj europskoj državi (osim Hrvatske koja ni nema službenu trgovinu, možda i još neke, nisam provjeraval sve).

Tak da, cijena od 8500 do 9500 samo govori kak je mentalitet trgovaca u hrvatskoj daleko od europe.

Razlika u cijenu između 16 GB modela (kojeg trenutno, kolko vidim, ima jedino za kupiti kod nas) je nevjerojatnih 3100 kuna.

Pa jel su oni normalni? Jel smo mi hrvati normalni kad dozvoljavamo da nas trgovci toliko pljačkaju?

Treba pokrenut (ako već nije, vjerujem da je, pa trebam ja potražit ;) ) thread di se popisuju dućani u Europi s najpovoljnijom poštarinom do hr, da ne kupujemo kod naših lokalnih lopova.

Cijene su takve jer znaju kakav je naš "balkanski mentalitet" i da će ljudi bit gladni, goli i bosi, al bitno da se ima novi, ili makar rabljeni ali skuplji auto, da se furaju skupi brand-ovi obleke i naravno, ko šećer na kraju najnoviji top modeli smartfona, pogotovo iPhone koji zbog dobrog marketinga prosječan korisnik doživljava ko nekakvo nenadj**ivo čudo tehnike.

Trust me, I'm a Jedi!
17 godina
odjavljen
disk c kaže...

Hahahahahahahahahahahaha!!!

Eventualno svjetlosnim godinama unazad.

Nakon izgubljena 3 tjedna života jer ti treba:

1. j*beni Mac

2. j*beni iPhone

3. j*beni Apple Developer račun po samo 99$...

lijepo smo poslali cijeli taj biznis sa Crappleom u mp3, pobacali sve to i uhvatili se izrade aplikacije u HTML5 (Cordova). Radi ok, builda se za Android i WP7/8, izgleda ok i šta je najbolje, koštalo nas je 0.00$ (za sada, prije publisha).

Da se pitalo mene (a nije, nažalost), napravili bi fino Android only u Android Studiju koji je vrhunska alatka.

My name is Legion... For we are many!
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 15:20 (Sum_of_all_fears).
14 godina
neaktivan
disk c kaže...
BlueMax kaže...
disk c kaže...
BlueMax kaže...

To znači da će točka imati veću rezoluciju ali se pozicija elementa (npr. nekakvog gumba) neće promjeniti. Što to znači u razlici programa za iPhone 5 i iPhone 6 da će se aplikacija pozicionirati u sredini a kompajler će prema definicijama u frameworku okolo dodati prostor u boji pozadine, ako se ništa ne dira. Što znači da aplikaciju ili treba presložiti ili rastegnuti što ne izgleda loše jer su fizički omjeri ekrana ostali isti. Naravno profesionalno je presložiti elemente na ekranu da izgleda bolje ali kod ne treba dirati. Ovo se odnosi na standardne elemente feameworka, ako je netko napravio vlastiti gumb od nekakve slike onda će ju morati dići na veću rezoluciju (5 minuta posla). Problem nastaje kod aplikacija koje su djelomično pisane u C-u. No da zaključim puno manje posla nego na Androidu. Ovo je pisano namjerno laički, tako da ako ima koji programer ovdje nemojte me odmah razapeti.

Cek, cek, (otisao pajdo) aplikacija sa okolnim prostorom boje pozadine? Ako ce tako rjesavati problem to ce biti komedija.

Druga opcija koju si opisao je kako aplikaciju koja je lijepo izgledala na iP5 prepraviti da lijepo izgleda na iP6. Samo onda vise nece lijepo izgledati na iP5. Ako zelis da lijepo izgleda na oba morat ces malo prckati po kodu, makar toliko da aplikacija detektira koja se rezolucija koristi.

16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

koštalo nas je 0.00$ (za sada, prije publisha).

Pretpostavljam da si računalo za izradu ukrao?

Swedish latin super funk.
18 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Pretpostavljam da je racunalo za izradu tu otprije i isto se moze koristiti za izradu svake sljedece aplikacije. U samom startu je i ono bilo trosak.

Za izradu iOS aplikacija, tu je automatski pocetni trosak novog Maca i iPhonea, naravno za svaku sljedecu toga troska vise nema.

Iz istog razloga sam i ja odustao od iOS-a. PC vec imam, dovoljno je samo instalirati dev alate i idemo. S druge strane, da otprije imam Mac situacija bi bila obrnuta. Ali ga nemam, vjerojatno iz istog razloga kao i 90% drugih ljudi.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
odjavljen
sirka666 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

koštalo nas je 0.00$ dodatnih troškova (za sada, prije publisha).

Evo, ispravak.

Da sam imao Mac, mogao bi raditi i Android i iOS aplikacije. Bez dodatnog troška (osim 99$ za account).

P.S. Što je još tragičnije, radimo "internu" app, koja neće ići na Play/App/Win store i samim time ovaj dev account je zaqurac.

BTW - HTML5 - 2-3 klika dalje i imam Win8 Metro, WP7/8, iOS, Android i WinRT aplikaciju. Bez ijedne izmjene.

My name is Legion... For we are many!
15 godina
sirka666 kaže...
SupremeCommander kaže...
Chronosus kaže...
SupremeCommander kaže...
blackalbum kaže...

cijene 5400 do 6800 kn su tebi normalne za telefon

Siguran sam da ce biti i ovaca koji ce dati 6399kn za Samsung Galaxy Note 4. {#}

Opet vjerojatno oko dvostruko jeftinije nego što će biti iP 6 plus :p

20% jeftinije, imas gore cijenu iPhone6+, 7999kn.

Ne.

Ovako se to uspoređuje. Odeš na nabava.net i tražiš iPhone 6+. Najskupljeg izabereš. Zatim isto napraviš sa Note4, ali izabereš dućan s najmanjom cijenom.

Čak mi se nije to dalo raditi, već sam se referirao na cijenu standardne 6ice u hgspotu koja je oko 8500-9500, pa je za očekivati da bi plus cijenili koju tisućicu više.

Ali kad već uspoređujemo u sancta domenici preorder 6+ 8000, Note 4 6400. Ogromna razlika obzirom na sve (pogotovo na stilus i aplikacije prilagođene veličini moba, što kolko sam uspio vidjeti iPhone nema).

13 godina
BlueMax kaže...
disk c kaže...
BlueMax kaže...
disk c kaže...
BlueMax kaže...

Cek, cek, (otisao pajdo) aplikacija sa okolnim prostorom boje pozadine? Ako ce tako rjesavati problem to ce biti komedija.

Druga opcija koju si opisao je kako aplikaciju koja je lijepo izgledala na iP5 prepraviti da lijepo izgleda na iP6. Samo onda vise nece lijepo izgledati na iP5. Ako zelis da lijepo izgleda na oba morat ces malo prckati po kodu, makar toliko da aplikacija detektira koja se rezolucija koristi.

OK, ovo će trebati jedno malo dulje objašnjenje. Apple u svojoj metodologiji za izradu aplikacija kao prvi cilj stavlja "Manje kodiranja više kreiranja". Što znači da se za čitavu priču mora vidjeti čitav IT eko sustav oko kojega je platforma izgrađena (šuma a ne samo drvo). U slučaju Appla to znači, iOS, XOS i uređaji (iPhone, iPad, mac itd). S obzirom da su to sve zatvorene platforme Apple je relativno lako napravio standardizaciju razvoja aplikacija i plasman istih. Tako da kod same izrade aplikacije puno stvari je standardno napravljeno tako da jednostavno odabireš verziju os-a i uređaj za koji radiš aplikaciju ili odlučiš da radiš aplikaciju za više uređaja. Postoje dva osnovna frameworka kod Appla Cocoa i Cocoa Touch. Framework je pojednostavljeno rečeno hrpetina rutina koje pozivaš određenim komandama, i stvoren je da se uštedi vrijeme kako se nebi pisalo previše koda. xCode kao službeni razvojni alat preferira da se sučelje za iPhone definira grafički (slično crtanju). Tako da ti u određen view odvučeš već predefinirani element i postaviš ga na određenu poziciju, i onda njegovu poziciju i udaljenost od ruba aplikacije definiraš uz pomoć određenih linija kojima manipuliraš grafički na ekranu, a koje govore kako da se element pozicionira u slučaju promjene (npr okretanje iPhona iz vertikalni u horizontalni položaj), sve se to može napraviti bez kodiranja. Ista stvar je i kod promjene veličine ekrana.

Naravno profesionalno je kod update napraviti više verzija za različite iOS-ove i uređaje i prepustiti čitava priču Apple storu na koji uređaj će koji update plasirati. Ovo što sam napisao vrijedi za low i middle level aplikacija, top aplikacije uglavnom koriste vlastita rješenja mimo ili uz framework i kod njih stoji da ih je potrebno preraditi u u kodu, ali takve aplikacije donose više novaca pa je uloženo i dobijeno isplativo.

U principu ovo vrijedi i za Windows platformu koja koristi .Net framework i djelomičn za android.

14 godina
Fijasko s iOS-om 8.0.1

Interesuje me sta kazu vlasnici iPhone uredjaja koji su apdejtovali na 8.0.1, kakvo je njihovo opravdanje za ovaj update?

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

3 3 hvala 0
18 godina
neaktivan
Fijasko s iOS-om 8.0.1
Jel netko zna kaj je sa 8.0.1 za iPad? On je i dalje dostupan. Ima li tu problema?
I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ROADRUNNER kaže...
Jel netko zna kaj je sa 8.0.1 za iPad? On je i dalje dostupan. Ima li tu problema?

Update 8.0.1 za iPad ne postoji.

Ovaj update je bio primarno zbog nepravilnosti jedne aplikacije, Health, i problema vezanih za finger print sensor.

Najnoviji problem je bio gubitak konencije sa signalom operatera, pa je zbog toga momentalno update povučen sa stranica, a sada se čeka 8.0.2, ali opet samo za iPhone.

Nešto za iPad ne očekujem prije 8.1 verzije, ako ne prije, podkraj godine.

ATJ Lučko
18 godina
neaktivan
Fijasko s iOS-om 8.0.1

Kako ne postoji kada ga meni nudi?

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 20:13 (ROADRUNNER).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ROADRUNNER kaže...

Kako ne postoji kada ga meni nudi?

Pogledao sam sliku, i malo sam zaprepašten,obzirom su u gornjem lijevom kutu oznake za iPhone, odnosno, vaš je model iPad-a sa SIM karticom izgleda, a onda su tu stvari nešto drukčije, jer ja imam only WiFi model.

U svakom slučaju, P R E S K O Č I T E ovaj update, kao da ne postoji, kao da ga nikada niste vidjeli.

U stvari, dok ne budete čuli, vidjeli ili vas netko obavijestio da je "IZAŠAO UPDATE ZA ipad", uopće ne pogledavajte provjeravati išta, moj najtopliji savjet.

ATJ Lučko
18 godina
neaktivan
Fijasko s iOS-om 8.0.1

Hvala na odgovoru. Da imam 3G+WiFi model. Namjeravao sam preskočiti ovaj update, samo sam htio potvrdu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.9.2014 20:49 (ROADRUNNER).
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Dosadnjikava vijest no fakat frapantno neznanje ATJlucko, jos imas i obicnjacu ipad (nisi li dovoljno bogat da ne kupujes jeftino?) te jos djelis tople savjete onima koji imaju naprednije uredaje.. srami se ^^
16 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Fijasko s iOS-om 8.0.1

Jel mi netko može objasniti kako Apple jos uvjek daje 12 mjeseci garancije na svoje uređaje ako bi po EU morao davat 24 mj.

Inace to je glavni razlog zasto nikad necu kupit nesto od Applea.

Po tome koliko daju garanciju se vidi da su duplo lošiji od svih ostalih.

PS

jucer u Svijet medija neka zena kupuje iphone. Imala je SGS3 i sad se dvoumi izmedu 5s i 5c, još pita prodavača: 'Cula sam da se savija, jel to istina?'. Ja se počeo smijat.

Uglavnom na kraju je kupila 5S 32GB za 5700kn na 12 rata.

its summer in here...
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2014 10:32 (agent_00klc).
Moj PC  
1 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
SupremeCommander kaže...
Chronosus kaže...
SupremeCommander kaže...
blackalbum kaže...

cijene 5400 do 6800 kn su tebi normalne za telefon

Siguran sam da ce biti i ovaca koji ce dati 6399kn za Samsung Galaxy Note 4. {#}

Opet vjerojatno oko dvostruko jeftinije nego što će biti iP 6 plus :p

20% jeftinije, imas gore cijenu iPhone6+, 7999kn.

Ne.

Ovako se to uspoređuje. Odeš na nabava.net i tražiš iPhone 6+. Najskupljeg izabereš. Zatim isto napraviš sa Note4, ali izabereš dućan s najmanjom cijenom.

Zato što ljudi koji kupuju Note 4 kupe u najjeftinijem dućanu (kao što sam i ja, čim je stigao u HR nabavio Note za 4500kn), dok ne vjerujem da svih tih 50 milja iPhoneovaca na svijetu zna za najjeftinije opcije (koje opet nisu puno jeftinije) jer i sam znam ljude koji su svoj kupili za 8k kn.

Slušaj svoje srce! o_O ..... Eem. Who am I kidding? Samo budi logičan! :-)
13 godina
agent_00klc kaže...

Jel mi netko može objasniti kako Apple jos uvjek daje 12 mjeseci garancije na svoje uređaje ako bi po EU morao davat 24 mj.

PS

jucer u Svijet medija neka zena kupuje iphone. Imala je SGS3 i sad se dvoumi izmedu 5s i 5c, još pita prodavača: 'Cula sam da se savija, jel to istina?'. Ja se počeo smijat.

Znači tebi je duljina garancije odlučujuća stvar kod kupovine nečega?

BMW je smeće od proizvođača jer daje 2 godine garancija, a npr. Kia je vrhunska jer daje 7?

15 godina
neaktivan
Fijasko s iOS-om 8.0.1

slazem se, zasto bi apple uopce davao garanciju

kako je govorio s.jobs - you're holding it wrong

dakle kupac je kriv za sve moguce probleme

Moj PC  
2 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
agent_00klc kaže...

PS

Najžalosnije je to što si se smijao a nisi shvatio sarkazam.

Ne mogu shvatiti uzrok mržnje i ogorčenosti prema apple proizvodima od ljudi koji ih uopće ne posjeduju niti ih itko tjera da ih koriste. Što se cijena tiče po meni je ludost davati 7000kn za iphone ili 5000kn za samsung, tisuće kuna za mobitel. Koristim iphone jer ga produženjem ugovora dobijem svake dvije godine za oko 1000 kn i prezadovoljan sam

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2014 1:14 (kobrax35).
16 godina
Syke kaže...
agent_00klc kaže...

PS

Znači tebi je duljina garancije odlučujuća stvar kod kupovine nečega?

BMW je smeće od proizvođača jer daje 2 godine garancija, a npr. Kia je vrhunska jer daje 7?

Nije odlučujuća, ali duljina garancije može biti presudna ako se dvoumiš između dva slična proizvoda. KIA i BMW nisu baš konkurentni.

Uostalom skoro svi proizvođaci mobitela daju 2 god garancije, a za tu cijenu koju Apple naplaćuje zbilja bi morao dati 2 god garancije.

Ono sto sam ja pitao je kako i dalje Apple daje 1 god garancije a prema propisima EU imaš pravo na 2 god?

kobrax35 kaže...
agent_00klc kaže...

PS

Najžalosnije je to što si se smijao a nisi shvatio sarkazam.

Ne mogu shvatiti uzrok mržnje i ogorčenosti prema apple proizvodima od ljudi koji ih uopće ne posjeduju niti ih itko tjera da ih koriste. Što se cijena tiče po meni je ludost davati 7000kn za iphone ili 5000kn za samsung, tisuće kuna za mobitel. Koristim iphone jer ga produženjem ugovora dobijem svake dvije godine za oko 1000 kn i prezadovoljan sam

Nije bilo sarkazma. Ta žena je to čula ili pročitala negdje 'iphone se savija' a da niti nezna o cemu se radi.

its summer in here...
17 godina
Fijasko s iOS-om 8.0.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice