Fermi tek na ljeto?

poruka: 77
|
čitano: 11.980
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Fermi tek na ljeto?".
16 godina
protjeran
RE: Fermi tek na ljeto?

O majko mila koliko li zadrtih fanboya, ajde bar je ovaj za promjenu iz crvenog taboraSmijeh

Ovakvima poput tebe ja bi udjelio ekspersnu sut kartu sa foruma zbog sirenja debilizma.

Kakve veze koju marku graficke ili bilo cega drugog kupis za svoje(ili svojih roditelja) tesko stecene pare? debelo preplatit neko sranje koje realno vrijedi dva put manje samo zbog toga sta je zelene ili crvene boje i onda jos na to biti ponosan je odlika morona.

Nazalost isprali su vam mozak jer vas odmalena sopaju sa svakojakim sranjima(KAD SE SAMO SJETIM ONIH GLUPIH YUGI-OHO KARATA I REKLAMNOG SLOGANA MORAS IH SKUPITI SVE)

Mislite svojim glavama a ne da vam neki zidovi pumpaju glavu s glupostima i na vama zaradjuju gadne pare

Sve kompanije su iste, realno j**e se njima zivo za kupce/potrosace jedino sta ih zanima je profit

Hyperion ubuduce razmisli dva puta prije nego sta pocnes trabunjat jer u slucaju da kriksne nvida ili amd naj**ali smo ko zuti, zato zivjela konkurencija

18 godina
neaktivan
Fermi tek na ljeto?

Ups.. Fermi se fermao Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
dado8 kaže...

O majko mila koliko li zadrtih fanboya, ajde bar je ovaj za promjenu iz crvenog taboraSmijeh

Ovakvima poput tebe ja bi udjelio ekspersnu sut kartu sa foruma zbog sirenja debilizma.

Kakve veze koju marku graficke ili bilo cega drugog kupis za svoje(ili svojih roditelja) tesko stecene pare? debelo preplatit neko sranje koje realno vrijedi dva put manje samo zbog toga sta je zelene ili crvene boje i onda jos na to biti ponosan je odlika morona.

Nazalost isprali su vam mozak jer vas odmalena sopaju sa svakojakim sranjima(KAD SE SAMO SJETIM ONIH GLUPIH YUGI-OHO KARATA I REKLAMNOG SLOGANA MORAS IH SKUPITI SVE)

Mislite svojim glavama a ne da vam neki zidovi pumpaju glavu s glupostima i na vama zaradjuju gadne pare

Sve kompanije su iste, realno j**e se njima zivo za kupce/potrosace jedino sta ih zanima je profit

Hyperion ubuduce razmisli dva puta prije nego sta pocnes trabunjat jer u slucaju da kriksne nvida ili amd naj**ali smo ko zuti, zato zivjela konkurencija

bitno da on ima svoju 5850 i ravna se po uniginu ili kako vec.. lol... i moli boga samo da nvidia propadne kako bi on mogo rec imam najvise bodova..Iznenađen

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 22:31 (dokly).
17 godina
neaktivan
Fermi tek na ljeto?

o nvidiji ovisi sve. kad budemo kupovao komp, moraju brzo nakon atija izbacit grafičke tako da ati snizi cijenu. zašto je ram poskupio? cijene za neku konfu od ovih poskuljenja(grafa, ram) otišle za hiljadarku gore.

Dočekali...10.11. The MW2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djdomi kaže...

o nvidiji ovisi sve. kad budemo kupovao komp, moraju brzo nakon atija izbacit grafičke tako da ati snizi cijenu. zašto je ram poskupio? cijene za neku konfu od ovih poskuljenja(grafa, ram) otišle za hiljadarku gore.

DDR2 se više ne proizvodi, potražnja za DDR3 je porasla, zato je RAM poskupio.

17 godina
neaktivan
Noctifer kaže...
djdomi kaže...

DDR2 se više ne proizvodi, potražnja za DDR3 je porasla, zato je RAM poskupio.

Ne, nego ztao što su neki proizvođači kao npr. Samsung smanjili proitvonju jel im se cijena čipova 'činila' preniska. Primjer moj npr. da sam RAM krjem lipnja platija 650kn, a sada isti cca 1200kn.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 1:09 (Bara).
17 godina
nontryer kaže...

Sad će se opet pojavit nVidia fan boysi i tvrdit da će to bit najjače, najbolje i sve naj kad konačno ugledaju svijetlo dana.

Sramota za nVidiu, ATI-ju svaka čast, rade izvanredan posao.

Gori od njih su definitivno kretenski ATi fanboysi poput tebe koji ne mogu vidjeti dalje od vlastitog nosa.

Da li uopce do tvog mozga moze doprijeti cinjenica da ovakva situacija najmanje odgovara upravo ljudima koji preferiraju ATi i zele uzeti neku od 58x0 kartica, ali zbog odgadjanja nVidie tim karicama nikako da padne cijena.

Ja sam osobno neko vrijeme razmisljao uzeti HD5870 i cekao sam da se nesto promjeni na trzistu i da cijene padnu dolje.

Cijene nisu padale, u medjuvremenu sam nabavio PlayStation 3 i sada me lagano me zaboli ona stvar kako se razvija situacija na trzistu grafickih procesora jer zbog nabavke PS3 nemam namjeru tako brzo mijenjati graficku. Em ce trenutna GTX260 jos dugo moci vrtiti sve sto pozelim, em cu ionako vecinu novih naslova igrati na PS3 umjesto na PC-u.

Odgadjanje Fermi kartica odgovara samo dvijema kategorijama korisnika:

1. vlasnicima ATi HD 58x0 kartica - sto se kasnije pojavi Fermi to ce duze njihova kartica drzati cijenu, te ce u slucaju eventualne prodaje dobiti bolju cijenu prije pojave Fermija (Fermi ce neminovno srusiti cijenu HD 58x0 kartica). Svaka im cast (toj ekipi) jer stvarno imaju realan i opravdan razlog da se vesele odgadjanju Fermi kartica

2. idiotima poput tebe - dakle ljudima koji nemaju HD58x0 karticu, ali imaju neku drugu ATi karticu i zbog nekog meni potpuno iracionalnog i normalnoj osobi neobjasnjivog fanboyisma, vesele se problemima u kojima se nVidia nalazi. Do tvog zasljepljenog mozga (zapravo onoga sto bi trebao biti mozak) ne moze doprijeti da ovakva situacija ne odgovara nikome osim vlasnicima HD 58x0 kartica (i naravno ATI-a samog). Bez obzira da li Fermi kasnio ili ne to sto si ti pod graficku stavio u Moj PC je smece i dalje ce biti smece. Nikakva odgadjanje Fermia ili launchanje u skorije vrijeme nece tvoju karticu uciniti nista boljom.

Trenutno imam nVidia karticu kojom sam vise nego zadovoljan. Svejedno, imao sam sredstava koja bi mogao ulupati u graficku (a dobro i nerd sam pored toga i volim se pocastiti komadom hardwarea iako mi realno nije potreban) i stvarno sam imao namjeru kupiti HD 5870 karticu. Dakle, ATi bi dobio jednog korisnika nVidia-e.

Medjutim, cekao sam da izadje Fermi jer bi to srusilo cijene HD 5870 kartica znacajno. Smatram da je trenutna cijena previsoka i da mora ici jos dolje.

Zbog neizlaska Fermia cijene HD5870 kartica nisu isle dolje, ja sam nabavio PS3 i sada mi nije niti na kraj pameti kupiti tu HD5870 koju sam namjeravao, pa taman da joj cijena ode i ispod 2000kn. Jednostavno sam zbog nabavke konzole na jedno dugo vrijeme odustao od zamjene graficke jer se prebacujem na PS3.

Da je Fermi izasao na vrijeme sada bi u mom kompu 99% kucala HD5870.

Dakle, da li tebi i slicnim budalama moze uopce doprijeti do mozga cinjenica da odgadjanje Fermia ne odgovara nikome osim dionicarima ATi-a(AMD-a) i vlasnicima HD58x0 kartica?

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 1:38 (Mauro).
18 godina
Vortac kaže...

... I kako su to TMSC-eve isporuke tako katastrofalno slabe, kada ATI-jevih 40-nanometarskih čipova ima na tone?

TSMC-ov 40nm proces je jako problematičan, ali je ATI praveći 4770 provalio cake kako da na tom procesu, po cenu povećanja površine i cene, ipak uspešno napravi čip, dok Nvidia radeći GT240 izgleda nije naučila baš ništa, a još je GF100 jako veliki, tako da im je yield grozan. Sudeći po onome što sam čitao, Nvidia može u čisto marketinške svrhe da napravi šačicu ovih kartica, i to verovatno blago osakaćenih da bi se postigao stabilan rad, koje tako performansama ne bi konkurisale ATI 5970, a još bi se i prodavale po ceni nižoj od proizvodne, a pravo rešenje bi najverovatnije stiglo tek krajem godine sa narednom generacijom kartica. Opširnije zašto je Fermija praktično nemoguće proizvesti ovde.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2010 2:43 (Ivan(4)).
16 godina
neaktivan
Mauro kaže...

Dakle, da li tebi i slicnim budalama moze uopce doprijeti do mozga cinjenica da odgadjanje Fermia ne odgovara nikome osim dionicarima ATi-a(AMD-a) i vlasnicima HD58x0 kartica?

Možda si ti budala jer ti nije palo na pamet da on vec ima 5000 kartice i ima AMD dionice tako da svaka odgoda Fermia ide njemu u korists? Tko zna, nije bitno. Pitanje je, da li ce izlazak Fermia spustiti cijene ATI kartica? Što ako GTX480 ima 30% bolje performanse bolje od 5870 ali košta jednako kao i 5970 a slabiji je od 5970. Onda ATI ne bi trebao spustiti cijene jer Fermi ne bi konkurirao omjerom cijena i performansi. A što je sa mainstream karticama i low budget. Možda ti imaš para za 5800 karticu ali ja ne, ja ciljam na 5770 ali ako GTX470 i GTX480 izađu, koje su samo high end kartice zar ce ATI spustiti cijenu mainstream i low budget kartica? Tko zna kada ce Nvidija izbaciti slabije kartice, sami su rekli da im to nije prioritet jer dobro prodaju trenutne kartice koje imaju na tržištu.

I što se tice fanboyisma, slažem se, svi fanboji su budale i iracijonalni, ali su svi ljudi fanboji necega. Da li to bio proizvođac grafickig, stripovi, glazba, sport ili nešto drugo, to je dio ljudske prirode.

17 godina
Noctifer kaže...
Možda si ti budala jer ti nije palo na pamet da on vec ima 5000 kartice i ima AMD dionice tako da svaka odgoda Fermia ide njemu u korists? Tko zna, nije bitno. Pitanje je, da li ce izlazak Fermia spustiti cijene ATI kartica? Što ako GTX480 ima 30% bolje performanse bolje od 5870 ali košta jednako kao i 5970 a slabiji je od 5970. Onda ATI ne bi trebao spustiti cijene jer Fermi ne bi konkurirao omjerom cijena i performansi. A što je sa mainstream karticama i low budget. Možda ti imaš para za 5800 karticu ali ja ne, ja ciljam na 5770 ali ako GTX470 i GTX480 izađu, koje su samo high end kartice zar ce ATI spustiti cijenu mainstream i low budget kartica? Tko zna kada ce Nvidija izbaciti slabije kartice, sami su rekli da im to nije prioritet jer dobro prodaju trenutne kartice koje imaju na tržištu.

I što se tice fanboyisma, slažem se, svi fanboji su budale i iracijonalni, ali su svi ljudi fanboji necega. Da li to bio proizvođac grafickig, stripovi, glazba, sport ili nešto drugo, to je dio ljudske prirode.

Ima HD4830 i nema AMD dionice sigurno. Ajde nadji neki bolji protuargument.

Fermi ce sigurno spustiti cijenu ATi kartica jer ni nVidia si ne moze dopustiti da nasvira previsoku cijenu Fermi kartica. ATi je u zamahu i uzima im sve veci i veci dio trzista. Ako ga zele povratiti moraju pozicionirati proizvod da bude konkurentan.

I GTX260 i GTX280 kartice su imale suludo visoke cijene kada su izasle, ali su drasticno pale po izlasku HD48x0 kartica. Sada Fermi izlazi nakon ATi-a, ali sigurno si ne mogu dopustiti preveliki odmak u cijenama.

Izdala nVidia mainstream kartice ili ne vec i spustanje cijena HD5870 kartica za sobom ce povlaciti i spustanje cijena drugih ATi kartica. U suprotnom cijena mainstream kartica ne bi imala previse smisla ako se za relativno malo vecu cijenu moze dobiti puno brza kartica.

A i to sto nVidia tvrdi da im mainstream nije prioritet su samo price za javnost. Itekako njih zanima mainstream jer je u njemu najveca zarada, a i odlican su nacin za "utopiti" chipove koji ne mogu zadovoljiti kvalitetom za high-end proizvod.

Naravno da sada tvrde da ih ne zanima kada ionako nemaju sta za ponuditi osim katica GT200 generacije koje se ionako sve teze i teze nabavljaju.

17 godina
protjeran
nontryer kaže...

Sad će se opet pojavit nVidia fan boysi i tvrdit da će to bit najjače, najbolje i sve naj kad konačno ugledaju svijetlo dana.

Sramota za nVidiu, ATI-ju svaka čast, rade izvanredan posao.

kaj ti placaju da ih reklamiras ili kaj??lol koju god karticu kupis i imas nisi ju dobio besplatno..znaci ti njima das pare i jos ih reklamiras.. dobro su profitirali na tebi..  Cool..kao pojedincu..

18 godina
neaktivan
Fermi tek na ljeto?

Ide mi već na živce sve to odgađanje od strane Nvidije i mislim da ću pričekati sa kupnjom dx11 grafulje do Božića ili čak do početka 2011. pa tada vidjeti idem li na ATI ili Nvidiju Neodlučan

Do tada bi mi sve trebalo glatko raditi i na mojoj grafi, a za neke dx11 efekte me zaboli plovak dok neće biti zaista vrijedni spomena Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

na kraju ces nakon svih onih silnih govorancija kupit amd-ovu grafuSmijeh

18 godina
Dado_ZG78 kaže...

Ide mi već na živce sve to odgađanje od strane Nvidije i mislim da ću pričekati sa kupnjom dx11 grafulje do Božića ili čak do početka 2011. pa tada vidjeti idem li na ATI ili Nvidiju Neodlučan

Do tada bi mi sve trebalo glatko raditi i na mojoj grafi, a za neke dx11 efekte me zaboli plovak dok neće biti zaista vrijedni spomena Namigiva

Sad se i ne isplati kupovati graficku. Pogotovo ne ako je jedini razlog za kupnju DX11.

Ti (i ja :P) smo mirni sa svojom GTX260 jos neko vrijeme.

Jos uvijek nije izasla igra koju ja ne mogu pogoniti na najvisim postavkama (izuzev DX11), a i nece jos neko vrijeme.

Cak sam skeptican sto se tice Fermi-a i GTX4xx kartica.

Mislim da ce se najvice isplatiti uzeti HD6xxx ili GTX5XX, ovisi kakvu ce snagu imati.

Zapravo, mislim da je najpametnije cekati da izade PS4 ili novi Xbox jer grafika u igrama nece ici naprijed dok konzole ne pojacaju hardware. Izlanuo se

Ja cu si vjerojatno svejedno pikknuti jednu 6xxx ili 4(5)xx. :P

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Fermi tek na ljeto?

Neka oni rade na njima koliko treba,ali kada ih puste neka budu stabilne kao i uvijek,za razliku od ati-a. To je ziva istina a sada neka kaze tko sta hoce!

0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
vombat kaže...

Neka oni rade na njima koliko treba,ali kada ih puste neka budu stabilne kao i uvijek,za razliku od ati-a. To je ziva istina a sada neka kaze tko sta hoce!

NoobcinoBelji se

Commodore 64 , 0.985MHz , 64Kb RAM, VIC II 6567/8567(PAL)
18 godina
neaktivan
dado8 kaže...

na kraju ces nakon svih onih silnih govorancija kupit amd-ovu grafuSmijeh

Ne nužno, vidjet ću još..

Lijep pozdrav ;)
18 godina
f1lt3r kaže...
dado8 kaže...

fermi je najprije krenuo kao neparna sad je parna a na kraju bi se jos moglo desit da ova marketinska sapunjara zavrsi krajem godine kao neparne serija

Novu kartu bi kupil svako ko kupuje novi komp, graficku jer mu je stara zastarjela ili crkla a trenutno nvidijinu postenu kartu i da zeli ne moze kupiti jer najace sto trenutno stancaju je ona tuga od gts250 sa prastarim g92 chipom

Sam directx11 je kod razvojnih timova za novi api veoma dobro prihvacen jer ne samo sta donosi vizualne pomak dosta pojednostavljuje izradu samih igara.

Za usporedbu recimo directx10 dan danas nema (osim mozda crysisa i stalkera cs) igru koje ga postenono iskoristavaju dok je vec sada razvojna lista za dx11 impresivna

Ispravka crysis ne iskoristava dx10, to je bila samo varka jer i u xp mozes imati indeticnu grafiku s modom....

http://www.moddb.com/games/crysis/addons/crysis-dx10-graphic-features-under-dx9-minimod <--- link

A i bilo je dosta igra sa dx10 al ja vecinom nisam primjetio razliku...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DirectX_10_support

Sta se tice dx11 jos nisam uspio testirat, nado sam se da ce biti na avp demu ali nije bilo :/, sad dok uhvatim vremena pa cu skinut avp igru posto je izasla napokon onda cu malo isprobat(govorim o steam igri da nebi bvze bilo da promoviram torrente)

A sad on topic: Posto sad imam 5870, ja mislim da cu tek graficku mjenjati najesen sa "460gtx" ili "5890" ako izadu ili kak ce se vec zvati ta single gpu rjesnja sve ce ovisiti o tome koja ce biti u rangu 4890 sta je bila u rangu dok je izasla...

f1lt3r

Stvarno si smijesan.

Posaljes mi jednu od najglupljih (ovdje ne mislim da si ti nize inteligencije, nego mi je samo poruka smijesna) privatnih poruka na svijetu i ocekujes da ti odgovorim, a ti me u isto vrijeme imas ili na "ignore" ili si onesposobio privatne poruke.

Buduci da ti na taj nacin ne mogu odgovoriti, ovdje cu ti odgovoriti.

Ja nisam nekakav internetski ratnik za dobrobit kompanija koje se bave proizvodnjom grafickih kartica i nisam ti dao thumb down na ovaj post zato jer ti imas 5870 a ja Nvidiu.

Samo sto si izjavio tako nesto me vrijeda, ali ti me ne znas pa ti je oprosteno. Namigiva

Uglavnom, thumb down si dobio zbog ove izjave da Crysis ne iskoristava DX10 i da mozes imati iste efekte na DX9.

Ti sa DX9 mozes samo simulirati slicne efekte i to uz uzasan frame drop, a da bi dobio vecinu tih efekata opet moras imati DX10 karticu ako se ne varam.

To nije isto sto i DX10.

Slazem se s tobom da razlika nije bas velika u vecini DX10 naslova naspram DX9 u istim igrama.

Svejedno, DX10 postoji i donosi neke nove tehnologije htjeli mi to ili ne. Isto vazi i za DX11.

Mozda sam u necem pogrijesio, ali ja ovako gledam na stvari.

- Psiho246
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
f1lt3r kaže...
dado8 kaže...

fermi je najprije krenuo kao neparna sad je parna a na kraju bi se jos moglo desit da ova marketinska sapunjara zavrsi krajem godine kao neparne serija

Novu kartu bi kupil svako ko kupuje novi komp, graficku jer mu je stara zastarjela ili crkla a trenutno nvidijinu postenu kartu i da zeli ne moze kupiti jer najace sto trenutno stancaju je ona tuga od gts250 sa prastarim g92 chipom

Sam directx11 je kod razvojnih timova za novi api veoma dobro prihvacen jer ne samo sta donosi vizualne pomak dosta pojednostavljuje izradu samih igara.

Za usporedbu recimo directx10 dan danas nema (osim mozda crysisa i stalkera cs) igru koje ga postenono iskoristavaju dok je vec sada razvojna lista za dx11 impresivna

Ispravka crysis ne iskoristava dx10, to je bila samo varka jer i u xp mozes imati indeticnu grafiku s modom....

http://www.moddb.com/games/crysis/addons/crysis-dx10-graphic-features-under-dx9-minimod <--- link

A i bilo je dosta igra sa dx10 al ja vecinom nisam primjetio razliku...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DirectX_10_support

Sta se tice dx11 jos nisam uspio testirat, nado sam se da ce biti na avp demu ali nije bilo :/, sad dok uhvatim vremena pa cu skinut avp igru posto je izasla napokon onda cu malo isprobat(govorim o steam igri da nebi bvze bilo da promoviram torrente)

A sad on topic: Posto sad imam 5870, ja mislim da cu tek graficku mjenjati najesen sa "460gtx" ili "5890" ako izadu ili kak ce se vec zvati ta single gpu rjesnja sve ce ovisiti o tome koja ce biti u rangu 4890 sta je bila u rangu dok je izasla...

f1lt3r

Stvarno si smijesan.

Posaljes mi jednu od najglupljih (ovdje ne mislim da si ti nize inteligencije, nego mi je samo poruka smijesna) privatnih poruka na svijetu i ocekujes da ti odgovorim, a ti me u isto vrijeme imas ili na "ignore" ili si onesposobio privatne poruke.

Buduci da ti na taj nacin ne mogu odgovoriti, ovdje cu ti odgovoriti.

Ja nisam nekakav internetski ratnik za dobrobit kompanija koje se bave proizvodnjom grafickih kartica i nisam ti dao thumb down na ovaj post zato jer ti imas 5870 a ja Nvidiu.

Samo sto si izjavio tako nesto me vrijeda, ali ti me ne znas pa ti je oprosteno. Namigiva

Uglavnom, thumb down si dobio zbog ove izjave da Crysis ne iskoristava DX10 i da mozes imati iste efekte na DX9.

Ti sa DX9 mozes samo simulirati slicne efekte i to uz uzasan frame drop, a da bi dobio vecinu tih efekata opet moras imati DX10 karticu ako se ne varam.

To nije isto sto i DX10.

Slazem se s tobom da razlika nije bas velika u vecini DX10 naslova naspram DX9 u istim igrama.

Svejedno, DX10 postoji i donosi neke nove tehnologije htjeli mi to ili ne. Isto vazi i za DX11.

Mozda sam u necem pogrijesio, ali ja ovako gledam na stvari.

Pa htio sam samo objasnjenje gdje sam pogrjesio, jer sam gledao text i nije bas bilo uvrjedlivog djela za nikog, a sry kaj nisam znal za dx10 al meni stvarno nema razilke izmedu onog moda i dx10, bas cu ici opet pogledat, puno hvala na odgovoru :).

A  ovo sta govoris da sam poslao jednu od najglupljih privatnih poruka, pa ako je sramota pitati onda stvarno nenzam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 11:23 (f1lt3r).
18 godina
f1lt3r kaže...

Pa htio sam samo objasnjenje gdje sam pogrjesio, jer sam gledao text i nije bas bilo uvrjedlivog djela za nikog, a sry kaj nisam znal za dx10 al meni stvarno nema razilke izmedu onog moda i dx10, bas cu ici opet pogledat, puno hvala na odgovoru :).

A  ovo sta govoris da sam poslao jednu od najglupljih privatnih poruka, pa ako je sramota pitati onda stvarno nenzam.

Ma ne, nemoj se ti ljutiti. Krivo si me shvatio.

Probaj se staviti u moje cipele. Meni je osobno uvredljivo kad netko insinuira da bi ja napravio nesto tako glupo, da dam nekome thumb down samo zato sto ima ATI karticu.

Ti me ne poznas pa je shvatljivo zasto si to mogao pomisliti, ima svakakvih osoba na forumu.

Tako da je s moje strane to glupo ali sa tvoje nije i potpuno je razumljivo.

Nemam nista protiv toga da me nesto pitas, samo ja ti nisam imao kako odgovoriti. :P

Inace, ja sam mozda veci fan ATI-a nego Nvidie, ali sam svejedno realan i nije mi vazno tko ima kakvu graficku karticu u svome racunalu. ;)

I sam si rekao, opterecivat se takvim stvarima jest jadno.

Inace, 5870 je trenutno najjaca single GPU kartica na trzistu i podrzava najnovije tehnologije. Sto je to, ako nije ogroman uspjeh za ATI?

Sigurno nisi pogrijesio kad si ju kupio, a ni ja se ne bi zalio da imam jednu.

Ipak, ja cu pricekati Fermi da vidim kako ce se stvari odvijati na trzistu grafickih kartica. Al cak cu mozda preskociti ovu generaciju...

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.2.2010 11:39 (Psiho246).
18 godina
neaktivan
Fermi tek na ljeto?

Evo nešto u prilog mom prijašnjem postu o kupnji svake druge Nvidia serije GPU-ova:

(sa stranice BSoN)

Business is a four dimension thing, and often we write with that in mind and putting our long-term perspective into the story.

We're not siding with anyone, AMD nor nVidia nor Intel. We're siding with consumers, with you - our readers, even if we get attacked for it.

To us, Fermi is another NV30. And when we write that, there are two aspects: one was a commercial failure as a stand-alone product and another one was a revolution that created NV40, NV45, NV47 and RSX i.e. 6700, 7800, 7900 and PlayStation 3 chip. Can you say that NV30 was actually nVidia's second best-selling architecture of all times and that the success of what begun with NV30 bought enough peace to create G80/NV50 who are the best selling chips nV has ever made.

Thus,to us Fermi is a completely new architecture. This is not taking AMD in regards, this is only looking at the Fermi architecture. Fermi is "fucking hard to make", as Ujesh has put it, and it is not good to see anyone having problems - ATI with five-month delay on R520 Fudo i.e. X1800 or a massive nine month delay with R600 i.e. 2900XT.

Fermi as an architecture is the path forward, just like AMD's Northern Islands. AMD needed 2900XT to happen to "reboot" the company and bring the house in order, and the company executed near-perfectly with subsequent R700 and R800/Evergreen, essentially repeating what nV did with NV30-NV40-NV45-NV47-RSX [and what they did with Xenos-R520-R580].

When both companies make a revolutionary architecture, it is a base for next couple of years. Thus, GTX 470 / 480 are the same as other heavy hitters: proof of concept that gets a "cash out" with second and third generation.

This model will change for both nVidia and AMD, since they're bringing Tesla and FireStream into the mix.

Too much time is spent on polarizing between the two companies, putting them as goodies and the baddies. In reality, there is no such thing. Both companies did a lot of bad moves in the past and react to markets as time goes by. Sometimes right, sometimes wrong.

Dakle ukratko, Fermi arhitektura je nova novcata i biti će temelj idućih 2-3 generacije Nvidia GPU-ova, a tek će u 5xx i 6xx )ili kako će se već zvati) generacijama kartica zasjati punom snagom i mogućnostima (sjetimo se samo odličnih 6800-tki nakon katastrofalnih FX5800 kartica koje su im bile temelj) Namigiva

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Evo nešto u prilog mom prijašnjem postu o kupnji svake druge Nvidia serije GPU-ova:

(sa stranice BSoN)

Ovi s BSoN-a kao da su kopirali moje mišljenje. Budem ih tužioSmijeh

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
16 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...

(sa stranice BSoN)

Business is ...

teo valic i skromnost ?

teo valic i zdrav razum?

teo valic i objektivno novinarstvoSmijeh

teo valic is CEO BSoN-a  LOL

moram priznat da ovaj tekst drzi vodu premda se usporedjuju kruske i jabuke

ja kazem vidjet cemo, nvidiji s ovom arhitekturom treba cudo a ne nekakvo kvazi novinarstvo koje se temelji na paralelama s 2003.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.2.2010 14:23 (dado8).
18 godina
odjavljen
Fermi tek na ljeto?

nemože se baš računalna tehnologija temeljit na nekim slučajnostima koje su se možda pojavile u prošlosti i onda na temelju tih podudarnosti predviđat budućnost

tko zna šta nas sve očekuje od intela,ati-a,nvidie i ostalih

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
M4X kaže...

nemože se baš računalna tehnologija temeljit na nekim slučajnostima koje su se možda pojavile u prošlosti i onda na temelju tih podudarnosti predviđat budućnost

Da, ali ovo nisu 'neke slučajnosti' nego uhodana praksa najvećih kompanija u tom segmentu industrije.

To jednostavno tako ide (kod Nvidije definitivno - prošlost pokazala svake 2-3 serije, a i ATI je bome imao svojih 'bisera' Belji se) - prva serija nekih GPU-ova 'probija led' i najvjerojatnije dolazi sa nekim 'dječjim bolestima' dok kasnije serije temeljene na istoj arhitekturi (dodatno 'ispeglanoj' i optimiziranoj, naravno) razvaljuju Namigiva

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Fermi tek na ljeto?

nikako da izadu....majko mila

Moj CPUz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=936982
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dado_ZG78 kaže...
M4X kaže...

Da, ali ovo nisu 'neke slučajnosti' nego uhodana praksa najvećih kompanija u tom segmentu industrije.

To jednostavno tako ide (kod Nvidije definitivno - prošlost pokazala svake 2-3 serije, a i ATI je bome imao svojih 'bisera' Belji se) - prva serija nekih GPU-ova 'probija led' i najvjerojatnije dolazi sa nekim 'dječjim bolestima' dok kasnije serije temeljene na istoj arhitekturi (dodatno 'ispeglanoj' i optimiziranoj, naravno) razvaljuju Namigiva

Molim te ne trabunjaj

Pogledaj samo prvu seriju nvidijine prosle arhitekture - famozni G80, nvidia je s njim doslovno (zbog xy razloga) pomela ATI a zahvaljujuci neralno visokim cijenama i marzama dizala takvu lovu o kojoj danas i jedni i drugi mogu samo sanjat - i to u najludjim snovima

Ista je stvar s intelovom novom arhitekturom, zidovi su napravili cudo od chipa, core 2 duo je doslovno samljeo tadasnjeg kralja athlona64 i to na sporijim taktovima a overcklok potencijal mu je bio prestrasan.

Kad se samo sjetim svog e2160 kojeg sam sa tvornickih 1.8 na na maticnoj od 800kn u 15 min. stabilno nastelo na takt od 3,33 Ghz - prakticki overclock od 100% i to jos na na box cooleru

Trzisni udio koji je amd gradio godinama izgubljen je prakticki preko noci a prednost koju je intel tada povratio ne ispusta sve do danas. Uostalom svi intelovi procesori od tad samo su derivati - na postojecu arhitekture nadodali su nove instrukcije, vise cache-a, vise jezgri,po uzoru na amd integrirali su u chip memorijski kontrolerali te uveli qpi,uskore ce integrirat u sam chip (opet po uzoru na amd) gpu, sve u svemu napravili su razne optimizacije ali i dalje je principu pod haubom tunirana intel izrael machina

Zato ne pricaj fanboyske balalajke fermi je promasena arhitektura i nema se tu sta previse optimizirat - sranje je sranje

Za kraj bi nadodao samo ovo FERMI RIP

18 godina
Fermi tek na ljeto?

Hey ljudi, sačekajmo da izađu kartice pa onda davati svoja mišljenja... Što se tiče G80 koliko se sjećam bila je 8800gt 512 MB koja je bila jako pristupačna, a to što oni nisu ništa revolucionarno izbacili već samo 'peglali' istu arhitekturu to dosta govori i o konkurenciji, da je veća konkurencija ne bi mogli tako raditi i sl.

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
Fermi tek na ljeto?

HIS,Sapphire,ASUS,MSI,XFX,Club3d,force3d,gigabyte,VTX,gainward ... svi oni rade amd/ati kartice

jedino još BFG ne radi(koliko znam) ati grafe i to je jedini proizvođač koji je ostao kao exclusive partner za nvidiu

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2010 17:46 (M4X).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
dado8 kaže...
Zato ne pricaj fanboyske balalajke fermi je promasena arhitektura i nema se tu sta previse optimizirat - sranje je sranje.
Za kraj bi nadodao samo ovo FERMI RIP

Jel' imaš ti nekog u Nvidiji da te hranim ovim informacijama "s izvora"? Jer cijeli svijet trenutno ne zna bog zna koliko o fermi arhitekturi a ti si je već pokopao...

Pravo veliš,ali vi je uslišavate,a "cijeli svijet trenutno ne zna Bog zna koliko o fermi arhitekturi".

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice