Fermi tek na ljeto?

poruka: 77
|
čitano: 11.980
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Fermi tek na ljeto?".
16 godina
protjeran
RE: Fermi tek na ljeto?
M_dipl. kaže...
dado8 kaže...
Zato ne pricaj fanboyske balalajke fermi je promasena arhitektura i nema se tu sta previse optimizirat - sranje je sranje.
Za kraj bi nadodao samo ovo FERMI RIP

Jel' imaš ti nekog u Nvidiji da te hranim ovim informacijama "s izvora"? Jer cijeli svijet trenutno ne zna bog zna koliko o fermi arhitekturi a ti si je već pokopao...

nazalost za razliku od vas fanboyaca ne raspolazem ekskluzivnim informacijama iz prve ruke te sam prisljen koristi vlastiti mozag

uostalom vidi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

njima ne treba jos jedna ljencina poput mene vec jedna

da naprave reda!

nakupilo se kod njih tokom svih ovih godina previse vucibatinaSmijeh

18 godina
neaktivan
dado8 kaže...
Molim te ne trabunjaj

Pogledaj samo prvu seriju nvidijine prosle arhitekture - famozni G80, nvidia je s njim doslovno (zbog xy razloga) pomela ATI a zahvaljujuci neralno visokim cijenama i marzama dizala takvu lovu o kojoj danas i jedni i drugi mogu samo sanjat - i to u najludjim snovima

Hahaha...   dobar!

Kao prvo nismo si tako dobri da mi možeš govoriti 'ne trabunjaj'.

Drugo, tvrdim da serije koje se temelje na nekoj početnoj arhitekturi su sve bolje i bolje (serija 9xxx je bila nabrijana 8-mica i kartice su bile nabrijanije, a sitni nedostaci serije 8xxx su bili otklonjeni ili zaobiđeni), a ne kažem da već i ta prva arhitektura ne može ispasti super (kao u slučaju serije 8xxx na kojoj se na kraju krajeva temelje još i prošlogodišnje Nvidia kartice).

Treče i najbitnije - ovo tvoje 'Fermi RIP' je zaista objektivna, činjenicama potkrepljena i sasvim realna prognoza za novu revolucionarnu arhitekturu koja još nije ugledala svijetlo dana - bravo majstore!

Lijep pozdrav ;)
18 godina
neaktivan
dado8 kaže...

nakupilo se kod njih tokom svih ovih godina previse vucibatinaSmijeh

Sa ovim bih se čak mogao složiti   Namigiva

Lijep pozdrav ;)
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Treče i najbitnije - ovo tvoje 'Fermi RIP' je zaista objektivna, činjenicama potkrepljena i sasvim realna prognoza za novu revolucionarnu arhitekturu koja još nije ugledala svijetlo dana - bravo majstore!

A kako ti znaš da ce biti revolucionarna? Imaš kakve dokaze? I što tocno misliš sa revolucionarno? Na papiru izgleda dobro ali ne izgleda revolucionarno, a kako ce sve to raditi na silikonu trebamo još vidjeti.

16 godina
protjeran
Fermi tek na ljeto?

Za mene je revolucionarni bio samo prvi voodoo, sve ostale je vise ili manja uspjesna evolucija

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Noctifer kaže...
Dado_ZG78 kaže...

A kako ti znaš da ce biti revolucionarna? Imaš kakve dokaze? I što tocno misliš sa revolucionarno? Na papiru izgleda dobro ali ne izgleda revolucionarno, a kako ce sve to raditi na silikonu trebamo još vidjeti.

Nece biti revolucionarno niti ce gaming svijetu donjet nista novo, jedino bolje performanse sto je i za ocekitvat, u poslovnom svijetu ce donjet novitete ne revoluciske ali usavrsene koji njima dakako treabju...

Cijena ce biti sasivim oke za amere, al za nas balkance ce biti pretjerana kako je sad za 5xxx seriju s tim se moramo pomiriti dok se ne sredi sve u drzavi a to nece biti tako brzo...

A za ove koje pluju po fermiju mogu sam reci lol, mozete biti smao sretniji sto izlazi cijena ce atija past na nasu srecu, a u suprotnom da nvidia propadne ati bi nabio cijene do neba a 6xxx serija bi izlgledala ista 5xxx, sta se sigruno nece dogoditi jer nvidia ima previse kapitala na raspolaganju....

16 godina
protjeran
M_dipl. kaže...
Hyperion kaže...
M_dipl. kaže...
dado8 kaže...
Zato ne pricaj fanboyske balalajke fermi je promasena arhitektura i nema se tu sta previse optimizirat - sranje je sranje.

Jel' imaš ti nekog u Nvidiji da te hranim ovim informacijama "s izvora"? Jer cijeli svijet trenutno ne zna bog zna koliko o fermi arhitekturi a ti si je već pokopao...

Pravo veliš,ali vi je uslišavate,a "cijeli svijet trenutno ne zna Bog zna koliko o fermi arhitekturi".

Nitko ništa ne uslišava, svatko ima svoj stav i na njega ima pravo, ja osobno smatram nešto drugo (mislim da će fermi rasturiti ali da će biti neisplativ zbog velikih cijena), ali daleko od toga da ću reći da je neka arhitektura mrtva ili promašena a nitko ne zna ništa o tome? Ja mogu pretpostavljati da će fermi biti bolji od ne znam čega, ali to su pretpostavke. Isto tako ti i bahati dado8 možete pretpostavljati da je fermi sranje, ali i to su pretpostavke, a vidi kako je on to gore formulirao - "fermi je promašena arhitektura i nema se tu šta previše optimizirat - sranje je sranje" - to ne može znati, osim ako, kao što sam već rekao, ima nekoga "na izvoru" u Nvidiji, a rekao je da nema, dakle, dado8 sere gluposti i gotova priča.

Nesto sto za originalnim planom kasni vise od pol godine, nesto sto je vec proslo 3 redizajna, nesto sto unatoc svim tim odgodama ima profulane taktove, nesto cija je proizvodnja vise nego duplo skuplje od konkurencije, nesto sta jos uvijek ima preveliku potrosnju i zagrijavanje, nesto sto uopce nije bilo zamisljeno za gejming i gejmere a sada se preko marketinga zbog vlastitih interesa tu uvaljuje, nesto...za mene je sranje i ja pri tome ostajem

Da se razumijemo ja nisam nikakav ati freak koji sere po voljenoj vam nvidiji vec gejmer koji koristi svoj mozak i kupuje iskljucivo isplativije.

Uostalom trenutno imam geforce a i kartica u prvom mojem (ne burazovom) kompu bila je legendarna geforce2(koja jos i danas u bratica veselo vrti sve sto je i tada) a znas kako kazu - prva ljubav zaborava nema Osmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Fermi tek na ljeto?

Može li netko na kraju sumirati situaciju?

1. Kada izlazi prvi Fermi mainstream čip s karticom (ne TESLA)

2. Kako će se zvati najsnažnija kartica s jednim čipom?

3. Nešto treće.

Hvala!

Inače, nVidia me zanima jer se bavim CUDA-om i treba mi jedan Fermić :) Iako realno mislim da je ATI bolji trenutno.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 15:12 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
naxeem kaže...

3. Nešto treće.

Hvala!

Inače, nVidia me zanima jer se bavim CUDA-om i treba mi jedan Fermić :) Iako realno mislim da je ATI bolji trenutno.

Za to bi trebala kristalna kugla. Koliko sam ja 'znao', predstavljanje je trebalo biti na sajmu pocetkom slijedeceg mjeseca, a dostupnost krajem ozujka ili pocetkom travnja.

16 godina
protjeran
naxeem kaže...

3. Nešto treće.

Hvala!

1. Fermi launch tocnije predstavljanje je zakazano za CEBIT 26. ozujka

2. Gtx480 - chip sa 512 sp i taktovima 600-625 za jezgru i 1200-1250 za shadere umjesto planiranih 750/1500. Preorder cijena

3.a) Digitimes izvještava kako je malo vjerovatno da će slabiji proivođači grafičkih kartica imati Fermi-zasnovane uređaje prije travnja, a razlog tome je što većina od njih navodno nije dobila ni dizajne referentnih ploča. Ako je ovo istina, to bi značilo da će isprva samo jači proizvođači izbaciti svoje proizvode, što će se zasigurno negativno odraziti na već prilično visoke najavljene cijene

3.b) David White, Nvidijin glavni finansijski direktor, kaže kako će se „Fermi isprva pojaviti kao Geforce i Tesla ali će se zasigurno prvo pojaviti u najsnažnijim konfiguracijama. Nekada sredinom godine ćemo vidjeti jeftinije verzije koje će izaći pod Quadro i Tesla brandovima,“. Iako White nije otkrio ništa za Geforce proizvode, očekuje se da bi se i oni trebali pojaviti u drugoj polovini 2010.

3.c) Nvidia po ko zna koji put diže prašinu oko multi-funkcionalne prirode svojih kartica a činjenica da su najavili karticu na konferenciji o računarstvu a ne o grafici bi to trebala potvrditi. Čak štaviše, White kaže da će kompanija imati „cijeli asortiman vrhunskih Fermi proizvoda koji će biti namjenjen za raznorazne komputacije, a biće i drugih koji će svoje mjesto naći u desktop računarima“.

Nvidia se odnedavna „istresa“ na bilo koga ko ovu kompaniju dovede u ekskluzivnu vezu sa igrama, ali moraju se pomiriti sa činjenicom da se velika većina grafičkih kartica koristi za igranje i svakodnevni rad a ne za složene komputacije, i malo je vjerovatno da će se to uskoro promijeniti

Toliko o kristalnoj kugli

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 15:53 (dado8).
18 godina
neaktivan

Koliko sam shvatio, GTX480 biti će GeForce i mogao bi krajem ožujka biti dostupan? Ili se zaista onaj dio o drugoj polovini 2010 odnosi i na to, a ne samo slabije modele?

Pa sad... evo baš ja je želim isključivo zbog računanja s matricama, a manje zbog igara.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
protjeran
naxeem kaže...

Koliko sam shvatio, GTX480 biti će GeForce i mogao bi krajem ožujka biti dostupan? Ili se zaista onaj dio o drugoj polovini 2010 odnosi i na to, a ne samo slabije modele?

Pa sad... evo baš ja je želim isključivo zbog računanja s matricama, a manje zbog igara.

Pocetkom travnja ce gotovo sigurno biti i kod nas dostupan, doduse po paprenim cijenama. Da, drugi dio se odnosi na slabije/jeftinije modele.

Za rad vjerojatno odlican proizvod sa gadnom cijenom, za sve ostalo sranje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.2.2010 15:46 (dado8).
16 godina
neaktivan
dado8 kaže...

2. Gtx480 - chip sa 512 sp i taktovima 600-625 za jezgru i 1200-1250 za shadere umjesto planiranih 750/1500. Preorder cijena

1. Nije CEBIT 26 nego je PAX East, LAN event. Ali da, biti ce najvjerojatnije prezentirano na CEBITu, ali na PAXu je službeni launch

2. Taj preorder je fake, to jest nije službena cijena. Možda ce biti ta ista, možda veca, a možda i manja. Trenutno službene cijene nema.

16 godina
protjeran
Noctifer kaže...
dado8 kaže...

1. Nije CEBIT 26 nego je PAX East, LAN event. Ali da, biti ce najvjerojatnije prezentirano na CEBITu, ali na PAXu je službeni launch

2. Taj preorder je fake, to jest nije službena cijena. Možda ce biti ta ista, možda veca, a možda i manja. Trenutno službene cijene nema.

Nisam ni rekao da je sluzbena cijena vec preorderNamigiva

Predstavljanje ce bit na CEBITu a PAX je za blesave amere

18 godina
protjeran
dado8 kaže...

Jedini problem je što CeBIT ove godine traje od 02. do 06. ožujka.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.2.2010 14:06 (Vortac).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice